Zonguldak'ta heyelan nedeniyle girişi toprakla kapanan apartmanda mahsur kalan 1'i çocuk 6 kişi tahliye edildi.
İspanya'nın doğusundaki Motorland Aragon pistinde düzenlenen, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın (WSBK) 10. ayağının ikinci gün yarışlarının ilkinde piste çıkan milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, yarışı yine ikinci sırada tamamladı.
Samsun'da bahçelerinden su çıkarmak isteyen iki kişi kazı sırasında meydana gelen çökme nedeniyle toprak altında kaldı. Çok sayıda ekip bölgeye gelerek toprak altındaki 2 kişiyi kurtarma çalışmalarına başladı. Toprak altında kalan kişilerin cansız bedenlerine ulaşıldı.
Bitlis'in Tatvan ilçesi kırsalında toprağa gömülü silah, mühimmat ve çeşitli malzeme ele geçirildi.
Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, su kanalı açmak için kazı yapılırken meydana gelen göçükte toprak altında kalan 3 kişiden 2'si yaşamını yitirdi, biri hastanede tedaviye alındı.
Bursa'da, 2023 yılında çıkan orman yangınlarında zarar gören 177 hektarlık orman arazisinde 180 bin fidan dikilecek.
Düşen kaya parçaları ve toprak yığını Karayolları ekiplerinin çalışmasıyla temizlendi.
İç ya da dış mekân fark etmeksizin saksıda bitki yetiştirmeyi planlıyorsanız dikkat etmeniz gereken ilk konu, kullanacağınız toprağın yapısı. Bitkinin ekileceği toprağın su tutma kapasitesi ve organik madde içeriği bitkinizi gelişimi üzerinde direkt olarak etki eder. Bu noktada kaliteli ve iyi hazırlanmış saksı toprakları kullanmak gerekir. Eğer siz de bitkilerinizi canlandırmak, hızlı ve sağlıklı gelişmelerini sağlamak istiyorsanız gelin, en iyi toprak seçeneklerine bir göz atalım.
Düzce'de "Ata Tohumu Gençlerin Elinde Yeşeriyor" projesi kapsamında, gençlerin köylülerden toplayarak ektiği ata tohumlarından oluşan fideler, yurt bahçesine dikildi.
Toprak analizi, bitkilerin gelişmesinde ve büyümesinde önemli role sahiptir. Toprak analizi alarak test edilen besin değerleri, gübreleme yöntemi ile tamamlanabilir. Böylece bitki yetiştiriciliğinde yüksek ürün kalitesi elde etmek mümkündür. Ayrıca gübrele yöntemleri de toprak analizi sonuçlarına göre planlanır. Torağa gübre takviyesi ve analiz sonuçlarına göre sulama periyodu oluşturmak, bitkilerin kısa sürede olgunlaşmasında etkilidir. Toprak analizi nasıl yapılır?
Pek çok besinin yetiştiği toprak, insanlığın ve canlıların yaşamını devam ettirmesi için çok önemli bir unsurdur. Toprakta besin yetiştirmek isteyenler de bu toprağı en verimli şekilde kullanarak daha fazla mahsul elde etmek ister. Yani toprağı verimli kullanmak için bazı yöntemlere başvurabilirler. Toprağın verimli olması ve verimliliğinin artırılması pek çok açıdan fayda sağlar. Peki, toprak verimliliği nedir ve nasıl artırılır?
Gaziantep Şehitlik Abidesi'ne 22 şehitlik ve cephelerden getirilen toprak koyuldu
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Bülent Aşık: - "Türkiye'de topraklarımızda organik maddelerin giderek azaldığını görüyoruz. Bu nedenle kimyasal değil de hayvansal kökenli gübreler kullanalım" - "Topraklarımızda organik madde içeriğini ne kadar arttırabilirsek, gelecekte de o topraklarda kaliteli ve yüksek verim alma şansımız yüksek"
Çakırlar Ortaokulu Öğretmeni Hilal Çetin öncülüğünde TÜBİTAK desteğiyle yürütülen "Doğayı Keşfet, Gör, Yaşa, Hisset Projesi" kapsamında eğitmenler eşliğinde tarlaya giren öğrenciler, tıbbi ve aromatik bitkileri inceleyerek yetiştirilme süreçlerini ve sağlığa etkilerini yerinde öğreniyor - Öğretmen Çetin: - "Bitkileri araştırdılar, hayvanlardan haberdar oldular. Yaşadıkları kentin iklimine yönelik yetişen bitki ne varsa tanımış oldular"
Van'daki sazlıkta içten içe yanan toprak, görenleri şaşkına çevirdi. İçten yanan toprak, itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla yaklaşık 1 saatte söndürüldü. Mahalle muhtarı Ömer Ertürk, "Dumanları takip ettik. Başta çobanların ateş yaktığını düşündük. Sonra yanan alana geldiğimizde çimenlerin içten içe yandığını gördük. Söndürmeye çalıştık söndüremedik" ifadelerini kullandı. Mahalleli, 2 haftadır bölgede kendiliğinden yükselen dumanlar için araştırma yapılmasını istedi. İşte olayın detayları...
Birçok insan sadece gıda değil çeşitli zararlı maddeleri de yiyor. Halk arasında faydalı olduğu düşünülen kil de yenilen zararlı maddeler arasında bulunuyor. Özellikle çocuklarda ve hamilelerde görülen kil tüketimi çeşitli hastalıklara yol açabiliyor. Uzmanlar pika sendromu hakkında uyarılarda bulunuyor.
Ziraat Yüksek Mühendisi Nermin Ata Aksu: - "Analizlerle yetişecek bitkinin büyümesi ve iyi verim alınabilmesi için toprakta eksik olan bitki elementi tespit ediliyor"
Adana'da göçük altında kalan 2 kişi yaşamını yitirdi
Son zamanlarda iç mekânların tasarımının doğadan ilham aldığına şahit oluyoruz. Gerek Doğu gerek Batı geleneklerinde kutsal kabul edilen beş element yani toprak, ateş, su, hava ve eter; uzun yıllardır ruhsal ve fiziksel sağlığı iyileştirmek için kullanılıyor. Ev, ofis gibi her ortamda kullanabileceğimiz bu tip aksesuarlar, doğru yerde kullanıldığında büyük bir anlam taşıyor. Evinizde yapacağınız düzenlemelerle bu elementlere yer verebileceğiniz ürünleri derledik. İşte detaylar!
Göçük altında kalan 3 kişiden birinin cansız bedenine ulaşıldı, biri hastaneye kaldırıldı, diğerini arama çalışması sürüyor ÖLÜ VE YARALI BİLGİSİ İLE DETAY EKLENDİ
Babasının balık tutmak için elektrik verdiği çayda ölen çocuğun cenazesi defnedildi
Şanlıurfa'daki Haliliye Görme Engelliler İlk ve Ortaokulu müdürünce sahiplenilen köpek, öğrencilerin sosyalleşmesine de yardımcı oluyor - Okul Müdürü Vahdettin Dilek: - "Hayvan sevgisini dokunarak, ilgilenerek yaşamak istiyoruz. Çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılıyoruz"
Yer çekimi erozyonu; kütle hareketleriyle bağlantılı şekilde ortaya çıkan bir doğa olayıdır. Kütleler yer çekiminden kuvvet alarak yamaç aşağıya hareket etmeye başlar ve erozyona sebep olur. Olayın gerçekleşme süreci boyunca kütleler büyüyerek hareketini devam ettirir. Bu doğa olayı, ölümle sonuçlanan can kayıplarına neden olabilir. Yer çekimi erozyonu neden olur, önlemek mümkün müdür?
Erozyon; rüzgâr, akarsu ve sel sularının etkisiyle toprağın başka alanlara taşınmasıyla oluşur. Etkileri nedeniyle önemli doğa olayları arasında yer alan erozyon, Türkiye’nin hemen her bölgesinde görülür. Erozyonu oluşturan etkenler nelerdir? Erozyon en çok hangi bölgede görülür?
Vali Cevdet Atay: - "Amacımız, yok olmaya yüz tutan ata tohumlarımızı yeniden tarıma kazandırmak"
Selanik'ten Samsun'a "Ata evinden" aldıkları toprağı götüren bisikletliler Zonguldak'a ulaştı
HRÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Çopur: - "Bu yıl geçen yıla göre daha yüksek ekim alanı ve rekolte bekliyoruz"
Ordu'da heyelan nedeniyle ev ile iş yeri zarar gördü
DNA testinde cesedin, kayıp başvurusu yapılan kişiye ait olduğu tespit edildi
ABD, Almanya (AB ile), Avustralya, Çin, Hindistan, İtalya (AB ile), Japonya, Kanada ve Kore’nin ardından Türkiye de Ay toprağına benzer toprak üretti. Gelecekte uzaya yerleşim amacıyla ‘Ay toprağı’ üreten ülkeler arasında Türkiye, 10’uncu sırada yerini aldı. Prof. Dr. Y. Cengiz Toklu Türkiye’deki Ay toprağı üretimi çalışmalarının daha avantajlı olduğunu belirtti.
HRÜ Ziraat Fakültesi öğrencileri, Sıfır Atık Projesi kapsamında toplanan hayvansal ve bitkisel atıklarla ürettikleri solucan gübresiyle bölgenin toprak kalitesini daha da verimli hale getirmeyi amaçlıyor - Prof. Dr. Ali Volkan Bilgili: - "Toprak kalitesi ve sağlığı iyi olmadan bitki sağlığı olmaz. Toprakların güçlenmesi için bu ve benzeri ürünleri mutlak kullanmamız gerekiyor"
Büyükşehir Belediyesi: - "Killi yapının su çekilmesine bağlı olarak atmosferik olaylar neticesinde blok halinde çatladığı saptandı"
Yılbaşı ve Sevgililer Günü'nün yaklaşmasıyla birlikte güle olan talep de arttı. Topraksız gül üretimi yapan Ziraat Mühendisi Esra Okan, taleplere yetişemediklerini söyledi. Topraksız tarım ile 12 ay ürün alabildiğini söyleyen Okan, yöntemin verimi artırmasının yanı sıra tarım üreticilerine de daha az iş çıkarttığını söyledi.
Türkiye'nin tüm dünyada toprak rezervleri azalan 20 ülkeden biri olduğunu söyleyen Ziraat Fakültesi Toprak ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Ortaş, ülkemizin karşı karşıya kaldığı tehlikeye dikkat çekerek, "Toprağın çok daha dikkatli kullanılması gerekir. Çünkü gıda üretiminin kaynağı toprak varlığımız maalesef gün geçtikçe azalıyor" dedi.
Kipaş Holding'in "500 Bin Ağaç Bağışı Projesi" kapsamında 100 bin fidan daha toprakla buluştu
Van'da toprak altına gizlenmiş 11 kilo 931 gram eroin ele geçirildi
Elektrik akımına kapılan kadını hastaneden alıp toprağa gömerek tedavi etmek istediler
Petlas 2021 Türkiye Off-Road Şampiyonası'nın ikinci ayağı Denizli'de başladı
Umudum Mahallesi'ndeki kıraç arazide 2016'da dikilen 72 bin sarıçam ve 3 bin huş fidanı, 5 yıl sonra büyüyerek bölgeyi yeşile bürüdü
Türkiye-İran sınır güvenliğinin sağlanması amacıyla örülen modüler duvar çalışmaları sırasında Van'da binlerce yıllık ‘permafrost’ denilen donmuş toprağa rastlandı.
Bursa'da eğitim gören Azerbaycanlı öğrencilere Karabağ toprağı jesti
Kocaeli'de 2,5 milyon tıbbi ve aromatik bitki fidesi toprakla buluştu
Yaklaşık 600 bin dekar alanda 157 biçerdöver ve 140 kamyonla hububat hasadının devam ettiği Ceylanpınar Tarım İşletmesi'nde ikinci ürün olan mısırın ekimine başlandı - İşletmenin Bitkisel Üretim Müdür Yardımcısı Muhammet Altıparmak: - "Ekim faaliyetlerimize 40 traktör ve 40 mibzerle devam edeceğiz, toplamda 120 bin dekar alana ikinci ürün olarak mısır ekmeyi planladık"
Erzurum'da su kanalını temizlerken kayan toprağın altında kalan kişi hayatını kaybetti
Kastamonu'da göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti
Şarkıcı Toprak kimdir? Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programına konuk alan şarkıcı Toprak'ı ekranda görenler tarafından araştırılıyor. Peki, şarkıcı Toprak kimdir ve nerelidir? İşte, Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programı konuğu Toprak hakkında merak edilenler...
Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesinin çalışmasıyla kurak ve tuzlu toprakta yetiştirilmesine rağmen besin değeri ve veriminin yüksek olduğu belirlenen "selvi sirkenin" bitkisi hayvanlar için yem, yaprakları ise insan gıdası olarak kullanılabilecek - Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Temel: - "Normalde mısırın protein oranı yüzde 8-9 civarındadır ama bunun protein oranı yüzde 12-13 civarında. Bu anlamda da önemli alternatif bir yem bitkisi, alternatif bir gıda bitkisi olarak tercih edebiliriz"
Girişimci Şenol Karayaman: - "Amacımız, daha önce yurt dışından ithal ettiğimiz fideleri kendimiz üretmek"
Çin’de 5 çocuktan 2'si oyun oynadıkları sırada kayan toprağın altında kaldı. Çocukların imdadına bölge sakinleri yetişti.
Bitlis'te PKK'lı teröristlerce toprağa gizlenmiş 4 el yapımı patlayıcı imha edildi
Bolu'da karaçam tohumları drone desteğiyle toprakla buluştu
Aydın'da 91 yaşında vefat eden Kore gazisi toprağa verildi
Dünyanın en zenginlerinden Gates, komplo teorilerine de konu olan büyük arazi yatırımlarına ilişkin sessizliğini bozdu; satın almaların iklimle alakalı olmadığını, yatırım grubunun böyle tercih ettiğini söyledi.
Gelibolu'dan alınan toprak, deniz suyu ve Türk bayrağı Eskişehir'e getirildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 18 Mart'ta sunulacak toprak, deniz suyu ve Türk bayrağını Bursalı gençler taşıyor
Bursa'da çekilen karaya oturmuş kayıkların fotoğrafları kuraklıkla ilgili korkutan tabloyu gözler önüne seriyordu. Çatlayan toprağın üzerine saplanan kayıklar, kar suları eridikten sonra tekrar fotoğraflandı. Kayıkların tekrar suyla buluştuğu bölgede doğal hayatın normale döndüğünü görmek endişeyi biraz olsun azalttı.
Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu: - "Aralık ayı neredeyse yağışsız geçti ve çıkış yapan buğday, arpa ve mercimek bitkisi strese girmeye başladı. Son günlerde bölgede yağan yağmur ve kar, buğday, arpa ve mercimek yanında fıstık için de iyi oldu"
Dünyanın en zenginlerinden Microsoft’un kurucusu Bill Gates, ABD'deki 242 bin dönümlük (yaklaşık 979 bin kilometrekare) tarım arazisini satın alarak, ülkedeki en büyük toprak sahibi oldu.
Bitlis'te 100 kilogram amonyum nitrat imha edildi
Yüksek su tutma kapasitesi ve organik madde oranı ile öne çıkan humuslu toprak, bitkilerin ihtiyaç duyduğu tüm besinlere sahiptir. Gevşek formda olan bu toprak koyu renklidir ve çok sayıda mineral, element ve mikroorganizma içerir.
Viranşehir ilçesinde beden eğitimi öğretmeni sayesinde tenisle tanışan köylüler, kendi imkanlarıyla korta dönüştürdükleri alanda yöresel kıyafetleriyle tenis oynuyor - Öğretmen Yusuf Avcıbaşı: "Köy halkı tenisi sevdi. Şu anda imkan ve malzeme eksikliğimiz var, onları bir şekilde temin edebilirsek tenisin çok daha güzel yerlere geleceğini düşünüyorum" - "Yaşlılar da bu duruma çok sıcak bakmıyorlardı yavaş yavaş izlemeye geldiler, sonra 'ben de biraz vurayım, raketi ben de kullanabilir miyim' diye başladılar, yaşlı nüfus da böyle böyle sahaya girdi" - Köylülerden Ahmet Avcıbaşı: "Bu pandemi zamanında tenisle tanıştık, çocuklarımızla toplanıp oynuyoruz"
Zeytinburnu'nda toprak yüklü hafriyat kamyonu, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu aydınlatma direğine çarparak devrildi. Kazada kamyon sürücüsü yaralanırken, tonlarca toprak yola döküldü.
Bitlis'te teröristlerce toprağa gömülmüş el yapımı patlayıcı ve gıda malzemesi bulundu
Bitlis'te teröristlerce toprağa gömülmüş malzemeler ele geçirildi
Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Kilis'te binlerce fidan dikildi
Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Kilis'te binlerce fidan dikildi
Bitlis'te PKK'lı teröristlerce toprağa gizlenen 4 lav silahı bulundu
Bursa'da alkol aldıktan sonra otların arasına yatan Mehmet Çelikkol'un üzerine, kendisini fark etmeyen belediye ekipleri toprak attı. İş makinesinin gürültüsü arasında güçlükle sesini duyulan Çelikkol, itfaiye ekiplerince toprak altından çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.
Sivas'ta elektrik akımına kapılarak baygınlık geçiren sansar, toprağa gömülerek kurtarılabildi. Ölmek üzereyken yapılan müdahale ile hayata döndürülen sansarın sağlığına kavuştuğu anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
İzmir'in Gaziemir ilçesinde yıllar önce toprağa gömülen radyoaktif maddeler nedeniyle topraktan duman çıkıyor. Çıkan dumanlar nedeniyle eski kurşun fabrikasında inceleme yapan bilirkişinin raporunda bölgede hala ağır kimyasal ve radyoaktif kirleticilerin olduğu ortaya çıktı.
Prof. Dr. Dursun'un kaza yaptığı alandan alınan toprak Kocaeli'deki mezarına bırakıldı
2 şüpheli gözaltına alındı GÖZALTI SAYISI GÜNCELLENDİ
Akdeniz ikliminin hakim olduğu Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde deneme amaçlı ekilen patateste yüksek rekolte elde edilmesi üreticiyi sevindirdi - Sarıcakaya Belediye Başkanı Hüseyin Çam: - "İlçemizde gördük ki çiftçimiz ne ekerse onu biçebiliyor. Patates ekildi, dönümünde 6 ton patates kaldırıldı" - Üretici Kadir Aksoy: - "Patatesimizi tadanlar, Adana patatesi kadar lezzetli olduğunu söylediler. İnşallah önümüzdeki yıl daha fazla ürün elde edeceğiz"
50 yaşındaki Suphiye Özabay, 40 yıldır toprağa hayat veriyor
50 yaşındaki Suphiye Özabay, 40 yıldır toprağa hayat veriyor
Aksaray'da Tuz Gölü havzasında yıllar önce sazlık olan ve zamanla kuruyan bölgedeki toprakta oluşan çatlaklardan, duman çıkıyor. Karşıyaka Mahallesi Cuma Göktan 'Bu gördüğünüz yer eskiden sazlık ve göldü. Sular çekilince şimdi de yanmaya başladı. Burası bir haftadır yanıyor. Çok değişik bir kokusu var. Yandığını size göstermek için gazete kâğıdı koyduk hemen alev alarak yandı. Dün akşam bu bölgeye yağmurda yağdı ama yine de sönmedi.' diye konuştu.
ABD'de Ulusal Coğrafya Topluluğu ve California Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre gezegenimizde buzla kaplı olmayan toprakların neredeyse yarısına insan eli değmediği bildirildi.
Bitlis'te PKK'lı teröristlerce mevziye tuzaklanan el yapımı patlayıcı imha edildi
Şanlıurfa'da arazi kavgasında 6 kişi yaralandı
Şanlıurfa'da hububat hasadının ardından toprak yapısına, canlılara ve çevreye zarar veren anız yakılmasının önlenmesi için Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri yoğun mesai yapıyor - İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Murat Yahlizade: - "Anız yangınıyla atadan, dededen beri kendimizi bağladığımız ana toprağı yok etmekteyiz. Toplumun fakirleşmesine sebep oluyoruz" - "Bölgemizde yapılan uyarıları çiftçilerimiz dikkate alıyor, anız yangınlarında yüzde 80 düşüş yaşandı, bu da bizleri mutlu ediyor. Hepsine teşekkür ediyoruz"
Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde seralarda yetiştirilen biber, patlıcan ve domates fideleri, havaların ısınmasıyla tarlalara dikilmeye başlandı - Çiftçi Devreş Ay: - "Su gelmeden önce ilçemiz tozdan geçilmiyordu. GAP'la beraber topraklarımız hayat buldu. Eskiden biz Çukurova'ya mevsimlik işçi olarak çalışmaya gidiyorduk, su olmadığı için tarlalarımızdan mahsul alamıyorduk. Şimdi su geldi, her taraf yem yeşil adeta cennet gibi. Allah devletimizden razı olsun"
Erzurum'daki Karasu Nehri'nde cesedi bulunan genç kız toprağa verildi
Erzurum'daki Karasu Nehri'nde cesedi bulunan genç kız toprağa verildi
Erzurum'daki Karasu Nehri'nde cesedi bulunan genç kız toprağa verildi
Sosyal paylaşım sitelerinde 'yemek' amacıyla toprak satışının yapılması dikkat çekti. Çeşitli ülkelerden ve bölgelerden killi toprak, tebeşir gibi ürünler getiren ve bunları kargo ile satışa sunan hesaplar, 'steril' olduğunu iddia ettiği bu toprakları pika sendromu olan hastalara satarak para kazanıyor. Uzmanlar, toprak yemenin hiçbir mineralin eksikliğini gidermediği gibi kabızlık, bağırsaklarda parazit, cıva zehirlenmesi ve yetişkinlerde cinsel istek azlığına dahi neden olabildiğini belirtiyor
Bursa'da teröristlerin araziye patlayıcı gömmesiyle ilgili 4 kişi tutuklandı
Rusya’da tutuklu bulunan İsrail vatandaşının serbest bırakılmasına karşılık İsrail’in Doğu Kudüs’te bulunan bir alanı Rusya’ya bıraktığı iddia edildi. Rus basınının İsrail gazetesine dayandırdığı habere göre Rusya İsrail’den toprak aldı.
Uşak'ta kayıp kişinin öldürülmesiyle ilgili bir kişi tutuklandı