Tasit Tanima Sistemi Haberleri

Yeni emeklilik sistemi nasıl olacak? Prim, yaş ve gün sayısı... Emekli olacaklar için yüzde 86 zam detayı! Büyük fark var

Emeklilik sisteminin değişeceği aylardır kamuoyunda konuşulurken, milyonlarca vatandaş da "Yeni emeklilik sistemi nasıl olacak? Prim, yaş ve gün sayısı değişecek mi? 2024 mü, 2025 mi? Ne zaman emekli olmak avantajlı?" sorularına yanıt arıyor. Masadaki emeklilik düzenlemesiyle ilgili detayları aktaran Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Göktaş, yüzde 86 zam detayına dikkat çekti.

Finans 2024-09-18 20:44:14

Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail ile ticaret açıklaması

Ticaret Bakanlığı, X hesabı üzerinden İsrail ile ticaret hakkında açıklamada bulundu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "2 Mayıs 2024'ten bu yana İsrail için gümrük sistemi kapalıdır" cümlelerini kullanıldı.

Finans 2024-09-18 13:58:02

100 bin TL'ye mal oldu! 'Atlayıp, zıplıyor, dans ediyor! İnanılmaz fark yaratan bir araba'

Trabzon’da, klasik araç tutkunu 29 yaşındaki Murat Karanlık, kompresörle süspansiyonlara gönderilen hava sistemiyle modifiye ettiği 1983 model otomobilinin zıplamasını sağlıyor. Aracını, trafik dışında özel alanlarda zıplatan Karanlık, "Arabada ‘air süspansiyon sistemi’ var; atlayıp, zıplayabiliyor, dans edebiliyor. İnanılmaz fark yaratan bir araba" dedi.

Haber 2024-09-18 12:25:42

İkinci el araç satımında 'ortak bloke havuz' dönemi! 27 Eylül için geri sayım başladı: Güvenli ödeme sistemi zorunlu oluyor

İkinci el araç alım satımında yeni dönem başlıyor. Bir süre önce kademeli olarak hayata geçirilen 'Güvenli Ödeme Sistemi' 27 Eylül'den itibaren artık zorunlu olacak. Alıcı ve satıcının güvenli araç satışı yapabilmesi için' ortak bloke havuz' sistemi devreye girecek. Peki Güvenli Ödeme Sistemi nedir? Kimler Güvenli Ödeme Sistemi'yle araç alım satımı yapacak? Herkese zorunlu mu? İşte tüm detaylar...

Finans 2024-09-17 21:33:56

Bireysel emeklilik sistemi ekonomik güçlenmeye katkı sağlayacak

Yeditepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gaye Gencer, bireysel emeklilik sisteminin, hem bireylere hem de ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan bir araç olduğunu değerlendirdi.

Finans 17-09-24 14:31
BES

İkinci el araç satışına güvenli ödeme sistemi geliyor: 10 gün sonra başlayacak

İkinci el araç alışverişinde "Güvenli Ödeme Sistemi" 27 Eylül'den itibaren zorunlu olacak. Sistemle önce satıcı güvenli ödeme sürecini başlatacak, sonra alıcı notere gitmeden önce referans numarası ile parayı aracı kuruluşa yatıracak. Satışın onaylanmasının ardından güvenli hesapta bekleyen para anında satıcının hesabına geçecek.

Finans 17-09-24 10:38

Fitch Ratings nedir? Fitch Ratings notu ne anlam ifade eder?

Fitch Ratings, New York ve Londra’da konumlanan iki ayrı merkezi bulunan bir finansal kuruluştur. Fitch Ratings, derecelendirme skalası olarak harf sistemini kullanır. Bu kuruluş tarafından yapılan analizler bağımsız ve geniş kapsamlıdır. Böylece dünya genelindeki finansal kurumlarla ülkelerin ekonomik durumları ve güvenilirlik düzeyleri üzerine fikir edinilebilir. Fitch Ratings analizlerinin yakından tanınması için bu kuruluşun derecelendirme sistemi detaylı olarak incelenmelidir.

Finans 16-09-24 14:10

O ülkeler ortak pasaport sistemine geçiyor 'Hareketliliği kolaylaştıracak'

Batı Afrika ülkeleri Mali, Nijer ve Burkina Faso'dan oluşan Sahel Devletleri İttifakı (AES), kendi aralarında iş birliği ve güvenliği arttırmak için ortak bir pasaport sistemi uygulamasına geçeceklerini duyurdu.

Finans 16-09-24 12:06

SGK e-Bildirge nedir, nasıl verilir? E-Bildirge başvurusu ve e-Bildirge girişi nasıl yapılır?

SGK e-Bildirge, işverenlerin çalışanlarına ait sosyal güvenlik primlerini elektronik ortamda Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) bildirmelerine olanak tanıyan bir sistemdir. Bu sistem sayesinde işverenler, çalışanlarının sigorta prim bilgilerini ve diğer gerekli belgeleri internet üzerinden SGK'ya iletebilirler. e-Bildirge sistemi, işlemlerin hızlanmasını, kağıt israfının önlenmesini ve işverenler için kolaylık sağlamayı amaçlar.

Haber 15-09-24 14:47
sgk

Bilim insanları hazırlandı! Yaklaşıyor! 2 ay boyunca 2 ayrı ay olacak

NASA tarafından finanse edilen Asteroit Karasal Çarpma Son Uyarı Sistemi (ATLAS) 7 Ağustos 2024’te ‘mini bir ay’ keşfetmişti. Bilim insanlarının keşfettiği ve kainatta nadiren görülen olaya göre, Dünya üzerinde 2 ay boyunca 2 ayrı ay görünecek.

Haber 15-09-24 12:32

İşte herkesin beklediği o sistem başladı! Emlak sektörüne yeni bir soluk geldi... Artık bunları e-Devlet üzerinden yapmanız şart oldu

Ticaret Bakanlığı'nın tüketiciyi korumak için uygulamaya koyduğu Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) bugün itibarıyla başladı. Emlak sektörüne yeni bir soluk getirecek bu sistem 1 Ocak itibarıyla tamamen başlayacak. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, hayata geçirilen bu sistem için X üzerinden açıklamada bulundu. Peki bu sistemin ayrıntıları neler? Konutunu ilana vermek isteyen vatandaşların ne yapması gerekiyor? İşte ayrıntılar...

Finans 15-09-24 10:58

Apartmana kurdukları düzenek şoke etti

Adana’da bir apartman daireleri içinde iklimlendirme sistemi kurularak uyuşturucu imalatı yapılması görenleri şoke etti. Komutanlık tarafından yapılan operasyonda 1 şüpheliyi gözaltı alırdı, serada ise 50 kök Hint keneviri ele geçirildi.

Haber 13-09-24 09:28

Annesinin hastalığına çare ararken tanıştı! Fotoğrafçı, o işe girdi 'Kilosu 500 TL'ye satılıyor'

Tokat'ta, annesinin hastalığı sırasında tanıştığı aronyayı 2022 yılında yetiştirmeye karar veren Sezgin Kanat, ürünlerinin ilk hasadını yapmaya başladı. Aronyanın kilosunun 250 liradan satıldığını belirten Kanat, "Bağışıklık sistemi düşük hastalara, şeker hastalarına, bunun gibi birçok hastalığa iyi geldiğini öğrendik" dedi.

Finans 12-09-24 16:24

Emekli maaşları ve emeklilik sistemi için açıklama: Sosyal Güvenlik sisteminde değişiklik yok! Tamamlayıcı uygulamalar eklenecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal güvenlik sisteminde değişiklik olmayacağını, bunun yerine tamamlayıcı adımlar atılacağını belirtti. Emeklilere yapılan zamların enflasyonun iki katı olduğunu vurgulayan Yılmaz, enflasyon mesajı da verdi.

Finans 12-09-24 13:32

E-Kurs nedir? Millî Eğitim Bakanlığı E-Kurs başvurusu nasıl yapılır? E-Kurs giriş

Çeşitli resmî kurumlara ait internet adresleri ya da kurumların mobil telefonlara indirilebilen uygulamaları sayesinde artık birçok işlem kurumlara gitmeden internet aracılığıyla yapılabilmektedir. Tüm kurumları tek portalda toplayan e-Devlet sistemi de hepsine ulaşabilmenin en hızlı ve en kolay yoludur.

Haber 12-09-24 03:36

Ehliyet e-Sınav sonuçları nasıl öğrenilir? Ehliyet e-Sınav sonuçları sorgulama

Uzun zamandır birçok işlem internet üzerinden yapılmakta ve çeşitli belgeler elektronik ortamda hazırlanıp paylaşılabilmektedir. Tüm resmî kurumlar ve devlete ait olan kuruluşlar tek bir portal üzerinde toplanmış ve e-Devlet sistemi üzerinden ulaşılabilir hâle gelmiştir.

Haber 11-09-24 23:12

E- Fatura mükellef sorgulama: E-Fatura mükellef sorgulama nasıl yapılır?

Günümüzde elektronik ortamda birçok işlem yapılmakta ve çeşitli belgeler düzenlenebilmektedir. Resmî işlemlerin de yapılabildiği elektronik ortamlarda devlet dairelerine de ulaşılabilir. Tüm resmî daireler ise yine devletin bir hizmeti olan e-Devlet sistemi üzerinden görüntülenebilir.

Haber 11-09-24 22:11

E-İkamet nedir? E-İkamet başvuru sonucu nasıl öğrenilir?

Devletin vatandaşlara sunduğu hizmetlerden biri de çeşitli resmî işlemlerin elektronik ortamdan yapılabilmesi kolaylığıdır. Sağlık Bakanlığı’ndan Sosyal Güvenlik Kurumu’na, okullardan mahkemelere birçok alanda çeşitli işlemler internet üzerinden yapılabilir hâle gelmiştir. E-Devlet sistemi ile de tüm resmî kurumlara tek bir portal üzerinden ulaşılabilir. Bu noktada resmî bir hizmet olan e-İkamet başvuru sonucunun nasıl öğrenilebildiği de merak edilen konular arasında yer alır.

Haber 11-09-24 21:10

E-Nabız tahlil sonuçları: e-Nabız'dan tahlil sonuçlarına nasıl bakılır? E-Nabız tahlil sonuçları indirme

Günümüzde birçok resmî işlem, elektronik ortama taşınmıştır. Resmî evraklar internet üzerinden hazırlanıp kullanılabilmekte, birçok resmî dosya takibi ya da işlemi yine elektronik ortamda gerçekleştirilebilmektedir. E-Devlet sistemi sayesinde tüm kamu kurum ve kuruluşları da tek bir portal üzerinden ulaşılabilir hâle gelmiştir. E-Devlet üzerinden ulaşılıp tahlil sonuçlarına göz atılabilen portallardan biri de e-Nabız'dır.

Haber 11-09-24 19:01

E-Nabız giriş: e-Nabız'a nasıl giriş yapılır? E-Nabız hasta ve doktor girişi, e-Nabız e-Devlet girişi

Artık neredeyse tüm resmî işlemler, internet üzerinden gerçekleştirilebilir ve takip edilebilir hâle geldi. İcra müdürlüklerinden adliyelere, okullardan sağlık müdürlüklerine tüm kurumların internet siteleri ve uygulamaları üzerinden kurumlarla iletişime geçilebiliyor. E-Devlet sistemi sayesinde ise hepsine tek bir portal üzerinden ulaşılabiliyor. E-Devlet sistemi üzerinden ulaşılabilen portallardan biri de e-Nabız.

Haber 11-09-24 17:58

UYAP e-Satış Portalı nedir? UYAP e-Satış Portalı'na nasıl giriş yapılır?

Ulaşım alanı ve işlem sayısı gitgide genişleyen ve sürekli geliştirilen UYAP, Ulusal Yargı Ağı Projesi ifadesinin baş harflerinden oluşur. Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı ile merkez ve taşra teşkilatlarının elektronik ortama taşınmış olan bilgi sistemi olarak da tanımlanabilir. Daha hızlı ve daha kolay işlem yapılmasının yanı sıra çeşitli imkanlar da sağlar. UYAP e-Satış Portalı da entegre bir elektronik ortamdır.

Haber 10-09-24 16:00

E-MESEM giriş: E-MESEM sistemine nasıl girilir, E-MESEM e-Devlet ve MEBBİS girişi nasıl yapılır?

Vatandaşların resmî dairelerde, devlete ait kurum ve kuruluşlarda takip etmek ya da gerçekleştirmek zorunda oldukları işlemleri kolaylaştıran ve hızlandıran e-Devlet sistemi aracılığıyla devlet kurumlarına ulaşılabiliyor. Öğrencilerden çalışanlara tüm vatandaşlar çeşitli işlemlerini e-Devlet üzerinden yapabiliyor. MESEM de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına sunulan hizmetlerden biridir.

Haber 10-09-24 15:46

E-Bordro nedir, nasıl alınır? E-Bordro sorgulama nasıl yapılır? E-Devlet e-Bordro sorgulama

E-Devlet Sistemi sayesinde günümüzde birçok resmî işlem internet aracılığıyla yürütülmektedir. Bu sistem, birçok resmî işlemin kurumlara gitmeye gerek kalmadan takip edilebilmesini ve yapılabilmesini sağlamaktadır. İşlemlere hız vatandaşlara zaman kazandıran bu sistem sayesinde diğer kurumlara da kolaylıkla ulaşılabilmektedir.

Haber 10-09-24 15:20

SGK e-Devlet giriş: SGK'nın e-Devlet'ten sunduğu hizmetler nelerdir, SGK hizmetlerine e-Devlet'ten nasıl giriş yapılır?

e-Devlet Sistemi, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına açık olan ve birçok resmî işlemin gerçekleştirilebildiği ya da takip edilebildiği bir sistemdir. Tüm resmî kurumların kendilerine ait uygulamaları ve internet siteleri olmasının yanı sıra hepsine e-Devlet Sistemi aracılığıyla ulaşım sağlanabilmektedir.

Haber 10-09-24 02:41

E-İçişleri nedir? E-İçişleri'ni kimler kullanabilir? E-İçişleri giriş

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının çeşitli resmî işlemlerini daha hızlı ve daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilmesini sağlayan e-Devlet sistemi dışında birçok resmî kuruma ve kuruluşa da uygulamaları ve internet siteleri aracılığıyla da ulaşılabilmektedir.

Haber 10-09-24 02:07

Anadolu Üniversitesi AÖF e-Kampüs sistemi nedir, nasıl kullanılır? AÖF e-Kampüs giriş

Alışılmış olan, geleneksel olarak kabul edilen eğitim şeklinden çok farklı olarak, bir kampüse gitme zorunluluğu bulunmadan derslerin uzaktan ya da online olarak yapılabildiği eğitim sistemi olan açık öğretim sistemi, özellikle pandemi döneminde tamamen tercih edilen bir eğitim şeklidir.

Haber 10-09-24 00:18

Kostic transferinden sonra Fenerbahçe'de sürpriz gelişme! Mourinho talimatı verdi

Trendyol Süper Lig'de yeni sezona iddialı bir kadroyla girmek isteyen Fenerbahçe, transfer çalışmalarına devam ediyor. Sarı-lacivertliler son olarak kadrosuna Flip Kostić'i kiralık olarak kattı. Milli maç arasının ardından sarı-lacivertli formayı giyecek olan Sırp futbolcunun gelişiyle birlikte tecrübeli teknik adam José Mourinho'nun sistemi tamamen değişiyor.

Spor 09-09-24 18:50

1 Ocak'ta milyonlarca araç için zorunlu oluyor! Fiyat belli oldu: 1.810 TL ödenecek

Araç sahipleri dikkat! İlk etapta tüm ticari araçları kapsayacak, bireysel araç sahipleri gönüllü olarak sisteme dahil olacak. 1 Ocak'tan itibaren Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) devreye giriyor. Bu kapsamda fiyat listesi ortaya çıktı. İşte detaylar...

Finans 09-09-24 13:25

Mertens'e Victor Osimhen şoku! Sürpriz gelişme... Galatasaray'da Okan Buruk sistemi tamamen değiştiriyor!

Trendyol Süper Lig'de yeni sezona üçte üç yaparak başlayan Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nden elenmesinin ardından kadrosuna dünyaca ünlü golcü Victor Osimhen'i kiralık olarak renklerine bağladı. Afrika Uluslar Kupası Elemeleri D Grubu ilk maçında Nijerya'nın evinde Benin'i 3-0 mağlup ettiği karşılaşmada gol atan Osimhen, milli maç arasından sonra sarı - kırmızılı formaya kavuşuyor. İlk maçına çıkacak olan yıldız futbolcudan Mertens'e kötü haber geldi. İşte detaylar...

Spor 08-09-24 18:16

Hepatit B aşısı nedir, zorunlu mu? Hepatit B aşısı kimlere, ne zaman yapılır?

Hepatit B aşısı, insanların hepatit B virüsünden koruması amacıyla yapılan bir aşıdır. İçeriğinde yer alan inaktive ve rekombinant sayesinde insan vücudunun bağışıklık sistemini uyarır. Böylece vücut virüse karşı antikor üretir ve virüsle karşılaşıldığı zaman vücudun savunma mekanizması güçlenir. Virüsün enfeksiyon yapma kapasitesini ortadan kaldıran antijen içeren aşı, vücuda enjekte edildiği zaman bağışıklık sistemi yabancı maddeyi tanıyarak buna karşı koruyucu antikor üretir.

Haber 06-09-24 22:45

Engin Polat'ın tahliyesine tepkiler gecikmedi! Paylaşımlar giderek artıyor: Türkiye'deki hukuk sistemi, namuslu adamı namussuz yapar

Lüks yaşantılarıyla tanınan ardından kara para operasyonuyla gözaltına alınan Polat çifti yine sosyal medyaya damga vurdu. Önce Dilan Polat ardından da eşi Engin Polat tahliye edilince adalet sistemini eleştirenler peş peşe paylaşım yaptı. Sosyal medyada, "Adalet sadece zenginler için mi var?" yorumları yapıldı.

Haber 06-09-24 12:58

Defter Beyan Sistemi nedir? Defter Beyan Sistemi'ne giriş ve başvuru nasıl yapılır?

Muhasebe işlemlerinde mükelleflerin ve mali müşavirlerin bilmesi gereken bazı terimler bulunur. Bu alanda kullanılan literatürde yer alan kelimeler, halk arasında kullanılan günlük konuşma dilinde farklı olarak bilinebilmekte ve isimlendirilebilmektedir. Kavramlar ise farklı tanımlara sahip olmalarına rağmen zaman zaman karıştırılabilir.

Haber 06-09-24 04:32

MEB'den yeni uygulama! İzleme ve Değerlendirme Sistemi hayata geçirildi

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamındaki öğretim programlarının ve bu programlara uygun olarak geliştirilen ders kitaplarına ve eğitim araç gereçlerine yönelik veri toplama süreci için İzleme ve Değerlendirme Sistemi'ni (İDES) hayata geçirdi. MEB, yeni sistemin devreye girmesiyle birlikte öğretim programları ve ders kitaplarına ilişkin verilerin daha sistematik ve etkin bir şekilde toplanması ve eğitimde karar alma süreçlerinin daha etkili hale getirilmesini hedefliyor.

Egitim 05-09-24 21:06
meb

Schengen bölgesine giriş yapacaklar dikkat: Yeni sistem geliyor... 10 Kasım itibarıyla uygulanmaya başlayacak!

Avrupa Birliği'nin Schengen bölgesine girebilmek için yeni bir sistem devreye girdi. 10 Kasım tarihi itibarıyla uygulanmaya başlayacak olan Elektronik Giriş/Çıkış Sistemi (EES= Entry Exit System) kimler için uygulanacağı da belli oldu. İşte ayrıntılar...

Finans 05-09-24 10:50

Noter onlardan onlar vatandaştan alıyor! 27 Eylül’de zorunlu olacak: İkinci el araba satışında yeni uygulama

İkinci el otomobil satışında 2 yıl önce uygulamaya konan ancak 27 Eylül'de zorunlu olacak "Güvenli Ödeme Sistemi" galericileri mutlu etmedi. "Yeni uygulamada hem Güvenli Ödeme Sistemi ücreti hem de noterler tarafından talep edilen satış ücreti ile vekalet ücreti bizleri çok zorluyor" diyen galericiler bu masrafları araç fiyatlarına yansıttıklarını dile getirdi.

Finans 04-09-24 13:47

969 bin liraya kadar çıktı, en ucuz otomobiller listesinde 5 model var! Bir dönem sona erdi: Sıfır otomobilde yeni ay zamla geldi…

Sıfır otomobilde yeni güvenlik sistemi yönetmeliği geçtiğimiz günlerde devreye alındı. Türkiye’nin en çok tercih edilen otomobil markaları ise Eylül ayı ile birlikte sıfır otomobil güncel liste fiyatlarını yayımladı. En ucuz otomobiller 1 milyon lira bandında satışa sunulurken listelerdeki artış gözlerden kaçmadı. Sektör temsilcileri önümüzdeki dönemde zamların devam edeceğini ama bu durumun olağandışı artışlar şeklinde olmayacağını kaydetti. İşte piyasada alabileceğiniz en ucuz 5 model...

Finans 03-09-24 09:11

Osimhen transferine Icardi'den ilk tepki! Okan hocayla görüştü... 'Gerekirse değiştiririz'

Osimhen'in Galatasaray'a transferi resmen açıklandı. KAP bildirimi sonrası yıldız futbolcu İstanbul'a geldi. Dünya çapında ses getiren transfer sonrası hücum hattı daha da zenginleşen Galatasaray'da gözler Icardi'ye çevrilmişti. Nasıl bir tepki vereceği merak edilen Icardi'nin Okan Buruk ile bir görüşme gerçekleştirdiği iddia edildi. Öte yandan Okan hocanın da sistemi değiştirmek için çalışmalar yaptığı belirtildi.

Spor 03-09-24 07:26

AK Partili Güler duyurdu, milyonlar heyecanlandı! Emekli maaşı için yeni sistem sinyali... Dikkat çeken 'gösterge sistemi' önerisi

Yeni emeklilik sistemi iddiaları kulisleri hareketlendirdi. AK Partili Güler'in 'Bakanlık çalışıyor' çıkışı sonrası 'Emeklilik sitemi değişiyor mu? Yeni emeklilik sistemi nasıl olacak? Sorularına yanıt aranmaya başlandı. Milyonları ilgilendiren emeklilik sistemi için 'daha fazla çalışana daha fazla maaş' önerisi geldi. Buna göre daha fazla prim ödeyen ya da daha çok çalışan daha fazla emekli maaşı alacak. İşe detaylar...

Finans 02-09-24 06:56

Öğrenciler için okul çantası uyarısı! Yüzde 10 kuralına dikkat: Dikkat edilmezse hastalıklara neden oluyor

Eylül ayı geldi. Yakında okullar yeni eğitim ve öğretim dönemine başlayacak. Okullar açılmadan önce uzmanlar bazı uyarılarda bulunuyor. Doç. Dr. Ayça Uran Şan, çocuklarda uygunsuz çanta kullanımının ciddi kas-iskelet sistemi sorunlarına yol açtığını belirterek, "Sırt çantası ağırlığının çocuğumuzun kilosunun yüzde 10'unu geçmemesi lazım." dedi.

Kadin 01-09-24 15:57

Yeni emeklilik sistemi! Prim, yaş ve haftalık çalışma saati... AK Partili Güler 'Bakanlık çalışıyor' dedi ama... Dikkat çeken sözler

Emeklilik sistemi değişecek mi? Emekli olmak için gerekli olan yaş ve çalışma gün sayısı güncellenecek mi? Milyonlarca çalışan bu soruların yanıtını ararken, beklenen açıklama AK Parti cephesinden geldi. Grup Başkanı Abdullah Güler, yeni bir emeklilik sisteminin gerekli olduğunu belirtti. Bakanlığın çalışmalarının olduğunu söyleyen Güler, "Haftalık çalışma saati düşecek mi?" sorusuna da yanıt verdi. Güler'in sözleriyle ilgili ise dikkat çeken bir değerlendirme geldi.

Finans 31-08-24 20:43

AK Parti'de yetkili isim açıkladı: Emeklilik sistemi güncelleniyor... Kamuda 'esnek çalışma' başlatılıyor mu?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için düzenlemelerin yapılmasının ardından bütçenin zorlanmaya başladığı konuşuluyordu. Sosyal güvenlik sisteminin sağlıklı işlemesi için ortalama 4 çalışana 1 emekli düşmesi gerekirken, bugün Türkiye’de 2 çalışana 1 emekli düşmesi ise hükümetin bu konu hakkında düzenleme yapmasını gerektirdi. AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Güler konu ile ilgili açıklamada bulundu.

Finans 31-08-24 09:34

Emeklilik sistemi değişiyor! AK Parti'den yeni açıklama geldi: Prim ödemeleri ve yaş sınırı da değişecek mi?

Emekli maaşlarının az olması nedeniyle emekliler isyan ederken şimdi de yeni bir tartışma başladı. AK Parti emeklilik sistemini değiştirmeye hazırlanıyor. Emeklilikle ilgili Avrupa ülkelerindeki örneklerin dikkate alınması gerektiğini belirten AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, “Hem prim miktarını ve yaşı hem de ödenen süreyi esas alacak şekilde daha adil, daha dengeli ve sürdürülebilir mahiyette bir emeklilik sistemini inşa etmemiz lazım” dedi.

Finans 30-08-24 14:18

Milyonları ilgilendiren haber! Emekli olana çifte maaş birden! Yeni emeklilik sistemi yolda…

2024 yılının son çeyreğine girerken milyonlarca kişi emekli maaşlarında bir güncelleme olup olmayacağını merak ediyor. TBMM’nin açılmasıyla birlikte yeni emeklilik sistemi üzerinde Yaş şartı ve prim günü gibi konularda da düzenlemelerin yapılması bekleniyor.

Finans 30-08-24 11:47

SON DAKİKA | Ekrem İmamoğlu duyurdu '2500 yeni taksi İstanbul’a hayırlı olsun' Yeni dönem başlıyor

Son dakika haberi: İstanbul'da takside yeni dönem başlıyor. UKOME toplantısında İstanbul’daki taksi sayılarının artırılması görüşüldü. UKOME toplantısında yeni taksi teklifine onay çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu "2500 yeni taksi İstanbul’a hayırlı olsun. Uygulama Tabanlı Taksi Sistemi ile çağdaş, güvenli, erişilebilir, denetlenebilir, şeffaf ve teknolojik bir taksi sistemine geçiyoruz" diyerek yeni gelişmeyi duyurdu.

Haber 29-08-24 11:20

Emeklilik sistemi değişiyor mu? Reform haberleri gelmeye başladı! İşte yeni sistem için konuşulanlar…

Milyonlarca çalışan emekli olacağı günü şartları merak ederken emeklilik sistemi ile ilgili reform çalışmalarının da başladığı öğrenildi. Yeni düzenlemede en çok merak edilen konuların başında ise prim gün sayısı ve yaşta değişikliğe gidilip gidilmeyeceği soruları oldu. Uzmanlar ise emeklilik sisteminde reformla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte emeklilik sisteminde beklenen reformun detayları…

Finans 29-08-24 07:54

Doğrulanmış ilan dönemi başlamadan siteler hazırlıklara başladı... Teknik hazırlıklar 15 Eylül'e kadar tamamlanacak! Emlakçıları uyardılar

Ticaret Bakanlığı'nın başlatmış olduğu Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) için emlak siteleri hazırlıklarına başladı. 1 Ocak'ta kolay bir geçiş olması için tüm hazırlıkları 15 Eylül'e kadar tamamlamayı hedeflediklerini aktardı.

Finans 28-08-24 12:17

İkinci el otomobil satışı sil baştan değişti! Yetki belgesi, güvenli ödeme sistemi, kapora… Bu detaylara dikkat!

İkinci el otomobil satışları sil baştan değişti. Yeni düzenleme ile birlikte artık her önüne gelen galeri tabelası asıp, dükkanın önüne birkaç araç koyup satamayacak. Yetki belgesi olmayan ise ilan bile veremeyecek. Otomobil satışlarında güvenli ödeme sistemine geçilirken satış öncesi alınabilecek kapora ödemelerine de sınır getirildi. İşte detaylar…

Finans 28-08-24 07:37

Görülmemiş olay: Ev sahibinden beklenmeyen, kira bedeli sistemi…Kira sözleşmelerine dikkat

Ankara’da yaşayan bir ev sahibi, kiraya verdiği evini sözleşmedeki kira ücretini ‘altın’ olarak belirledi. İlahiyat Fakültesi’nde profesör olan ev sahibi, bulduğu çözümü en makul sistem olarak gram altında bulduğunu ifade etti.

Finans 27-08-24 17:34

Galatasaray'da hedef Şampiyonlar Ligi! İşte muhtemel 11... Okan Buruk sistemi tamamen değiştirdi!

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off eleme turu ilk maçında deplasmanda 3-2 mağlup olduğu İsviçre temsilcisi Young Boys'u rövanş maçında konuk edecek. Maça az bir süre kala Teknik Direktör Okan Buruk'un sistemi değiştirmesi dikkatleri çekti. İşte detaylar...

Spor 27-08-24 17:27