Apple'ın önemli ortaklarından çip üreticisi TSMC, 3 nm'lik yeni dönemi 2022 bitmeden başlatmaya hazırlanıyor. Şirket, 3 nm çip üretim sürecini bu yılın ikinci yarısında seri üretime taşıma yolunda ilerlediğini söyledi. TSMC'nin ilk müşterisinin ise Apple olacağı öne sürülüyor.
Apple'ın tedarikçisi olan dünyanın en büyük bağımsız yarı iletken üreticisi TSMC'nin Başkanı Mark Liu, akıllı telefonlara ve bilgisayarlara olan talebin yavaşlamaya başladığını söyledi. Liu, artan maliyetlerin tüketicilere yansıtılabileceği konusunda da uyarıda bulundu.
Apple'ın 2023'te iPhone'larda kendi tasarladığı 5G modemlere geçeceği bildiriliyor. Çıkan bir rapora göre, şirket kendi 5G modemlerinin üretimi için TSMC ile ortaklık kuracak.
Otomotiv ve teknoloji sektörünü kasıp kavuran ve durma noktasına getiren çip krizi hâlâ devam ederken Tayvanlı çip üreticisi TSMC, Japonya’nın Kumamoto eyaletinde yeni bir fabrika kuracağını açıkladı. Teknoloji devi Sony’nin ise fabrikanın azınlık hisselerine sahip olacağı bildirildi. Öte yandan çip tedarik sorunu nedeniyle dev şirketler sıfır araç üretemeyince ikinci el araçların fiyatları yükselmişti. Çip sorunu çözülürse eğer durumun fiyatlara yansıması da bekleniyor.
Gelen raporlara göre, Japon teknoloji devi, bu yılın ilk yarısında kazanç tablosu için düzenlediği bir basın toplantısında TSMC ile ortaklık kurmayı düşündüklerini açıkladı.
NikkeiAsia raporuna göre, TSMC CEO’su C.C. Wei, yatırımcılara firmanın Japonya'daki yonga yatırımı için hem müşterilerinden hem de Japon hükümetinden destek aldığını söyledi.
Sony ve TSMC'nin yaşanan tedarik sorununa karşı bir çözümü var. Gelen son detaylara göre iki firma, Japonya’da ortak bir yarı iletken fabrikası kurmak için kolları sıvadı.
Daha önce 4nm Dimensity 2000 yonga setinin TSMC tarafından üretileceğini belirtilmişti ve Weibo üzerinden paylaşıldı. Bununla birlikte, Tayvanlı çip üreticisinin, dahili testler için ortaklara çipin bazı örneklerini de dağıttığını da sözlerine ekledi.
Apple’ın önümüzdeki günlerde satışa sunacağı iPhone 13 modeli için iddialara göre uzun kuyruklar oluşabilir. Çünkü çip sıkıntısı yüzünden iPhone 13’ün ilk partisi çok sınırlı olacak.
Son dönemde pandeminin de etkisiyle çip üretiminde önemli boşluklar oluştu. Halihazırda üst seviye çiplerin üretiminin çok büyük bir bölümü TSMC tarafından karşılanıyordu. Fakat artan talep karşısında TSMC’nin de eli kolu bağlanmış oldu.
Qualcomm Snapdragon 895 yongası için start verdi. Hatta üretiminin detayları da belli oldu. Görünüşe göre 4nm Snapdragon 895 yongasının üretimi Samsung ve TSMC arasında paylaşılacak.
Apple ve Intel, Taiwan Semiconductor Manufacturing'in (TSMC) geliştirdiği yeni jenerasyon çip üretim teknolojisini büyük ihtimalle önümüzdeki yıl diğer şirketlerden önce kullanmaya başlayacak.
Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC), görünüşe göre ABD’deki yatırımını yani yonga seti fabrikalarının sayısını artırmayı hedefliyor.
Küresel çip krizinin zirve yapmasıyla birlikte pek çok hizmet kolunda üretim durdu. Ortaya çıkan son raporlara göre, akıllı telefon üretimi de bu durumdan büyük ölçüde etkilenebilir.
Şu sıralar teknoloji pazarındaki pek çok firma aynı dertten muzdarip diyebiliriz. Evet, çip krizinden bahsediyoruz. Peki bu kriz nasıl çözülecek? İleride bizleri neler bekliyor? İşte konu ile ilgili tüm detaylar.
Çip üreticisi TSMC fabrikalarının çip üretim kapasitesini artırmak için önümüzdeki 3 yılda 100 milyar dolar yatırım yapacak.
Ekran kartı fiyatları neden arttı? Peki ne oldu da birden bire ekran kartı fiyatları tavan yaptı? İşte konu ile ilgili tüm detaylar.
Teknoloji sektörünün hızla geliştiği dünyada üretim bantları zaman zaman yeterli olmayabiliyor. Halihazırda çip üretiminde ciddi sıkıntılar yaşanmakta. Bu sıkıntının temel sebebi ise üst seviye çipleri üreten fabrikaların çok kısıtlı olması.
Birkaç gün önce MediaTek, 6nm teknolojisine sahip Dimensity 1100 ve Dimensity 1200 yonga setini piyasaya sürdü. Bu yonga setleri, üst seviye akıllı telefonlarda kullanılabilir. Şimdi ise MediaTek orta sınıf yonga seti üzerine yoğunlaşıyor.