Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, eylülde üretici ve market arasındaki en fazla fiyat farkı olan ürünleri sıraladı. Listenin başını ise yüzde 249 ile havuç çekti. Bayraktar neredeyse tüm sebze ve meyvelerin fiyat artışını değerlendirerek devletten fazla üretim ile ilgili yardım istedi.
Türkiye İstatistik Kurumu dün ağustos ayı enflasyonunu açıklamıştı. TÜİK'in aylık enflasyonu yüzde 2,47 olarak yıllık enflasyonu ise yüzde 51,97 olarak gerçekleşti. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ağustos ayı üretici ve market fiyatlarını değerlendirdi.
Gıdada fahiş artışlar sonrası vatandaşlar uygun fiyatlı ürünlere yönelirken TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar taklit ve tağşiş konusunda uyardı. Bayraktar en çok hile yapılan 4 ürünü sıralarken, "Ramazan ayının içinde olduğumuz bugünlerde taklit ve tağşişli gıda ürünlerine karşı denetimler sıklaşmalı ve kesilen cezalar caydırıcı olmalıdır" dedi.
Ordu'da fındığın kilogramı serbest piyasada 120 liradan işlem görüyor.
Ordu'da fındığın kilogramı serbest piyasada 115 liradan işlem görüyor.
Ordu'da fındığın kilogramı serbest piyasada 110 liradan işlem görüyor.
Ordu'nun Perşembe ilçesinde ana geçim kaynağı fındık olan üreticiler, ek gelir sağladıkları çay hasadını imece ve yevmiye usulüyle gerçekleştiriyor.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Ordu'da fındığın kilogramının serbest piyasada 57 liradan işlem gördüğünü söyledi.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Ordu'da fındığın kilogramının serbest piyasada 55 liradan işlem gördüğünü söyledi.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Ordu'da fındığın kilogramının serbest piyasada 53 liradan işlem gördüğünü söyledi.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Ordu'da fındığın kilogramının serbest piyasada 50 liradan işlem gördüğünü söyledi.
Ordu'da fındıkta rekolte tespit çalışmaları sürüyor
"Çiftçilerimizin tarımsal faaliyetini sürdürmesinde katkısı olan destekleri alabilmesi ve diğer avantajlardan faydalanabilmesi için, tarımsal faaliyetin yapıldığı tüm tarım alanlarının Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kaydının yapılması önemlidir"
Üretici ile market arasındaki fiyat farkı gittikçe açılıyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nden gelen verilere göre; sebze ve meyvede üretici fiyatları ile market fiyatları arasındaki fark 4 katı geçti. Şubatta üretici ile market arasındaki fiyat farkının en fazla yüzde 306,29 ile kabakta oldu.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan: - "Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı yüzde 30'luk düşüşten, özellikle bölgemizde kullanılan 20'ye 20 ve 26 azot gübrelerin faydalanacak olmasından son derece memnunuz"
TZOB Genel Başkanı Bayraktar: "Rusya-Ukrayna buhranı gıda fiyatlarını olumsuz etkileyecek"
Son dakika haberi: Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, görüntülü basın açıklamasında tarım sektörünün 2021 yılını değerlendirdi ve 2022 yılı beklentilerini açıkladı. Bayraktar, 2021'de etkili olan kuraklığın 2022 yılında da etkili olabileceğinin altını çizerek tarım sektöründe en kısa zamanda basınçlı sulama sistemine geçilmesi için verilen hibe desteğinin artırılması gerektiğini belirtti. İşte son dakika haberinin detayları!
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kasımda üretici ile market arasındaki fiyat farkının 9 kata ulaştığını bildirdi. Üretici ve market arasındaki fiyat farkının en fazla yüzde 790,44 ile limonda yaşandı.
TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Soydan: - "Bu sezon rekolte yaklaşık 8 bin ton oldu"
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, eylül ayında markette 24, üreticide 20 üründe fiyat artışı; markette 13, üreticide 7 üründe fiyat düşüşü meydana geldiğini ve markette 1, üreticide 3 üründe fiyatın değişmediğini bildirdi.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tavuk eti fiyatlarının marketlerde arttığını ancak bu artışın üreticiye yansımadığını belirterek, "Üreticinin tavuk başına alacağı ücret sürdürülebilir seviyeye getirilmelidir. Sözleşmede belirlenen üretici fiyatları, şeffaf bir şekilde üreticiye sürdürülebilir bir gelir sağlayacak, performansa dayalı belli bir metodolojiye bağlı olarak belirlenmelidir." ifadelerini kullandı.
"İthalata harcanan milyarlarca liranın çok daha az bir bölümü, akılcı politikalara dayanan dişe dokunur desteklerle ayçiçeği üreticilerimize aktarılırsa kısa vadede kendimize yeter hale geleceğimize inanıyoruz" - "Gübrede verilen destekleri artırarak, mazotta olduğu gibi gübre fiyatının da yüzde 50'si destek olarak verilmeli, destek verilmeyen yem ve bitki koruma ürünlerine destek getirilmeli"
"Eğitim, iş ve sosyal hayatın sekteye uğramaması için aşı olmazsa olmaz gereklilik haline gelmiştir" - "Birinci önceliğimiz, tüm vatandaşlarımızın sorumlu bireyler olarak tedbirlerini alması ve aşı olarak topluma karşı ödevini yerine getirmesidir"
"Topraklarımızı koruyamazsak miras olarak çocuklarımıza açlık bırakırız"
TZOB üyeleri dolu yağışının ardından Ordu'da fındık bahçelerinde inceleme yaptı
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, üretici ile tüketici arasındaki fiyat farkına ilişkin, "Karpuz 4,1 kat, kabak, salatalık ve patlıcan 3,4 kat, süt 3,3 kat, nohut 3,2 kat, kuru soğan 3,1 kat, yeşil soğan, elma ve sivribiber 3 kat fazlaya tüketiciye satılıyor" dedi.
Ordu'da fındığın kilogramı 21,5 liradan işlem görüyor
Ordu'da serbest piyasada fındığın kilogramı 23,5 liradan işlem görüyor
Mazot ve gübre desteğinin ödenecek olması fındık üreticilerini sevindirdi