Diş görünümü yetişkinler gibi çocuklar için de önem taşıyor. Ön dişlrei olmayan ya da dişleri çürük olan çocuklar, okul ortamında ya da sosyal yaşamda sıkıntı çekebilir. Durumları yetişkinlerden farklı olmayan çocukların daha özgüvenli olması için diş sağlığı hakkında doğru yönlendirmek önemlidir. Konunun ciddiye alınması gerektiğinin üzerinde duran Diş Hekimi Zafer Kazak, süt dişi travmaları hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
Bebeklerde çene yapısı ve dişlerin sağlıklı gelişimi için 2 yaşından itibaren dişlerin düzenli olarak ebeveynleri tarafından fırçalanarak bu alışkanlığın kazandırılması gerektiği bildirildi.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ve Neonatoloji Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Küçüködük, diş çıkaran bebekte yüksek ateş ve ishalin tamamen tesadüf olduğunu söyledi.
Ege Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesi tarafından yapılan bir araştırma, süt dişlerindeki çürük miktarının çocukların daimi dişlerinde çürük olma olasılığını arttırdığını ortaya çıkardı.
İnsanları etkilemenin en önemli yollarından birisinin "güzel bir gülümseme" olduğu, güzel bir gülümseme için de süt dişlenme döneminden itibaren ağız bakımına büyük önem verilmesi gerektiği belirtildi.
Trabzon Tabip Odası Başkanı ve Çocuk Doktoru Ahmet Ömeroğlu, gece yatmadan önce veya uyku sırasında biberon emen bebeklerin ağzında biriken sütün, "biberon çürüğü" denilen çürüklere neden olduğunu bildirdi.
Süt dişlerindeki çürükler, tedavi edilmediği takdirde ileride diş çarpıklığına yol açabiliyor.
Çocukluk döneminde süt dişlerin değişip, kalıcı dişlerin gelmeye başlamasıyla pek çok çocukta çapraşıklıkların yaşandığı bildirildi.