Adaylar, 6 Ekim'e kadar başvurularını "www.segem.org.tr" adresi üzerinde yer alan online başvuru formu aracılığıyla yapabilecek.
TARSİM heyeti, Manisa'da hasar tespit çalışmalarında yer aldı.
Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi AŞ (TARSİM), Bitkisel Ürün Sigortası branşında risk inceleme ve hasar tespit işlemlerinde görev alacak eksper ihtiyacının karşılanması amacıyla düzenlenen "2022 Yılı Tarım Sigortaları Havuzu Eksperliği Ön Eleme Sınavı" için başvuruların 4 Kasım'da sona ereceğini duyurdu.
Heyet, Aksu ve Serik'te sigortalı seraların risk ve hasar tespit işlemlerine katılarak, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı
Köy Bazlı Kuraklık Verim Sigortası kapsamında bu yıl 3 bin 50 köyde kuraklıktan zarar gören 1,2 milyon dekarlık alan için hasar ödemesi yapıldı
TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Serpil Günal: - "Geçtiğimiz yıl eylül ayı sonu itibarıyla TARSİM Sistemi çerçevesinde 83 milyar TL’lik tarımsal varlık sigortalanmışken, bu yıl ekim ayı itibarıyla 177 milyar TL’lik varlık sigortalanmış durumda. Yüzde 112 oranında artış söz konusu" - "Geçtiğimiz yıl çeşitli risklerden ötürü bitkisel ürünleri, seraları, büyükbaş ve küçükbaş hayvanları, kovanları, kümes hayvanları, su ürünleri zarar gören üretici ve yetiştiricilerimize 2,7 milyar TL tazminat ödemiştik. Bu yıl şimdiye kadar 2,1 milyar TL hasar ödemiş durumdayız. Yıl sonuna kadar bu tutarın 4 milyar TL’ye yükseleceğini öngörüyoruz"
TARSİM Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Tarım Reformu Genel Müdürü Burhan Demirok üstlendi
Başvurular, 4 Kasım tarihine kadar devam edecek
TARSİM'den Çanakkale'deki sigortalı hayvancılık işletmelerine ziyaret
TARSİM: - "Geçtiğimiz haziran ayında, Düzce başta olmak üzere Bartın ve Zonguldak illerinde meydana gelen sel ve su baskını afeti sonucunda toplam 136 sigortalı büyükbaş hayvan (süt sığırı ve manda) zarar görmüştür. Eksperler tarafından gerçekleştirilen hasar tespit işlemlerinin ardından dosyaları tamamlanan 8 sigortalı yetiştiricimize toplam 970 bin TL hasar ödemesi gerçekleştirildi" - "Söz konusu hasar ödemelerinin 823 bin TL'si, 229 baş hayvanını tarım sigortası ile 5 bin 300 TL'ye güvence altına alan ve sel-su baskını afeti nedeniyle 124 hayvanı zarar gören tek bir yetiştiriciye yapıldı"
Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi'nin yaygınlaştırılarak memnuniyetin arttırılması, üretici ve yetiştiricilerin talep ve beklentilerinin tespit edilebilmesi amacıyla yurt genelinde paydaşlarla temaslara devam ediliyor
TARSİM'den Kastamonu, Amasya ve Tokat'taki sigortalı işletmelere ziyaret
"Sel afetinin ardından sigortalılarımızdan aldığımız ihbarlar doğrultusunda hasarlara ilişkin olarak eksper organizasyon çalışmaları yapılmakta olup en kısa süre içinde tespitlere başlanacaktır"
TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Serpil Günal: - "Son yıllarda iklim değişikliğinin de etkisiyle kuraklık, sel-su baskını, dolu ve don gibi risklerin şiddeti ve frekansı arttı. Ülkemizin tarımsal üretim yapılan her yöresine, tarımı yapılan her ürüne, mümkün olan en geniş kapsamlı sigorta güvencesini sağlayabilen kurum olma hedefiyle çalışıyoruz. Bu doğrultuda sigortalılık oranı ilerleyen yıllarda daha da artacaktır"
TARSİM Genel Müdürü Serpil Günal: - "Çiftçilerin ödemesi gereken primin yüzde 50’si, meyvelerde don teminatına ilişkin primin yüzde 67’ye varan kısmı, Gelir Sigortası'nda yüzde 60’ı ve Köy Bazlı Kuraklık Verim Sigortası’nda 2022 yılına özel olarak primin yüzde 70’i devlet tarafından karşılanmaktadır"
Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi kapsamında 2022'de sera sigortası branşında, Türkiye genelinde 8,3 milyar TL'lik tarımsal varlık sigortalandı
Ordu, Giresun ve Trabzon'da meydana gelen don hadisesi sonrası fındık ürününde, Ordu'dan 24 bin adet, Giresun'dan 30 bin adet ve Trabzon'dan 150 adet olmak üzere toplamda 54 bin adet hasar ihbarı alındı
TARSİM tarafından, geçen hafta Antalya’da etkili olan doğal afetler sebebiyle açık alanda ve örtü altında sürdürülen tarımsal faaliyetlerin etkilendiği, bunun sonucunda ise portakal ve arpa ürünleri ile seralar ve içindeki bitkisel ürünlerin zarar gördüğü belirtildi
TARSİM’den Azerbaycan Agrar Sigorta Fonuna ziyaret
Karadeniz'de doğal afetlerde zarar gören çiftçilere 50 milyon lira ödeme yapıldı
TARSİM’ den yapılan açıklamada, geçtiğimiz günlerde ülkemizin çeşitli noktalarında meydana gelen yangınlar sebebiyle sigortalı üretici ve yetiştiricilerden toplam 431 adet hasar ihbarı alındığı ve söz konusu ihbarların ağırlıklı olarak hayvan hayat sigortaları olmak üzere, bitkisel ve sera sigortaları branşlarına ait olduğu bildirildi.
Hasar ödeme ücreti sigortacının üstlenmiş olduğu riskleri belirli bir oranda kısıtlayıp, sigorta priminin ucuzlatılmasını amaçlamış olan çeşitli uygulamalardır. Yaşanacak olan olası bir hasar durumunda sigortalının lehine olduğu bilinen uygulamalardır. Peki Tarsim sigorta hasar ödeme ücreti ne kadar? İşte Tarsim sigorta hasar ödeme ücreti ve miktarları...
Çiftçinin doğal afetlerden korunması amacıyla oluşturulan Tarım Sigortaları Havuzu'ndan geçen yıl üreticilere 1,3 milyar liralık hasar tazminatı ödemesi gerçekleştirildi.
İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan: - "Bakanlığımızın yüzde 50 poliçe bedelini hibe olarak ödediği TARSİM sigortalarını imkanı olan, şartları uyan, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı olan tüm üreticilerimizin yapmalarını istiyoruz"
Ordu'da serbest piyasada fındığın kilogramı 23 liradan işlem görüyor
Fındık sigortası için son başvuru tarihinin 11 Mart'ta sona ereceğini açıklayan TARSİM, üreticilere yüzde 67’ye varan Devlet prim desteğinden faydalanmaları ve tarım sigortalarını zamanında yaptırmaları konusunda uyarıda bulunuldu. Bu süreçte fındık üreticileri; "2021 fındık sigortası ne kadar, fındık sigortası hangi olayları karşılıyor" sorularına cevap arıyor. İşte tarımsal sigortanın fındık üreticilerine faydası.