Para piyasalarında kullanılan terimlerden biri de ters repo ifadesidir. Genel olarak piyasalardaki nakit para akışı fazla olduğu zamanlarda fazla olan nakit paranın çekilmesi için yapılan bir işlemdir. Merkez bankalarının portföylerinde bulunan değerler açık piyasa işlemleri yapmak için yetki sahibi olan kurumlara belirlenen bir tarihte geri almak şartı ile satılması işlemi ters repo uygulanmasıdır. Peki, ters repo neden ve nasıl yapılır?
Son dakika haberi: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Mehmet Ali Akben, cuma günü alınan döviz kararı ile ilgili konuştu. Akben, kararla ilgili "Kredi sisteminin etkin şekilde çalışması ve kredilerin amacına uygun bir şekilde kullanılması için alınmış bir makroihtiyati tedbirdir" ifadelerini kullanırken enflasyonun kontrol altına alınmasına etkisine dikkat çekti.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), geçtiğimiz hafta finansal istikrarın güçlendirilmesine ve kaynakların daha verimli kullanılarak kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına yönelik olarak koordineli makro ihtiyati adımlar atılmasına karar vermiş ve karar sonrası dolar/TL'de sert hareket yaşanmıştı. BDDK, Türk lirası ticari kredilerde getirilen son önlemlerle ilgili yeni bir açıklama yayımladı.
SON DAKİKA: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yıl sonu için enflasyon tahminini duyurdu. Buna göre enflasyonun yıl sonunda yüzde 64,59 olması bekleniyor. Yıl sonu dolar/TL kuru tahmini ise 17,57 TL'den 18,89'a yükseldi.
Open Market Operations olarak bilinen İngilizce terimin Türkçe karşılığı olan açık piyasa işlemler, ekonominin likiditesinin düzenlenmesinde önemli bir rol oynar. Piyasadaki para miktarının kontrolü için kullanılır. Kısaltılmış hali APİ olan açık piyasa işlemleri, Merkez Bankası tarafından yönetilir. Merkez Bankası’nın elli iki ve elli altıncı maddelerinde yer alan açık piyasa işlem türleri nelerdir? Açık piyasa işlemleri nedir?
2022 Mayıs ayı enflasyon beklentisinin ne kadar olacağı gündemde yer alan konular arasında yer alıyor. Her geçen gün artan yaşam pahalılığın ardından binlerce vatandaşlar mayıs ayında enflasyon artışının ne kadar olacağını panik içinde beklemeye devam ediyor. Merkez Bankası (TCMB) mayıs ayı enflasyon oranı beklentisi anket sonuçlarını açıkladı. Peki, Mayıs ayı enflasyon beklentisi ne kadar oldu? 2022 TÜİK Mayıs ayı enflasyon beklentisi yüzde kaç?
Merkez Bankasından son dakika yıl sonu enflasyon ve dolar tahmini geldi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Mayıs ayı piyasa katılımcı anketi sonuçlarını paylaştı. Ankete göre, Katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 46,44 iken, bu anket döneminde yüzde 57,92 oldu. Katılımcıların cari yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 16,85 TL iken, bu anket döneminde 17,57 TL oldu.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Nisan ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçlarını yayımladı. Cari yıl sonu dolar kuru beklentisi bir önceki anket döneminde 16,68 TL iken, Nisan ayı anket döneminde 16,85 TL oldu. Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 46,44 seviyesine çıktı. Cari açık tahmini 27,5 milyar dolara yükseldi.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın reel sektör ve finansal sektör temsilcileri ve profesyonelleri ile yaptığı mart ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'nde cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi Mart döneminde yüzde 40,47 oldu. Ankette yıl sonu dolar/TL beklentisi 16,68 TL oldu.
Son dakika: Merkez Bankasından dolar ve enflasyonla ilgili yıl sonu tahmini geldi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) piyasa katılımcıları anketine göre, yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 34,06 olarak gerçekleşti. Cari yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 16,13 TL iken, bu anket döneminde 16,04 TL oldu.
Küresel piyasalarda geçen hafta karışık bir seyir izlenmesinin ardından yeni haftada yatırımcıların odağında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Japonya Merkez Bankası (BoJ) faiz kararı ile Avro Bölgesi’nde enflasyon verileri olacak. Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.050 ve 2.035 seviyelerinin destek, 2.090 puanın direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.
Merkez Bankasından son dakika enflasyon ve dolar tahmini geldi. TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi'nde yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi yüzde 29,75 oldu. Bir önceki anket döneminde yüzde 21,39 olan 12 ay sonrası TÜFE beklentisi yüzde 25,37'ye yükseldi. Yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bu anket döneminde 16,13 TL oldu.
Son dakika haberine göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Aralık ayına ilişkin Piyasa Katılımcıları Anketi'ni yayımladı. Ankette, enflasyon beklentilerindeki yükselişin sürdüğü görüldü. Bir önceki ankette bu beklenti yüzde 15,61 olarak beklenen TÜFE bu ankette tarihi artış göstererek, yüzde 21,39 oldu. Öte yandan yıl sonu dolar beklentisi ise 13,7719 olarak gerçekleşti.
Sermaye Piyasası Kurulu Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde yaptığı değişiklik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, yıl sonu enflasyon, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) beklentisi yüzde 17,63 oldu. Son günlerde üst süte rekorlar kıran dolar/TL'de ise beklenti 9,22'ye çıktı.
Hindistan Merkez Bankası politika faizini beklentiler doğrultusunda tarihi düşük seviyede sabit tuttu.
Norveç Merkez Bankası beklentilere paralel olarak politika faizini yükseltti ve daha fazla faiz artırımı yapılacağını açıkladı. Öte yandan Filipinler merkez bankası politika faizini beklentilere paralel olarak sabit tuttu
Otomobilini yenilemek isteyenler ya da yeni bir ev almak isteyenler kredi için bankaların yolunu tutarken, ufak tefek ihtiyaçlar için de ihtiyaç kredisine başvuruluyor. Bu ara en sık sorulan soru ise “kredi faiz oranları düşecek mi?” sorusu. Sizler için kredi faiz oranları ve ödeme planlarını araştırdık. Ayrıntılı bilgi haberimizde.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi bir önceki anket döneminde olduğu gibi yüzde 19,00 olarak gerçekleşti. Cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 15,64 iken, bu anket döneminde yüzde 16,30 oldu.
ABD Merkez Bankası'nın (Fed) son toplantısında şahinleşen tonu küresel piyasalarda oynaklığı artırırken, analistler, Fed'in para piyasalarında hamlelerini oldukça ustaca yapması gerektiğini ifade ediyor.
ABD Merkez Bankası'nın (Fed) repo hamlesi ve Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) tutanakları sonrasında El Salvador belirsizliği ve Elon Musk ile küresel bir borsa CEO’sunun atışmasıyla satış baskısı süren Bitcoin 35,000 doların da altına, piyasalarda toplam hacim de 1.5 trilyon doların altına indi. Öte yandan ABD’de Ulusal Cumhuriyetçi Kongre Komitesi oy almak için yürüttüğü çalışmalar için kripto para kabul edecek.
Merkez Bankası Haziran ayı Piyasa Katılımcıları Anketi’nin sonuçlarına göre, yılsonu dolar tahmini 8,95’e yükseldi. Büyüme beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 4,3 iken bu anket döneminde yüzde 4,9 olarak gerçekleşti. Yıl sonu enflasyon tahmini de değişti.
Merkez Bankası , Mayıs ayı beklenti anketi sonuçlarına göre yıl sonu dolar kuru tahmini 8,71’e yükseldi. Büyüme beklentisi ise bir önceki anket dönemine göre değişmeyerek yüzde 4,3 oldu.
Son dakika haberine göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Nisan ayı Beklenti Anketi'ni yayınladı. Cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 11,54 iken, bu anket döneminde yüzde 13,12 oldu.
Özellikle düğünlerin, yatırım yapmak isteyenlerin ve altın takı kullanmayı seven birçok vatandaşın gündeminde yer alan 22 ve 14 ayar bilezik fiyatları günden güne değişmekte. Altın fiyatlarındaki değişim ise ilgiyle takip ediliyor. 19 Mart Cuma günü 22 ayar ve 14 ayar bileziğin gram fiyatları ne kadar?
Son dakika haberine göre Merkez Bankası yıl sonu büyüme tahminini artırdı. 2021 yılı Mart ayı Beklenti Anketi istatistiklerine göre, büyüme beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 4,1 iken, bu anket döneminde yüzde 4,4 olarak gerçekleşti.
Son dakika haberine göre Merkez Bankası (TCMB) anketinde, 2021 sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi, bu anket döneminde yüzde 11.15 olarak belirlendi. Yıl sonu dolar beklentisi ise 8.09 lira olarak belirlendi.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Beklenti Anketi'ne göre yıl sonu dolar kuru beklentisi, 7,89 liradan 7,77 liraya düştü.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararında geçen sadeleşmeye ilişkin ayrı bir açıklama yayımladı. Açıklamada 20 Kasım tarihinden itibaren fonlamanın haftalık repodan karşılanacağı belirtildi. 20-26 Kasım tarihleri arasında da gecelik borç verme faizinin yüzde 15 olarak uygulanacağı açıklandı.
Merkez Bankası beklenti anketi Kasım ayı sonuçlarına göre yıl sonu dolar kuru beklentisi bir önceki anket döneminde 7,90 TL iken, bu anket döneminde 7,89 TL oldu. TÜFE beklentisi bu anket döneminde yüzde 12,47’ye yükseldi.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bünyesinde gerçekleştirilen altın/döviz karşılığı swap işlemlerinde uygulanan faiz oranı yüzde 11,75 seviyesinden yüzde 13,25 seviyesine yükseltildi.
Merkez Bankası, BIST Repo-Ters Repo Pazarı’nda gecelik borç verme faiz oranı üzerinden sınırlı tutarda sağlanan fon tutarının bugün sıfırlanacağını duyurdu.
Merkez Bankası eylül ayı beklenti anketinde, yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 11,46'ya yükseldi. Bir önceki anket döneminde beklenti yüzde 10,82 düzeyindeydi. Yıl sonu bankalar arası dolar/TL kuru beklentisi de 7,3428'den 7,5990'a çıktı
TCMB, ağustos ayı beklenti anketi sonuçlarına göre, 2020 yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde yüzde 10,22'den 10,82'ye yükseldi. Yılsonu dolar kuru tahmini bir önceki anket döneminde 7,02 TL iken, bu anket döneminde 7,34 TL oldu.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), yurt dışında yerleşik bankalara Türk Lirası işlemlerde esneklik sağladı.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK),yurt içi para ve sermaye piyasalarına yatırım yapma ve Türk şirketlerine kredi kullandırma kaydıyla, yurt dışı yerleşiklerin TL erişimini sınırlayan düzenlemelerde esneklik sağladığını duyurdu
Merkez Bankası'nın Mayıs ayı beklenti anketinde yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 9,76 iken, bu anket döneminde yüzde 9,38'e geriledi. Bir önceki anket döneminde 6,93 TL olan döviz kuru beklentisi ise, bu anket döneminde 7,02 TL'ye yükseldi.
Çin, ekonomisini desteklemek için beklenmedik şekilde son 5 yılın en büyük faiz indirimini yaptı
Koronavirüs, Çin’e büyüme odaklı büyük zarar veriyor. 15 trilyon dolarlık bir ekonomi virüs endişesinden dolayı ağır darbeler alıyor. Çin’de yıl sonu büyüme tahminleri aşağı çekiliyor ve son 30 yılın en düşük büyüme rakamı öngörülüyor. Salgının yılın ilk üç ayındaki maliyeti 280 milyar dolar olarak bekleniyor.
Merkez Bankası Beklenti Anketinde cari yıl sonu tüketici enflasyon beklentisi yüzde 10,01'den 10,06'ya yükseldi. Bir önceki anket döneminde 6,41 olan yıl sonu dolar/TL kuru için beklenti ise 6,45 oldu.
Şanghay bileşik endeksi, 24 Ocak'ta başlayan Çin Yeni Yıl tatilinin bugün sona ermesinin ardından, koronavirüs endişelerinin fiyatlanması ile açılışta yüzde 9'a yakın değer kaybetti
Küresel piyasalarda, geçen hafta artan jeopolitik riskler ve koronavirüs endişeleriyle negatif bir seyir izlenmesinin ardından yeni hafta Çin borsasındaki sert düşüşle başlarken, bugün yurt içinde enflasyon, yurt dışında ise imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) takip edilecek.
ABD Merkez Bankası (Fed) Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) gösterge faiz oranını, yüzde 1.50-1.75 aralığında sabit tutulmasını 10 üyenin oybirliği ile kararlaştırdı.
Merkez Bankası'nın Ocak ayı beklenti anketinde yıl sonu TÜFE beklentisi bir önceki anketteki yüzde 11.62'den yüzde 10.01'e geriledi.
Eski adıyla "İstanbul Menkul Kıymetler Borsası", yenilenen ismiyle "Borsa İstanbul", 19 hisse senedi ile işleme başlamasının üzerinden geçen 34 yılda 400'ün üzerinde hisse senedinin yanı sıra vadeli işlem sözleşmeleri, opsiyonlar ve varantların işlem gördüğü dev bir pazar oldu -Borsa İstanbul'da 2019'da dünya borsaları ile uyum sağlanması ve etkileşimin artırılması amacıyla 10.00-18.00 saatleri arasında kesintisiz sürekli işlem yöntemine geçiş yapıldı - Borsa İstanbul, 17 Haziran 2019'da finansal türev ürünlerde, borçlanma araçlarında ve çeşitli finansal sözleşmelerde değişken faiz göstergesi olarak TLREF Türk Lirası Gecelik Referans Faiz Oranı'nı hesaplamaya ve yayımlamaya başladı - 2012'de faaliyete geçen Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) 2019'da işlem hacmi rekorları kırıldı
2019 yıl sonu döviz kuru (dolar/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 5,91 TL iken, bu anket döneminde 5,82 TL oldu.Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2019 Aralık ayı Beklenti Anketi verilerini açıkladı.
Merkez Bankası'nın Kasım ayı beklenti anketinde yıl sonu TÜFE beklentisi bir önceki anketteki yüzde 12.69'dan yüzde 12.18'e geriledi.
Merkez Bankası beklenti anketinde 12 ay sonrası için TÜFE beklentisi yüzde 12,21’den yüzde 11.18’e geriledi.
Merkez Bankası beklenti anketinde 12 ay sonrası için TÜFE beklentisi yüzde 12,21’den yüzde 11.18’e geriledi. Yıl sonu dolar/TL beklentisi de 6,00’dan 6,05’e yükseldi.
SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu: - “2019’un 6'ncı ayı itibarıyla yurt içi yerleşiklerin TL mevduat ve döviz tevdiat hesapları toplamı 2,1 trilyon TL iken, bu kişilerin sahip olduğu pay senetleri 119,1 milyar TL seviyesinde kalmıştır. Rakamlar, mevduat biriktirmiş kişilerin ikna olmaları ve güven duymaları halinde sermaye piyasaları için önemli bir müşteri potansiyeli olduğunu ortaya koymaktadır” - “Ülkemizde finansal erişime sahip olmayanların gerekçeleri, yüzde 65 oranla aileden birinin hesap sahibi olması, yüzde 36 oranla yeterli parasının olmaması ve yüzde 23 oranla finansal kuruluşlara güvenilmemesidir. Bu son gerekçe, bize bireylerin finansal erişime ulaşmasında, ülkedeki finansal kuruluşlara duyulan güvenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermektedir”
Deniz Leasing, TLREF'e dayalı finansman bonosu ihraç işlemlerinde banka dışı kurumlar arasında ihraç gerçekleştiren ilk kurum oldu
Merkez Bankası Eylül ayı beklenti tahminlerinde, yılsonu enflasyon beklentisini yüzde 14,42’den yüzde 13,96’ye düşürdü. Ankete göre, yılsonu dolar kuru beklentisi ise 5,90’dan 6’ya yükseldi.
Merkez Bankası Eylül ayı beklenti tahminlerinde, yılsonu enflasyon beklentisini yüzde 14,42’den yüzde 13,96’ye düşürdü.
Merkez Bankası Temmuz ayı beklenti anketinde yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 15.85’den yüzde 15.01’e geriledi, yıl sonu dolar beklentisi de 6.30’dan 6.14’e düştü.Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2019 Temmuz dönemi beklenti anketi istatistiklerini açıkladı.
Cari yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 15,01'e geriledi - Yıl sonu cair açık beklentisi 10,6 milyar dolardan 7,6 milyar dolara indi - 2019 yıl sonu dolar/TL beklentisi 6,1448 oldu
Merkez Bankası Haziran ayı beklenti anketinde TÜFE beklentisi yüzde 1,10’den yüzde 0,91’e düştü.
Cari yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 15,85'e geriledi - GSYH 2019 yılı büyüme beklentisi, bir önceki anket dönemine göre azalarak yüzde 0,04 oldu - Yıl sonu dolar/TL beklentisi 6,3015'e yükseldi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) haziran ayı beklenti anketini açıkladı. Cari yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 15,85'e geriledi - GSYH 2019 yılı büyüme beklentisi, bir önceki anket dönemine göre azalarak yüzde 0,04 oldu - Yıl sonu dolar/TL beklentisi 6,3015'e yükseldi.
Merkez Bankası’nın Mayıs ayı beklenti anketinde 2019 yıl sonu döviz kuru (dolar/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 6,20 TL iken, bu anket döneminde 6,43 TL’ye yükseldi.Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2019 yılı Mayıs ayı ‘Beklenti Anketi’ sonuçlarını paylaştı.
Cari yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 16,68'e yükseldi - GSYH 2019 yılı büyüme beklentisi, bir önceki anket dönemine göre azalarak yüzde 0,3 oldu - Yıl sonu dolar/TL beklentisi 6,4310'a yükseldi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Beklenti Anketi'ne göre, yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 16.23'ten yüzde 16.68'e, yıl sonu Dolar/TL beklentisi ise 6,2030'dan 6.431'e yükseldi. Cari yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 16,23 seviyesinden yüzde 16,68'e yükseldi.
Cari yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 16,23'e yükseldi - GSYH 2019 yılı büyüme beklentisi, bir önceki anket dönemine göre azalarak yüzde 0,60 oldu - Yıl sonu dolar/TL beklentisi 6,2030'a yükseldi
2019 yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 6,06 TL iken, bu anket döneminde 6,20 TL’ye yükseldi.
Merkez Bankası’nın her ay gerçekleştirdiği beklenti anketine göre yılsonu enflasyon beklentisi yüzde 15.64’ten yüzde 16.23’e yükseldi.
TCMB Beklenti Anketi'nde yıl sonu için öngörülen dolar/TL 6.06'dan 6.20'ye yükseldi. Cari yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 16,23'e yükseldi. GSYH 2019 yılı büyüme beklentisi, bir önceki anket dönemine göre azalarak yüzde 0,60 oldu.
TSPB Başkanı Erhan Topaç: - "Sermaye piyasamızın derinleştirilmesine yönelik teşvik ve tedbirlerin, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi vizyonuyla birlikte gerçekleştirilerek, rekabetçi ve cazip bir finansal ekosistemin yaratılacağına ve ülkemizin büyümesine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum" - Sermaye Piyasası Onur Ödülüne, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak başta olmak üzere, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Bülent Aksu, SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Borsa İstanbul AŞ Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Çetinkaya ve İstanbul Takas ve Saklama Bankası AŞ Genel Müdürü Mahmut Kayacık layık görüldü
Cari yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 15,64'e geriledi. GSYH 2019 yılı büyüme beklentisi, bir önceki anket dönemine göre değişmeyerek yüzde 1,2 oldu.Yıl sonu dolar/TL beklentisi 6,0615'e yükseldi.
Merkez Bankası beklenti anketinde 12 aylık tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi yüzde 15.47’den yüzde 15.24’e geriledi.
Cari yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 15,64'e geriledi - GSYH 2019 yılı büyüme beklentisi, bir önceki anket dönemine göre değişmeyerek yüzde 1,2 oldu - Yıl sonu dolar/TL beklentisi 6,0615'e yükseldi
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), para piyasası fonlarında, fon değerinin asgari yüzde 50'sinin mevduat ya da katılım hesaplarında değerlendirilmesi zorunluluğu getirdi.
Kamu haznedarlığı uygulamasında faiz düzenlemesi
2019 yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 6,18 TL iken, bu anket döneminde 5,99 TL’ye geriledi.
Merkez Bankası’nın ‘Beklenti Anketi’ sonuçlarına göre, 2019 yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bu anket döneminde 6,18 TL oldu.
Cari yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 16,45 olarak gerçekleşti - GSYH 2019 yılı büyüme beklentisi, bir önceki anket dönemine göre azalarak yüzde 1,5'ten yüzde 1,4'e geriledi - Yıl sonu dolar/TL beklentisi 6,1847 oldu
Cari yıl sonu TÜFE beklentisi, bir önceki anket dönemine göre gerileyerek yüzde 24,45'den yüzde 21,28'e indi - GSYH 2018 yılı büyüme beklentisi, bir önceki anket dönemine göre azalarak yüzde 3,1'den yüzde 3,0'e geriledi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, aralık ayına ilişkin beklenti anketini açıkladı. Bankanın beklenti anketinde 2018 yıl sonu dolar kuru beklentisi 5.44 TL oldu. Önceki tahmin 5.6405 TL seviyesindeydi.
2018 yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 24,45 oldu - Büyüme beklentisi bir önceki anket dönemine göre azalarak yüzde 3,2'den yüzde 3,1'e indi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Beklenti Anketi yayınlandı. 2018 yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 5,99 TL iken, bu anket döneminde 5,64 TL'ye geriledi. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla 6,53 TL ve 6,37 TL olarak gerçekleşti.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Ekim ayı beklenti anketi açıklandı. Ekim ayı beklenti anketine göre, 12 aylık enflasyon beklentisi yüzde 17.03'e yükselirken dolar, 6,5938'den 5,9894'e seviyesine geriledi. Eylül ayındaki ankette enflasyon beklentisi yüzde 14.46 olarak açıklanmıştı.
Yıl sonu cari işlemler açığı beklentisi 40,7 milyar dolara geriledi - 2018 yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 24,22'ye yükseldi - Büyüme beklentisi bir önceki anket dönemine göre azalarak yüzde 3,4'ten yüzde 3,2'ye indi
Yıl sonu cari işlemler açığı beklentisi 49,7 milyar dolara geriledi - 2018 yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 19,61'e yükseldi - Büyüme beklentisi bir önceki anket dönemine göre azalarak yüzde 3,9'dan yüzde 3,4'e indi
Yıl sonu cari işlemler açığı beklentisi 52,7 milyar dolara geriledi - 2018 yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 16,45'e yükseldi - Büyüme beklentisi bir önceki anket dönemine göre azalarak yüzde 4,2'den yüzde 3,9'a indi
Katılım bankalarının çalışma prensiplerine uygun olarak faaliyet gösteren pazarda, diğer bankalar da işlem gerçekleştirebiliyor
Merkez Bankası temmuz ayı beklenti anketi - Cari yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 13,88'e yükseldi - Yıl sonu cari işlemler açığı beklentisi 54,8 milyar dolar oldu - 2018 sonu dolar/TL beklentisi 4,8328'e çıktı
Cari yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 13,88'e yükseldi - Yıl sonu cari işlemler açığı beklentisi 54,8 milyar dolar oldu - 2018 sonu dolar/TL beklentisi 4,8328'e çıktı
Merkez Bankası’nın her ay gerçekleştirdiği beklenti anketine göre yıl sonu enflasyon beklentisi Haziran’daki yüzde 12.28’den 13.88’e yükseldi.
Borsa yüzde 0,53 değer kazanarak 99.252,84 puana yükseldi - Altının kilogram fiyatı 184 bin lira oldu