Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan 28 yaşındaki Lyndis Johnson isimli bir kadın, doktorları şaşkına çeviren ve dünya genelinde az bilinen hastalığı nedeniyle günün 23 saatini yatakta geçiriyor. Yerçekimine alerjisi olduğunu ifade eden Johnson, yataktan kalktığında sadece 10 dakika ayakta durabiliyor. Daha uzun süre ayakta kaldığında ise kalp atışı hızlanıyor ve bayılacak gibi hissediyor.
Üç kez öldüğünü söyleyen Rachel Boyle, yaşadıklarını bir TikTok videosunda anlattı. Supraventriküler taşikardi olarak bilinen bir kalp rahatsızlığı olduğunu ve birkaç kez öldüğünü söyleyen kadın, ''Yalan yok. Hayatım üzerine yemin ederim ki bu oldu'' diyerek yaşadıklarını anlattı.
Diyafram yüksekliği belirtileri ile ilgili bilgi veren uzmanlar, tanısı çoğu zaman tesadüfen konulan diyafram yüksekliği ile ilgili mutlaka tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlık olduğuna dikkat çekti. Diyafram yüksekliği nedeniyle nefes darlığı ve taşikardi şikayetlerinin ortaya çıkabileceğini söyleyen Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Özkan Demirhan, konuyla ilgili bilgi verdi.
Çoğumuz kalbimizin göğsümüzde daha hızlı atmaya başladığı duyguyu biliriz. Artan kalp atış hızıyla başa çıkmanıza yardımcı olacak iki basit ama etkili yöntem sunuyoruz.
Taşikardi, kalp atışlarının normalde daha hızlı atmasıyla ortaya çıkan bir rahatsızlıktır.
Kalp, kaslardan oluşan ve vücuttaki görevi kan pompalamak olan hayati bir organdır. Yaşamsal faaliyetler açısından birçok organdan daha önemli bir konumdadır. Yetişkin bir insanda kalp atış hızı dakikada 50 ila 100 arasındadır. Kalp fonksiyonlarında meydana gelen bozulmalar, yaşamı tehdit eden sonuçlara yol açabilir, kalp yetmezliği, kalp krizi gibi sorunlar ortaya çıkabilir.
Çocuklarda taşikardiye, yani kalp hızının normal düzeylerin çok üzerinde seyrettiği durumlara, erişkinlere göre daha az rastlanıyor. Ancak 5-6 yaşından sonra devam eden ve tedavi edilmeyen taşikardiler ileride bireyin yaşamında ciddi sorunlar doğurabiliyor. Çocuklarda tedavi de erişkinlere göre farklılık gösterir.