Mardin'den Siirt'e gelen dağcılar, 1500 rakımlı dağın zirvesinde açan ve sadece 20 gün canlılığını koruyabilen ters laleleri görmek için 2 saat yürüyerek 7 kilometre yol katetti.
Tunceli’nin Ovacık ilçesinde dağlık alanlarda doğal olarak yetişen ters laleler, tabiata ayrı güzellik katıyor.
Diyarbakır'ın Ergani ilçesi, baharın gelmesiyle açan endemik makam çiçekleri ve ters lalelerle renklendi.
Bitkilerin Profesörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, son araştırmalar ve gözlemler üzerine Ters Lale hakkında önemli bilgiler paylaştı.
Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde bilim insanları heyecanlandıran bir keşfe imza attı. Ege Üniversitesi, Harran Üniversitesi ve Aksaray Üniversitesi'nden bilim insanları, ilçede ters lale türüne ait yeni bir bitki keşfetti. Literatüre kazandırılan ve bilimsel ismi 'Fritillaria karakocanensis' olan bitkiye, 'Karakoçan lalesi' adı verildi. Yeni keşfedilen ters lale türü, görüntüsü ile kendine hayran bıraktı.
Siirt’te köylüler, endemik bir tür olan ve halk arasında 'ağlayan gelin' olarak bilinen ters lalelerin çalınmaması için nöbet tutmaya başladı. Devlet koruması altında olan bitkinin koparılmasının cezası ise araba fiyatında.
Siirt'te endemik bir tür olan ve halk arasında 'ağlayan gelin' olarak bilinen 'ters lale'ler açmaya başladı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, ters laleleri koparanlara 244 bin 315 TL ceza uygulanacağını açıkladı.
Siirt'te endemik bir tür olan ve halk arasında "ağlayan gelin" veya "hüzün çiçeği" diye bilinen ters laleyi koparanlara 244 bin 315 lira ceza uygulanacak.
Şırnak'ın Uludere ilçesinde bazı bölgelerde doğal olarak yetişen ve halk arasında "ağlayan gelin" veya "hüzün çiçeği" diye bilinen ters lalelerin açması doğaya renk kattı.