Özellikle son zamanların gözde meyvesi cennet hurması, içine girdiği her tarife lezzet katıyor. Kekten kurabiyeye birçok farklı tatlının ana malzemesi olan cennet hurması ile bu kez kek yapıyoruz. İşte cennet hurması tarifi ve gerekli malzemeler!
Sadece birkaç malzeme kullanarak hem tatlı krizlerinizde tüketebileceğiniz hem de yemek davetlerinizde servis edebileceğiniz enfes bir tarifimiz var: Cennet hurması pudingi tarifi. Bu tarifi yapması kolay, yemesi daha da kolay.
Farklı lezzetleri, sağlıklı tarifleri denemeyi ve yemeyi seviyorsanız cennet hurması tatlısı tarifimizi çok seveceksiniz. Hem yapımı çok kolay olan hem de lezzetli bir tatlı cennet hurması tatlısı. Üstelik her öğünde servis edebilirsiniz.
Cennet hurması, sonbahar aylarında olgunlaşan ve mevsimsel olarak bulunabilen bir meyvedir. Cennet hurması her mevsim bulunamadığından, bazı tüketiciler meyveyi kurutarak uzun süre saklamanın yollarını tercih edebilirler. Cennet hurması, yüksek lif içeriği sayesinde başta bağırsak sağlığı olmak üzere sindirim sistemini destekler ve diğer pek çok konuda fayda sunar. Peki, cennet hurması kurusu nasıl yapılır?
Doğal çaylar geçmişten günümüze sağlığa faydaları ile bilinen, bitkisel özlerden elde edilen içeceklerdir. Birçoğunun içerdiği doğal bileşenleriyle vücuda farklı yararlar sağladığı ve besleyici olduğu kabul edilir. Bu kapsamda, cennet hurmasının kabuğundan yapılan çayın faydaları merak edilmektedir. Peki, cennet hurması kabuğa çayı neye iyi gelir?
Sonbahar mevsiminde pazar ve manavlarda sıklıkla görülen, Trabzon hurması olarak da bilinen cennet hurması az tüketilen meyveler arasında yer almaktadır. Bu durumun başlıca nedenlerinden biri cennet hurmasının sağlık açısından sunduğu faydaların yeterince bilinmemesidir. Peki, cennet hurması kurusu neye iyi gelir?
Trabzon hurmalı pasta tarifi, Gelinim Mutfakta programında yapılmasının ardından gündemde yer aldı. Trabzon hurması olarak da bilinen cennet hurmasıyla yapılan bu pasta tarifi farklı tarif arayanlardan tam puan alıyor. Peki, Trabzon hurmalı pasta nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte detaylı tarifi...
Bilecik merkeze bağlı Başköy köyünde dernek çatısı altında bir araya gelen kadınlar, köylülerden aldıkları Trabzon hurmasını yaş olarak pazarlamalarının yanı sıra pekmez, cips, lokum, sirke gibi katma değerli ürünlere dönüştürerek satıyor.
Trabzon hurması ülkemizin özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde yetişen, meyve olarak tüketilen bir bitki türüdür. Ana vatanı Doğu Asya olan Trabzon hurması, Türkiye'de de oldukça yaygın bir şekilde yetiştirilmektedir. İnce kabuklu ve lezzetli bir meyve olan Trabzon hurması, aynı zamanda besleyici özellikleriyle de ön plana çıkmaktadır. Bol miktarda A ve C vitamini içeren Trabzon hurması, antioksidan özellikleriyle de bilinir. Peki, Trabzon hurması nasıl yenir?
Kış aylarında tüketilen meyve ve sebzeler bağışıklığımız için büyük önem taşıyor. Meyve tüketiminin azalması hastalıklara açık hale gelmemizi sağlıyor. Sık tüketilen meyvelerin dışında kalan bir meyve var ki faydaları saymakla bitmiyor. Bu meyvenin faydalarını duyanlar hemen manava koşuyor.
Bağışıklığı güçlendirdiği bilinen cennet hurması, diğer adıyla Trabzon hurması sağlığa sağladığı faydalarıyla ön plana çıkan güçlü bir meyve. Şifa deposu olan Trabzon hurması özellikle yoğurtla tüketildiğinde harikalar yaratıyor.
Hastalıklardan korunmak için sağlıklı ve dengeli beslenmenin ne kadar önemli olduğu her fırsatta belirtiliyor. Günlük hayatımızda yediğimiz besinlerin dışında kalan fazla tercih edilmeyen gıdaların sağlık için mucizevi etkileri bulunabiliyor. Sonbahar ve kış aylarının şifa dağıtan meyvesi cennet hurmasının faydaları da duyan herkesi şaşırtıyor.
Cennet hurması olarak da bilinen Trabzon hurması oldukça zengin antioksidan kaynağıdır. C vitamini bakımından zengin olan Trabzon hurması, beyaz kan hücrelerinin sayısını arttırarak bağışıklığın güçlenmesine yardımcı olur. Trabzon hurması lif içeriği bakımından zengin olduğundan mide ve bağırsak sağlığını destekler. Bağırsak hareketliliğinin artmasına, bağırsakların çalışmasını düzenlemede oldukça yarar sağlar.
İl Tarım ve Orman Müdürü Nurettin Kıyas: - "İlimizde 4 bin dekara yakın bir alanda yetiştiriciliğimiz var. Türkiye'de hurma üreticiliğinde 3'üncü sıradayız, bunu artırmaya devam ediyoruz"
Covid-19'a karşı aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları dünya genelinde sürerken, Japon bilim insanları virüsle mücadelede umut olabilecek bir bilimsel çalışmaya imza attı. Bilim insanları yaptıkları çalışmalar sonucu cennet meyvesi de denilen Trabzon hurmasının enfeksiyon ve ağır hastalık riskini önlediğini, Covid-19'a iyi geldiğini açıkladı.
Mersin'de Trabzon hurmasının hasadı gerçekleştirildi
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde Melek Yılmaz (35), çöpe atmak yerine balkonunda kurutmaya 40 kilo ile başladığı cennet hurması ile 5 yılda 800 metrekarelik kurutma serasının sahibi olup, ihracata başladı. Geçen yıl İngiltere ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) toplam 800 kilogram cennet hurması ihraç eden Yılmaz, bu yıl yurt içinde ve dışında 60 ton satış hedeflediklerini söyledi.
Manisa’nın çekirdeksiz Sultani üzümüyle ünlü Alaşehir ilçesinde 5 yıl önce tarımına başlanan cennet elması şimdilerde bölge için önemli bir gelir kapısı oluşturdu. Tarımına başladığı günlerde toptancıların girmediği ve ürünlerin dalında çürüdüğü mahalle şimdilerde cennet elması üretimiyle adından söz ettiriyor.
Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaplankıran, anti kanserojen madde ve A vitamini bakımından oldukça zengin olan Trabzon hurmasının bağırsak kanserini ve gece körlüğünü önlediğini söyledi.