Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş ürünlerin listesini paylaşmaya devam ediyor. Vatandaş yeni eklenen ürünleri yakından takibini yapıyor. Ünlü markaların da listede yer alması vatandaşları şaşırtsa da alışveriş öncesi bu listeye bakılmadan markete gidilmiyor. Ayran ve peynirde netamisin tespit edilirken; pekmez ve çikolatada ilaç etken maddesi bulundu. İşte bakanlığın listeye eklediği yeni ürünler...
Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş gıda listesine yeni markaları eklemeye devam ediyor. Vatandaşların alışveriş yapmadan önce mutlaka kontrol ettiği gıda listesi uzadıkça uzadı. Dev markalardan küçük markalara kadar her bir gıda ürününün denetlendiği bu dönemde alınan numuneler Bakanlığın laboratuvarında inceliyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan taklit veya tağşiş yapılan gıdalar listesi güncellenmeye devam ediyor. Yapılan her güncellemede ise adeta yeni bir skandal ortaya çıkıyor. Zincir marketler ve e-ticaret sitelerinde satışa sunulan 2 ünlü bal markası da bakanlık listesinde yer aldı. Listeye göre 2 markanın da süzme çiçek balında taklit veya tağşiş tespit edildi.
Hemen herkesin tükettiği ünlü markaların ürünlerinden yine sağlıksızlık fışkırmaya devam ediyor. Et dönerde sakatat mı dersiniz, zeytinyağına farklı ürünlerin karıştırılması mı... Tarım ve Orman Bakanlığının ifşa ettiği marka ve ürünlerin listesi uzadıkça uzadı. Peynirde koyun sütü dahi bulunamadı! Ayrıca en ünlü viski markalarından birinde "gıdada kullanımına izin verilmeyen alkol" tespit edilmesi 'pes' dedirtti.
Tarım ve Orman Bakanlığının Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar listesi vatandaşın gündemindeki yerini koruyor. Daha önce Sultangazi, Pendik ve Kağıthane'de bulunan börekçilerde kıymanın içine insan sağlına zarar verecek ürünlerin tespit edilmişti. Sarıyer Böreği adı altında İstanbul'da birçok börekçi bulunurken, bir skandal daha yaşandı. Fatih'te bulunan bir börekçide, börek için hazırlanan kıymanın içinde sakatat (Taşlık) tespiti yapıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehdit eden gıdaların yer aldığı listeyi paylaştıktan sonra birçok kişi gıda sektöründe alışveriş yaparken dikkatli olmaya başladı. Bakanlığın ara ara güncellediği liste vatandaşların yakın takibinde. Taklit-tağşiş yapılan gıdalar listesi güncellendi Listeye göre, tost peyniri, zeytinyağı, takviye edici gıda, köy yoğurdu, kaymak, tereyağı, kıymalı börek harcı, pişmiş et döner, kıyma ve kasap köftede hile yapıldığı tespit edildi.
Daha neler göreceğiz? Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş gıdaların listesini yayımlamaya devam ediyor. Sucuktan dil, peynirde natamasin derken listeye eklenen ürün sayısı 733 oldu. Bakanlığın yayımladığı listeye 'köy tipi' olarak sayılan yoğurt da girdi. Bakanlığın açıklamasına göre köy tipi yoğurtta 'bitkisel yağ ve jelatin' tespit edildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı gıdada taklit ve tağşiş yapan üreticileri ve firmaları ifşa etmeye devam ediyor. Gıda teröründe bu defa zeytinyağı, tereyağı, döner, yoğurt, börek, köfte gibi birçok gıda ürününde de sahtecilik yapıldığı ortaya çıktı. İşte o liste...
Tarım ve Orman Bakanlığı, Konya'nın Meram ilçesinde yumurta üretimi yapan bir işletmede kuş gribi vakasının belirlendiğini ve enfekte olmuş hayvanlardan elde edilen yumurtaların derhal imha edildiğini belirterek "Ülkemizde salgın olarak nitelendirilebilecek bir durum söz konusu değildir" ifadesini kullandı.
Vatandaşlar, gıdada ihlal yapan kurum ve markaları inceleme devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan taklit ve tağşiş ürünler listesi güncellendi. Listede daha önce vatandaşlara, tek tırnaklı eti, kanatlı eti yedirildiği görülürken şimdi de Denizli'de bir pide salonunda pidenin içine sakatat (kalp) karıştırıldığı ortaya çıktı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini yayımladıktan sonra sık sık listeyi güncellemeye devam etti. Sahtekarların yaptıkları hileleri ve ürünlerin içerisinde kullandıkları maddeleri duyanlar kulaklarına inanamazken bakanlığın güncellediği listeye yeni ürün ve firmalar eklendi. Listede özellikle sağlıklı diye tercih edilen zeytinyağları dikkat çekti.
Tarım ve Orman Bakanlığı bir süredir taklit ve tağşiş ürünleri internet sitesinde yayımlıyor. Bakanlık listeyi güncelledikçe gıdaların içerisinde bulunan maddeler haber olmaya devam ediyor. Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri (Şeker-İş) Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, Bakanlığın yayımladığı listeyi hatırlatarak, gıda üretiminde tağşiş ve hileli yapanlara verilen cezaların ağırlaştırılmasını istedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini paylaştıktan sonra neredeyse herkesin ağzının tadı bozuldu. Bakanlığın zaman zaman güncellediği listeyi vatandaşlar yakından takip ediyor. Gıda sahtekarları listesi yenilendi. Listeye göre, süt, köfte, bal, yağ ve yoğurtta hile yapıldığı tespit edildi. İşte o ürünler ve firmalar...
Türkiye haftalardır gıdada yaşanan sarsıntıları takip ediyor. Köfteci Yusuf'ta domuz eti skandalı, Sarıyer Börekçi'sinin bazı şubelerindeki kıymalı börekte sakatat tespitinden sonra vatandaş her şeyden şüphe eder oldu. Yayınlanan liste sonrası gıdada yaşanan rezalete bir yenisi daha eklendi. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı listeye göre, Saray Entegre Limited Şirketi'nin ışıl işlem görmüş sucuğunda dil tespit edildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın son dönemlerde yaptığı operasyonlarda pek çok sahte bal yapan yer ortaya çıktı. Aydın'da arıcılık yapan Mehmet Yanar Devecioğlu, sahte balın insan sağlığına zararını anlatırken alerjik reaksiyonlara veya sindirim sorunlarına yol açabileceğini dedi ve ekledi, "Bir miktar balı su dolu bir bardağa koyduğunuzda, gerçek bal suyun dibine çökerken, sahte bal hemen dağılacaktır".
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 'Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar' ile ilgili listesi güncellenmeye devam ediyor. Bakanlığın listeye eklediği yeni firmaları dikkatle takip eden vatandaşlar şaşkınlık üstüne şaşkınlık yaşıyor. Listeye 47 ürün daha eklenerek toplam sayı 662 oldu. Manda sütünde manda sütünün bulunmaması, mantı harcından sakatat çıkması vatandaşların dikkatini çekti.
Tarım ve Orman Bakanlığı, 'Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar' listesine Köfteci Yusuf'u domuz eti kullandığı gerekçesiyle eklemişti. Köfteci Yusuf'un sahibi Yusuf Akkaş'ın açıklamaları sonrası sosyal medyada çığ gibi büyüyen bir destek ile karşılaşıldı. Destek mesajlarının yanında ürün iade talebiyle karşılan Köfteci Yusuf iade taleplerine yetişememesinden dolayı kendince çözüm yöntemi buldu.
Tarım ve Orman Bakanlığı kusurlu bulduğu ürünleri ifşa etmeye devam ediyor. Domuz eti skandalının ardından bu kez de zeytinyağı adı altında satılan ürünlerin insan sağlığını nasıl riske attığını gözler önüne serdi. Bakanlığın listesine 3 ilden yeni markalar eklendi.
Tarım ve Orman Bakanlığının son günlerde yiyeceklerle ilgili yayınladığı liste firmaların insan hayatını nasıl riske attığını bir kez daha gözler önüne serdi. Domuz eti skandalının yanında bazı kebaplarda tekila kokoreçte viski tespit edilmişti. Peki işletmeler etin içine neden alkol koyar? Uzman isim merak edilen soruyu yanıtladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda denetimlerinde tespit edilen uygunsuzlukları, 'Yeni Gıda Kamuoyu Duyurusu Sistemi' ile kamuoyuna duyurmaya devam ediyor. Denetim sonrası alınan numuneler, işte bu laboratuvarda inceleniyormuş! Ankara Gıda Laboratuvarı kapılarını basın mensuplarına açtı... O laboratuvarda, günlük 100-150 numune ile yılda yaklaşık 1 milyon 400 bin analiz gerçekleştiriyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan taklit ve tağşiş listesinde ürünlerinde domuz eti tespit edildiği nedeniyle yer alan Köfteci Yusuf, son günlerin en tartışmalı konularından biri oldu. Yaşanan gelişmenin ardından bazı sosyal medya kullanıcıları Köfteci Yusuf'a destek gösterirken, bazı siyasi ve ünlü isimler de destek olmak için Köfteci Yusuf'a giderek yemek yedi. Bir vatandaş bugün çektiği görüntüde ise Köfteci Yusuf'taki etlerin bittiğini aktarıp, "Halk sahip çıkıyor" dedi.
Manisa'da İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile zabıta ekipleri et satışı yapan firmalara yönelik denetimler gerçekleştirdi. Denetimlerde ekiplerin karşılaştıkları durumlar herkesi şoke etti. Denetimlerde son kullanım tarihi geçmiş 55 kilogram tavuk ve 20 kilogram sucuk tespit edildi. Yapılan denetim olmasaydı firmalar bu etleri vatandaşlara satacaktı.
Eski Bakan Vahit Kirişçi ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı arasında makam aracı krizi çıktığı iddia edilmişti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yaptığı açıklamada iddianın doğru olmadığını ifade etti.
Tarım ve Orman Bakanlığı Ekim ayının başında paylaştığı taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesi ülke çapında büyük ses getirmişti. Paylaşılan liste sonrası birçok işletmenin etlerinde usulsüzlükle karşılaşılmıştı. Son olarak bal, çikolata, bonbon şeker ve diğer birçok ürünün içinde cinsel haplarda kullanılan 'sildenafil' ve 'tadalafil' denen yasaklı maddeye rastlandı. Bu iki ilacın yol açtığı hastalıklar saymakla bitmezken ölüme bile neden olduğu söyleniyor...
Tarım ve Orman Bakanlığı, "Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar" listesi yayınladı. Listeye Adana'dan 11 firma girerken en dikkat çekeni ise kebabıyla meşhur kentte kebap etine konulan tek tırnaklı hayvanların etleri oldu. Bazı firmalarda taklit ve tağşiş ürünlerin çıkması esnafların işini etkiledi. Kasaplar ve kebapçılar taklit ve tağşiş ürün satanlara tepki gösterdi.
Köfteci Yusuf’taki domuz eti skandalı ile başlayan gıda ürünlerindeki skandallar zinciri Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan ifşalarla devam ediyor. Şimdi de birçok sucuk firmasının ürünlerinde ‘tek tırnaklı’ hayvan eti bulunduğu öğrenildi. Yapılan skandal tespitin ardından bakanlık ilgili firmaları tek tek açıkladı. İşte o listenin detayları…
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın denetimlerinin sonuçları ortaya çıktıktan sonra ülkede birçok vatandaş nerede ne yiyeceğini şaşırdı. Birçok işletmedeki ürünlerde çıkan tek tırnaklı hayvan eti vatandaştaki güveni bir hayli kırdı. Uzmanlar vatandaşları piyasadaki etlerle ilgili olarak uyardı. Uzman isimler ayrıca aracı kamyonetlerde yaşanan tek tırnaklı tehlikesinin de altı çizdi.
Artık yediğimiz içtiğimiz herhangi bir şeye güvenmek zor hale geldi. Tarım ve Orman Bakanlığının taklit-tağşiş listesinde her geçen yeni bir skandal ifşa ediliyor. Son olarak Gaziantep, Kocaeli ve İstanbul merkezli üç firma daha listede yerini aldı. 7'den 70'e hemen herkesin severek tükettiği çayda ve zeytinyağında bile uygunsuzluk tespit edildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, yaptığı incelemeler sonucunda gıda güvenliğini tehdit eden ciddi bulgulara ulaştı. Ayrıca, çeşitli gıda ürünlerinde yapılan analizler, tüketicilerin güvenle tüketmesi gereken gıdaların kalitesinin sorgulanmasına yol açtı. İşte o gıdaların tüketilmesine yönelik Gıda Mühendisi Süleyman Uzun Mynet'in sorularını yanıtladı. Çarpıcı açıklamalarda bulunan Uzman Uzun, "Bu ve benzeri vakalar cinayet gibidir" dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayınladığı 'sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar' listesinde akıllara durgunluk veren skandallar ortaya çıktı. Bugüne kadar gündem; domuz eti, tek tırnaklı eti, kanatlı eti üzerine yoğunlaşırken ortaya çıkan yeni skandallar liste incelemenin seyrini değiştirecek. Listeye göre kokoreçte votka ve viski, kebapta tekila çıktı. Yaşanan gelişme herkesi şaşkına çevirdi. Öte yandan bir okey salonunun gıdalarında da rakı tespit edildiği listede yer aldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taklit-tağşiş listesi her geçen gün kabarıyor. Lokantalardan market zincirlere kadar birçok firmanın yer edindiği listede vatandaş, "Ben neler yemişim?" demeden geçemiyor. Gündemden düşmeyen köfteci haberlerinden sonra yüzde 100 keçi sütlü dondurma diyerek satışta olan Tekin Usta Dondurma firmasının keçi sütü kullanmadığı ortaya çıktı.
Günlerdir etinde domuz parçaları olduğu konuşulan Köfteci Yusuf sessizliğini bozdu. Açıklama yapan şirket domuz eti iddialarını yalanladı. Yapılan açıklamada, "Ürünlerimizde asla domuz eti kullanılmamıştır" ifadelerine yer verilirken etlerin üretim yerlerine de vurgu yapıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesi birçok skandalı da beraberinde getirdi. Bazı markaların vatandaşa domuz eti, tek tırnaklı eti, kanatlı eti yedirdiği ortaya çıkarken, salçada da sahte ürün kullanıldığı tespit edildi. Bazı salçaların içine gıda boyası karıştırıldığı görülürken, bakanlıktan güvenilir gıda güvenirliğini sağlamak yönünde bir açıklama geldi. Açıklamada, "kanunlarımızın Bakanlığımıza verdiği temel bir görevdir" denildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda sahtekarlarını ifşalamaya devam ediyor. Vatandaşlara domuz eti yediren firmalar tek tek açıklanırken, bu defa da bazı şirketlerin gramaj oyunu yaptığı ortaya çıktı. Şirketlerin başvurduğu bu yöntemle tüketici hem kandırılıyor ve hem de tuzağa düşürülüyor. Fiyatları yükseltmiyor gibi görünen şirketler 'özel gramaj' ibaresiyle vatandaşları kandırıyorlar.
Tarım ve Orman Bakanlığı, sosyal medya hesabından "Balık mevsiminde yenilmesi gereken bir besindir" vurgusu yaparak ekim ayında yenilebilecek balıkları sıraladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gıda sahtekarları ifşalanmaya devam ediyor. Gıda sahtekarları halk sağlığıyla oynarken vatandaş da içeriğini bilmeden vaat edilenden çok daha farklı ve zararlı şeyler tüketmiş olabiliyordu. Kamuoyunda büyük bir gündem yaratan taklit ve tağşiş yapan firmaların listesi bir kez daha güncellendi. Buna göre; zeytinyağında tohum yağları, bitkisel macunda ilaç etken maddesi, çiğ adanada sakatat (kalp), kangal sucukta kanatlı eti tespit edildi. İşte o liste...
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar listesinde, birçok şubesi olan ünlü börekçi de yer aldı. Börekçinin, İstanbul'un; Sultangazi, Pendik ve Kağıthane'de bulunan şubelerinde kıymanın içine insan sağlığına zarar verecek ürünler tespit edildi. Listeye göre bu şubelerde kıymaya, kanatlı eti ve taşlık karıştırıldığı ortaya çıktı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanmaya başlayan 'Taklit-Tağşiş Yapılan Gıdalar' listesi vatandaşın gündemindeki yerini koruyor. Vatandaşlar listeyi didik didik inceleyerek insan sağılığı ile oynayan firmaları tespit ediyor. Bakanlık listesinde bulunan bazı firmalarda 'Tek tırnaklı eti' tespit edildiği aktarılırken, buralardan et yiyen bazı vatandaşların eşek eti yemiş olabileceği düşünülüyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2 Ekim tarihinde yayınlanan 'Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar' listesinde dünyaca ünlü fast food zinciri Arby's'in Kayseri'deki bir şubesi de yer aldı. Her gün yüzlerce insanın gittiği fast food zincirinde satılan 'Roast Beef' ürünün içinde 'Kanatlı Eti' tespit edildi. Konuyla ilgili olarak markadan açıklama geldi.
Esnaf ve restoranların yaptığı kirli tezgah bozuldu. Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini yayınladı. Sahtekarların yaptıklarını ve ürünlerin içerisinde kullandıkları maddeleri duyanlar ise gerçekten inanamadı. Özellikle et ve et ürünlerinde yapılan sahteciliği tüketici asla ayırt edemiyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı, geçtiğimiz gün taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini yayınladı. Düzce'de faaliyet gösteren bir yemek firmasının rosto köfte yemeğinin içerisinde domuz eti tespit edildiği bakanlık tarafından açıklandı. Saydamlar Organizasyon ve Yemek şirketinin KYK ihalelerini de aldığı ortaya çıktı.
Menşei belli olmayan tam 718 kilo sucuk! Halk sağlığını düşünmediler, Batman'da tanıtım standında koydular. İşletmeciye 29 bin 235 TL para cezası kesildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, kuduz vakalarının önüne geçmek amacıyla, farklı bir method deneyecek. Harita ile bölgelerin belirtildiği aşı sisteminde, havadan küçük mamaların içine saklanan aşılar ile, kuduz hastalığının önüne geçmeyi hedefliyor.
Araştırmalara göre her yıl üretilen gıdaların 3'te 1'i israf ediliyor. Bu israfın yüzde 40'ı ise otel ve restoranlarda gerçekleştiği için Tarım ve Orman Bakanlığı konu ile ilgili çalışma başlatmaya karar verdi. Buna göre, açık büfedeki israf mercek altına alınacak ve hazırlanacak rapora göre, gıda israfını önlemeye yönelik yol haritası belirlenecek.
Tarım Bakanlığı'nın gıdaya yönelik çalışmaları devam ediyor. Bakanlık tarafından hazırlanan yeni tebliğ ile et ürünleri ve karışımlarına ilişkin yeni çalışmalar geliyor. Buna göre, ısıl işlem görüş ürünlerde de ürün kriterlerinin tespitinin kolaylaştırılmasına yönelik hükümler de yer alıyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın teşvikiyle Kastamonu'da çiftçilik yapan Kenan Erkan Çevikoğlu arazisine böğürtlen dikti. İki yılda 15 ton hasat alan Çevikoğlu, bu yıl 40 dekarlık alana böğürtlen dikerek 80 ton ürün beklemeye başladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, patates üretiminde yaşanan arz fazlalığı sebebiyle üreticinin mağdur olmaması için kamu kurumlarında patatesin daha fazla tüketilmesini istedi. Bakanlığın gönderdiği yazıda, Türkiye'nin ihracat kapasitesinin de geçtiği ifade edildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı 2025 yılı için yeni bitkisel üretim destekleme modelini açıkladı. Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre, sertifikalı tohum ve fidan kullanımında organik tarım uygulamalarına kadar birçok alanda destek oranı artırıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı "Kahverengi Kokarca Mücadelesi Eylem Planı" çerçevesinde söz konusu popülasyon ile mücadele hızlandırıldı. Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre kahverengi kokarca ile mücadele için popülasyonun yoğun olduğu yerlerdeki 140 bin ünitede ilaçlama yapılacağı ve 300 bin samuray arısının da gerekli noktalara salınacağı paylaşıldı.
Tarımsal desteklemelere ilişkin çalışmalar devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2024 Yılında Yapılacak Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler ile Diğer Bazı Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar”ın Resmî Gazete’de yayımlandığını duyurdu. Bakan Yumaklı, hangi ürünün ne kadar destek alacağının önceden bilineceğini aktardı.
Toprak Mahsulleri Ofisi 2024/25 dönemi kabuklu fındık alım fiyatlarını belirledi. Buna göre, Levant kalite için 133 TL, Giresun kalite için 135 TL oldu.
Tarım ve Orman Bakanlığı, 119 milyon 106 bin liralık destekleme ödemesinin çiftçilerin hesabına aktarıldığını bildirdi.
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü, 2024 yılı hububat alım fiyatlarını açıkladı. Ton başına makarnalık buğdayda 10 bin TL, ekmeklik buğdayda 9 bin 250 TL ve arpada 7 bin 250 TL olarak belirledi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024 yılı için kilogram başı yaş çay alım fiyatının 17 lira olduğunu açıkladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, "Türk Gıda Kodeksi Tereyağı ve Sadeyağ Tebliğ Taslağı"nı hazırladı. Tereyağ üretimiyle ilgili yeni kriterler belirlendi. Ambalaj ve etiketlerde de yeni kurallar geçerli olacak.
Artan dünya nüfusu ve iklim değişikliği gibi nedenler küresel düzeyde alternatif yem arayışına yol açtı. TAGEM'in geliştirdiği proje ile böcek lavraları yem olacak.
Tarım ve Orman Bakanlığınca, kadın çiftçilerin kaliteli ve sağlıklı hijyenik süt sağımı yapabilmesi amacıyla Samsun'da 113 kadın üreticiye süt sağım makinesi dağıtıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sektör paydaşları ve uzmanların görüşleri alınarak hazırlanan 5 yıllık programda, hayvansal üretim planlaması, hayvan hastalıklarıyla mücadelede yeni tedbirler ve Islah Eylem Planı konularında atılacak adımlar yer alıyor.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabı üzerinden, fotokapanla görüntülenen çizgili sırtlan ile ilgili bir paylaşım yaptı. "Nadir de olsa Anadolu coğrafyamızda seni görmek çok güzel" ifadelerini kullanan Bakan Yumaklı, doğal zenginliklerle dolu Türkiye'de çizgili sırtlan gibi birçok türü korumayı sürdürdüklerini bildirdi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bakanlığa 5 bin 500 personel alımı sürecinin başladığını duyurdu. Bakan Yumaklı hangi kadroya kaç kişinin alınacağına dair de bir tablo paylaştı.
Türkiye'nin zeytin ve zeytinyağı üretimi ve ihracatında önde gelen illerden Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı iki kırsal mahallede çiftçiler, gelecek yıldan itibaren organik ürün sertifikasıyla satış yapabilecek.
Tarım ve Orman Bakanlığı, 168 milyon 957 bin liralık tarımsal destek ödemelerinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını bildirdi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, dünyada su ürünleri pazarında büyük paya sahip istiridye yetiştiriciliğinin Türkiye'de de başlatılması için harekete geçtiklerini belirtip "Sektörden gelen talebi değerlendirerek özellikle uygun alanlarda istiridye yetiştiriciliğini başlatmayı planlıyoruz" dedi. Bakanlıktan alınan bilgiye göre, dünyada istiridye yetiştiriciliğinin 9 milyar dolarlık pazarı bulunuyor. Türkiye'nin bu üretimden gelirinin ise 100 milyon dolara yaklaşabileceği değerlendiriliyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri, 81 ilde eş zamanlı gıda denetimi gerçekleştirdi.
Türkiye'den Tayvan'a ihraç edilen yumurtalarda insan sağlığına zararlı bir madde olan "nitofuran" tespit edildiği iddiaları gündem oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamaya göre; Tayvan'dan bakanlığa herhangi bir bildirimde bulunulmadı. Ayrıca yumurtalarla ilgili inceleme başlatıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü, dünyada zengin bir sucul biyoçeşitliliğe sahip Türkiye'nin bu değerlerinin korunarak gelecek kuşaklara aktarılması için "kırmızı liste" oluşturacak, gereken tedbirleri devreye alacak.
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü'nün pide, börek, lahmacun gibi ürünlerden artık numune almayacağı iddiası gündem yaratırken, konuyla ilgili Bakanlıktan açıklama geldi. Söz konusu iddiaları net bir dille yalanlayan Bakanlık, "Tüketici sağlığının en üst düzeyde korunmasına yönelik Bakanlığımızca her türlü kontroller aksatılmadan devam edecektir" ifadelerine yer verdi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, kurban kesimi ile ilgili 81 ile genelge gönderdi. Genelgede, çevre ve su kaynaklarının korunması için kurban atıklarının çukurlara gömülmesi, kesim alanlarının içme ve kullanma suyu temin edilen su havzalarının dışında kalacak şekilde belirlenmesi istendi. İşte genelgenin detayları...
Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan, ilçede bulunan canlı hayvan pazarının, Kuzey Marmara'nın en büyüğü olduğunu belirterek, İstanbul ve çevre illerden yoğun talep aldıklarını söyledi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal kalkınma alanındaki 'Uzman Eller Projeleri' kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan 1200 adet projeye toplamda 300 milyon TL hibe sağlayacak.
Kırklareli'nde modern süt üretim tesisleri enerji ihtiyaçlarının büyük bölümünü güneş panellerinden karşılıyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı, özel sektöre kesimlik hayvan ve karkas et ithalatı izni verileceğine dair çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 1 milyar 268 milyon 568 bin liralık tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını bildirdi. Bakan Kirişci, destek tutarının dağılımına dair de bilgi verdi.
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca yiyeceklerin kalori hesaplamaları için geliştirilen ve 2 ay önce hizmete sunulan cep telefonu uygulaması 'TürKomp', ramazan ayında yoğun talep gördü. Kullanıcılar, yeterli ve dengeli beslenmek için uygulama üzerinden yiyeceklerin kalorilerini hesaplayarak, kendi menülerini oluşturma imkanı buldu.
Son dakika haberi: Türkiye genelinde tespit edilen şap hastalığı (SAT-2 varyantı) nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçerek çeşitli tedbirler aldı. Hayvan pazarları kapatıldı ve şehirler arası hayvan nakli yasaklandı. İkinci bir emre kadar veteriner hekim, veteriner sağlık teknikeri ve teknisyenlerinin izinleri de iptal edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan da konuyla ilgili açıklama yapıldı. İşte detaylar...
Tarım ve Orman Bakanlığı, 49 milyon 411 bin liralık tarımsal destekleme ödemelerinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını bildirdi.
Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri çöken ahırların enkazı altında kalan hayvanları kurtarırken, veteriner hekimler de bölgedeki kontrollerine devam ediyor
Kara avcılığının ikinci bir duyuruya kadar ülke genelinde durdurulması kararlaştırıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığının "Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi Programı" kapsamında Samsun'dan 2 bin 751 üreticinin 163,3 milyon liralık hibe başvurusunda bulunduğu bildirildi.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Twitter'daki hesabından nesli tehlike altında olan Anadolu Leoparı'nın iki ayrı bölgede yeniden görüntülendiğini duyurdu. Anadolu Leoparı'nın fotokapana yansıyan görüntülerini paylaşan Bakan Kirişci, "Anadolu Leoparı iki ayrı bölgemizde yeniden görüntülendi. İzini sürmeye, heyecanla yolunu gözlemeye devam edeceğiz. Bu kadim topraklar ilelebet yurdu, heybeti daim olsun" dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, damızlık düve alımına verilen desteklere başvuruların 27 Ocak'ta sona ereceğini bildirdi. İşte destekten yararlanma şartları...
Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvuruları ile ilgili müjdeli haber geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı müjdesini veren Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi 6 bin alım yapılacağını duyurdu. Peki, Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvuru şartları nedir?
Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da evcil hayvanların kayıt altına alınması ve kimliklendirilmesi kapsamında 41 bin 715 hayvana mikroçip takıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türk Veteriner Hekimleri Birliği arasında imzalanan protokolle evde beslenen kedi, köpek ve gelinciklere 31 Aralık 2022 tarihine kadar mikroçip taktırma zorunluluğu getirildi. Yasa gereği yıl sonuna kadar evcil hayvanına çip taktırmayan kişilere 3642 lira idari para cezası uygulanacak.
Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı için geçtiğimiz gün başlayan başvuru süreci devam ediyor. Adaylar tercihlerini ÖSYM tarafından yayımlanan KPSS tercih kılavuzuna göre yapacaklar. KPSS-2022/13 tercihleri 20 Aralık'ta sona erecek. Yerleştirme işlemlerinde, ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacak.
Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvurularının ne zaman başlayacağı, Bakan Vahit Kirişci tarafından yapılan yazılı açıklama sonrası merak konusu oldu. Yapılan açıklamada bakanlığın taşra teşkilatı birimlerinde görevlendirilmek üzere 1200 sözleşmeli personel alınacağı aktarıldı. Peki, Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman? Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir?
Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da evcil hayvanların kayıt altına alınması ve kimliklendirilmesi kapsamında bu hayvanlara mikroçip takma işlemi sürüyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı, bireysel tarla içi modern sulama sistemlerine, mal alım tutarı 1 milyon TL'ye kadar yatırımlarda yüzde 50 oranında hibe desteği sağlandığını açıkladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan tebliğe göre, fermente süt ürünlerinin etiketinde "köy", "ev", "geleneksel, çiftlik" ve "%100" gibi ifadeler yer alamayacak. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Piyasada var olan veya basılı ambalaj materyali olan gıda işletmecilerine, tebliğe uyum sağlamaları için 31 Aralık 2023'e kadar geçiş süreci tanındı.
“Su stresi” altındaki Türkiye’de belediyelere büyük görevler düştüğünü belirten Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 81 ilin belediye başkanına bir mektup göndererek, 4 Aralık Dünya Su Kayıpları Günü’nde başlatılacak Su Verimliliği Seferberliği’ne davet etti.