Yaşam kalitesini olumsuz bir şekilde etkileyen topuk dikeni, ayak tabanında ağrılara yol açar ve önemli bir sağlık problemidir. Genellikle topukta bir batma ile hissedilen topuk dikeni, özellikle uzun süre hareketsiz kalındıktan ve çok uzun süre ayakta kalındıktan sonra ağrılı bir biçimde hissedilir.
Topuk dikeninin oluşum nedeni, topuk kemiğinin alt kısmında biriken kalsiyumdur. Aylar içerisinde biriken kalsiyum, ayak tabanı bandına hasar vererek ağrıların yaşanmasına neden olur.
Topuk dikeni herkeste görülebilmekle birlikte, fazla kilolu kimselerde ya da uzun süre ayakta iş yapanlarda daha fazla görülebilir. Topuk dikeni teşhisinden sonra öncelikle basıncın azaltılması için gerekli şartlar sağlanmasına dikkat edilir. Fizik tedavi topuk dikeninde tercih edilen önemli tedavi yöntemlerinden biridir.
Topuk dikeni, topukta bir çivi veya taş varmış hissi veren rahatsız edici bir durumdur ve en belirgin belirtisi topuk ağrısıdır. Bu ağrı, genellikle günün ilerleyen saatlerinde artış gösterir ve kişiyi oldukça rahatsız edebilir. Topuk dikeninin oluşumu, ayak bağlarına uygulanan aşırı baskı ve kemiklerdeki stres ile zorlanmanın bir sonucudur. Ayrıca, sert zeminlerde yalın ayak yürümek de bu durumu tetikleyebilir. Peki, topuk dikenine ne iyi gelir?
Topuk dikeni ayak tabanında bulunan bağ dokusunun aşırı stres veya travma sonucu inflamasyona ve hasara uğramasıyla ortaya çıkan yaygın bir ayak sorunudur. Adını, topuğun altında bir diken hissi veren kemik çıkıntısından alır. Ancak bu ağrılı durumla mücadele etmek mümkündür ve doğru yaklaşım adım adım iyileşmeye giden yolda önemli bir adımdır.
Topuk dikeni yaşam kalitesini oldukça düşüren rahatsızlıklar arasında bulunuyor. Ayağın üzerine basmakta bile zorluk çektiren topuk dikenine yol açan etkilerden korunmak önem taşıyor. Uzmanlar topuk dikeni hakkında uyarılarda bulunuyor.
Topuk dikeni her insanın başına gelebilecek bir çeşit sağlık problemidir. Bu rahatsızlık halk arasında çok fazla tanınmasa da topuk dikeni hastaları günlük yaşamlarında ciddi bir acıyla geçirmek zorunda kalırlar. Yaşanılan zorlu süreçte günlük konforlarını yitirenler topuk dikenine ne iyi gelir diyerek topuk dikeni tedavisi için evde uygulayabilecekleri bitkisel çözümler ararlar. Doğal yöntemlerle topuk dikeni nasıl geçer?
Topuk dikeni, uzun saatler ayakta duran ya da kilo problemi olan bireylerde sık görülen bir rahatsızlık. Tedavi edilmediği takdirde topuk bölgesinde hareket etmeyi kısıtlayacak boyutta ağrılara ve ısı artışına sebep olabiliyor. Topuk dikeninin teşhisi zor olsa da doğal tedavi yöntemlerini uygulamak oldukça kolay. İşte topuk dikeniyle savaşanların şikayetlerini dindirecek ipuçları...
Yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen rahatsızlıklardan birisi olan topuk dikenleri hastalara ağrılı bir süreç yaşatabiliyor. Genellikle uzun süreler boyunca ayakta kalan ve kilolu olan insanlarda görülen bu hastalık ayak bakımına dikkat etmeyen insanlarda daha çok görülüyor. Eğer topuk dikeninin ağrısından fazlasıyla şikayetçiyseniz geçirmenin doğal yolları karşınızda...
Ayak tabanında meydana gelen ve hareketlerin kısıtlanmasına neden olan topuk dikeni hastalığının oluşumunun altında birçok neden yatar. Topuk dikenine sahip olan kişiler özellikle iyice dinlendikten sonra ayağa kalktıklarında, topuk dikeninin olduğu bölgeye basmakta zorlanır. Peki topuk dikenine hangi yöntemlerin iyi geldiğini biliyor musunuz?
Vücudumuzu ayakta tutan kas ve kemik sistemimizdir. Vücuda şekil veren iskeleti oluşturan kemiklerin çevresi kaslarla kaplıdır. Bu iki sistem ile hareketler sağlanır.
Medipol Mega Üniversite Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Hekimi Doç. Dr. Semih Ayanoğlu: - "Topuk dikeni sanılan klinik tabloda tümör bile çıkabilir. Topuk ağrınız var ise mutlaka hekime danışın" - "Hastalık aslında yumuşak doku hastalığıdır. Yumuşak dokunun yırtılmasıyla ortaya çıkan bir durum"
Algoloji ve Ağrı Tedavisi Uzmanı Prof. Dr. Nurettin Lüleci, 'Radyofrekans ile topuk dikeni tedavisi' ile ilgili bilgi verdi.
Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Burak Önvural, topuk dikeninin dinlenme halindeyken kendini gizleyen ancak hareket haline geçildiği zaman ağrılarla kendini belli eden bir hastalık olduğunu belirterek, “Bu hastalığın bir çok sebebi vardır ve hamilelik de bu can sıkıcı soruna zemin hazırlıyor" dedi.
Ayak tabanında oluşan ve kişide yürüme zorluğunun yanında 'dayanılmaz' diye tanımlanan ağrılara neden olan 'Topuk Dikeni' sorununa Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde, 'Şok Dalga' ile kalıcı çözüm sunuluyor.
Topuk dikeni, topuk kemiğinin alt yüzünde kalsiyum depolanması sonucu bir çıkıntı sonucu oluşan, ayak altındaki kasları örten zarın topuk altında yapışma yerinde ağrı ve hassasiyetle kendini gösteren ve zamanla yürümeyi kısıtlayan ciddi bir ortopedik sorundur. Topuk dikeninde erken teşhisin önemini vurgulayan uzmanlar dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.
Topuk dikeni gerçek bir felakete dönüşebilir. Topuk kemiğinizin tabanının yakınındaki bu küçük kalsiyum pıhtısı, yürüme veya koşma sırasında çok fazla rahatsızlığa neden olabilir. Dikeni çok küçük olduğu için göremezsiniz ancak bu sorundan muzdarip insanların neredeyse yüzde 50'si acı çekiyor. Bu rahatsız edici problemden kurtulmak o kadar kolay değil ve biraz çaba harcamak gerekiyor. İşte topuklarınızın sağlığı için yapmanız gerekenler.
Son zamanlarda giderek artan şikayetler arasında topuk ağrısı yer alıyor. Topuk ağrısı neden kaynaklanıyor? Topuk ağrısı tedavisi nasıl yapılıyor? Topuk ağrısının topuk dikeni sorununa yol açabileceğini söyleyen uzmanlar, bu rahatsızlığı yaşayanları uyarıyor. Uzmanlara göre topuk ağrısı hafife alınmaması gereken bilgiler arasında yer alıyor. Peki topuk dikeni neden ortaya çıkıyor? Topuk dikeni tedavisi konusunda neler yapılması gerekiyor? İşte topuk dikeni ve topuk ağrısı ile ilgili bilgiler...
Genellikle ayağın altında bulunan bir tendonun kısalması sonucu ortaya çıkan topuk dikeni, oldukça yaygın görülen bir rahatsızlıktır. Peki topuk dikeni tedavisi nasıl yapılır?
Safa Akyüz hastalığına çare bulamayınca dünyada ilk olan bir tasarım ortaya çıkardı. "Faydalı ürün" patenti alan topuk dikeni için çorap tasarımı sadece Türkiye’de.
Toplumda sıklıkla karşılan ve MR ya da röntgen ile tanısı konulan hastalık, 40 yaş üstünde daha sık görülüyor.
Tipik topuk ağrısı sabah kalkınca veya uzun süre oturma sonrası ilk basışta ortaya çıkar ve biraz yürüyünce azalır, gün içinde yorgunlukla yeniden artar.
Tipik topuk ağrısı sabah kalkınca veya uzun süre oturma sonrası ilk basışta ortaya çıkar ve biraz yürüyünce azalır, gün içinde yorgunlukla yeniden artar.