Tiroit hormonlarının eksikliğinin veya fazlalığının hastalığa sebep olduğunu dile getiren Doç. Dr. Kader Uğur, "Tiroit hormonlarının eksikliği sıklıkla haşimato hastalığına, fazlalığı ise zehirli guatr hastalığına sebep oluyor" dedi.
Sabahları sıcak yataktan çıkıp işe, okula gitmek oldukça zorlayıcı olabiliyor. Sürekli ertelenen alarmlar günlük hayatımıza geç kalmamıza yol açabiliyor. Bu durum normal görülse de sürekli olarak tekrarlanması sağlık için tehlikeler hakkında uyarabiliyor. Uzmanlar sabah zor uyanma probleminin önemli bir hastalığın belirtisi olabileceğini açıkladı.
Hashimoto Hastalığı, bağışıklık sistemimizin boynumuzda yer alan tiroid bezine saldırması ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Bu durum tiroid bezinin iltihaplanmasına ve uzun dönemde yeterince tiroid hormonu salgılanamamasına (hipotiroidizm) neden olur.
Tiroid hastalıkları herkeste görülebilen hastalıklardan. Sıklıkla karşılaşılan tiroid hastalıkları önemsiz görülüp geçiştirilse de çok ciddi sağlık sorunlarına zemin oluşturuyor. Bu sebeple tiroid hastalıklarının gösterdiği belirtilere dikkat ederek doktora başvurmak gerekiyor.
Tiroidin iltihabı ya da haşimato hastalığı, bağışıklık sisteminin yanlışlıkla antikor üretmesi nedeniyle yaşanır. Tiroidin iltihabı belirtileri, hipotiroidi belirtileriyle benzerlik gösterir. Saç dökülmelerine, ani kilo almalara ve kalp ritim bozukluklarına neden olan tiroidin iltihabı tedavisinde gecikmeden doktora başvurmak büyük önem taşır. Peki haşimato hastalığı neden yaşanır? İşte konu ile ilgili tüm merak ettikleriniz...
Sesinizde kısıklık ve çatallaşma var olup bu belirtiler sürekli devam ediyorsa tiroit kanserinin habercisi olabilir. Peki, tiroit kanseri belirtileri nelerdir? Tiroit kanser ve tedavi süreci hakkında bilmeniz gerekenler nelerdir? İşte tüm merak edilenler...
Sıcaklık değerlerindeki değişkenlik tiroit bezlerimizi de etkiliyor. Aslında ‘havadandır’ diye geçiştirdiğimiz sıcak basması, üşüme, kas ağrısı veya depresyon belirtileri tiroit hastalıklarının işareti olabilir. İşte tiroid bezi hastalıklarına yol açan etmenler, belirtileri ve tedavi yöntemleri.
Dr. Pınar Alarslan, gebelerde gözlenen tiroit bezinin az çalışmasının (hipotiroid), düşüklere ve erken doğuma neden olabileceğini söyledi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Algün, gebe kalmayı planlayanların mutlaka tiroit bezi fonksiyonlarını kontrol ettirmesi gerektiğini söyledi.
Tiroid bezinin yetersiz hormon salgıladığı durumlarda şişmanlığın ortaya çıktığını söyleyen Prof. Dr. Cumali Aktolun, bunun kendini göz çevresi, göbek etrafı ve daha ziyade vücudun alt bölümünde gösterdiğini anlattı.