Siirt'te yaklaşık 12 saat odun ateşinde pişirilen, uzun süre bozulmadan tüketilebilen "Siirt kuru ekmeği" il dışına da gönderiliyor.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kente özgü 20 lezzetin tescillenmesi için Türk Patent ve Marka Kurumu'na başvurdu.
Bursa'nın İznik ilçesine özgü kültürel değerlerden olan "İznik Derbent dokuması"nın, Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaretle tescillendiği bildirildi.
Sinop'ta balıkçılar tarafından iri palamutlardan yapılan lakerda (tuzlu balık), Türk Patent ve Marka Kurumunca (TÜRKPATENT) coğrafi işaret belgesiyle tescillendi.
Osmanlı saray mutfağından günümüze ulaşan, Amasya'nın yöresel lezzetlerinden "Amasya cevizli ballı baklavası", Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret belgesiyle tescillendi.
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasının (DTSO), Diyarbakır'a ilişkin "Medeniyetler Kenti" tescil başvurusu Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından kabul edildi.
Ordu'nun Gürgentepe ilçesinde yetişen çoban fasulyesi, coğrafi işaretli ürün olarak tescillendi.
Kırıkhan siyah havucuna coğrafi işaret tescil belgesi verildi
Şal şepik kumaşı coğrafi işaretle tescillendi
"Erzincan Üzümlü Sarucu" coğrafi işaretle tescillendi
Şanlıurfa Fıstıkçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm Durmaz: - "Keten köyneği fıstığının verimi diğer fıstık çeşitlerine göre daha fazla. Bu değerli ürünümüzü Şanlıurfa'da işleyip, paketleyip marka halinde Türkiye ve dünya pazarına sunmaya çalışacağız"
"Uluslararası Buluş Fuarı, fikri olan, bunu projelendiren insanların yarıştığı bir fuar. Bunun açılışını gerçekleştiriyoruz. 12 ülkeden yarışmacılar var"
Kastamonu'nun kestane balı coğrafi işaretle tescillendi
Şanlıurfa'nın tepsi kebabı coğrafi işaretle tescillendi
"Malatya peyniri" coğrafi işaret olarak tescillendi