Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayına ilişkin tüketici güven endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, tüketici güven endeksi aralıkta aylık bazda yüzde 1,9 artışla 81,3 oldu.
Tüketici güven endeksi ekimde aylık bazda yüzde 3 artarak 80,6'ya yükseldi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 eylül ayının ekonomik güven endeksi verilerini açıkladı. TÜİK'İn verilerine göre, ekonomik güven endeksi, eylülde aylık bazda yüzde 2 artarak 95 oldu.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) işbirliği ile yürütülen "Tüketici Eğilim Anketi" sonuçları yayımlandı. Verilere göre, tüketici güven endeksi ağustos ayında yüzde 0,6 artarak 76,4'e yükseldi.
Son dakika haberi... Türkiye İstatistik Kurumu verileri açıkladı. Temmuz ayında tüketici güveni bir önceki aya göre azaldı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı tüketici güven endeksi verisini açıkladı. Buna göre tüketici güven endeksi 78,3 oldu.
Tüketici güven endeksinin hesaplanması için aylık olarak uygulanan bir anket bulunur. Bu anketin içerdiği sorulara verilen yanıtlar pozitif veya negatif yöndedir. Tüketici güven endeksinin hesaplanmasında da bu cevapların birbirine olan oranı dikkate alınır. Böylelikle tüketicilerin ekonomik büyüme ihtimaline olan yaklaşımları ve tasarruf/ harcama eğilimleri üzerine inceleme yapılması mümkün olur.
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, tüketici güven endeksi, Mayıs ayında yüzde 0,1 oranında artarak 80,51 oldu.
Tüketici Güven Endeksi, nisan ayında 80,5'e yükselerek 10 ayın en yüksek seviyesini gördü. Önceki veri, 79,4 seviyesindeydi.
TÜİK verilerine göre, tüketici güven endeksi martta aylık bazda yüzde 0,02 artarak 79,4 oldu.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayında tüketici güven endeksinin yüzde 2,6 artarak 77,4 olduğunu açıkladı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tüketici güven endeksinin şubatta yüzde 4,3 artarak 82,5 olduğunu açıkladı. TÜİK'ten yapılan açıklamada tüketici güvenine dair verilerin 6 Şubat 2023'ten önce derlendiği, dolayısıyla verilerin deprem öncesini yansıttığı ifade edildi.
0-200 birim arasında olan tüketici güven endeksi, TCMB ile Türkiye İstatistik Kurumu tarafından gerçekleştirilen Tüketici Eğilim Anketi ile belirlenir. Ankete verilen yanıtlara göre yapılan hesaplamalar doğrultusunda saptanan tüketici güven endeksi, ilgili haber bülteninde yayımlanır. Genelde 100 birim üzerinde olan tüketici güven endeksi, tüketicilerin olumlu bakış açılarını yansıtır. Tüketici güven endeksi anketi nasıl yorumlanır ve neyi ifade eder?
Kısaca tüketici güven endeksinin bir ölçeği olarak tanımlanabilen Tüketici Eğilim Anketi, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ile Türkiye İstatistik Kurumu'nun işbirliğinde uygulanır. Aylık olarak yapıldığı bilinen bu anket, tüketicilerin mevcut ekonomik durum ile yakın gelecekteki ekonomik beklentilerine ışık tutar. Tüketici Güven Endeksi Haber Bülteni aracılığı ile sonuçları açıklanan Tüketici Eğilim Anketi sonuçları nasıl belirlenir?
ABD'de tüketici güveni eylülde beklentileri aştı
Türkiye İstatistik Kurumu Eylül ayı Tüketici Güven Endeksi'ni açıkladı. Tüketici Güven Endeksi, Eylül'de bir önceki aya göre yüzde 0,3 yükseldi.
Hizmet, ticaret, reel kesim, inşaat ve tüketici gibi sektörlere ait 20 alt endeks ile hesaplanan ekonomik güven endeksi; bileşik bir endeks olarak bilinmektedir. Endeksin 100’den küçük olması iyimser, büyük olması ise kötümser bir duruma işaret etmektedir. Ekonomik güven endeksi ne demek, nasıl hesaplanır?
Tüketici güven endeksi temmuzda aylık bazda yüzde 7,4 artışla 68,0'e yükseldi
Türkiye İstatistik Kurumu Haziran ayına ilişkin tüketici güven endeksini yayımladı. Endeks Haziran'da 63,4 değerini alarak tarihi düşük seviyeye geriledi. Gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durum beklentisi de yüzde 10 düştü.
ABD'de Conference Board Tüketici Güven Endeksi, mayısta aylık bazda 2,2 puan azalışla 106,4 seviyesine gerileyerek Şubat 2022'den bu yana en düşük seviyeyi kaydetti.
Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni tebliğe göre, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da uygulanan para cezaları yeniden değerleme oranında artırıldı. 1 Ocak 2022'den geçerli olmak üzere Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre en düşük ceza 452 liradan 615 liraya, en yüksek ceza 228 bin liradan 311 bin liraya çıkarıldı.
Tüketici güven endeksi, Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 7,3 oranında azalarak 71,1 oldu.
Tüketici güven endeksi, Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 3,6 oranında azalarak 76,8 oldu.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, eylül ayında markette 24, üreticide 20 üründe fiyat artışı; markette 13, üreticide 7 üründe fiyat düşüşü meydana geldiğini ve markette 1, üreticide 3 üründe fiyatın değişmediğini bildirdi.
Tüketici güven endeksi, Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 1,8 oranında arttı.