Teravih Namazina Nasil Niyet Edilir Haberleri

Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır? Kadir Gecesi namazı kaç rekattır? Kadir Gecesi namazına nasıl niyet edilir, ne zaman kılınmalıdır?

Kadir Gecesi İslam aleminde mübarek gecelerden bir tanesidir. Bin aydan daha hayırlı olan bu mübarek gece Ramazan ayının son günlerine denk gelmektedir. Ramazan ayının 27. gecesi olarak kabul edilen Kadir Gecesi'nde geceyi ibadet ederek geçirenler Kur'an-ı Kerim'den sureler okuyup, namaz kılıp, dualar edip, tesbih çeker. Peki, Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır? Kadir Gecesi namazı kaç rekattır? Kadir Gecesi namazına nasıl niyet edilir, ne zaman kılınmalıdır?

Haber 2024-06-28 09:05:35

Kaza namazı nasıl ve ne zaman kılınır? Kaza namazına nasıl niyet edilir?

Müslümanlara günde 5 vakit namaz farz kılınmıştır. Namazını kaçıran kişilerin namaz vakti dışında namazını kılmalarına ise kaza namazı denilmektedir. Böylece kişiler namazının vakit kaza ederler. Kaza namazını kılarken dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar da bulunur. Peki, kaza namazı nasıl ve ne zaman kılınır? Kaza namazına nasıl niyet edilir?

Haber 2024-06-28 09:04:39

Sahura kalkmadan oruç tutulur mu, sahura kalkmadan tutulan oruç kabul olur mu? Sahura kalkmadan oruca nasıl niyet edilir?

11 ayın sultanı olarak kabul edilen Ramazan'ın gelmesiyle birlikte orucu bozan eylemlerle ilgili araştırmalara başlanır. Bu mübarek ayda, kişiler 'sahura kalkmadan oruç tutulur mu?' sorusunun yanıtını aramaktadır. Peki sahura kalkmadan oruç tutulur mu?

Haber 2024-03-21 23:11:46

Oruca ne zaman, nasıl niyet edilir? Oruç niyeti nasıl yapılır, niyet etmeden oruç tutulur mu?

Ramazan ayında ibadet eden kişiler gece sahura kalkıp niyetlenip öyle oruç tutarlar. Ancak imsak vakti dolayısıyla bazen oruca kalkan kişiler sahurunu yaptıktan sonra niyet etmeyi unutabilirler ya da sahura kalkmadan oruç tutabilirler. İlk kez oruç tutacak olanlar da “oruca nasıl niyet edilir?” sorusuna yanıt arar. Peki, oruca nasıl niyet edilir?

Haber 2024-03-15 02:30:39

MEVLİD KANDİLİ ORUCU 2023 ne zaman tutulur? Diyanet'e göre Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu, nasıl niyet edilir? Fazileti ve sevabı!

Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu? Merak edilen sorunun yanıtını öğrenmek istenler Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan bilgileri inceliyor. Hz. Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak bilenen bu kandilde birçok kişi ibadetlerini yerine getirecek. Peki, Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi gün başlar? Mevlid Kandili orucu için nasıl niyet edilir?

Haber 26-09-23 10:11

2023 Mevlid Kandili orucu ne zaman tutulur, saat kaçta? Mevlid Kandili orucu fazileti ve sevabı

Mevlid Kandili orucu ile ilgili detaylar merak konusu oldu. Hz. Muhammed'in dünyaya teşrif ettiği gün olarak kabul edilen yılın son kandilinde ibadetlerini eksiksiz yapmak isteyenler konuya ilişkin araştırma yapıyor. Diyanet tarafından yayımlanan bilgiler inceleniyor. Peki 2023 Mevlid Kandili orucu ne zaman tutulur? Mevlid Kandili orucu saat kaçta tutulur, nasıl niyet edilir, farz mı?

Haber 26-09-23 10:11

MEVLİD KANDİLİ ORUCU 2023: Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu, nasıl niyet edilir, sevabı nedir? Diyanet açıkladı

Mevlid kandili orucuna dair araştırmalar hız kazandı. Veladet Kandili olarak da geçen Mevlid Kandili Hz. Muhammed’in doğum günü vesilesiyle idrak edilmektedir. Mevlid Kandili bol bol dua ve ibadetler eşliğinde sürdürülür. Aynı zamanda birçok Müslüman vatandaş bu özel günde oruç tutar. Peki, Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu, nasıl niyet edilir, sevabı nedir?

Haber 22-09-23 17:30

AŞURE NİYETİ: Aşure yaparken nasıl niyet edilir? 10 defa okunacak dua

Aşure yaparken nasıl niyet edileceği Muharrem ayının 10. gününün gelmesi ile birlikte vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Birçok kişi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan bilgileri inceliyor. Peki, Aşure yaparken nasıl niyet edilir? Aşure niyeti nasıl getirilir?

Haber 28-07-23 10:17

AŞURE GÜNÜ ORUCU 2023: Aşure günü oruç tutulur mu, nasıl niyet edilir?

Aşure Günü orucu merak konusu olurken Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından konuya dair yayımlanan bilgiler internette inceleniyor. Muharrem ayının onuncu günü nihayet geldi. Bugünü ibadet ederek geçirmek isteyen kişiler "Aşure günü oruç tutulur mu, ne zaman tutulur?" sorusuna yanıt arıyor. İşte Aşure Günü orucu ile ilgili detaylar...

Haber 28-07-23 07:50

Kurban keserken okunacak dua nedir? Kurban kesmeden önce nasıl niyet edilir, hangi dualar okunur? Diyanet açıkladı

Kurban keserken okunacak dualar hakkında araştırmalar hız kazandı. Kurban Bayramı'nda dini vazifesini yeterine getirecek olan vatandaşlar kurban kesimi öncesi ve esnasında hangi duaların okunacağını merak ediyorlar. Bu kapsamda Kurban keserken okunacak dua nedir? Kurban kesmeden önce nasıl niyet edilir, hangi dualar okunur? gibi soruların yanıtları araştırılmaya başlandı. Konu hakkında açıklama Diyanet tarafından yapıldı. İşte tüm merak edilenler...

Haber 28-06-23 00:45

Kurban Bayramı namazı nasıl kılınır, nasıl niyet edilir? Bayram namazı kaç rekattır? Diyanete göre bayram namazı kılınışı

Bayram namazı kılınış şekli hakkında araştırmalar hız kazandı. Kurban Bayramı 1.günü bugün (28 Haziran 2023) idrak edilecek. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bayram namazı, Kurban Bayramı'nın ilk günü erken saatlerde kılınacak. Erken saatlerde camii yolunu tutacak olan vatandaşlar bayram namazı nasıl kılınır, nasıl niyet edilir? Kurban Bayramı namazı kaç rekattır? gibi soruların yanıtlarını araştırmaya başladılar. Diyanet bayram namazı kılınış şeklini sizler için derledik...

Haber 28-06-23 00:43

BAYRAM NAMAZI SAATİ 28 HAZİRAN 2023: Bayram namazı saat kaçta? Diyanet il il Ankara, İzmir, İstanbul Kurban Bayramı namazı saatlerini paylaştı

Bayram namazı saatleri için arama motorlarında yapılan sorgulamalar 28 Haziran 2023 Çarşamba gününün gelmesiyle beraber hız kazandı. Bilindiği üzere Kurban Bayramı namazına, allahuekber "Niyet ettim Allah rızâsı için vâcib olan Kurban Bayramı namazını kılmaya. Uydum hazır olan imama." denerek niyet edilir. Kurban Bayramı namazının kılınışı ve saatlerine ilişkin bilgiler Diyanet tarafından yayımlandı. Peki, Bayram namazı saat kaçta? İşte, Ankara, İzmir, İstanbul bayram namazı saatleri...

Haber 28-06-23 00:36

ARİFE GÜNÜ ORUCU 2023: Arife günü oruç tutulur mu, nasıl niyet edilir, sevabı nedir? Diyanet açıkladı

Arife günü orucu ile ilgili sorgulamalar hız kazandı. İslam peygamberi Hz. Muhammed (s.a.s) "Arife günü tutulan orucun geçmiş ve gelecek birer yıllık günahları bağışlayacağı Allah'tan umulur." diye buyurmuştur. Konuya ilişkin detaylar merak konusu oldu. Birçok kişi internette "Arife günü oruç tutulur mu?" sorusuna yanıt arıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından konuya dair açıklamada bulunuldu. Peki, arife günü oruca nasıl niyet edilir, sevabı nedir?

Haber 26-06-23 11:48

Şevval orucu ne zaman, kaç gün tutulur 2023? Şevval ayı orucu nedir, nasıl niyet edilir? İşte Diyanet bilgisi

Şevval ayı orucunun ne zaman tutulacağı merak ediliyor. Ramazan Bayram'ının sona ermesinin ardından Şevval ayı ve orucu gündeme geldi. Bu oruç, Ramazan'ın ayının hemen ardından tutularak 30 güne 6 gün ekleyerek yapılan bir ibadet şeklidir. Fazileti ve ecri büyük olduğu için bu 6 günlük orucun sünnet olarak biliniyor. Peki, Şevval orucu ne zaman, kaç gün tutulur 2023? Şevval ayı orucu nedir, nasıl niyet edilir?

Haber 25-04-23 23:33

Kadir Gecesi oruç tutmamak günah mı? Diyanet'e göre Kadir Gecesi oruç tutmamanın günahı nedir?

Kadir Gecesi'nde oruç tutmamanın günah olup olmadığını öğrenmek isteyen vatandaşlar internette yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Bu gece, Kur'an'ı Kerim'in İslam peygamberi Hazreti Muhammed'e vahyedilmeye başlandığı gecedir. Bugün eller semaya kalkacak, dualar edilecek. Öte yandan birçok kişi arama motorlarında "Kadir Gecesi oruç tutmamak günah mı?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, Kadir Gecesi orucu ne zaman tutulur, nasıl niyet edilir? İşte, sevabı ve fazileti...

Haber 17-04-23 12:17

Kadir gecesi namazı nasıl kılınır? Kadir gecesi namazına nasıl niyet edilir? Diyanet açıkladı

Ramazan ayının sonuna yaklaşılmasıyla Kadir gecesi ile ilgili araştırmalar hız kazandı. İbadetlerini gerçekleştirmek isteyen Müslümanlar Kadir gecesi namazı nasıl kılınır merak ediyorlar. Ramazan ayının 27. gecesine denk gelen Kadir Gecesi bu yıl 17 Nisan Pazartesi gecesi idrak edilecek. Peki, Kadir gecesi namazı nasıl kılınır, niyet nasıl edilir? Kadir gecesi yapılacak ibadetler neler?

Haber 17-04-23 06:54

CUMA NAMAZI KILINIŞI! Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? İşte okunacak dualar ve sureler...

Cuma namazı kılınışı ile ilgili araştırmalar bir cuma gününde daha hız kazandı. Müslümanlar tarafından haftanın mübarek günü olarak kabul edilen bu özel günde birçok kişi camilere gidip cemaat ile namaz kılacak. Cuma vakitleri Diyanet tarafından açıklandı. Cuma namazı saati İstanbul'da saat 13:16 olarak duyurulurken, Ankara için 13:00, İzmir için 13:23 olarak belirtildi. Peki, Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat, nasıl niyet edilir?

Haber 24-03-23 11:39

Teravih namazı saatleri nedir? Teravih namazına nasıl niyet edilir? İl İl 2023 Diyanet namaz vakitleri

Teravih namazı saatleri, ramazan ayının başlamasıyla gündeme geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın paylaştığı takvimde il il teravih ve namaz vakitleri yer aldı. Ramazanın ilk teravih namazı dün akşam ülke genelindeki camilerde kılındı, ardından ilk oruç için gece sahura kalkıldı. Peki, teravih namaz saatleri nedir? Teravih namazına nasıl niyet edilir? İl İl 2023 Diyanet namaz vakitleri...

Haber 23-03-23 18:45

ORUÇ AÇMA DUASI: Oruç nasıl açılır, oruç açılırken nasıl niyet edilir? İftarda okunacak dua Arapça okunuşu ve Türkçe anlamı

Ramazan ayında yapılan oruç ibadetiyle beraber iftarda okunacak dualar gündeme geldi. Bu sene 23 Mart 2023 Perşembe günü başlayan ramazan ayı, 21 Nisan 2023 Cuma günü son bulacak. Ramazan ayında milyonlarca Müslüman vatandaş dualar eşliğinde oruç, teravih namazı gibi ibadetlerini yerine getirecek. İftar açılırken okunacak duaların Arapça okunuşu ve Türkçe anlamı merak ediliyor. Peki, Oruç nasıl açılır, oruç açılırken nasıl niyet edilir? İftarda okunacak dualar nedir?

Haber 23-03-23 05:24

ORDU İLİ İMSAK VAKTİ 2023: Ordu sahur, iftar, teravih namazı saati kaçta? Ordu İmsakiyesi

Ordu imsak, sahur, iftar saati merak ediliyor. İlk sahura bu gece kalkılacak. On bir ayın sultanı ramazan ayı boyunca farz olan oruç ibadetini yerine getirecek olanlar sahur ve iftar saatlerini araştırıyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından il il iftar ve sahur saatleri açıklandı. İlk oruç için bugün sahura kalkacak olanlar İmsakiye bilgilerine göre niyet edecek ve oruca başlayacaklar. Peki, Ordu sahur, iftar, teravih namazı saati kaçta?

Haber 23-03-23 03:03

BERAT KANDİLİ ORUCU kaç gün tutulur, ne zaman? Berat Kandili orucuna nasıl niyet edilir? Diyanet İşleri Başkanlığı açıkladı!

Berat Kandili orucu ile ilgili detaylar merak konusu oldu. İbadetlerini eksiksiz olarak yerine getirmek isteyenler arama motorlarında konuya ilişkin araştırma yapıyor. Peki, Berat Kandili orucu kaç gün tutulur, ne zaman? Berat Kandili orucuna nasıl niyet edilir? Diyanet İşleri Başkanlığı açıkladı!

Haber 06-03-23 10:34

CUMA NAMAZI nasıl kılınır, kaç rekat, nasıl niyet edilir? İşte Diyanet'e göre CUMA NAMAZI KILINIŞI!

Cuma namazı kılınışı ile ilgili araştırmalar bir cuma gününde daha hız kazandı. Müslümanlar tarafından haftanın mübarek günü olarak kabul edilen bu özel günde birçok kişi camilere gidip cemaat ile namaz kılacak. Cuma vakitleri Diyanet tarafından açıklandı. Cuma namazı, İstanbul'da saat 13:22'de, Ankara'da 13:07'de, İzmir'de 13:30'de kılınacak. Peki, Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat, nasıl niyet edilir? İşte konuya ilişkin ayrıntılar...

Haber 24-02-23 11:44

Şaban ayı orucu kaç gün tutulur, hangi günler tutulmalıdır? Şaban ayı ilk gün orucuna nasıl niyet edilir? Diyanet açıkladı!

Şaban ayı orucu ile ilgili araştırmalar 21 Şubat 2023 Salı günü hız kazandı. Mübarek üç ayların içerisindeki ikinci ay ve aynı zamanda Ramazan'ın habercisi olan Şaban ayında oruç tutmak oldukça faziletlidir. Şâban ayının büyük kısmını oruçlu geçiren Hz. Peygamber “İnsanların değerini bilemedikleri bu ayda ameller Allah’a arzedilir; ben amellerimin oruçlu iken Allah’a arzedilmesini arzu ediyor ve bu ayda oruç tutuyorum” buyurmuştur. Peki, Şaban ayı ilk gün orucuna nasıl niyet edilir?

Haber 21-02-23 23:58

Miraç Kandili 100 rekat namaz nasıl kılınır, nasıl niyet edilir? Diyanet Miraç Kandili 100 rekatlık namaz kılınışı

100 rekatlık namaz kılınışı ile ilgili detaylar merak konusu oldu. Miraç Kandili sebebiyle birçok kişi internette yaptıkları araştırmalara hız verdi. "Miraç Kandili 100 rekat namaz nasıl kılınır, nasıl niyet edilir?" soru ve konu başlıkları internette araştırılıyor. Peki, Miraç Kandili 100 rekat namaz nasıl kılınır, nasıl niyet edilir? İşte Miraç Kandili'nde 100 rekatlık namaz kılınışı...

Haber 17-02-23 23:05

Miraç Kandili orucu kaç gün tutulur, hangi günler? Miraç Kandili orucuna nasıl niyet edilir? Diyanet açıkladı!

Miraç Kandili bugün idrak edilecek. Bilindiği üzere Recep ayının 27. gecesine Miraç gecesi denilmektedir. Miraç kelime anlamı itibariyle göğe çıkma, yükselme anlamlarına gelir. İsra ve Miraç hâdisesi, İslam peygamberi Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hicretinden 18 ay evvel vukû bulmuştur. Miraç Kandili'ni çeşitli ibadetlerle geçirmek tavsiye edilir. Peki, Miraç Kandili orucu kaç gün tutulur, hangi günler? Miraç Kandili orucuna nasıl niyet edilir? Ayrıntılar haberimizde...

Haber 17-02-23 22:57

Miraç Kandili namazına nasıl niyet edilir, tek başına kılınabilir mi? MİRAÇ KANDİLİ NAMAZI kılınışı nasıldır, kaç rekattır?

Miraç Kandili namazı kılınış şekli merak ediliyor. Miraç Kandili'ni ibadetle geçirmenin sevabının çok büyük olduğu biliniyor. Çünkü bu gece Peygamber Efendimize ve ümmetine "namaz" hediye edilmiştir. Bu denli anlamlı ve özel geceyi namaz kılarak geçirmek isteyenler MİRAÇ KANDİLİ NAMAZI kılınışı nasıldır, kaç rekattır? Miraç Kandili namazına nasıl niyet edilir, tek başına kılınabilir mi? gibi sorulara yanıt arıyorlar. İşte Miraç Kandili namazına dair tüm merak edilenler...

Haber 17-02-23 22:54

CUMA NAMAZI KILINIŞI: Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat, nasıl niyet edilir? Diyanet açıkladı!

Cuma namazı nasıl kılınır, sorusunun yanıtı 3 Şubat 2023 Cuma günü öğle namazı vaktinde camiye gidip ibadetini eksiksiz yerine getirmek isteyen vatandaşlar tarafından merak edildi. Cuma namazı İstanbul'da saat 13:23'te, Ankara'da 13:07'de, İzmir'de 13.30'da. Peki, Cuma namazı nasıl kılınır, nasıl niyet edilir, kaç rekat, nasıl niyet edilir? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan bilgilere göre adım adım cuma namazı kılınışı...

Haber 03-02-23 09:48

Bu namaz çok faziletli! TESBİH NAMAZI KILINIŞ ŞEKLİ: Tesbih namazı kaç rekattır, nasıl niyet edilir?

Tesbih namazı kılınışı, niyet şekli ve rekat sayısı bu gece namaz kılmak isteyenler tarafından araştırılmaya başlandı. Receb ayı, üç ayların ilki, Regaib ise üç ayların ilk kandilidir. Regaib “bol sevap ve mükâfat, faziletli amel” anlamına gelmektedir. Bu geceyi namaz kılarak, dua ederek geçirmek tavsiye edilir. Peki, Tesbih namazı kaç rekattır, nasıl niyet edilir, nasıl kılınır? Fazileti çok büyük olan tesbih namazının kılınış şeklini sizler için derledik...

Haber 26-01-23 20:06

Regaip kandili namazı nasıl kılınır? Regaip kandili nasıl niyet edilir? İşte Regaip Kandili namazı kılınışı ve duası...

Regaip Kandili namazının kılınışı ve okunacak dualar Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlandı. Bilindiği üzere kandil günlerinde kılınan tesbih namazı 4 rekattır. Kandili namazı 12 rekat şeklinde tesbih ya da hacet namazı olarak kılınabilmektedir. Birçok kişi bu önemli günde arama motorlarında konuya ilişkin sorgulama yapıyor. Peki, Regaip Kandili namazı nasıl kılınır, kaç rekat? İşte Regaip Kandili namazının kılınışı...

Haber 26-01-23 09:17

Regaip Kandili'nde oruca nasıl niyet edilir? Regaip Kandili'nde oruç tutulur mu, kaç gün tutulur?

Regaip Kandili orucu ve nasıl niyet edileceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Regaip Kandili İslam Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v) ana rahmine düşmesini, yani annesi Amine validemizin Hz. Muhammed'e gebe kalmasını ifade etmektedir. Peki, Regaip Kandili'nde oruca nasıl niyet edilir? Regaip Kandili'nde oruç tutulur mu, kaç gün tutulur? İşte detaylar...

Haber 26-01-23 06:29

Nafile oruca ne zaman, hangi günler niyet edilir? Sahursuz nafile orucu tutulur mu, bozulursa ne olur?

Nafile oruca ne zamana kadar niyet edileceği sorusu, 3 ayların başlanıgıçı olan Recep ayının başlamasıyla beraber merak konusu oldu. Nafile orucu Hz. Peygamber (s.a.v) döneminde 3 aylarda tutulurdu. Her bir ay için tutulan nafile orucunun kuralları da farklı olmaktaydı. Bu doğrultuda nafile orucu hakkında merak edilen sorular hız kesmeden araştırılıyor. Peki, Nafile oruca ne zaman, hangi günler niyet edilir? Sahursuz nafile orucu tutulur mu, bozulursa ne olur?

Haber 24-01-23 20:00

Kaza orucuna ne zaman niyet edilir? Kaza orucu nedir, ne demek? Diyanet'ten açıklama!

Kaza orucu, oruç tutmakla sorumlu Müslümanların mezeretten dolayı görevini yerine getirememesi sonucu tutulur. Oruç tutulmadığı günler belirlenir ve buna göre bu oruçlar, bayram günleri dışında tutulur. Diyanet'in kaza orucu açıklamasında detaylar yer aldı. Peki kaza orucuna ne zaman niyet edilir? Kaza orucu nedir, ne demek?

Haber 24-01-23 13:04

Recep ayının ilk gecesi kılınacak namaz kaç rekattır, nasıl niyet edilir? Recep ayı 30 rekatlık namazın kılınışı!

Recep ayının ilk gecesi bu gece idrak edilecek. İslam alemi tarafından büyük bir heyecanla beklenen üç aylara bugün itibari ile girmiş bulunmaktayız. Bu gece eller semaya yükselecek, namazlar kılınacak ve çeşitli ibadetler yapılacak. Peki, Recep ayının ilk gecesi kılınacak namaz kaç rekattır, nasıl niyet edilir? İşte, Recep ayı 30 rekatlık namazın kılınış şekli...

Haber 24-01-23 00:31

Recep Ayı orucu ne zaman, kaç gün tutulur, nasıl niyet edilir? Üç aylar başlangıcı Recep ayı orucu günleri 2023

Recep ayı orucu ile ilgili detaylar Recep ayının ilk gününde vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Üç aylar başlangıcı Recep ayı orucu arama motorlarında sorgulanmaya devam ediliyor. Üç aylar ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan bilgilere göre; Recep ve Şaban aylarının aralıksız olarak oruçlu geçirilmesinin dinî bir dayanağı yoktur. Fakat, kişinin sağlığı müsait olduğu takdirde dilerse nafile oruç tutabilir. İşte ayrıntılar...

Haber 23-01-23 06:43

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat, nasıl niyet edilir? Diyanet'in yayımladığı bilgiler ile adım adım cuma namazı kılınışı!

Cuma namazı kılınışı vatandaşlar tarafından merak edildi. Cuma namazı bugün İstanbul'da saat 13:20'de, Ankara'da 13:04'te, İzmir'de 13:27'de kılınacak. Çok sayıda vatandaş, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından konuya ilişkin yayımlanan bilgileri incelemeye devam ediyor. Peki, Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat, nasıl niyet edilir? İşte konuya ilişkin detaylar ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan bilgilere göre adım adım Cuma namazı kılınışı...

Haber 20-01-23 12:08

Cuma namazı nasıl kılınır, nasıl niyet edilir? Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan bilgiler ile adım adım cuma namazı kılınışı!

Cuma namazı nasıl kılınır, sorusunun yanıtı 6 Ocak 2023 Cuma günü öğle namazı vaktinde camiye gidip ibadetini eksiksiz yerine getirmek isteyen vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Cuma namazı İstanbul'da saat 13:15'te, Ankara'da 12.59'da, İzmir'de 13.22'de, Bursa'da ise 13:14'te kılınacak. Peki, Cuma namazı nasıl kılınır, nasıl niyet edilir, kaç rekat? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan bilgiler doğrultusunda adım adım cuma namazı kılınışı...

Haber 06-01-23 12:09

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekattır, nasıl niyet edilir? Diyanet İşeri Başkanlığı'na göre adım adım Cuma namazı kılınışı!

Cuma namazı nasıl kılınır, sorusunun cevabını öğrenmek isteyen çok sayıda vatandaş 2 Aralık Cuma günü internette araştırma yapıyor. Cuma namazı İstanbul'da saat 12:58'de, Ankara'da 12.43'te, İzmir'de 13.06'da, Bursa'da ise 12.58'de kılınacak. Bugün birçok kişi camilere akın edecek, eller semaya yükselecek ve dualar edilecek. Peki, Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekattır, nasıl niyet edilir? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı bilgiler doğrultusunda adım adım Cuma namazı kılınışı...

Haber 02-12-22 11:03

Cuma namazına nasıl niyet edilir? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? İşte adım adım kılınışı

Cuma namazının kaç rekat olduğu ve nasıl kılındığı merak ediliyor. Cuma namazı her hafta mübarek günde kılınıyor. Müslümanlar Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan saatlere göre ibadeti yerine getiriyorlar. Bu hafta cuma günü 14 Ekim tarihine denk geldi. Peki, Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazına nasıl niyet edilir? İşte adım adım kılınışı

Haber 14-10-22 10:11

Hacet namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Hacet (dilek) namazına nasıl niyet edilir? İşte kılınışı

Hacet namazının nasıl kılındığı araştırılıyor. Mevlid Kandili 2022 yılında 7 Ekim tarihine denk geldi. Müslümanlar kandili bu gece idrak edecekler. Cumayı cumartesiye bağlayan gece kandil ibadetleri yerine getirilecek, dualar okunacak. Dilek namazını kılmak isteyenler araştırmalarını hızlandırdılar. Peki, hacet namazı kaç rekat ve nasıl kılınır?

Haber 07-10-22 13:45

MEVLİD KANDİLİ ORUCU ne zaman? Mevlid Kandili’nde oruç tutulur mu, nasıl niyet edilir? Diyanet açıkladı!

Mevlid Kandili orucunun ne zaman, hangi gün tutulacağı İslam Peygamberi Hazreti Muhammed'in doğum günü olarak kabul edilen Mevlid Kandili sebebiyle merak konusu oldu. Mevlid Kandili orucu tutmak isteyen vatandaşlar sahur ve iftar saatleri aralığında orucu bozan durumlardan uzak durmak durumundadır. Diyanet İşleri Başkanlığı kandil orucu ile ilgili bilgileri yayımladı. Peki, Mevlid Kandili orucu ne zaman, nasıl niyet edilir?

Haber 07-10-22 07:12

CUMA NAMAZI KILINIŞI! Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat, nasıl niyet edilir? Diyanet İşleri Başkanlığı yayımladı!

Cuma namazı kılınış, mübarek cuma günü dolayısıyla arama motorlarında sorgulanıyor. 30 Eylül 2022 Cuma günü birçok kişi camilere akın edecek. 30 Eylül'de Cuma namazı İstanbul'da saat 12:59'da, Ankara'da 12.44'te İzmir'de ise 13.07'de kılınacak. Peki, cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat, nasıl niyet edilir? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan bilgilere göre Cuma namazı kılınışı...

Haber 30-09-22 12:15

Rebiülevvel ayı namazı ne zaman kılınır, Rebiülevvel ayı namazı nasıl kılınır? Diyanet açıkladı!

Rebiülevvel ayı namazı ne zaman kılınır? Rebiülevvel ayı, Hazreti Muhammed'in dünyaya geldiği aydır. Bu sebeple arabi ayların en şereflisi olarak tanımlanır. Hicri Takvim'e göre senenin 3. ayı olan bu ay Müslümanlar için oldukça önemlidir. Geri sayım sürerken vatandaşlar da konuya dair internette yaptıkları araştırmalara hız verdi. Peki, Rebiülevvel ayı namazı ne zaman ve nasıl kılınır, Rebiülevvel ayı namazı nasıl niyet edilir?

Haber 26-09-22 15:24

Arife günü oruç tutulur mu, zorunlu mu? Kurban Bayramı arife günü oruç tutarken nasıl niyet edilir?

Arife günü oruç tutulur mu? Kurban Bayramı arifesinde ibadetlerini doğru ve eksiksiz olarak yerine getirmek isteyen kişiler internette araştırma yapıyor. Bu önemli günde yapılması gereken ibadetler arasında oruç tutmak da bulunuyor. Peki Kurban Bayramı arife günü oruç tutarken nasıl niyet edilir? Detaylar haberimizde...

Haber 07-07-22 23:00

Şevval ayı 2022 ne zaman? Şevval ayı orucu ne zaman tutulur, nasıl niyet edilir? Diyanet açıkladı!

Şevval ayı 2022 ne zaman? sorusunun yanıtı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan dini günler takvimi, Ramazan Bayramı'nın ilk günü en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Hz. Muhammed konuya ilişkin (s.a.s.), “Kim Ramazan orucunu tutar ve ona bu aydan altı gün ilave ederse, sanki yılın bütününde oruç tutmuş gibi olur.” diye buyurmuştur. Peki Şevval ayı 2022 ne zaman? Şevval ayı orucu ne zaman tutulur, nasıl niyet edilir? İşte Diyanet'in açıklaması ve detaylar...

Haber 02-05-22 08:32

Kadir Gecesi namazı saat kaçta kılınır? Kadir Gecesi namazına nasıl niyet edilir, nasıl kılınır?

Kadir Gecesi namazı, Hz. Muhammed'e, Kur'anı-ı Kerim'in vahyedilmeye başlandığı bu anlamlı gecede ibadetlerini eksiksiz ve doğru olarak yapmak isteyen kişiler tarafından araştırılmaya devam ediliyor. Peki Kadir Gecesi namazı saat kaçta kılınır? Kadir Gecesi namazına nasıl niyet edilir, nasıl kılınır? Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından konuya ilişkin yayımlanan bilginin detayları haberimizde...

Haber 27-04-22 13:23

Sahur yapmadan oruç tutulur mu? Sahursuz oruç tutulur mu? Sahurda yemek yemeden oruç tutulur mu?

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte oruca ve bu mübarek aya dair sorulan sorular hız kazandı. 11 ayın sultanı Ramazan ayında milyonlarca Müslüman her gün oruç için sahura kalkarak niyetleniyor. Vatandaşlar sahura kalkmadan oruç tutulup tutulmayacağını araştırıyor. Oruca nasıl niyet edilir, sahur yapmadan oruç tutulur mu şeklinde sorulan sorular en çok sorulan sorular arasında yer alıyor. İşte sahursuz oruç tutulur mu sorusunun yanıtı!

Haber 18-04-22 14:29

Oruca nasıl niyet edilir? Niyet etmeden oruç tutulur mu? Oruca niyet duası nasıl edilir?

Oruca dair pek çok konu merakla araştırılıyor. Özellikle oruca nasıl niyet edilir? sorusu ilk sıralarda yer alıyor. Ramazan ayına girmemizle birlikte oruca dair sorular hız kazanmaya başladı. Oruca başlamak için ilk yapılması gereken niyet etmektedir. Bu yüzden vatandaşlar, oruca nasıl niyet edildiğini araştırıyor. Bu konuda merak edilen sorular Diyanet İşleri Başkanlığı'na yönlendiriliyor. İşte oruca nasıl niyet edilir sorusuna dair detaylı bilgiler!

Haber 04-04-22 17:21

İSTANBUL SAHUR VAKTİ İMSAKİYE 2022 - Ramazan'ın ilk gününde İstanbul'da sahur saat kaçta?

İstanbul sahur vakti... 11 ayın sultanı Ramazan ayı bugün ilk teravih namazı ile başladı. Gece sahura kalkacak İstanbullular sahurun saat kaçta olduğunu merak ediyor. Oruç tutmak için sahura kalkanların dikkat etmesi gereken bir husus da vardır.Niyet etmek orucun şartlarındandır. Niyetsiz oruç sahih değildir. Oruç için sahura kalkılması da niyet sayılır. Diyanet İşleri Başkanlığı 81 ilin iftar ve sahur saatlerini geçtiğimiz günlerde yayınladı. İşte il il sahur vakti saatleri...

Haber 02-04-22 19:06

KIRKLARELİ SAHUR VAKTİ İMSAKİYE 2022 - Ramazan'ın ilk gününde Kırklareli'de sahur saat kaçta?

Kırklareli sahur vakti... 11 ayın sultanı Ramazan ayı bugün ilk teravih namazı ile başladı. Gece sahura kalkacak Kırklarelililer sahurun saat kaçta olduğunu merak ediyor. Oruç tutmak için sahura kalkanların dikkat etmesi gereken bir husus da vardır. Niyet etmek orucun şartlarındandır. Niyetsiz oruç sahih değildir. Oruç için sahura kalkılması da niyet sayılır. Diyanet İşleri Başkanlığı 81 ilin iftar ve sahur saatlerini geçtiğimiz günlerde yayınladı. İşte il il sahur vakti saatleri...

Haber 02-04-22 04:53