Tunceli Depremi Haberleri

Ukrayna kabinesinde istifa depremi: Dışişleri Bakanı Kuleba da hamlesini yaptı

Ukrayna hükümetinde bakanlardan peş peşe istifa haberi geliyor. Son olarak Dışişleri Bakanı Kuleba istifa dilekçesini parlamentoya sundu.

Haber 2024-09-04 09:53:51

Kentsel dönüşüm için çalışmalar sürüyor... Bakan Kurum Yarısı Bizden Kampanyası için isim isim duyurdu

İstanbul depremi için uzmanların sürekli olarak uyarılarda bulunduğu bu dönemde İstanbul için çalışmalar dört koldan devam ediyor. Olası 7 ve üzerinde bir sonrasında yaklaşık olarak 600 bin konutun hasar alacağı tehlikesi ile karşı kaşıya olunduğu için kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından Yarısı Bizden kampanyası ile dönüşümü başlatılan binaların sahiplerini paylaştı.

Finans 2024-09-03 10:59:32

Naci Görür'den nokta atışı deprem uyarısı! Tunceli, Erzincan, Bingöl...: Eli kulağında! En az 7.4 büyüklüğünde

Prof. Dr. Naci Görür'den endişe yaratan yeni bir deprem uyarısı geldi. Bingöl-Karlıova-Erzincan arasında en az 7.4 büyüklüğünde deprem olabileceğini söyleyen Prof. Dr. Görür, "Eli kulağında. 7’nin üzerinde deprem olur ve aynı zamanda çok yıkıcı olur" diye konuştu. Görür, şu anda Tunceli’de deprem beklediğini de sözlerine ekledi.

Haber 2024-08-31 16:18:22

Mansur Yavaş'ı etiketledi, zorunlu izne çıkarıldı! Gülbin Tosun'dan yeni açıklama: Henüz çıkışım verilmedi

NOW TV'de Gülbin Tosun depremi yaşanıyor. Ana Haber Bülteni sunucusu Tosun, sokak hayvanlarıyla ilgili bir gönderide ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı etiketlemişti. Ses getiren paylaşımla ilgili kanal yönetimi Tosun'u zorunlu izne çıkardı.

Haber 2024-08-27 08:35:15

Prof Dr. Naci Görür isyan ederek anlattı: Destek gecikmedi! Şu rapor, bu rapor yeter daa! Korkutan rakamı açıkladı

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, beklenen büyük İstanbul depremi için yeterince hazırlık yapılmadığını belirtti. Görür, 16 milyonluk İstanbul nüfusunun yüzde 20'sinin risk altında bulunduğunu belirterek, şehirdeki her 3 binadan 2'sinin yıkılabileceğini ifade etti. Meteoroloji ve Afet Yönetimi Profesörü Mikdat Kadıoğlu, Prof. Dr. Görür'e desteğini "şu rapor, bu rapor yeter daa!" sözleriyle gösterdi.

Haber 22-08-24 10:40

Deprem uzmanından korkutan uyarı! 3 ili işaret etti… 6 büyüklüğünde olabilir

Son aylarda yurdun dört bir yanı beşik gibi sallanıyor. Bir yandan Kahramanmaraş depreminin etkileri sürerken, diğer yandan Büyük İstanbul depremi için endişe yaratıyor. Fay hatları üzerinde bulunan yurt için Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli 3 büyükşehri işaret ederek uyarıda bulundu.

Haber 22-08-24 10:27

İstanbul depremi senaryosunda 'üç büyük çukur' tehlikesi: 2 metrelik dalgalarla tsunami bekleniyor! Tekirdağ'da ciddi risk var

Olası İstanbul depreminde meydana gelmesi muhtemel ve hayli tedirgin edici bir senaryo gündeme geldi. Marmara Denizi'nde tsunamiyi tetikleyecek üç büyük çukur olduğu tespit edildi. Marmara'da özellikle Tekirdağ tsunami riski altında! Deprem durumunda kentte 1500 - 2000 binanın göçmesi öngörülüyor, ayrıca 2 metreye yakın dalga yüksekliği bekleniyor.

Haber 20-08-24 11:02

Naci Görür'den büyük İstanbul depremi için endişelendiren paylaşım: ‘Bardağı taşıran son damla'

Dün akşam 4.2 büyüklüğünde Muş’ta meydana gelen depremin ardından Yer Bilimci Prof. Naci Görür endişelendiren bir paylaşımda bulundu. Yer Bilimci Görür, bu depremin beklenen büyük İstanbul depremi için ‘bardağı taşıran son damla olmasından endişe ederiz’ dedi.

Haber 19-08-24 10:06

'Etkisi 17 Ağustos'tan daha fazla olacak' Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Marmara depremi uyarısı: En güvenli yer, 'sakın gitmeyin' dediği il, kaç saniye sürecek?

Türkiye'nin değişmez acı gerçeklerinden biri de deprem. 1999'da bunlardan birini en ağır şekilde yaşadık. 17 binden fazla insanımızı kaybettiğimiz 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde gündem yine olası Marmara depremi. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Mynet'e yaptığı açıklamalarda en riskli ve en güvenli bulduğu bölgeleri sıraladı. Öte yandan olası korkutucu depremin kaç saniye süreceğini de söyledi.

Haber 17-08-24 07:13

Galatasaray'da sakatlık depremi! Young Boys maçı öncesi Davinson Sanchez'den kötü haber geldi

Süper Lig'e Hatayspor galibiyetiyle başlayan Galatasaray'da Davinson Sanchez'in durumu belli oldu. Sağlık ekibinden gelen haber Sarı-kırmızılıların Şampiyonlar Ligi play-off turunda oynanacak Young Boys maçı öncesi tüm planlarını alt üst etti.

Spor 13-08-24 15:15

Adana'da peş peşe 3 depremin ardından gözler ona çevrildi! 'Bu muazzam bir olasılık' Prof. Dr. Naci Görür'den beklenen Marmara depremi uyarısı

Türkiye'de son dönemdeki deprem hareketliliği nedeniyle gözler uzmanlara çevrildi. Uzmanlar çeşitli bölgeler için uyarılarını sürdürürken Prof. Dr. Naci Görür'den de hem Adana'da meydana gelen deprem hem de beklenen olası Marmara depremiyle ilgili çarpıcı açıklamalar geldi. "Adana havzasında belirli ölçüde deprem bekliyoruz" diyen Görür, beklenen olası Marmara depremine dair ABD'li bilim adamları liderliğindeki ekibin yaptığı araştırmaya değinip "Bu muazzam bir olasılık" ifadelerini kullandı.

Haber 09-08-24 10:31

'Uyarıcı olarak ele alabiliriz' Adana'da art arda 3 depremden sonra Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan çarpıcı açıklama '6'yı geçebilecek faylar var'

Adana'da sabah saatlerinde peş peşe meydana gelen 3 deprem vatandaşları korkuttu. Kent, güne sarsıntıyla başlarken gözler uzmanların açıklamalarına çevrildi. Kozan merkezli, birer dakika arayla 4.6, 4.5 ve 4.0 büyüklüğündeki depremlerden sonra Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy da çarpıcı açıklamalarda bulundu. 6 ve üzeri deprem üretebilecek faylara dikkat çeken Ersoy, "Bu depremi uyarıcı olarak ele alabiliriz" dedi.

Haber 07-08-24 11:09

Bu sabah olan Bursa depremi sonrasında Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan uyarı: ‘Büyük deprem…’

Türkiye’deki deprem korkusu devam ediyor. Son olarak Bursa bugün sabah saatlerinde 4 büyüklüğünde bir depremle sarsılmıştı. Bursa depreminin ardından uzman isim Prof. Dr. Naci Görür’den dikkat çeken bir ‘büyük deprem’ uyarısı geldi.

Haber 03-08-24 14:26

Tunceli’de işçileri taşıyan minibüs devrildi: 12 yaralı

Tunceli-Erzincan sınırında mevsimlik işçileri taşıyan minibüs devrildi. Kazada aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 12 kişi yaralandı.

Haber 28-07-24 23:42

Son dakika | İYİ Parti'de istifa depremi: Nimet Özdemir de gönül bağını kopardı! Koltuk sayısı 32'ye düştü

Son dakika haberi: İYİ Parti'de ardı arkası kesilmeyen istifalara yenisi eklendi. Son olarak İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir kararını duyurdu.

Haber 24-07-24 15:46

Havalar ısınınca depremler mi arttı? Akıllara aynı soru geldi, Prof. Dr. Tüysüz uyardı: İki bölgeye dikkat!

Aşırı sıcaklar adeta Türkiye'yi esir alırken, son günlerde meydana gelen depremler dikkat çekti. Son olarak dün Çanakkale 4.9 büyüklüğündeki depremle sarsılırken akıllara yine "Aşırı sıcaklar depremi tetikler mi?" sorusu geldi. Marmara, Bingöl Yedisu gibi bölgelere dikkat edilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Okan Tüysüz, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Haber 23-07-24 06:47

'Enteresan bir yer' 4.1'lik depremin ardından dikkat çeken açıklama! 'Farklı çalışan bir mekanizma var burada'

Dün akşam saat 22.26'da Marmara Denizi'nde meydana 4.1 büyüklüğündeki deprem pek çok ilde hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar tedirginlik yaşarken gözler uzmanların yaptığı açıklamalara çevrildi. Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy "Burası enteresan yerlerden bir tanesi" ifadelerini kullanırken "Depremin yerine özellikle baktım. Tam Kuzey Anadolu fayının üzerine düşmüyor" dedi.

Haber 20-07-24 11:42

Marmara Denizi'nde 4.1 büyüklüğünde deprem! Beklenen depremi tetikler mi? Naci Görür'den açıklama

Marmara Denizi'nde meydana gelen deprem paniğe yol açtı. 4.1 büyüklüğündeki deprem sonrası uzman isimlerden peş peşe açıklamalar geldi. Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, "Korkulacak bir şey yok" açıklamasını yaparken Prof. Dr. Naci Görür, "Çok endişe etmiyoruz" dedi.

Manşet 19-07-24 23:18

Galatasaray'da Icardi depremi... Wanda ayrılığı sonrası sahaya çıkmamıştı! Sebebi herkesi korkuttu

Galatasaray'ın golcü ismi Mauro Icardi sezon öncesi hazırlık maçlarında henüz süre almazken son haftalarda yaşadığı Wanda Nara ayrılığının ardından Sarı-Kırmızılıları korkutan bir iddia ortaya atıldı. İşte detaylar...

Spor 19-07-24 18:24

Galatasaray'da Icardi depremi... Wanda ayrılığı sonrası sahaya çıkmamıştı! Sebebi herkesi korkuttu

Galatasaray'ın golcü ismi Mauro Icardi sezon öncesi hazırlık maçlarında henüz süre almazken son haftalarda yaşadığı Wanda Nara ayrılığının ardından Sarı-Kırmızılıları korkutan bir iddia ortaya atıldı. İşte detaylar...

Spor 19-07-24 18:24

Prof. Dr. Naci Görür o bölge için uyardı! Deprem olma ihtimali yüksek!

Bu sabah Afyonkarahisar’da meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Görür, o bölge için ‘Bu yapıların depremselliği görece yüksek’ şeklinde depremi yorumladı.

Haber 11-07-24 15:20

Çanakkale depremi sonrası Naci Görür korkuttu: Bu zonun devamında Marmara depremini bekliyoruz

Çanakkale'de dün gece saatlerinde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depremin ardından akıllara yine beklenen büyük Marmara depremi geldi. Gökçeada açıklarında meydana gelen depremin Ege Denizi içerisindeki Kuzey Anadolu Fay Zonunda meydana geldiğini belirten Prof. Dr. Naci Görür Marmara'yı işaret etti: Devamında Marmara depremini bekliyoruz!

Manşet 27-06-24 09:14

Tunceli’de toplantı ve gösteri yürüyüşleri 7 gün süreyle yasaklandı

Tunceli Valiliği, kent genelinde toplantı ve gösteri yürüyüşleri 7 gün süreyle yasaklandığını bildirdi.

Yurthaber 04-06-24 08:26

Valilikler duyurdu! 7 günlük eylem yasağı

Şırnak, Mardin, Batman, Siirt, Bitlis ve Tunceli valilikleri duyurdu. İki il genelinde 4 Haziran’dan geçerli olmak üzere 7 gün süreyle eylem yapılamayacak. İşte detaylar...

Haber 04-06-24 01:02

Galatasaray'da şampiyonluğun ardından istifa kararı! Erden Timur görevi bırakıyor...

Galatasaray'da şampiyonluğun ardından istifa depremi yaşanıyor. Sarı-kırmızılılarda Icardi başta olmak üzere birçok transferde başrol oynayan Erden Timur'un görevi bırakacağı iddia edildi.

Spor 29-05-24 16:39

Galatasaray'da Konyaspor maçına az bir süre kala sakatlık şoku!

Galatasaray'da sezonun son maçında sakatlık depremi yaşanıyor. Sarı-kırmızılıların tecrübeli stoperi Victor Nelsson'un Konyaspor maçı öncesi sakatlandığı ve kadroya alınmadığı açıklandı.

Spor 26-05-24 16:58

Naci Görür İstanbul’daki 3 ilçenin ismini verdi: 'Hiç acımadan yıkacaksın'

İstanbul depremi ile ilgili uyarılarına devam eden Prof. Dr. Naci Görür’den yine çok konuşulacak bir çıkış geldi. Betona boğulan İstanbul hakkında deprem tehlikesini yeniden hatırlatan Görür 3 ilçenin ismini verdi ve “Binaları hiç acımadan kepçeyi vurarak yıkacaksın” ifadelerini kullandı. Güngören, Bahçelievler ve Bağcılar ilçelerinin havadan çekilen görüntülerinde nasıl betona boğulduğu ise gözler önüne serildi.

Haber 24-05-24 14:22

Kobani davasında karar açıklandı! Açıklamalar peş peşe geldi: Bitlis, Tunceli, Mardin, Siirt, Batman ve Diyarbakır'da 4 gün boyunca yasaklandı

6-8 Ekim 2014'te Kobani'deki olayları gerekçe göstererek yapılan eylemlere ilişkin görülen ve Figen Yüksekdağ ile Selahattin Demirtaş'ın da yargılandığı davada karar bugün belli oldu. Mahkemenin açıkladığı karar sonrasında Bitlis, Tunceli, Mardin, Siirt, Batman ve Diyarbakır Valiliği, dava gerekçe gösterilerek çıkarılmak istenen olayları önlemek amacıyla 4 gün boyunca her türlü toplanma ve yürüyüşü yasakladığını açıkladı.

Manşet 16-05-24 20:05

Soruşturma açılmıştı! DEM Partili Tunceli Belediye Başkanı Cevdet Konak ifade verdi

DEM Parti Tunceli Belediye Başkanı Cevdet Konak, hakkında ‘terör örgütü propagandası’ iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında savcılığa gelerek ifade verdi. Avukatı Kenan Çetin, “Herhangi bir gözaltı işlemi yok. Herhangi bir adli kontrol yok. Başkanımız ifade verdikten sonra hizmetlerine devam ediyor.” dedi.

Haber 15-05-24 14:32

Deprem uyarısı yapan Moriwaki, Prof. Dr. Naci Görür'ü isyan ettirdi! İsmini vermeden hedef aldı: Japon diye biliyor sanıyorlar

Deprem uyarılarıyla sık sık Türkiye'nin gündemine gelen Yoshinori Moriwaki'ye yine deprem dendiğinde akla gelen ilk isimlerden olan Prof. Dr. Naci Görür tepki gösterdi. Moriwaki'nin dün özellikle 2 ilçeyi uyararak yaptığı uyarı ses getirmişti. Görür, "Japon olduğu için depremi bilir zannediyorlar" dediği Moriwaki'nin depremle ilgili konuşmaması gerektiğini savundu.

Manşet 14-05-24 11:52

İstanbullu büyük depremi beklerken Japon deprem uzmanı 2 ilçeyi özellikle saydı!

İstanbul'un 100 kilometre ötesi için deprem uyarısı! 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli depremlerde 50 bini aşkın vatandaşımız hayatını kaybetti. Kahramanmaraş, Hatay, Malatya ve Adıyaman depremden ağır yara aldı. Marmara'da beklenen depremle ilgili Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki'den yeni uyarı geldi.

Manşet 13-05-24 15:11

Tunceli Belediye Başkanı Konak'a terör propagandası yaptığı iddiasıyla soruşturma

Tunceli Belediye Başkanı Cevdet Konak hakkında terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Yurthaber 13-05-24 14:37

SON DAKİKA | DEM Partili Tunceli Belediye Başkanı Cevdet Konak hakkında soruşturma

Son dakika haberi: DEM Partili Tunceli Belediye Başkanı Cevdet Konak hakkında ‘Terör örgütü propagandası’ yaptığı iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı. Konak, ifadeye çağrıldı.

Haber 13-05-24 13:28

Kylian Mbappe depremi! Yıldız isim Paris Saint-Germain'den ayrıldığını resmen açıkladı

Son dakika... PSG'nin dünyaca ünlü yıldızı Kylian Mbappe sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla sezon sonu takımdan ayrılacağını duyurdu. Bir video ile ayrılığı duyuran Mbappe, "Ülkemden ayrılacağımı açıklamanın bu kadar zor olacağını tahmin edemezdim ancak 7 yılın ardından yeni bir meydan okumaya ihtiyacım olduğunu hissediyorum." dedi. İşte detaylar...

Spor 10-05-24 21:07

Fenerbahçeli eski futbolcudan 1999 Gölcük depremi itirafı! ''1 hafta arabada yaşamak zorunda kaldım''

Fenerbahçeli eski futbolcu Murat Yakın, futbol oynadığı döneme dair itiraflarda bulundu. Yaşadığı İstanbul depreminde başına gelen olayları anlatan Murat Yakın, yaklaşık 1 hafta boyunca arabada kaldığını söyledi.

Spor 08-05-24 16:38

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan 7 büyüklüğünde deprem uyarısı! O yerleri tek tek işaret etti

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye'nin deprem riskiyle ilgili uyarılarını sürdürüyor. Son olarak 7 büyüklüğünde depremi işaret eden Ercan, örnek il ve ilçeleri tek tek saydı. Ercan, "Her deprem yeni bir enerji, bir jeotermal doğuştur" dedi.

Haber 08-05-24 15:59

Komünist Başkan, Tunceli'de 230 milyon TL borç bırakmış! DEM Parti yönetimi açıkladı

Tunceli Belediyesi'nde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde göreve gelen DEM Parti'li yönetim, 'Komünist Başkan' olarak bilinen önceki başkan Fatih Mehmet Maçoğlu’ndan kalan borçları duyurdu. Yapılan açıklamada Tunceli Belediyesi'nin toplam 230 milyon TL borcu olduğu belirtildi.

Haber 01-05-24 14:45

Naci Görür'den 4 il için deprem uyarısı! 'Endişelendiriyor' diyerek açıkladı

Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, 4 il için deprem uyarısında bulundu. Görür, "Bugünlerde daha çok Tunceli, Bingöl Karlıova, Erzincan yöreleri biraz endişelendiriyor. İzmir'de de endişemiz var. Çünkü İzmir'de, 15 fay var. İzmir yarımadasını kesen fayların özelliklerini bilmiyoruz. Bilmediğimiz için sorun olarak düşünüyoruz" dedi. İşte Görür'ün o açıklamaları...

Haber 01-05-24 13:55

'Şakası yok' Naci Görür'den İstanbul depremi için korkutan sözler '7.5'e kadar gidebilir! O yerler 9 şiddetine maruz kalacak'

Beklenen olası İstanbul depremi endişesi devam ediyor. Prof. Dr. Naci Görür ise yine çok konuşulacak açıklamalar yaptı. "Kahramanmaraş depremini bağırdık, söyledik kimse dinlemedi" diyen Görür "Şimdi korkuyoruz tarih tekerrür edecek" dedi. Deprem bekledikleri yerlerin Adalar Fayı ve Kumburgaz Fayı olduğunu söyleyen Görür, ikisinin birlikte kırılması halinde büyüklüğünün 7.5'e kadar gidebileceğini aktardı. Marmara kıyılarına yakın olan yerlerin en fazla deprem şiddetine maruz kalacağını söyledi.

Haber 27-04-24 11:42

Kadıköy'de seçimi kazanamamıştı! Memleketine dönen Fatih Mehmet Maçoğlu arıcılık yapmaya başladı

Eski Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, TKP tarafından 31 Mart'ta aday gösterildiği İstanbul Kadıköy'deki seçim yarışını kazanamamıştı. 'Komünist başkan' lakabıyla da bilinen Maçoğlu, seçimlerin ardından döndüğü memleketin Tunceli'de arı yetiştiriciliğine başladı. Maçoğlu o anlarda kaydedilen bir videoyu da sosyal medya hesabından paylaştı.

Haber 26-04-24 20:24

Doğu ve Güneydoğu’yu Karadeniz’e bağlayan yolda kaya düşmesi ve heyelan tehlikesi

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesini Karadeniz’e bağlayan Tunceli-Pülümür-Erzincan karayolu, kaya düşmesi ve heyelan tehlikesi nedeniyle ciddi risk oluşturuyor.

Yurthaber 25-04-24 10:24

Sosyal medyada yaptığı canlı yayın sırasında deprem olacağını hissettiğini söyledi! Dakikalar sonra deprem oldu....Deprem olmadan hissetmem peki?

TikTok'ta 'dollunayy35' kullanıcı adıyla paylaşım yapan bir kadın sosyal medyadan açtığı canlı yayın sırasında 'Deprem olacak gibi hissediyorum' dedi. Canlı yayında takipçilerinin sorularını yanıtlayan kadın hislerini dile getirdikten dakikalar sonra Tokat depremi oldu. Depreme canlı yayında yakalanan kadın hem korktu hem de şaşırdı.

Trend 20-04-24 07:53

DEM Parti, Tunceli Belediyesi'nin ismini 'Dersim' diye değiştirdi! X hesabı kapattı

DEM Parti, Tunceli Belediyesi'nin sosyal medyadaki ismini “Dersim Belediyesi” olarak değiştirdi. Yapılan değişiklik sonrası hesap X tarafından kapatıldı. İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci, "Profil adıyla birlikte hesap adını da değiştirince, X kural hatası olarak işaretleyip, hesabı kapattı" dedi.

Haber 19-04-24 23:10

Tokat beşik gibi! Peş peşe artçılar meydana geldi, Naci Görür'den uyarı: 'Bu fayın güneybatısındakiler dikkatli olmalı'

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevre il ve ilçelerden de hissedilen depremin ardından uzman isimler açıklama yaparken, bölgede artçı depremler devam ediyor. 4.4 büyüklüğündeki artçı depremi değerlendiren Prof. Dr. Naci Görür, "Bu fayın güneybatısındakiler dikkatli olmalı" açıklamasını yaptı.

Haber 18-04-24 22:53

Tokat'taki 5.6 büyüklüğündeki deprem sonrası o paylaşım gündem oldu! 16 saat önce depremi bildiler

Tokat peş peşe depremlerle sarıldı. İlk deprem gece 01.10 sıralarında meydana geldi. 4.7 büyüklüğündeki deprem sonrası Tokat'ta bugün 18.11'de 5.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Paniğe yol açan deprem sonrası peş peşe açıklamalar gelirken sosyal medyada bir paylaşım gündem oldu.

Haber 18-04-24 19:12

Naci Görür'den erken uyarı sistemi uyarısı! 'Depremden daha fazla zarar verirsiniz'

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, çeşitli şirketler tarafından geliştirilen deprem erken uyarı sistemlerini eleştirdi. Görür, "Siz depremin zamanını, büyüklüğünü, yerini, depremi şiddetini ve olabilecek hasarı doğru tayin etmediğiniz sürece, bunu alacak insanları eğitmediğiniz sürece, nasıl davranacaklarını bilmedikleri sürece depremden daha fazla zarar verirsiniz. Bu erken uyarı sistemiyle 5-10 kişi kendini balkondan atarsa ne yapacaksınız? Bu iş, çocuk işi değil" dedi.

Haber 16-04-24 12:55

Olası İstanbul depremi ile ilgili tartışmalar sürerken Prof. Dr. Osman Bektaş Bursa'ya dikkat çekti 'Tekrarı yaşanabilir'

Beklenen olası İstanbul depremi Türkiye'nin gündemindeki yerini korumaya devam ederken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın açıklaması tartışma yaratmıştı. Uzmanlardan Ercan'ın açıklamalarıyla alakalı farklı eleştiriler gelirken Prof. Dr. Osman Bektaş, bir sosyal medya kullanıcısının 'Bursa' ile ilgili sorusuna dikkat çeken bir yanıt verdi.

Haber 13-04-24 11:28

Güneş tutuldu, sırada deprem mi var? Gündem olan iddiaya yanıt geldi! Tarih boyunca hep kötüye yorulmuş

Dünyanın yakından takip ettiği Güneş tutulmasının ardından doğa olayının depremi tetikleyebileceği yorumları gündem oldu. Prof. Dr. Şükrü Ersoy söz konusu iddiaya yanıt verdi. Tarih boyunca tutulmaların hep kötüye yorulduğunu belirten Ersoy yapılan çalışmaların sonucuna dikkat çekti.

Haber 09-04-24 15:42

Beşiktaş'ta Fernando Santos depremi! Son maçı ve tazminatı belli oldu bile...

Beşiktaş'ta alınan peş peşe kötü sonuçların ardından başkan Hasan Arat dün tesislere giderek sert bir konuşma yaptı. Hem oyuncularla hem de Fernando Santos ile görüşen Hasan Arat'ın bir hayli sinirli olduğu gözlendi. Santos'a ültimatom veren Arat, Ankaragücü ile oynanacak Türkiye Kupası maçında alınacak herhangi bir kötü sonucun ardından yolların ayrılacağını kendisine bildirdi.

Spor 06-04-24 07:40