Geliştirdikleri koronavirüs aşısıyla geçtiğimiz yıllarda tüm dünyadaki en çok konuşulan isimler arasında yer alan Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, şimdi de kanserle mücadele çalışmalarıyla gündem oldu. Almanya’nın dünyaca ünlü haftalık haber dergilerinden Focus’a kapak olan Türeci ve Şahin kanser aşısı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Geliştirdikleri mRNA teknolojili Pfizer/BioNTech koronavirüs aşısı ile dünya gündemine damgasını vuran Uğur Şahin ve Özlem Türeci'den bu kez kanser aşısıyla ilgili müjdeli haber geldi. Kovid aşılarında kullanılan mRNA teknolojisinin kanser hücrelerini yok etmeye yardımcı olmak için kullanılabileceğini söyleyen BioNTech kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci, kanser aşısıyla alakalı bir tarih de verdi.
Koronavirüs aşılarıyla dünyanın gündeminde yer alan Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci tarafından kurulan BioNTech, koronavirüsün diğer varyantlarına göre daha bulaşıcı olan Omicron’u hedefleyen yeni aşılarla ilgili haberi duyurdu. Buna göre Omicron ve onun BA.4 ve BA.5 gibi alt varyantlarına uyarlanmış iki coronavirüs aşısının teslimatlarına gelecek ekim ayında başlanacak. Aşılara sonbaharda talebin artacağı belirtilerek yeni aşıların diğer varyantlara karşı da koruyucu olacağı aktarıldı.
Covid-19 vakaları giderek artmaya devam ediyor. Özellikle son zamanlarda yaşanan artışlar nedeniyle tüm dünyada tedirginlik yaşanıyor. Vatandaşlar maske takmaya geri dönecek miyiz? Aşılarda değişim olacak mı? gibi soruları merak ediyor. Meraklı bekleyişin ardından Özlem Türeci ile Uğur Şahin’in sahibi olduğu BioNTech’ten beklenen açıklama geldi.
Biontech aşısını üreten bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin, koronavirüs pandemisiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yaz sonunda yeniden maskelerin takmaya başlanabileceğini söyleyen Şahin, "Şunu da belirtmek lazım ki yeni bir dalga da kapıda ve bu dalganın zararsız olacağına dair elimizde bir garanti yok o yüzden hazırlıklı olmakta yarar var" sözleriyle uyarıda bulundu.
Vehbi Koç Vakfı 'İnsanlığa Üstün Hizmet Ödülü'nün ilk kazananları, geliştirdikleri koronavirüs aşısıyla pandemi sırasında milyonlarca hayatın kurtarılmasına katkı sağlayan bilim insanları Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin oldu.
Koronavirüs salgını döneminde onaylanan ilk aşıyı geliştiren Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci geçtiğimiz aylarda kanser tedavisi için aşı çalışmaları yaptıklarını duyurulmuştu. İki bilim insanının geliştirdiği kanser aşısının ilk sonuçlarının başarılı olduğu ortaya çıktı. Pankreas kanseri üzerine yapılan mRNA teknolojisine sahip kanser aşısı 16 hastaya uygulandı. Hastaların yarısı kanseri tamamen yenerken, dokuz doz aşıya ihtiyaç duyulduğu vurgulandı.
Kanser aşısı ile ilgili son dakika gelişmesinin ayrıntıları Uğur Şahin ve Özlem Türeci ile ilgili basında yer alan haberlerin ardından merak konusu oldu. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında geliştirilen Biontech aşısının mucidi Uğur Şahin ve Özlem Türeci başında olduğu bir ekibin üzerinde çalıştığı kanser aşısı ile ilgili detaylar aktarıldı. Kanser aşısı çıktı mı? İşte detaylar...
Prof. Uğur Şahin'in CEO'luğunu yaptığı Alman biyoteknoloji firması BioNTech, 2021 yılına ilişkin finansal sonuçlarını duyurdu. BioNTech'te yüzde 18'lik hissesi bulunan Prof. Uğur Şahin'in serveti, şirketin net kârını bir yılda 676 kat arttırmasıyla 7,6 milyar dolar seviyesine yükseldi. Şahin, böylece en zengin Türk oldu.
Koronavirüs salgınında aşı geliştiren BioNTech firmasının CEO'su Uğur Şahin, dünyanın 10 yıl daha koronavirüsle yaşayacağını öne sürdü. Şahin, AFP haber ajansına verdiği röportajda, "Önümüzdeki on yıl boyunca virüsle yaşamak zorunda kalacağımızı kabul etmeliyiz" ifadelerini kullandı. Uğur Şahin ayrıca Omicron varyantına karşı aşıya ilişkin olarak da, BioNTech ve Pfizer'ın, özel olarak hazırlanan bir aşı üzerinde çalıştığını bildirdi.
Koronavirüs salgınında dünyanın umudu olan aşılar yeni çıkan varyantlara karşı sürekli kendisini yenilemeye çalışırken Biontech’den önemli bir son dakika açıklaması geldi. Biontech’ten yapılan açıklamada Omicron varyantını hedef alan aşının gecikeceği duyuruldu.
Uğur Şahin ve Özlem Türeci Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından verilen ödülü reddettiği öğrenildi. BioNTech'in kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci ile ilgili çıkan haberler sonrası Uğur Şahin ve Özlem Türeci Atatürkçü Düşünce Derneği ödülünü neden reddetti? Uğur Şahin ve Özlem Türeci Yılın Atatürkçüsü Ödülünü niye kabul etmedi? soru ve konu başlıkları vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. İşte ayrıntılar...
Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech’in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, mRNA yöntemiyle kolon kanserinin tedavisi için yürüttüğü çalışmaya ilişkin, "mRNA tedavisinin zamanında kullanılmasıyla ilk etapta metastazların gelişmemesini ve kanserin tekrar ortaya çıkmamasını sağlamak istiyoruz. Şu anda klinik çalışmalarda bunu araştırıyoruz" dedi.
ABD'li ilaç şirketi Pfizer ile Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in Kovid-19'a karşı geliştirdiği m-RNA temelli aşının ardından yeni bir aşının haberi verildi. Pfizer ve BioNTech, zona hastalığına karşı m-RNA temelli ilk aşının geliştirilmesi için iş birliği anlaşması imzaladı. BioNTech'in kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin, "Söz konusu anlaşma, her iki firmanın uzmanlık ve kaynakları kullanılarak zonaya karşı yeni bir m-RNA temelli aşı geliştirmeyi amaçlamaktadır." dedi.
Son dakika haberi: Avrupa Birliği (AB) 2021 yılı için hazırladığı ilham veren olaylar listesini açıkladı. Listenin ilk sırasında koronavirüs aşısını geliştiren Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucuları Türk bilim insanları Uğur Şahin ile Özlem Türeci yer aldı.
Son dakika haberine göre; dünya omicron varyantıyla ilgili gelişmeleri anbean takip ediyor. Pfizer/BioNTech aşısını geliştiren bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin İngiliz Times gazetesine koronavirüs süreci ve Omicron varyantıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Aşıların Omicron varyantı karşılığında etkilerinin azalması iddiaları karşısında konuşan Şahin "Güvendeyiz diyemem fakat çok daha rahat bir konumdayız" ifadelerini kullandı.
Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in Üst Yöneticisi (CEO), Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında yeni ortaya çıkan Omicron varyantına karşı daha iyi korunmak için üçüncü doz aşıların olunması gerektiğini söyledi.
Koronavirüsün Omicron varyantının tüm dünyayı giderek etkisi altına alması korku yaratmaya başladı. BioNTech CEO'su ve kurucu ortağı Uğur Şahin ise yaptığı açıklamada, varyantın sahip olduğu mutasyonlar nedeniyle aşılı kişileri enfekte edebileceğini ancak aşılanmış kişilerde ciddi hastalığa neden olabileceğinin olası görünmediğini söyledi. Şahin ayrıca, yeni bir Covid-19 aşısına ihtiyaç duyulacağını vurguladı.
Almanya'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısını geliştiren BioNTech şirketinin kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci, Omicron varyantı nedeniyle paniğe gerek olmadığını söyledi.
BionTech CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, koronavirüsün Omicron varyantıyla ilgili olarak, "Diğerlerine göre daha hızlı yayılabilir" uyarısında bulundu. Şahin, "Aşı, hastalığın hafif atlatılmasına yardımcı olacaktır" dedi.
BioNTech’in kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin, koronavirüs aşısının grip aşısı gibi yılda bir kez yapılmasının gerekli koruyuculuğu sağlayabileceğini belirtti. Şahin ayrıca herkese tazeleme aşısı yaptırmayı tavsiye etti.
İngiltere, koronavirüs aşı planında değişikliğe giderek her yıl takviye aşı yapılmasının planlandığını açıkladı.
Onaylanan ilk koronavirüs aşısını geliştiren Alman şirketi BioNTech'in kurucularından Dr. Özlem Türeci "Pandemi ne zaman bitecek?" sorusuna, "Bu zor bir soru çünkü virüs hakkında, aşıya nasıl tepki verdiği hakkında her gün yeni bir şey öğreniyoruz. Salgının ne zaman sona ereceğini söylemek için bu bilgiye ihtiyacımız var. Nüfusun büyük bir kısmı bağışıklık kazandığı için daha özgürce hareket edebileceğimiz bir normallik olacak. Elbette birkaç yıl daha virüsle uğraşacağız.” dedi.
İspanya'nın uluslararası alanda en prestijli ödülü olan Asturias Prensesi ödülleri sahiplerini buldu.
Almanya'da yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşı geliştiren biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucu ortakları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, Yunanistan'ın Selanik kentindeki Atatürk Evi'ni ziyaret etti.
Koronavirüsün mutasyona uğramaya devam etmesinin, aşıların sunduğu bağışıklığı azaltacağını belirten Prof. Dr. Uğur Şahin, bu durumun yeni aşıların geliştirilmesi gerekliliğini ortaya çıkardığını savundu.
Almanya’da BioNTech şirketinin Üst Yöneticisi (CEO) ve kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, gelecekte, hasar görmüş organların gençleştirilmesinin mümkün olabileceğine inandığını söyledi. Prof. Dr. Şahin, "Bir bilim kurgu filmindeki gibi birdenbire yaşlı insanları genç insanlara dönüştüremezsiniz. Ancak belki hasar görmüş bir kalbin veya diğer hasarlı veya eski organların tamamen veya kısmen yaşlanma sürecini tersine çevirebilirsiniz" açıklamasını yaptı.
Koronavirüse karşı aşı geliştiren BioNTech şirketinin kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, Türkiye'de de uygulanan üçüncü doz aşı konusunda, "Veriler üçüncü dozda yüzde 95, enfeksiyon kontrolünde yüzde 97 tam korumanın sağlandığını gösteriyor." dedi.
Biontech Üst Yöneticisi (CEO) ve kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, 6. Avrupa İmmünoloji Kongresi'nde (ECI), "Aşı üretimimiz 2019'da 10 bindi. Ortağımız Pfizer ile yıl sonuna kadar 3 trilyon dozdan fazla aşı üreteceğiz. Bu müthiş bir artış." dedi.
ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Pfizer/BioNTech’in geliştirdiği Covid-19 aşısına tam onay verdi. FDA’nın onayının ardından Pfizer/BioNTech, dünyada tam onay alan ilk aşı oldu.
BioNTech'in CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, mevcut aşının Delta varyantına karşı etkili olduğunu ve herhangi bir güncellemeye şimdilik ihtiyaç duyulmadığını söyledi. Öte yandan şirket tarafından yayımlanan güncel raporda da, üçüncü doz aşının en yüksek koruyucu etkinliği sağladığı belirtildi.
Delta ve bu tür varyantlar karşısında BioNTech aşısının etkinliğiyle ilgili çıkan haberler hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Uğur Şahin, aşının yarattığı bağışıklık oranının düştüğünü açıkladı.
Hindistan'da çıkan Delta varyantının yayılmaya devam etmesi üzerine BioNTech'ten yeni bir adım geldi. BioNTech'in kurucuları Özlem Türeci ve Uğur Şahin, 100 gün içinde yeni bir aşının elde edilmesini sağlayabileceklerini belirtti.
Sabancı Üniversitesi'ndeki mezuniyet törenine video konferans yöntemiyle katılan BioNTech firmasının kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin, "Normal hayatlarımıza döneceğimizden eminim. Aşılamanın pandemiyi kontrol altına alma konusunda yardımcı olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla herkesin aşılanması çok önemli. Bu muhtemelen 3-4 ay içinde Türkiye'de de gerçekleşecek" dedi.
BioNTech ile birlikte koronavirüs aşısı üreten Pfizer, aşısının Delta varyantına karşı yüzde 90 oranında etkinlik sağladığını açıkladı.
Bir yılı aşkın süredir tüm dünyada etkisini göstermeye devam eden koronavirüs salgınına karşı birçok ülke tarafından aşı üretildi. Son zamanlarda ise dünyanın çoğu ülkesi gibi ülkemizde de aşılama süreci hız kazandı. Ancak bu süreçte vatandaşlar aşıların güvenirliğini sorgulamaya başladı. Peki BionTech aşısının yan etkileri neler? BionTech aşısı güvenilir mi? Detaylar haberimizde...
İspanya'nın en prestijli ödülleri olarak bilinen ve veliaht Prenses Leonor'a atfen verilen Asturias Prensesi Ödülleri'nde teknik ve bilimsel araştırmalar dalında ödüle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının bulunmasıyla bağlantılı olarak Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci'nin de aralarında bulunduğu bir grup bilim insanı layık görüldü.
Koronavirüsün Delta varyantı tüm dünyada olduğu gibi Avrupa'da da yükselişe geçti. Mevcut aşıların işe yarayıp yaramadığı ise son günlerin en önemli konusu haline gelmişken, Prof. Dr. Uğur Şahin, BioNTech aşısının Delta karşısında etkili olduğunu belirtti.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüste 4'üncü dalganın mümkün olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ceyhan, "Siz yüzde 70-75 aşılamaya ulaşmadığınız sürece 4'üncü dalgayı yaşarsınız. Ama bu insanları çok telaşlandırmasın. Bu çok yüksek sayılarla giden 3'üncü dalgadaki gibi bir dalga mı olacak, yoksa sadece hafif bir vaka artışı ile giden bir dalga mı olacak, bunu belirleyecek ana faktör bizim alacağımız önlemler" dedi.
Son zamanlarda aşı tedariğinin de sağlanması ile aşılama hızında büyük gelişmeler yaşandı. Yaş sınırı 35 yaşa kadar düşerken, SGK’ya kayıtlı tüm çalışanlara da aşı hakkı verildi. Bunun ardından milyonlarca vatandaş aşılar hakkında araştırma yapmaya başladı. Özellikle iki doz aşı arasında ne kadar bir zaman geçmesi gerektiği ise tartışılmaya başlandı. Peki Biontech aşısının ikinci dozu ne zaman olunmalı?
BioNTech’in CEO’su Uğur Şahin salgının seyriyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Şahin, "Eğer dikkatli olunmazsa bazı bölgeler dördüncü dalgayla karşı karşıya kalabilir." dedi.
Dünya genelinde etkisini gösteren COVID-19 virüsü ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Pfizer’e ait olan Biontech aşısı, birçok dünya ülkesi tarafından kullanılıyor. Türk ası Alman profesörün bulduğu Biontech aşısının Türkiye’ye tedariği de sağlandı. Buna göre aşı yaptırmak isteyen vatandaşlar Çin aşısı Sinovac’ın yanında Biontech aşısını da tercih edebiliyor.
Türkiye'nin koronavirüsle mücadele sürecinin BioNTech'ten gelecek olan aşılarla birlikte yeni bir soluk kazanması beklenirken aşıya teşvik için de masada yeni formüller yer alıyor. Buna göre aşı yaptırana 'pozitif ayrımcılık' olacak ve bu kişiler birçok etkinliğe katılabilecek.
Türkiye'de aşılama süreci devam ederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. BioNTech'ten gelecek olan 120 milyon doz aşıyla birlikte sorunun çözüldüğünü belirten Koca, haziran ayı için ise ülkenin tamamını ilgilendiren bir haber verdi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrasında BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin'le kameralar karşısına geçti. Bakan Koca, BioNTech'le 120 milyon dozluk anlaşma imzalandığını ve bu imzaların atılmasında Şahin'in katkıları olduğunu belirtti. Uğur Şahin de, "Türkiye'ye haziran ayının sonuna kadar 30 milyon doz getirmek istiyoruz. Temmuz, ağustos ve eylül ayında tamamıyla 120 milyon dozu tamamlamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. BioNTech aşısını geliştiren Uğur Şahin de toplantıya çevrim içi katılıyor.
Koronavirüs salgınına karşı kurucusu olduğu BioNTech ile Pfizer'ın geliştirdiği aşı ile büyük başarı elde eden Uğur Şahin'e şaşırtıcı bir suçlama geldi. Aşı teknolojisini paylaşmadığı için eleştiri oklarının hedefinde olan Şahin, "Aşı sayesinde neo-milyarder oldu" yorumu yapıldı.
Koronavirüs Bilim Kurulu bugün saat 17.00'de toplanacak. BioNTech kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin'in de katılacağı toplantı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklama yapacak.
BioNTech şirketinin kurucu ortağı olan Prof. Dr. Uğur Şahin’in de katılacağı Bilim Kurulu toplantısı, binlerce vatandaş tarafından merak ediliyor. Salgının kontrol altına alınması ve tedbirler konusunda izlenecek yolun uzmanlar tarafından belirlenerek Cumhurbaşkanlığına sunulduğu toplantının tarihi belli oldu.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin'in, bu hafta yapılacak Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısına video konferansla katılacağını bildirdi.
Pfizer ile birlikte mRNA teknolojisi kullanarak koronavirüsü aşısı geliştiren BioNTech'in kurucusu Uğur Şahin ile birlikte birçok bilim insanı ünlü tıp dergisi The New England Journal of Medicine'e kapsamlı bir analiz yazdı. Analizde Pfizer/BioNTech aşısının mutasyona uğramış koronavirüse karşı da etkili olduğu vurgulandı.
Pfizer ile birlikte koronavirüs aşısı geliştiren BioNTech'in kurucusu Uğur Şahin son dönemde gündeme gelen patent ve fikri mülkiyet konularına çok sert açıklama ile yanıt verdi. Şahin, "Gelişmiş ülkeler şunu anlamalı, bir kez yardım etmek işe yaramaz" dedi.
ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarının üretim kapasitesini artırmak için fikri mülkiyetin kaldırılmasını desteklediklerini, Dünya Ticaret Örgütünde (DTÖ) gerekli müzakerelere katılacaklarını bildirdi.
BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin yaptığı açıklamada daha uzun süre dayanan koronavirüs aşısı için geri sayımın başladığını duyurdu.
Prof. Dr. İsmail Balık, inaktif aşı yaptıranlarda 3'üncü dozun gerekebileceğini söyledi. Prof. Dr. Balık, "Bazı aşılar bazı kişilerde, özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde daha düşük etki yapıyor veya hiç etki yapmayabiliyor. Böyle kişilerde aşının zayıf etki yapma durumunda 2 doz yerine 2'nci dozdan kısa bir süre sonra 3'üncü dozu yapmakta yarar var" dedi.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısını geliştiren, Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, Türkiye’ye mümkün olduğunca çok aşı vermek istediklerini, ancak bu aşıların önce üretilmesi gerektiğini söyledi. Şahin, "Her şey yolunda giderse haziranda 30 milyona kadar dozu Türkiye sevk etmek istiyoruz." dedi.
Mutasyona uğrayan koronavirüs ile ilgili Prof. Dr. Uğur Şahin'den yüreklere su serpen bir açıklama geldi. Şahin son dönemde binlerce kişinin hayatına mal olan Hindistan varyantı hakkında konuşan Şahin, geliştirdikleri aşının bu varyanta karşı etkili olacağından emin olduğunu belirtti.
Bilim Kurulu toplantısı sonrası konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Uğur Şahin ile gerçekleştirdiği görüşmede Haziran ayı için 30 milyon doz BioNTech aşısı sözü verildiğini belirtti.
Biontech kurucusu ve yöneticisi Uğur Şahin, Avrupa'da artan koronavirüs vaka sayılarına işaret ederek eldeki aşıların tümünün kullanılması çağrısı yaptı.
Covid-19 aşısının mucidi Türk bilim insanları ve BioNTech’in kurucuları Özlem Türeci ve Uğur Şahin, Axel Springer CEO'su Matthias Döpfner ile COVID-19 aşısı, kanserle nasıl mücadele etmeyi planladıkları ve diğer konular üzerine bir röportaj gerçekleştirdi. Türeci ve Şahin, insan ömrünün uzatılabileceğini söyledi.
BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, "Yetkili kurumlarca onaylanan 4 aşıyla Avrupa'da yaz sonuna kadar virüse karşı bağışıklık sağlanabileceğine inanıyorum. Fakat bu konuda halen yapacak çok şey var." dedi. Şahin ayrıca, "Her şey yolunda giderse bu ay sonunda Türkiye'de aşılamaya başlayabiliriz." ifadelerini kullandı.
Koronavirüs (Covid-19) salgınında geliştirdikleri aşıyla hayat kurtaran BioNTech kurucu ortağı ve CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci’ye Almanya Federal Cumhuriyeti Liyakat Nişanı verildi.
Prof. Dr. Murat Akova, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bu ay 4,5 milyon doz geleceğini duyurduğu BioNTech aşısının Türkiye'de Faz-3 çalışmaları kapsamında 500 kişide uygulandığını söyledi. Akova, "Türkiye'deki gönüller Amerika ve Avrupa'da yürütülen bir çalışmanın parçasıydı. Bu çalışma ile ilgili sonuçlar bilimsel makale halinde yayımlandı ve aşının yüzde 94,5 civarında etkili olduğu gösterildi" dedi.
Prof. Dr. Uğur Şahin, koronavirüsü salgınıyla ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Şahin, Kovid-19 salgınının dünyanın gördüğü en kötü salgın olmayacağını ve gelecekteki salgınlar için hazırlıklı olmak gerektiğinin altını çizdi.
Dünya genelinde ilk onaylanan koronavirüs aşısı Pfizer – BioNTech’i geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin, Alman basınına, koronavirüs pandemisinde normalleşme sürecine ilişkin tarih verdi. Şahin, dünyanın Mayıs-Haziran aylarında normale dönebileceğini açıklandı.
Dünyaya umut olan ve koronavirüse (Kovid-19) karşı Avrupa’da ilk aşıyı geliştiren biyoteknoloji şirketi BioNTech’in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci’ye, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından liyakat nişanı verilecek.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısını geliştiren Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, "Bu virüsün bizimle kalacağı çok açık. Bu sadece 2021 ve 2022'nin geçici bir sorunu değil. Bu gelecek 10 yıl için bir zorluk oluşturuyor." dedi.
Koronavirüs aşısı ile adını tüm dünyaya duyuran Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci'nin başında bulunduğu ekip, mRNA aşıları ile Multipl Skleroza (MS) çare olmayı umut ediyor. Geçtiğimiz haftalarda dünyaca ünlü tıp dergisi Science'da yayınlanan çalışmada, mRNA aşısı ile farelerin bağışıklık sistemi 'eğitildi' ve vücudun kendi dokusuyla savaşarak MS'e yol açmasının önüne geçildi.
Almanya’da yaşayan Prof. Dr. Uğur Şahin, kanserli hastalar için yaptığı çalışmalardan dolayı Federal Eğitim, Bilim ve Araştırma Bakanı Annette Schavan tarafından ödüllendirildi.