Trafik Sigortasi Hasarsizlik Indirimi Haberleri

Zorunlu trafik sigortası fiyatları Mayıs’ta sil baştan! ‘Ciddi bir artış olabilir’ diyerek uyardılar: Hem indirimi kaçıracaklar hem de yüzde 200 fazla ödeyecekler

Zorunlu trafik sigortası için adımlar peş peşe atıldı. Araç sahiplerini yakından ilgilendiriyor! Trafik sigortası primlerinde Mayıs ayına kadar her ay yüzde 5 artış kararı alınmıştı. Ancak Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında değişiklik geliyor. Konuya ilişkin detayları anlatan TÜKONFED Başkanı Turusan Bağcı, “Mayıs ayında da trafik sigortasında ciddi bir artış olabilir” dedi. İyi sürücü indirim kapacak, kötü sürücü yüzde 200 fazla ödeyecek…

Finans 2024-03-09 11:09:23

Trafik cezası erken ödeme indirimi hesaplama nasıl yapılır? Trafik cezası erken ödeme indirimi ne kadar?

Her araç sürücüsünün ya da araç sahibinin uyması gereken bazı trafik kuralları vardır. Bu kuralların ihlali söz konusu olduğunda araç sahiplerine ceza kesilir. Kesilen cezanın miktarı cezaya göre değişkenlik gösterir. Ceza ödemesinin zamanında ödenmesi ya da gecikmeli olarak ödenmesi durumlarında ceza miktarında indirim ya da artık görülür. Hangi oranda indirim yapılacağı ise farklı nedenlere ve durumlara bağlı olarak değişebilir.

Haber 2023-05-25 09:24:46

Aracı olanlar dikkat! Trafik sigortası indirimi Resmi Gazete'de yayımlandı mı? Zorunlu trafik sigortası ve trafik sigortası hasarsızlık indirimi ne oldu?

Zorunlu trafik sigortası primlerinde hasarsızlık indirimi ile hasar artırım oranları değiştirildi. Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları hakkındaki yönetmelikte değişiklik yapıldı. Değişiklik sonrası araçlarına trafik sigortası yaptıran ya da yaptırmak isteyen vatandaşlar araştırmalarını sıklaştırdı. Peki, trafik sigortası indirimi Resmi Gazete'de yayımlandı mı? Zorunlu trafik sigortası ve trafik sigortası hasarsızlık indirimi ne oldu?

Finans 2023-04-04 12:14:27

Zorunlu trafik sigortasında Togg ve Tesla ayarı: Resmi Gazete’de yayımlandı: Yüzde 50’ye kadar…

Elektrikli araçlar için Resmi Gazete’de bugün yeni bir karara yer verildi. Trafik sigortası yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile elektrikli araçlara prim indirimi imkanı getirildi. Hasarsızlık ve hasar sebebiyle prim artırım oranları da değişirken, hasarsızlık indiriminin yüzde 50'ye kadar yapılabileceği belirtildi. Öte yandan geçen yıl zorunlu trafik sigortasıyla ilgili ödemeler ise yıllık yüzde 94.7 arttı.

Finans 2023-04-04 08:15:43

64/1-a-1 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 64/1-a-1 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikte hem yayaların hem de sürücülerin uymaları gereken pek çok önemli kural bulunur. Bu kurallara özellikle sürücüler tarafından uyulmadığı zaman üzücü ve ciddi sonuçlara yol açabilen olaylar yaşanabilir. Sıklıkla araştırılan 64/1-a-1 trafik cezası da arabanın uzak ışıklarını olması gereken yerde yakılmamasıyla ilişkilidir. Erken ödeme indirimi kapsamında ödenebilen ve erken ödemede indirim hakkı olan 64/1-a-1 trafik cezasının tutarı ne kadar?

Haber 13-01-23 13:33

Araç sahipleri için olmazsa olmaz ama fiyatı artık dudak uçuklatıyor! İstanbul'da 10 bin TL'yi aştı bile...

Enflasyonun ardından asgari ücrete gelen zamlarla birlikte birçok şeyin fiyatı da değişti. Memur ve emekliye yapılan %30'luk zam sonrası gider kalemlerindeki artış da dikkat çekti. Buna göre trafik sigortası da en fazla zamlanan hizmetlerden biri oldu, üstüne üstlük hasarsızlık indirimi de düştü!

Finans 09-01-23 07:34

Son dakika: Yüzde 122 zamlanacaktı! MTV 2023 zammı ‘26 Temmuz’ engeline takıldı: Erdoğan, motorlu taşıtlar vergisi için yetki kullanacak mı?

Son dakika: Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) 2023 için yüzde 122 artacak. Ancak 26 Temmuz’da trafik cezaları, motorlu taşıtlar vergisi, pasaport harçları gibi birçok kalemde yapılacak artışı belirleyen yeniden değerleme oranı konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 3 kata kadar arttırma veya sıfıra indirme yetkisi verilmişti. Edinilen bilgiye göre Erdoğan’ın MTV indirimi için yetki kullanması bekleniyor. Erdoğan’ın Aralık ayının sonuna kadar adım atması ve kararın Resmi Gazete'de yer alması bekleniyor.

Finans 10-11-22 09:40
MTV

Trafik sigortası hasarsızlık indirimi nedir? Trafik sigortası hasarsızlık indirimi oranları, aktarım süresi ve indirimi basamakları nedir?

Zorunlu trafik sigortası kullanılan araçların kaza yapması, yangın veya hırsızlık gibi olumsuz durumlarda oluşan zararın karşılanması sistemine dayanan bir sigorta türüdür. Trafik sigortası yapıldıktan sonra ki bir yıl içerisinde araç eğer bir zarara uğramamışsa gelecek dönemlerde bir indirim uygulanır. Bu uygulanan indirime hasarsızlık indirimi adı verilir. Peki, trafik sigortası hasarsızlık indirimi nedir, hasarsızlık indirim basamakları nelerdir?

Haber 31-10-22 18:09

Adınıza kesilen cezaları %25 indirimle ödeyebilirsiniz! Bu fırsatı kaçırmamak için acele edin!

Trafiği denetlemek ve kazaları azaltmak için koyulan trafik kuralları, genellikle ciddi yaptırımlar ve yüksek cezalar öngörüyor. Cezalar oldukça caydırıcı olsa da erken ödenmesi halinde belirli indirimler de söz konusu olabiliyor. Peki trafik cezası indirimi için hangi koşulları sağlamak gerekiyor?

Finans 25-05-21 08:08

Kimse bilmiyor! Trafik cezasının tamamını ödemek zorunda değilsiniz...

Kara yollarındaki trafiği denetlemek ve kazaları azaltmak için koyulan trafik kurallarına uymamanın çeşitli yaptırımları var. Trafik cezası ise sürücülere en çok uygulanan yaptırım olarak öne çıkıyor. Ancak trafik cezasını erken ödemeniz durumunda belirli indirimler uygulanır. Peki ceza indirimi için şartlar neler?

Finans 22-08-20 14:54

Bunu yaparsanız trafik cezasının bir kısmı siliniyor! İşte o yöntem

Türkiye’de trafik kazaları nedeniyle yüzlerce insan ölümle burun buruna geliyor. Can kaybının en çok yaşandığı trafik kazalarını engellemek ve trafikte düzeni sağlamak için ülke genelinde trafik cezası uygulaması vardır. Sürücüler trafik kurallarına uymadıkları durumlarda cezai yaptırımlara maruz kalırlar. Kişilerin kendilerine yönlendirilen cezaları belirlenen süre içinde ödemeleri halinde erken ödeme indiriminden yararlanabiliyorlar. Peki, trafik cezası erken ödeme indirimi ne kadar?

Finans 19-07-20 07:33

Bunu yaparsanız trafik cezasının bir kısmı siliniyor! İşte o yöntem

Türkiye’de trafik kazaları nedeniyle yüzlerce insan ölümle burun buruna geliyor. Can kaybının en çok yaşandığı trafik kazalarını engellemek ve trafikte düzeni sağlamak için ülke genelinde trafik cezası uygulaması vardır. Sürücüler trafik kurallarına uymadıkları durumlarda cezai yaptırımlara maruz kalırlar. Kişilerin kendilerine yönlendirilen cezaları belirlenen süre içinde ödemeleri halinde erken ödeme indiriminden yararlanabiliyorlar. Peki, trafik cezası erken ödeme indirimi ne kadar?

Finans 18-03-20 11:44

Hizmet Birimlerine Özel Poliçe İndirimi Geliyor

Tur Assist, anlaşmalı olduğu çekici firmalarına ait araçların kasko, trafik ve üçüncü şahıs mali mesuliyet...

Yurthaber 13-02-18 13:20

Hizmet birimlerine özel poliçe indirimi geliyor

Tur Assist, anlaşmalı olduğu çekici firmalarına ait araçların kasko, trafik ve üçüncü şahıs mali mesuliyet sigortalarını ortak bir havuzda toplayarak poliçelerinde indirim sağlayacağını duyurdu.Ürün ve hizmetleriyle çözüm ortağı olduğu kurumların ve kurum müşterilerinin hayatlarını kolaylaştırma amacıyla faaliyet gösteren Tur Assist, hizmet birimlerine özel avantajlar sunmaya devam edildiğini duyurdu.

Haber 13-02-18 12:27

Yaşlıları trafikten çekilsin diye, ehliyetini verene cenaze indirimi

Japonya'da yaşlı sürücülerin karıştığı trafik kazalarının ciddi bir soruna dönüşmesi üzerine yaşlıların trafikten elini eteğini çekmesi için kampanya başlatıldı.

Haber 21-03-17 11:34