Türkçemizi meydana getiren kimi sözcükler Türkçe kökenliyken kimisi ise yabancı kökenli olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle yabancı kültürlerden dilimize giren sözcüklerin yazım stilinde çoğunlukla imla hatası yapılmaktadır. Dilimizde var olan ve yazımında sıkça hataya rastlanan yabancı kökenli sözcüklerden biri de sütun kelimesidir. Bu kelimenin doğru yazım şeklini öğrenmek için genellikle TDK sözlüklerine bakılmaktadır. Peki, sütun nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?
Depremin vurduğu Hatay’da 2 katlı ağır hasarlı binanın altında bulunan ve tarihi olduğu düşünülen 2 buçuk metre uzunluğundaki sütun vatandaşlarda merak uyandırdı. Bölge halkı, herkesin dikkatini çeken sütunun geçmişinin ortaya çıkarılmasını ve koruma altına alınmasını istiyor. Tarihi sütunun 2 bin yıllık olduğu düşünülüyor. Vatandaşlar, sütunu bazı arkeologlara da gösterdiklerini ve mazisinin baya eski olduğunu söylediklerini belirtti.
Muğla'nın Yatağan ilçesindeki Stratonikeia Antik Kenti'nde yürütülen kazı çalışmalarında 1900 yıllık çocuk ayak izleri gün yüzüne çıkarıldı.
Bartın'ın Amasra ilçesinde heyecanlandıran bir keşfe imza atıldı. Doğal gaz hattı için başlatılan kazı çalışmaları sırasında, tarihi sütun parçaları bulundu. Yapılan incelemede, sütun parçalarının Roma dönemine ait olduğu belirlendi. Tarihi sütun parçaları, müze müdürlüğünde koruma altına alındı. İşte detaylar...
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Karakuş Tümülüsü'nde yıkılan 2 bin yıllık sütunun kısa süre içerisinde yeniden ayağa kaldırılacağını söyledi.
Kastamonu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Asena Kızılarslanoğlu: - "Sütunların ayağa kaldırılması bu yapının kullanımı hakkında fikir edinilmesini sağlayacak"
Bolu'da villa bahçesinde bulunan iki tarihi sütun yetkililerce teslim alındı
Bolu'da villa bahçesinde 2 tarihi sütun bulundu