Taze Zencefil Cayi Tarifi Haberleri

Vişneli yaprak sarma tarifi: Vişneli yaprak sarma nasıl yapılır?

İster mevsiminde dalından yeni ayrılmış taze taze vişneler, isterseniz dondurulmuş vişneler ile lezzetli bir vişneli yaprak sarması yapabilirsiniz. Bu tarifi ister öğünlerinizde servis etmek üzere isterseniz de misafirlerinize ikram etmek için bir kenara koyabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 2024-06-24 13:30:08

Zeytinyağlı patlıcan dolması tarifi: Zeytinyağlı patlıcan dolması nasıl yapılır?

Ülkemizde en çok Güneydoğu Anadolu bölgesinde yapılan ve tüketilen kuru patlıcan dolması, hem doyurucu hem de yer aldığı sofraları renklendiren bir lezzettir. Taze patlıcanla da yapılabilen bu dolmalık tarif için aşağıda verdiğimiz zeytinyağlı patlıcan dolması tarifimizi kullanabilirsiniz.

Yemek 2024-06-21 20:10:18

Zeytinyağlı taze fasulye tarifi: Zeytinyağlı taze fasulye nasıl yapılır?

Yaz aylarının gözde yiyeceklerinden biri de taze fasulyedir. Çeşit çeşit taze fasulye tarifleri arasında yer alan zeytinyağlı taze fasulye tarifinin çok sevildiği bilinir. Hem yapımı kolay hem de lezzeti olan bu tarifi siz de aşağıdaki malzemelerle kısa sürede yapabilirsiniz.

Yemek 2024-05-20 20:36:53

Evdekiler parmaklarını yiyecek! Bu akşam ailenize yapabileceğiz karnıyarık tarifi

Ailecek sevilen karnıyarık tarifi, evde yapıldığında daha da özel! Taze patlıcanlar, nefis kıyma harcı ve domatesle buluşarak sofralarınıza neşe katacak. Pratik hazırlanışıyla zaman kazandırırken, ailenize unutulmaz bir ziyafet sunabilirsiniz. Hadi birlikte tarife bir göz atalım.

Yemek 2024-02-12 14:44:42

Portakallı kurabiye tarifi: Portakallı kurabiye nasıl yapılır?

Ev partilerinin, özel gün etkinliklerinin, çay davetlerinin gözde ikramlıklarından biri de hem tatlısı hem tuzlusu yapılabilen kurabiyelerdir. Özellikle mevsiminde en taze şekilde temin edilebilen meyveler ile yapılan kurabiyeler, keyifli sohbetlerin vazgeçilmez eşlikçileri olur. Kendi mevsiminin en faydalı meyvelerinden portakal ile yapılan kurabiyeler soğuk kış günlerinin en sevilen lezzetlerinden biridir.

Yemek 24-01-24 20:49

Portakallı pırasa tarifi: Portakallı pırasa nasıl yapılır?

Kış mevsiminin değerli sebzelerinden pırasa, çorbasıyla, yemeğiyle ya da salatasıyla insan sağlığına son derece faydalı bir sebzedir. Aynı mevsimin gözde meyvelerinden portakal da kış boyu insan vücudunun ihtiyaç duyabileceği birçok vitamini içeren bir meyvedir. Mevsiminde taze olarak temin edilebilen bu besinlerle portakallı pırasa yapmak isterseniz tarifini aşağıda bulabilirsiniz.

Yemek 24-01-24 20:39

Mandalinalı kek tarifi: Mandalinalı kek nasıl yapılır?

Çay saatlerinin, ev partilerinin ve davetlerin en çok tercih edilen lezzetlerinden biri de kektir. Meyvelerden ya da çeşitli malzemeler ile yapılabilen kek türleri, çayın ya da kahve sohbetlerinin yanında vazgeçilmez bir eşlikçi olarak kabul edilir. Siz de kokusu tüm evi saracak lezzetli bir kek yapmak istiyorsanız taze mandalinalardan yapacağınız kek ile dikkatleri üzerinize çekerek övgüler alabilirsiniz.

Yemek 24-01-24 20:00

Mandalinalı pasta tarifi: Mandalinalı pasta nasıl yapılır?

Yaş pasta, dünya genelinde tüm mutfaklarda yer alan, tüketilen ve yapılan bir lezzettir. Farklı ülkelerde, farklı özel günlere göre, mevsim meyveleri ya da farklı bölgeye has malzemeler kullanılarak yapılabilmektedir. Eğer daha çok doğum günleri ile özdeşleşmiş olsa da yılın her günü herhangi bir sebeple yapılabilecek olan yaş pastalar yapmak istiyorsanız en taze mandalinaların temin edilebildiği soğuk kış günlerinde mandalinalı pasta tarifini deneyebilirsiniz.

Yemek 24-01-24 18:58

Dışarıdan meyveli yoğurt almayı bıraktırıyor! Nefis el yapımı çilekli yoğurt tarifi

Hazır satılan meyveli yoğurt alışkanlığından vazgeçmek için sağlıklı bir alternatif arayışında mısınız? El yapımı çilekli yoğurt tam aradığınız tarif olabilir. Dışarıdan alınan meyveli yoğurtların içerdiği şeker ve katkı maddelerinden kaçınmak, aynı zamanda taze meyve lezzetini yoğurdunuzla bir araya getirmek istiyorsanız el yapımı çilekli yoğurt tarifini denemelisiniz.

Yemek 12-01-24 15:27

MASTERCHEF SİMİT TARİFİ: Evde pratik çıtır simit nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte püf noktası!

Simit tarifi, MasterChef programında yapılmasının ardından gündemde yer aldı. Her öğün tüketilebilen simit özellikle kahvaltılarda çok seviliyor. Bu simit tarifi ile fırından yeni çıkmış sıcak ve taze simit kokusu evinize yayılacak. Yapanların tarif defterine mutlaka kaydedeceği simit tarifi ve malzemeleri haberimizde.

Yemek 04-12-23 20:46

Ferah lezzet: Limonlu tiramisu tarifi! Gelinim Mutfakta limonlu tiramisu nasıl yapılır, malzemeleri ne?

Limonlu tiramisu tarifi, Gelinim Mutfakta programında yapılmasının ardından gündemde yer aldı. Limonun taze ve ferah tadı ile klasik tiramisunun muhteşem dokusuyla buluştuğunda ortaya çıkan bu tarif, deneyen herkesten tam puan alıyor. Peki, limonlu tiramisu nasıl yapılır, malzemeleri ne? İşte püf noktalarıyla nefis limonlu tiramisu yapımı...

Yemek 10-11-23 14:43

Probiyotik zengini: Kıtır kıtır lahana turşusu tarifi! Beyaz lahana turşusu nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Beyaz lahana turşusu, fermente sebzelerin lezzetli bir örneğidir ve severek tüketilir. Beyaz lahana, taze ve çıtır dokusu ile turşu yapılarak hem sağlıklı hem de lezzetli bir hale gelir. Beyaz lahana turşusu, fermente edilmiş sebzelerin sağlığa olan faydalarından da yararlanmanızı sağlar. Sindirim sağlığını destekler, bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca, lezzetli tadıyla da sofralarda sıkça tercih edilir. Peki, beyaz lahana turşusu nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 11-10-23 23:33

Adeta bağışıklık iksiri! Bu kışı sapasağlam geçirmenizi sağlayacak zencefil shot tarifi

Kış aylarının yaklaşmasıyla beraber hastalıklardan korunma yöntemleri de araştırılmaya başlandı. Genellikle kış mevsiminde ortaya çıkan soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklar kişiyi kolaylıkla etkisi altına alabiliyor. Bağışıklığı çok iyi koruyan zencefil shot tarifi hem hastalıklardan koruyor hem de hastalığa yakalandığınızda daha hafif atlatmanızı sağlıyor.

Kadin 08-10-23 10:48

Ferah lezzet: Börülce sallaması tarifi! Balıkesir'in meşhur börülce sallaması nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Börülce sallaması, taze börülceyle yapılan bir tür haşlama salata. Sıyırma da denen bu salatanın yapılışı oldukça pratik. Peki, börülce sallaması nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte ferah salata sevenlere börülce sallaması tarifi...

Yemek 07-09-23 16:34

Lezzetiyle tatile çıkartan zeytinyağlı taze fasulye tarifi! Zeytinyağlı taze fasulye nasıl yapılır?

Zeytinyağlı taze fasulye bahar ve yaz aylarının en sağlıklı yemekleri arasında yer alıyor. Yazlık hissiyatı veren zeytinyağlı taze fasulye domatesli pirinç pilavıyla enfes bir uyum sağlıyor. Zeytinyağlı taze fasulye tarifinin kesinlikle denenmesi gerekiyor.

Yemek 07-05-23 13:16

Şifa deposu: Uskumru tarifi! Fırında uskumru nasıl yapılır?

Taze balığın lezzeti hiçbir yemekten alınmıyor. Oldukça pratik bir şekilde hazırlanan balıkların en lezzetlileri arasında yer alan uskumruyu fırında yaparak sofranızı renklendirebilirsiniz. İştah kabartan uskumru tarifini kesinlikle denemeniz gerekiyor.

Yemek 29-01-23 15:43

Şifa deposu: Uskumru tarifi! Fırında uskumru nasıl yapılır?

Taze balığın lezzeti hiçbir yemekten alınmıyor. Oldukça pratik bir şekilde hazırlanan balıkların en lezzetlileri arasında yer alan uskumruyu fırında yaparak sofranızı renklendirebilirsiniz. İştah kabartan uskumru tarifini kesinlikle denemeniz gerekiyor.

Yemek 29-01-23 15:43

Pastanedekilere taş çıkartır: Nefis Alman pastası tarifi! Alman pastası nasıl yapılır?

Alman pastası enfes kremasıyla en sevilen pasta tarifleri arasında yer alıyor. Pastaneden alınan Alman pastasının taze olup olmaması büyük önem taşıyor. Bayatlamış Alman pastaları istenmeyen bir tada sahip oluyor. Evde Alman pastası yaptığınızda bu sorun ortadan kalkıyor. Alman pastası nasıl yapılır merak ediyorsanız bu pratik Alman pastası tarifini denemelisiniz.

Yemek 22-01-23 11:26

Brokoli nasıl tüketilir, yoğurt ile yenir mi? Brokoli en sağlıklı nasıl pişirilir, gövdesi yenir mi?

Brokoli birçok faydası ile belirli mevsimlerde taze tüketilmektedir. Yeşil sebze çeşitlerinden biridir ve oldukça faydalıdır. Pişirerek, kızartarak veya yemeklerin içerisinde tüketebileceğiniz yiyeceklerden biridir. Damak tadınıza uyan birçok tarifi bulunur. Kış aylarında çeşitli rahatsızlıklar için tüketilmesi önerilir. Kan şekerini düzenleyen özelliğiyle de tercih edilen besinlerden biridir. Peki, brokolinin gövdesi nasıl yenir?

Haber 09-12-22 17:19

Buğday salatı tarifi: Buğday salatası nasıl yapılır?

Sadece lezzetiyle değil görüntüsüyle de cezbedecek, pratik vesağlıklı bir tarif ile karşınızdayız. Buğday salatası, sağlıklı ve lezzetli bir yemektir. Özellikle yaz aylarında sıcak havalar için harika bir seçenektir. Bu tarifte, yulaf buğdayının yanı sıra taze yapraklar ve havuç kullanılmaktadır. Zeytinyağı ve limon suyu ile sos haline getirilerek servis edilir. Afiyet olsun!

Yemek 08-12-22 18:05

Daha hafif bir lezzet yok: Kabak salatası tarifi! Kabak salatası nasıl yapılır?

Taze kabakları yediğimiz son zamanlara girmiş bulunmaktayız. Her tarifi ayrı lezzetli olan kabaktan sağlıklı ve pratik bir şeyler hazırlamak istiyorsanız kabak salatası tarifini mutlaka denemeniz gerekiyor.

Yemek 08-11-22 13:01

Taze zencefil nasıl tüketilir, günde ne kadar tüketilmeli? Taze zencefil çiğ olarak yenir mi, ne işe yarar?

Son dönemlerde zencefil, yararları ve besin değerleriyle sofralarımızda daha çok yer bulmaya başlamıştır. Hem soframıza lezzet katmak için hem de belirli rahatsızlıklarda fayda sağlaması için kullanılır. Genellikle Asya'da yetiştirilse de kullanımı tüm dünyada yaygın olan zencefilin, insan sağlığına olan faydaları uzmanlar tarafından da anlatılıyor. Yer elmasına benzeyen bir görünüme sahip ve birçok kullanım şekli olan taze zencefil çiğ olarak yenir mi?

Haber 08-11-22 10:07

Taze zencefil çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Taze zencefil çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Diüretik, anti-inflamatuar ve doğal ağrı kesici özelliklere sahip olduğu söylenen taze zencefil çayı kronik, mikrobik ve mevsimsel hastalıklara iyi gelebilir. Sayısız değerli vitamin ve mineral içeren taze zencefil çayı, kan dolaşımını hızlandırdığı gibi cilt ve göz sağlığına da fayda sağlar. B grubu vitaminler ile potasyum ve magnezyum gibi değerli bileşenleri içerir. Ağrı kesici ve iltihap giderici özellikler taşıyan taze zencefil çayı tarifi nedir?

Haber 04-11-22 16:42

MasterChef falafel tarifi! Evde falafel nasıl yapılır? İşte malzemeleri, püf noktaları ve yapılışı

MasterChef'in yeni bölümünde bir Lübnan lezzeti olarak bilinen falafel yapıldı. Falafel; nohut, taze yeşillik ve kuru baharattan tadını alan bir yemek olarak biliniyor. Falafelin evde pratik şekilde nasıl yapılacağı ise merak konusu oldu. Peki falafel nasıl yapılır? İşte falafel malzemeleri, püf noktaları ve yapılışı...

Yemek 04-10-22 21:55

Taze barbunya yemeği nasıl yapılır? Taze barbunya malzemeleri neler?

Taze barbunya yemeğinin tarifi araştırılmaya başlandı. Hem doyurucu hem leziz olan bu tarif, sofralarda sık sık yer alıyor. Haberimizde yer alan taze barbunya tarifi altı kişiliktir. Peki taze barbunya yemeği nasıl yapılır? Taze barbunya malzemeleri neler? İşte detaylar...

Yemek 27-08-22 17:16

Kekik çayı nasıl yapılır,ne işe yarar? Hamileler kekik çayı içebilir mi?

Kekik çayı kekik bitkisinin yapraklarıyla demlenerek elde edilir. Aromatik yeşil-gri renkteki çalı türü bir bitki olan kekiğin yaprakları taze veya kuru olarak tüketilir. Kekik çayı faydalarından ötürü en çok tercih edilen çaylar arasında geliyor. Kekik çayının yapımını ve ne işe yaradığını merak eden kişiler internette sorgulamalarını sürdürüyor. İşte kekik çayı tarifi ve faydaları...

Yemek 28-07-22 00:41

Kahvaltıya kesinlikle deneyin! Çıtır minik ekmek tarifi

Kahvaltımı taze ekmek olmadan yapamam diyorsanız bu tarif tam size göre! Üstelik porsiyonları da oldukça minik olan bu ekmekleri yerken daha ölçülü olabileceksiniz. Çıtır çıtır olan bu ekmekleri mutlaka denemeniz gerekiyor.

Yemek 23-06-22 15:53

Gül reçeli nasıl yapılır? İşte gül reçeli tarifi ve malzemeleri

Gül reçelini yaparken kullanılacak en önemli malzeme, adından da anlaşılacağı üzere güldür. Gül reçeli yapmak için güllerin güzel kokulu ve taze olması gerekir. Gül yapraklarını 1 ya da 2 gün önceden temiz suda beklerseniz, gülleri sularını salar ve kendi sularında pişerek daha lezzetli bir reçel ortaya çıkar.

Yemek 12-06-22 00:56

Her şeyin yanına yakışıyor! Zeytinyağlı taze fasulye tarifi

Zeytinyağlı yemekler hafif lezzetleriyle özellikle yaz aylarında sıklıkla tercih ediliyor. Zeytinyağlı yemekleri ısıtmaya gerek duyulmaması onları tercih etme nedenleri arasında yer alıyor. Zeytinyağlı taze fasulye de en sevilen zeytinyağlı lezzetlerden. Evde istediğiniz lezzette zeytinyağlı taze fasulye yapmak için aşağıdaki tarifi uygulayabilirsiniz.

Yemek 07-06-22 16:33

Hindistan mutfağının meşhur tarifi: Hint böreği! Hint böreği nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Hint böreği taze kişniş, acı biber, toz biber gibi baharatlardan hazırlanıyor. Baharatlı malzemeleriyle bilinen Hint mutfağının meşhur tarifi 'Hint böreği' yapılışına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Yemek 27-05-22 00:56

Patlıcanın en güzel hali: Leziz şakşuka tarifi

Havalar ısınınca akla gelen temel yiyecekler arasında şakşuka bulunuyor. Mevsimin en güzel ve taze sebzeleriyle yapılan şakşuka leziz tadıyla gönülleri fethediyor. Oldukça nefis olan şakşukayı hem ana yemek hem de meze olarak tüketebilirsiniz. Şakşuka yanında yer alacak pek çok yiyecekle yakışıyor.

Yemek 25-05-22 17:14

Tadına bakınca müptelası olacaksınız: İç baklalı enginar tarifi

Sebzelerin en çok özleneni enginar bahar gibi kısa sürede gelip geçiyor. Tabii ki zamanın şartları nedeniyle market raflarında 12 ay boyunca enginar görebilmek mümkün ama yine de hiçbir şey mis gibi taze enginarın yerini tutamaz. Özellikle Ege mutfaklarının vazgeçilmezi olan enginarın taze bakla ile bir araya geldiği iç baklalı enginar yemeğinin tadına doyum olmaz. İç baklalı enginar tarifi sayesinde restoranlara para vermek zorunda kalmayacak, enfes bir yemek yapabileceksiniz.

Yemek 18-05-22 14:58

Pastaneye gitmeye son! Nefis Alman Pastası tarifi

Alman pastası yıllardan beri vazgeçilmeyen lezzetler arasında yer alıyor. Diğer pastalara göre çok daha hafif bir tat olması tatlı olarak alman pastasını seçmeyi kolaylaştırıyor. Alman pastasının lezzeti için çok taze olması gerekiyor. Pastanelerden alınan Alman pastalarının hepsinde istenilen tat yakalanamıyor. Evde kolayca yapacağınız Alman pasta ile istediğiniz lezzete kavuşabilirsiniz.

Yemek 13-05-22 09:38

Kolayca hazırlanacak taze taze lavaş ekmeğiyle sofralara lezzet katın!

Kahvaltılarda, akşam yemeklerinde, kebap sefalarında lavaş vazgeçilmez bir lezzet. siz de bu lezzetten vazgeçemeyenlerdenseniz lavaş ekmeğini kolay bir şekilde evinizde yapabilirsiniz. Peki, mis kokulu ve yumuşacık lavaş ekmeğini yapmak için nelere dikkat etmelisiniz? İşte tam ölçüleri ve yapım aşamaları ile lavaş tarifi!

Yemek 24-02-22 16:36

Acılı ve keskin tatları sevenler için: Sağlık deposu zencefil turşusu tarifi

Son dönemin popüler turşu çeşitlerinden biri olan zencefil turşusu, yavaş yavaş her mutfağa girmeye başladı. Peki zencefil turşusu yapmak için gereken malzemeler nelerdir? Aynı zamanda sağlık deposu olan zencefil turşusu nasıl yapılır? Sizler için tüm incelikleri ve ayrıntılarıyla yazımızda. Oldukça pratik yapılan zencefil turşusunu hazırlayıp yemeklerin yanında tüketebilirsiniz.

Yemek 24-02-22 16:35

Zencefil shot sayesinde bu kış hastalıklara dur deyin!

Özellikle kışın düşen bağışıklıklar nedeniyle dışarıdan bol vitaminli besin takviyesi yapmak hastalıklara karşı koruyor. Her sabah içeceğiniz zencefil shot ile hem bağışıklığınızı koruyup hem de metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz. Zencefil shot faydaları ve tarifi için haberi okuyabilirsiniz.

Haber 16-02-22 09:44

Maydanoza benzeyen taze kişnişi çorbada kullanın: Erzurum'dan aşotu çorbası tarifi

Ülkemizin hemen her yerinde severek tüketilen cağ kebabından, kadayıf dolmasına kadar pek çok ünlü yemeği bir arada sunan Erzurum'dan geleneksel bir tarif daha! Maydanozgillerden bir bitki olarak bilinen kişnişin Erzurum yöresinde aşotu olarak anıldığını belirtelim. Yoğurdun ve taze aşotunun bir araya gelmesi ile enfes bir lezzet yakalayacağınız, bol şifalı aşotu çorbasının tarifine geçelim...

Yemek 20-01-22 10:34

Pırasa sevmeyenler bile bayılacak: 3 farklı yoğurtlu pırasa tarifi

Bazılarımız pırasaya mesafeli dursa da bu sebzenin faydaları saymakla bitmiyor. Adeta zengin bir vitamin deposu olan bu sebze, dünya mutfaklarında da birçok tarifin baş kahramanı. Taze soğan yerine bile kullanıldığı oluyor. Yoğurt ve pırasanın bir araya geldiği tarifler ise ayrı bir lezzeti yaşatıyor. İşte, pırasayı herkese sevdiren üç tarif...

Yemek 18-01-22 10:51

Asma yaprağının mis kokusuyla sizi kendine çekecek bir lezzet: Tokat'tan bat yemeği tarifi

Çay saatlerinde severek tüketeceğiniz, evdeki malzemelerle şipşak hazırlanan, gün tabaklarında da enfes bir sunumla misafirlerinizi ağırlayabileceğiniz bir tarifle karşınızdayız. Tokat'ın ipeksi yumuşaklığa sahip asma yaprağı ile tüketilen, taze yeşilliklerle yeşil mercimeğin uyumuna hayran kalacağınız bat yemeği parmak ısırtıyor.

Yemek 05-01-22 10:07

Brudet nasıl yapılır? İşte brudet tarifi ve malzemeleri

Geleneksel Hırvat mutfağının klasiklerinden biri olan brudet çeşitli deniz ürünleri ile hazırlanan yahnidir. Bu yemeği hazırlarken en az üç farklı balık türünün kullanılması tavsiye edilir. Brudeti defne yaprağı, biberiye ve taze maydanozla tatlandırabilirsiniz. İşte brudet tarifi ve malzemeleri...

Yemek 17-11-21 23:04

Baharatın altını zencefil! Kilosu 70 TL: Dövizdeki artıştan dolayı arttı

Üst solunum yolları hastalıklarına iyi geldiği belirtilen zencefil, kış aylarına yaklaşılmasıyla birlikte yoğun olarak kullanılıyor. Aktar tezgâhlarındaki talepte ıhlamurla yarışan zencefilin; taze, kuru ve toz olmak üzere üç çeşidi bulunuyor. Ancak zencefil ithal edildiği için geçen seneye göre iki katına satışa sunuluyor. Zencefil hakkında konuşan aktar Koray Özkılıç ''Dövizdeki artıştan dolayı bu ürünün fiyatı da haliyle arttı. Şu anda kilosu 70 TL'den satılıyor'' şeklinde konuştu.

Haber 22-10-21 10:22

İlisıra dolması nasıl yapılır? İlisıra dolması malzemeleri neler?

İlisıra dolması Karaman yöresine aittir. Kuru veya taze patlıcandan yapılan ilisıra dolması Yollarbaşı Kasabası’nın yemeğidir. Kış zamanlarında uzunlamasına dilimlenmiş kuru patlıcanla yapılan bu tarif, özel günlerde ve düğünlerde pişirilir. İşte ilisıra dolması tarifi ve malzemeleri...

Yemek 21-10-21 22:16

Tavuk Kievski nasıl yapılır? Tavuk Kievski malzemeleri neler?

Rus mutfağından dünyaya yayılan bir lezzet olan Tavuk Kievski'nin yapımı oldukça kolay ve pratiktir. 2 dal taze tarhun, 2 adet tavuk göğsü ( 2 bütün yani 4 parça) ve ½ çay kaşığı öğütülmüş top karabiber Tavuk Kievski yapımı için gerekli olan malzemelerin arasında yer alıyor. İşte Tavuk Kievski tarifi...

Yemek 20-09-21 23:16

Lor tatlısı nasıl yapılır? Lor tatlısı malzemeleri neler?

Lor tatlısı Balıkesir'in meşhur tatlılarından biridir. Oldukça az malzeme ile hazırlanabilen lor tatlısı şerbetli bir tatlıdır. Lor tatlısının gerçek şeker ve taze lordan yapılması gerekir. Lor tatlısını hazırlamak için gerekli olan malzemeler arasında tuzsuz lor peyniri, yumurta, sıvı yağ ve un yer alıyor. İşte lor tatlısı tarifi...

Yemek 11-09-21 00:26

Gazpacho nedir? Gazpaço nasıl yapılır? İşte tarifi ve püf noktaları...

Yaz çorbası olan gazpacho, taze, soğuk olarak yapılır. Yaz sezonunun en iyi ürünlerinin tüm yoğun tatları, aromaları ve renkleri ile yapılan gazpacho, soğuk yenilen bir çorbadır. Tarifi, malzemeleri ve hazırlanışına göre farklı farklı çeşitleri bulunur. Klasik, düşük karbonhidratlı, meyveli ve deniz ürünleri ile yapılmak üzere 5 çeşit farklı gazpacho hazırlanabilir.

Yemek 10-08-21 13:51

Tam kıvamında orijinal İtalyan usülü sebze çorbası tarifi! İtalyan sebze çorbası (minestrone) nasıl yapılır?

"Minestrone", İtalyanca'da "birçok farklı malzemeden oluşan çorba" anlamına gelir. Geleneksel olarak yaz aylarında mevsimlik taze sebzeler, makarna veya pilav ile hazırlanır. İster sıcak ister soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Yemek 30-07-21 17:38

MasterChef Ciğerli Taze Kabak Çorbası nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte Ciğerli Taze Kabak Çorbası tarifi...

TV8'in sevilen programlarından olan MasterChef'te, jüriler yarışmacılardan Ciğerli Taze Kabak Çorbası yapmalarını istedi. Bunun ardından Ciğerli Taze Kabak Çorbası tarifi ve nasıl yapıldığı araştırılmaya başlandı. Ciğerli Taze Kabak Çorbası yapımı için taze kabak, içi dolmalık fıstık, dana ciğeri, sumak, soya filizi gerekiyor. İşte Ciğerli Taze Kabak Çorbası tarifi...

Yemek 25-07-21 01:11

Meyveli frappe tarifi yaz aylarında vazgeçilmeziniz olacak! İşte meyveli frappe yapımı

Meyveli frappe tarifi aslında hayatımıza soğuk kahve tarifleri ile girdi. Kahve tutkusundan vazgeçemeyenlerin yaz aylarında hazırladığı frappe meyveli olarak da yapılabiliyor. Meyveli frappe tarifinde kahve yerine malzemeler değiştirilerek taze meyvelere yer veriliyor. Peki meyveli frappe nasıl yapılıyor? İşin sırrı meyvelerin içine eklediğiniz meyve suyunda! Konsantre meyve suyu da kullanılarak hazırlanan meyveli frappe tarifi ile yazın ünlü kafelerdekinden farksız tatlar elde edebilirsiniz.

Yemek 24-06-21 15:12

Şifa deposu doğal antibiyotik! Tam kıvamında zencefil turşusu nasıl yapılır?

Çin ve Hindistan başta olmak üzere Asya mutfaklarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan zencefil hem baharat hem de turşu olarak tüketilebiliyor. İhtiyacınız olan hemen hemen her vitamin ve minerali içinde bulunduran zencefilin bugün turşusunu kuruyoruz. İşte sadece kışın değil her mevsim yiyebileceğiniz zencefil turşusu tarifi...

Yemek 09-06-21 17:21