Turk Tarih Muzesi Ve Parki Haberleri

Altın çağı mı başlıyor? Gram altın 3 bin TL'ye dayandı, kuyumcular doldu taştı! Bankalar mevduat faizlerini indiriyor...Yüzde 50'den 38-32'ye geriledi

Fed faiz indirdi, altın tırmanışa geçti. Gram altın 3 bin TL'ye dayanırken 'Daha da artacak' beklentisiyle vatandaşlar adeta kuyumculara akın etti. Altın fiyatlarında yeni rekorlar gelirken Merkez Bankası sürpriz yapmadı ve faizi sabit tuttu. Uzmanlar faiz indirimi için tarih verirken; bankalar ise mevduat faizlerini indirmeye başladı. Yüzde 50'leri aşan uzun vadeli mevduat faizleri yüzde 38-32 seviyelerine kadar geriledi. İşte piyasalarda son durum...

Finans 2024-09-20 07:32:48

Gram altın fiyatları için kritik günler... İslam Memiş Elden çıkarmayın dedi: Yeni rekor için tarih de verdi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, bu hafta için ve eylül ayına ilişkin piyasalarda yaşanacak hareketlilikleri değerlendirdi. Memiş, altın yatırımcısına seslenerek gram altında yaşanacak yeni rekor için tarih verdi. Memiş, "Siz elinizdeki altınları kesinlikle çıkış yapmayınız" diyerek dikkat çekici bir açıklamada bulundu.

Finans 2024-09-17 11:35:46

Erken seçim tartışmalarına Metin Külünk de katıldı! Tarih verip 'Baskı artar' dedi: Ekonomik uçuruma bu örneği verdi: '10 bin TL kahve parası veren şımarıklar'

Siyasette 'erken seçim' tartışması devam ederken AK Parti eski MKYK Üyesi Metin Külünk katıldığı canlı yayında açıklama yaptı. "2025'te ülke ekonomik olarak rahatlamazsa sandığın baskısı artar" diyen Külünk, ekonomi ve adalet konusundaki tartışmaların bitirilmesi gerektiğini ifade etti.

Haber 2024-09-16 18:16:19

Şubat ayı hangi burç? Şubat ayında doğanların burcu nedir? Şubatta doğanların burcu ve özellikleri

Burçlar, bir kişinin doğduğu ilk günün tarihine göre belirlenir. Bu tarih, kişinin çeşitli özelliklerini anlamak için burçların sunduğu bilgilerden faydalanılmasına olanak tanır. Karşınızdaki kişiyle derin bir tanışıklığınız olmasa bile, burcunu inceleyerek onun karakteristik özellikleri hakkında genel bir fikir edinildiği düşünülür. Peki, şubat ayı hangi burçtur?

Kadin 2024-09-14 16:43:04

İsim, tarih, şiir... İstanbul'da utanç görüntüsü! 150 yıllık tarih yazı tahtasına döndü

Çırağan Sarayı ve Yıldız Sarayı'nı birbirine bağlayan 19. yüzyıl yapımı üst geçit bakımsızlığı ve üzerine yazılan yazılar nedeniyle tepki çekti. Türkçe ve yabancı dilde yazılar yazılmış kapı ve işlemeli sütunların restore edilmesi gerektiğini belirten Arkeolog Ömer Faruk Yavaşçay "Yazanları kayıt altına almak için kamera koyulabilir. Tek vatandaşlarımız yazmıyor, yabancı turistler de yazıyor. Önüne geçilmeli. İstanbul'u kötü gösteriyor. Ağır cezalar olmalı. Devletimiz buna özen göstermeli" dedi.

Haber 14-09-24 11:34

Emeklilik yaşı kaç? Türkiye’de emeklilik yaşı nedir? Kadınlarda ve erkeklerde emeklilik yaşı

Türkiye’de emeklilik yaşı ile sigorta primi gün sayısı gibi koşullar karşılandığı zaman yaşlılık aylığı almaya hak kazanılır. Bir kişinin kaç yaşında emekli olacağını belirleyen temel unsurlar da sigortalı olduğu tarih ve ödenen prim günü sayısı olarak sıralanır. Bu bağlamda 5510 sayılı güncel kanun ile 506 sayılı eski yönetmeliğin içerdiği maddelere göre kadınlarda ve erkeklerde emeklilik yaşı şartının kaç olduğu açıklanabilir.

Finans 13-09-24 14:28

Kusursuz fırtınaya adım adım… İslam Memiş tarih verdi! ‘Tüm ezberler bozulacak’ Altın,borsa, dolar

Altın, dolar, borsa deyince ilk akla gelen isimlerden olan ve ekonomi alanında öncü isimlerden olan Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, tüm ezberleri bozacak değerlendirmelerde bulundu. ‘TL’ye geçmek için çok iyi bir fırsat olduğunu belirten Memiş, tarih vererek faiz indirimlerinin başlayabileceğini duyurdu.

Finans 13-09-24 11:11

İstanbul için kar tahmini: Uzman isim tarih verdi! '15'inden önce...'

Aşırı sıcakların geçip havaların serinlemeye başlamasıyla kış ayının nasıl geçeceği ve kar yağıp yağmayacağı merak edilmeye başlandı. Özellikle İstanbullular "İstanbul'a kar yağacak mı?" sorusunun yanıtını araştırıyor. Meteoroloji uzmanı Dr. Güven Özdemir, tarih vererek dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Haber 11-09-24 11:45

Krakow nerede, hangi ülkede? Krakow'a nasıl gidilir?

Ulaşım imkanları, kafe ve restoran seçenekleri, doğa ve tarih tutkunlarına hitap eden mekanları ile Krakow şehrinin her yıl milyonlarca turisti ağırladığı söylenir. Bu şehrin Avrupa Birliği’ne üye olan bir ülkede konumlandığı görülür. Clothing Hall ve Vistülü Nehri gibi turistik noktalara sahip olan Krakow’u araştıran bireyler için bu şehri yansıtan önemli açıklamalar derlenmelidir.

Haber 10-09-24 17:43

Altında ibre yine yukarı yönlü... 6 Eylül Cuma çeyrek ve gram altın ne kadar? Cumhuriyet altını kaç liradan satılıyor? İslam Memiş altın alımı için tarih verdi...

ABD'de dün açıklanan özel sektör istihdamı verileri beklenildiği gibi olmaması üzerine ons altın ve gram altın yukarı yönlü hareket etmeye başladı. Bugün ise ABD'de açıklanacak olan tarım dışı istihdam rakamları takip edilmeye başlandı. Peki gram altın, çeyrek altın Cumhuriyet altını ne kadar? Uzmanlar altın için ne söylüyor? İşte yanıtı...

Finans 06-09-24 09:17

İstanbul’un boğaz manzaralı kahvaltı mekanı: HuQQa

İstanbul, her köşesinde tarih, kültür ve doğal güzellikler barındıran, kendine has bir şehirdir. Bu büyüleyici şehirde kahvaltı yapmak, sabahları sıradan bir öğün olmaktan çıkıp adeta bir seremoniye dönüşüyor. Eğer İstanbul’un kalbinde, Boğaz manzarası eşliğinde bu özel anları yaşamak isterseniz, HuQQa, ziyaret listenizin başlarında yer almalı. Bu yazıda, HuQQa’da geçirdiğim bir kahvaltı deneyimini paylaşmak istiyorum.

Yemek 04-09-24 17:01

Temmuz ve Ağustos ayında tüm sigara gruplarına zam gelmişti... Eylül ayında yeni bir zam kapıda! Tarih vererek konuştu

Sigara fiyatlarına son iki aydır zam yapılmasına rağmen yeni bir zammın geleceği konuşulmaya başlandı. Temmuz ve ağustos aylarını es geçmeyen tütün ürünleri eylül ayı için de zam yapılacağını Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Erol Dündar aktardı.

Finans 03-09-24 16:37

Özgür Özel'den ses getiren 'erken seçim' çıkışı! Tarih vererek duyurdu: Korkmuyoruz! Erdoğan aday olsun

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den dikkat çeken 'erken seçim' çıkışı geldi. Erken seçim için tarih de veren CHP lideri Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili sözleri gündem yarattı. Seçimlerin yenilenmesi takdirde Erdoğan'ın yeniden aday olabileceğini söyleyen Özel, "Kimsenden korkumuz yok. Biz Erdoğan'ın aday olmasını ve onu yenerek bu sürecin tamamlanmasını Türkiye demokrasisi açısından sağlıklı görüyorum" diye konuştu. Özel'in "Merak eden varsa bir duble rakı içtim" sözleri de dikkat çekti.

Haber 03-09-24 12:10

Son dakika | İsminiz bu listede ifşa olsun istemiyorsanız dikkat! Bakan Şimşek'in son uyarısı ardından bugün yürürlükte

Bakan Şimşek "Hala 1 aylık süre var" demişti, 'vergi yüzsüzlerine' ifşa cezası ile ilgili tebliğ bugün yürürlüğe girdi. 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu ve cezası bulunan mükelleflerin bilgileri açıklanacak. Bilgiler belirlenen tarih aralıklarında iki ayrı liste halinde yayınlanacak.

Finans 03-09-24 08:48

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Şenol Güneş için tarih verdi! Abdullah Avcı ve Fatih Tekke... 'Hayranıyım...'

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Teknik Direktör Abdullah Avcı ile yolların ayrılmasının ardından yeni hocayla görüşmeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Spor 03-09-24 00:45

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı! OVP'de tarih belli oldu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Planımız, 5 Eylül Perşembe günü güncel Orta Vadeli Programı (OVP) toplumumuzla, kamuoyuyla paylaşmak. Öngörülebilirliği artırıcı bir şekilde, gerçekçi, tutarlı bir programı toplumumuzla ve ilgili kesimlerle paylaşmış olacağız." dedi.

Finans 02-09-24 22:55

ABD doları, euro, İngiliz sterlini, altın... Resmi Gazete'de Kur Korumalı Mevduat Kararı! Tarih değişti...

Döviz ve altın dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesabı olanları yakından ilgilendiren bir karar alındı. Resmi Gazete'den duyurulan karara göre tarihlerde değişikliğe gidildi.

Finans 02-09-24 07:10

Bakan Şimşek açıkladı! Tarih vererek duyurdu: Açıklayacağımız 'vergi yüzsüzü' listesinde olmak istemiyorsanız...

Vergide adaleti güçlendirmek amacıyla, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni bir adım attı. Şimşek, her bir vergi dairesine 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu ve cezası bulunan mükelleflerin isimlerini kamuoyu ile paylaşacaklarını duyurdu.

Finans 01-09-24 12:07

İstanbullular dikkat! AKOM tarih ve saat vererek uyardı: Kuvvetli sağanak geliyor…

İstanbul için son dakika hava durumu uyarısı geldi. AKOM, İstanbul il genelinde akşam saatlerine kadar aralıklarla gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Son verilere göre Megakent'te aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur 4 Eylül'e kadar devam edecek

Haber 31-08-24 14:46

Araç alım satım işlemlerinde devreye giriyor! Sürpriz 'noter' kararı: Bir kez daha ücretlendirilecek

Araç alım, satım ve tescil işlemleriyle ilgili yeni bir düzenleme devreye giriyor. Bu işlemlerin vekaleten yapılması durumunda vekaletname dijital ortamda kayıtlı olsa dahi vekaletname aslının işlem sırasında hazır bulunması gerekecek. Noterler vekaletname aslını sistemden çıkartıp tasdik ederek ücretlendirecek. Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci'nin paylaştığı düzenlemenin hayata geçeceği tarih de belli oldu.

Finans 31-08-24 09:33

Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım evleniyor! Tarih belli oldu

Uzun süredir birliktelik yaşayan ve evlilik hazırlığı yaptığı bilinen oyuncu çift Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım'dan müjdeli haber geldi. Ünlü çiftin düğün tarihi belli oldu.

Magazin 30-08-24 09:00

PlayStation 5 ne zaman çıktı? PlayStation 5 çıkış tarihi ve özellikleri

PlayStation 5’in tanıtıldığı sene merak edilir. Bu ürünün tüm ülkelerde piyasaya sürüldüğü tarih kadar, özellikleri de merak edilir ve sık sık araştırılır. Spider-Man 2 ve Call of Duty: Black Ops 6 gibi oyunların deneyimlenebildiği PlayStation 5 modelinin yakından tanınması için ise bu oyun konsolunun teknik özellikleri keşfedilmelidir. Peki, PlayStation 5 ne zaman çıktı? PlayStation 5 çıkış tarihi ve özellikleri...

Haber 29-08-24 15:32

Ferahlayan İstanbul'a kötü haber! Yağış yok, sıcaklıklar artıyor... Meteoroloji uzmanı, 15 Eylül'ü işaret etti

İstanbul'da dün etkili olan sağanak yağış vatandaşlara hem zor anlar yaşattı hem de ferahlattı. Yollar, caddeler göle döndü; bazı işyerlerini su bastı. Kenti adeta teslim alan yağış bunalan İstanbulluları az da olsa serinletirken, kötü haber ise Meteoroloji'den geldi. Yağışlı havanın etkisini kaybettiğini ve sıcaklıkların yeniden 30 derecelere çıkacağını söyleyen Meteoroloji Mühendisi Adil Tek, bunaltıcı havanın bitişi içinse tarih verdi.

Haber 27-08-24 21:25

Aşk sürprizlerine hazır olun! Ünlü Astrolog Dinçer Güner tarih vererek açıkladı: Beklenmedik gelişmeler yaşanabilir

Astroloji bilimine göre Venüs ile Uranüs arasında üçgen açı oluşuyor. Ünlü Astrolog Dinçer Güner, X hesabından yaptığı paylaşım ile bu hareketliliği yorumladı. Güner, etkisi 3 gün sürecek olan bu gökyüzü hareketliliğine göre romantik sürprizlerin kapıda olduğunu ve beklenmedik gelişmelerin yaşanabileceğini vurguladı.

Kadin 27-08-24 09:49

Merkez'in faiz indirimi için tarih verdi... Yıl sonu KKM tahminini paylaştı! İş Bankası Genel Müdürü ekonomiyi değerlendirdi

Merkez Bankası 2024 Ağustos ayı faiz kararını son 5 aydır olduğu gibi sabit bırakarak yüzde 50'de tutmuştu. Merkez'in para politikası kararında ne zaman değişikliğe gideceği ekonomistler ve bankalar tarafından tahmin edilmeye devam ediyor. Son tahmin ise İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran'dan geldi. Aran, ilk faiz indirimini kasım ayında beklediklerini aktardı.

Finans 26-08-24 16:45

Cevdet Yılmaz'dan enflasyon açıklaması: Tarih ve rakam verdi...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama gelecek aylarda yaşanabilecek ekonomik olayları tahmin ederken, enflasyonun ne zaman düşeceğine dair de açıklamada bulundu. Ayrıca Yılmaz, son gelişen ekonomik olayları da değerlendirdi.

Finans 22-08-24 13:52

Bakan Tekin tarih vererek duyurdu! Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme atamaları için yeni gelişme

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mazerete bağlı yer değişikliği için tercih etmiş olduğu eğitim kurumlarına ataması gerçekleştirilemeyen öğretmenlerin, 22-23 Ağustos tarihleri arasında sistem üzerinden başvurularının alınacağını ve 26 Ağustos tarihinde atamaların gerçekleştirileceğini açıkladı.

Egitim 21-08-24 23:32

Bakan Kurum Gelip çay, kahve içeceğiz dedi, tarih verdi: Her şeyin bitmesini istiyorum! Yoksa bozuşuruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat depremlerinin en çok etkilendiği Hatay'da incelemelerde bulundu. 67 iş yerinin yapılacağı Kuyumcular Çarşısı'nda bir proje yetkilisiyle konuşan Bakan Kurum, "Ağustos'tayız. Aralık'ın sonunda ben burada her şeyin bitmesini istiyorum. Çetin bey bitiremezsek bozuşuruz. Şubat'ta biz burada çay, kahve içeceğiz ona göre. Hatta ben sizin dükkanınıza gelip kahvenizi içeceğim” dedi.

Haber 20-08-24 15:50

Enerji Bakanı 'müjde yok' dedi... Akkuyu için tarih verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Filyos Limanı ve doğal gaz üretim sahasında gazetecilerle buluştu. Bayraktar, doğal gaz keşfi için büyük yatırımların yapıldığını aktararak petrol ve doğal gazın bulunmasının 'müjde' olarak ifade edilmesi hakkında da değerlendirmede bulundu. Bayraktar, yapılan keşiflerin uluslararası şirketler gibi yapıldığını aktardı.

Finans 20-08-24 10:55

Oytun Erbaş 'Savaş, virüs, salgın kapıda' dedi ve tarih vererek kehanetlerini sıraladı! Hasan Can'ın 'kolpa' sözleri hatırlatılınca kendini tutamadı! Bomba sözler

Televizyon ekranlarındaki açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Oytun Erbaş bu kez Taner Çağlı'nın YouTube programındaki açıklamalarıyla dikkat çekti. 'Savaş, virüs, salgın kapıda' diyerek tarih bile veren Erbaş'a ünlü komedyen Hasan Can Kaya'nın kendisine 'kolpa' sözleri hatırlatılınca kendini de tutamadı.

Magazin 16-08-24 11:42

Son dakika | Türkiye ile Irak arasında ilk mutabakat zaptı! 'Vize serbestisi' kararı alındı: Tarih 1 Eylül!

Son dakika haberi: Türkiye ile Irak arasında ilk kez mutabakat zaptı imzalandı. İki ülke arasında, terörle mücadele için Bağdat’ta Ortak Güvenlik Koordinasyon Merkezi kurulacak. Ayrıca Irak için vize serbestisi kararı da alındı. 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Iraklılar için geçerli olan uygulama 1 Eylül'de başlayacak.

Haber 15-08-24 18:52

Gözler Eylül ayına çevrildi! İslam Memiş’ten dikkat çeken açıklamalar… Altın fiyatlarında tarih ve seviye verdi

ABD enflasyon verileri sonrası ons altın, perşembe günü 2 bin 450 doların üzerine çıkarken Kapalıçarşı piyasalarında gram altın 2 bin 684 lirayı gördü. ABD ekonomisinde enflasyonun beklentilerin altında gelmesi yatırımcıları ve analistleri altın fiyatları konusunda yeni değerlendirmeler yaptırdı. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın piyasası hakkında tarih ve seviye vererek beklentilerini tek tek sıraladı.

Finans 15-08-24 12:57

Karadağ nerede? Karadağ'a nasıl gidilir?

Karadağ, başkenti ve en büyük şehri Podgorica olan bağımsız bir ülkedir. Tarih boyunca çeşitli ülkeler ve imparatorluklar tarafından yönetilen Karadağ, modern çağda bağımsızlık süreçleri ve referandumlarla şekillenmiş bir devlet olarak varlığını sürdürmektedir. Peki, Karadağ'a nasıl gidilir?

Haber 13-08-24 18:26

Haymana nerede? Haymana'ya nasıl gidilir? Haymana yol tarifi

Haymana'nın köklü geçmişi, paleolitik çağlara kadar uzanır ve bu bölge, tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Özellikle Gavurkale Harabeleri'nde bulunan tarihî kalıntılar, bölgenin zengin tarihini gözler önüne serer. Burada yapılan arkeolojik kazılarda ortaya çıkan eserler, Hititler, Frigyalılar, Persler, Galatlar, Romalılar ve Bizanslılar gibi büyük medeniyetlerin bu topraklarda hüküm sürdüğünü kanıtlar niteliktedir. Peki, Haymana'ya nasıl gidilir?

Haber 13-08-24 18:17

Karabük nerede? Karabük'e nasıl gidilir? Karabük yol tarifi

Karabük, Türkiye'nin kültürel ve tarihî zenginlikleriyle öne çıkan önemli şehirlerinden biridir. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan bu şehir, ülkenin en güzel köşelerinden biri olarak kabul edilir. Hem yerli hem de yabancı turistler için cazibe merkezi olan Karabük, kültürel mirası ve tarihi dokusuyla dikkat çeker. Doğal güzelliklerin yanı sıra, kültürel ve tarihî değerleri de mevcuttur. Karabük'e nasıl gidilir?

Haber 13-08-24 18:01

Horasan nerede? Horasan'a nasıl gidilir?

Horasan, M.Ö. 4000 civarında İpek Yolu'nun doğu-batı ekseninde kurulan önemli bir yerleşim yeridir. Tarihi boyunca Büyük Roma, Med, Asur ve Pers imparatorluklarının egemenliğine girmiştir. Milattan sonra ise Sasani, Arap ve Bizans yönetimleri altında kalmıştır. Bu bölge, farklı medeniyetlerin izlerini taşıyarak tarih boyunca birçok kişi tarafından ilgiyle incelenmiştir. Peki, Horasan nerede, Horasan'a nasıl gidilir?

Haber 13-08-24 18:00

Efes Antik Kenti nerede? Efes Antik Kenti'ne nasıl gidilir? Efes Antik Kenti yol tarifi

Türkiye'nin en eski ve önemli yerleşimlerinden biri, milattan önce yaklaşık 6000 yılında kurulan Efes Antik Kenti'dir. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Efes, jeopolitik olarak stratejik bir konumda bulunması nedeniyle kültürel zenginliğiyle dikkat çeker. Her dönem farklı uygarlıkların izlerini taşıyan bu antik kent, tarih severlerin mutlaka görmesi gereken bir yerdir. Peki, Efes Antik Kenti'ne nasıl gidilir?

Haber 13-08-24 17:50

Göbeklitepe nerede? Göbeklitepe'ye nasıl gidilir? Göbeklitepe yol tarifi

Göbeklitepe, tarih öncesi dönemlere ait benzersiz yapısıyla dikkat çeken ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan etkileyici bir alan olarak bilinir. M.Ö. 10.000'lere tarihlenen bu arkeolojik alan, çok sayıda yuvarlak yapının bir araya gelmesiyle oluşmuş bir kompleks olarak öne çıkar. Göbeklitepe'nin, günümüzden binlerce yıl öncesine uzanan köklü geçmişi ve kapsamlı yapıları, son yıllarda büyük ilgi görmektedir. Peki, Göbeklitepe'ye nasıl gidilir?

Haber 13-08-24 17:37

Selanik nerede? Selanik'e nasıl gidilir? Selanik yol tarifi

Bazı ülkeler veya şehirler, yetiştirdikleri önemli kişilerle anılır ve tanınır. Selanik de bu kategoride yer alan şehirlerden biridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu şehir olan Selanik, tarih sahnesinde önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle Selanik, pek çok kişinin merakını cezbeden ve internet üzerinde sıkça araştırılan bir şehir olmuştur. Atatürk'ün doğduğu evin bulunduğu bu şehir, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle de ziyaretçilerin ilgisini çeker. Peki, Selanik'e nasıl gidilir?

Haber 13-08-24 17:34

Yüzlerce füze ve SİHA... ABD İsrail'i tarih vererek uyardı: İran ordusunun eli tetikte! 'Yüksek alarm' durumuna geçildi

ABD İsrail'i uyardı: İran harekete geçiyor! Dünyanın diken üstünde takip ettiği Orta Doğu'da gerilim hızla tırmanıyor. İran'ın İsrail'e saldırısı için ABD tarih verdi. Haniye suikastına misilleme saldırısının bu hafta gerçekleşmesi bekleniyor. Ayrıca İran'ın nisan ayında İsrail'e düzenlediği saldırı öncesi attıklarına benzer şekilde ciddi hazırlıklar yaptığı da öğrenildi. Wall Street Journal'e göre İran bu hazırlıkların ardından bu ay ilk kez yüksek alarm durumuna geçti.

Haber 12-08-24 20:58

İslam Memiş tarih verdi: ‘‘Haftayı ikiye ayırıyoruz, Çarşamba gününden önce ve sonra’’

Yaptığı değerlendirmelerle nokta atışı yorumlar yapan Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kaleme aldığı köşe yazısında ‘Çarşamba gününe’ dikkat çekti. Altın, döviz ve borsaya ilişkin açıklama yapan Memiş, Çarşamba gününden sonra büyük bir kırılma beklediğini ifade etti.

Finans 12-08-24 18:28

Daha yüksek emekli maaşı almak için... 'Yüzde 36'ya varan fark! 2024'te 40 bin TL, 2025'te 29 bin TL' Ne zaman emekli olunmalı?

Vatandaşlar herhangi bir hak kaybı yaşamamak adına emekliliği hak etmiş durumdayken 2024'te mi yoksa 2025'te mi emekli olunmalı diye araştırma içerisine giriyorlar. Peki, emekli olmak için doğru tarih ne zaman? Sosyal güvenlik uzmanı Emin Yılmaz, bununla ilgili yaptığı hesaplamaları ve çok çarpıcı bilgileri paylaştı.

Finans 12-08-24 17:13

Bakan Kurum duyurdu! Yarısı Bizden kampanyasında yeni dönem: 'Kısıtlama kalktı'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Proje ile vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu bazı iyileştirmeler yapıyoruz. Yarısı Bizden’de yeni başvuru dönemi başlatıyoruz. Artık Yarısı Bizden’de tarih kısıtlaması yok. Vatandaşımız dönüşmek istiyorsa Bakanlığımıza başvuracak, anlaşacak" dedi.

Haber 08-08-24 16:14

Ünlü astrolog böyle uyardı: O tarihleri sakın kaçırmayın! Hem zorluk hem de avantaj dolu bir ay

Astroloji bilimi birçok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Ünlü Astrolog Öner Döşer, Simge Fıstıkoğlu'nun sunumuyla gerçekleşen Gökyüzü Sohbetleri programında ağustos ayına özel uyarılarda bulundu. Özellikle 5, 7, 8 ve 15 Ağustos tarihlerine dikkat çeken Döşer finansal, mali, askeri ve gönül işleri konularında dikkat edilmesi gerekenleri tarih vererek açıkladı.

Kadin 06-08-24 07:09

Uzman isim tarih ve rakam verdi! Asgari ücrete ara zam gelebilir

Temmuz ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte uzman isimlerden peş peşe açıklamalar geliyor. Emekli maaşlarına yapılan zamdan sonra asgari ücretliler umutla bir zam haberi beklerken SGK Başuzmanı İsa Karakaş, Ocak ayı öncesinde ara zam yapılabileceğini yorumunu getirdi.

Finans 05-08-24 15:06

Son dakika| CHP'den olağanüstü kurultay kararı! Tarih belli oldu

CHP, 6-9 Eylül tarihlerinde tüzük değişikliği ve program değişikliği yapmak için olağanüstü kurultay kararı aldı.

Haber 04-08-24 20:22

Araç sahipleri dikkat! Tarih belli oldu! Benzine indirim geliyor! Güncel benzin fiyatları (4 Ağustos 2024 akaryakıt fiyatları)

Son günlerdeki döviz ve altındaki hareketlilik brent petrol fiyatlarını da etkiledi. Buna göre, brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmayla akaryakıt fiyatlarında 6 Ağustos 2024 itibariyle indirim yapılacak.

Finans 04-08-24 11:30

İran-İsrail savaşı başlıyor mu? ABD'li komutan apar topar Orta Doğu'ya geldi... İki ülke alarma geçti, saldırı için tarih verdiler

Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da suikastle öldürülmesi sonrası bölgedeki gerilim adeta zirve yaptı. Hizbullah ve İran'ın İsrail'e yönelik misilleme tehditleri sürerken ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Michael Erik Kurilla, Pazar sabahı erken saatlerde Orta Doğu'ya geldi. Axios'a konuşan üç ABD'li ve İsrailli yetkili, saldırının yarın (Pazartesi) gerçekleştirilebileceğini söylerken; ABD ve İsrail'in de hazırlıklara başladığı iddia ediliyor.

Haber 04-08-24 11:15

'Büyük savaş' için tarih verildi: İsrail dört bir yandan saldırı bekliyor! Eş zamanlı ve koordineli olacak

Bir yanda Hamas lideri Haniye'ye, bir yanda Hizbullah komutanı Fuad Şükür'e suikast! İsrail'in son hamleleri üzerine Orta Doğu'da gerilim had safhada. Haniye suikastı sonrası İran intikam yemini etmişti. İsrail şimdi dört bir yandan eş zamanlı ve koordineli saldırı bekliyor. Ordu, çatışmanın başlaması beklenen tarih için sıkı hazırlık içerisinde. Bu sırada Hizbullah, İsrail'e füze yağdırdı.

Haber 02-08-24 09:48