Ulusal Staj Programi Haberleri

Rusya ile İran arasında yeni kriz: Zengezur Koridoru! Ciddi karşılık vereceğiz sözleriyle tehdit etti

Azerbaycan ile Nahcivan'ı birbirine bağlayan Zengezur Koridoru'na İran'dan rest geldi. İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı İbrahim Azizi bölgede jeopolitik değişikliklere yol açılmasına izin vermeyeceklerinin altını çizerek Zengezur Koridoru'na taraf ülkeleri "ciddi karşılık" vermekle tehdit etti.

Haber 2024-09-07 18:21:56

Erdoğan imzaladı, yeni genelge yayımlandı! Tüm kurum ve kuruluşlara çağrı: Üzerinize düşen sorumlulukları yerine getirin

Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı (2024-2028) ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan genelde, "Eylem planı kapsamındaki tüm kurum ve kuruluşların üzerine düşen görev ve sorumlulukları hassasiyetle yerine getirmesi hususunda gereğini rica ederim." ifadelerine yer verildi.

Haber 2024-09-07 07:33:05

ABD'de özel sektör istihdamı 2021'den beri en kötü seviyesinde

ABD'de ağustos ayına ilişkin ulusal istihdam raporunu yayınlandı. Rapora göre, ABD'de özel sektör istihdamı ağustosta 99 bin kişiyle piyasa beklentilerinin altında artış kaydetti.

Finans 2024-09-05 15:58:07

Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik 4 yaşında

Türkiye Sigorta Genel Müdürü Taha Çakmak, “Kurulduğumuz günden bu yana ulusal ve uluslararası alanda 57 ödül alarak başarılarımıza yenilerini ekledik. En değerli markaların yer aldığı Brand Finance listesinde üç yıl üst üste yerimizi aldık" dedi.

Finans 2024-09-05 15:38:28

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrailli Bakanın 'Mescid-i Aksa’ya Sinagog' açıklamasına tepki

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa’da sinagog yapılmasına ilişkin skandal açıklaması sonrası sert tepki gösterdi.

Haber 27-08-24 22:07

8 milyon araç sahibini ilgilendiriyor: Akaryakıtta bir devir kapandı! Her yıl oluşan milyarlarca liralık vergi kaybına son

Türkiye'de trafiğe kayıtlı 8 milyon araç için geçerli olan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'ne geçiliyor. Araçlara dijital etiket Taşıt Tanıma Birimi (TTB) takılması artık zorunlu. Düzenlemeyle akaryakıt sektöründe vergi kayıplarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Ayrıca UTTS donanımlarının ithalatının son bulması, böyle cari açığın azaltılmasına katkı sağlanması da öngörülüyor. TTB takılması için süre bu yıl sona eriyor.

Finans 26-08-24 15:00

Nesli tükenme tehlikesi altında! Hatay'da 'sarı benekli semender' görüldü

Türk semenderi olarak da bilinen sarı benekli semender, "Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi" dahilinde koruma altında olan türler arasında yer alıyor. Nesli tükenme tehlikesi altında olan sarı benekli semender çok nadir de olsa bazı illerde görülebiliyor. Semender son olarak Hatay'ın Dörtyol ilçesinde görüldü.

Haber 24-08-24 10:11

2023 yılından beri ilk defa İngiltere'de enflasyon yükseldi

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), temmuz ayı enflasyonunu açıkladı. Buna göre tüketici fiyat enflasyonu yüzde 2,2 oldu. 2023 yılından beri enflasyon artışı göstermeyen İngiltere ekonomisi, ekonomistlerin tahminlerinin altında kaldı.

Finans 14-08-24 11:58

Doha nerede? Doha'ya nasıl gidilir?

Doha, derin köklere sahip kültürel zenginlikleriyle öne çıkar. İslam Sanatları Müzesi'nin mistik atmosferi ve Katar Ulusal Müzesi'nin büyüleyici hikayeleri, ziyaretçilere unutulmaz bir yolculuk sunar. Doha, aynı zamanda dünyaca ünlü restoranları, göz kamaştıran alışveriş merkezleri ve ihtişamlı otelleriyle, konforu ve zarafeti bir araya getirir. Peki, Doha’ya nasıl gidilir?

Haber 13-08-24 18:18

8 milyon aracı kapsayacak! Akaryakıt alırken bunu yapamayacaksınız: Adım adım anlattı, Darphane'ye bildirilecek

Kayıtdışı ekonomiyle mücadele edilirken adımlardan biri de akaryakıt istasyonları için atılacak. Akaryakıt alımında Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'ne geçilecek ve 8 milyon aracı kapsayacak. Peki araç sahipleri ne yapacak? Uzman isim adım adım açıkladı. İşte detaylar...

Finans 12-08-24 11:25

Instagram'dan sonra sıra TikTok'a mı geliyor? AK Partili isim 'kapatılmalı' diyerek verdi veriştirdi: Mustafa Kemal Atatürk detayı

Son günlerin sıcak gündemi Instagram'ın kapatılması olurken gözler bir anda TikTok'a çevrildi. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı AK Partili Hüseyin Yayman TikTok'un ulusal güvenlik meselesi olduğunu söyleyerek 'Beni gören vatandaşlar TikTok'u kapatırsan cennetin kapısını aralarsın diyor' ifadelerini kullandı. Yayman, Ulu Önder Atatürk'le ilgili paylaşımlara da tepki gösterdi.

Haber 08-08-24 12:36

'Kalkanlarla gizlemeye çalıştılar' Filistinliye cinsel işkence anlarının görüntüleri ortaya çıktı! İsrailli bakanlar o askerlere sahip çıkmıştı

İsrail askerlerinin Negev Çölü'ndeki Sde Teiman gözaltı merkezinde tutulan bir Filistinliye cinsel işkence yaptığı anların görüntüleri yayımlandı. Görüntülerin yayımlandığı Kanal 12'nin haberinde "Muhtemelen güvenlik kameralarından haberdarlar ve kalkanlarla eylemlerini gizlemeye çalışıyorlar" denildi. Başta aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich olmak üzere bazı İsrailli bakanlar cinsel işkence uygulayan askerlere destek mesajları vermişti.

Haber 07-08-24 12:09

ABD'de kritik toplantı! Biden, Beyaz Saray'a geldi

ABD Başkanı Joe Biden'ın, Orta Doğu'da yaşanan son gelişmeleri ele almak üzere ulusal güvenlik ekibini topladı. Biden toplantı için Beyaz Saray'a helikopteriyle iniş yaptı.

Haber 05-08-24 21:29

DSÖ 'şimdiye kadarki en tehlikeli varyant' olarak açıklamıştı! O ülkede de görüldü

Dünya Sağlık Örgütü'nün 'şimdiye kadarki en tehlikeli varyant' olarak açıkladığı M çiçeği virüsü Fildişi Sahili'nde ilk kez görüldü. Ulusal basında çıkan haberlere göre, Sağlık Bakanlığı, dünyayı etkisi altına alan 2022'deki salgından sonra ilk kez 2 kişide M çiçeği virüsüne rastlandığını duyurdu.

Haber 31-07-24 16:39

İsrail'den Lübnan'ın güneyine yeni saldırılar! Uçak seferleri askıya alındı

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyinde seyir halindeki bir araca hava saldırısı düzenlediği ve yaralıların olduğu bildirildi. İsrail ordusunun, Lübnan’ın güneyinde birkaç farklı noktaya da hava saldırısı düzenlediği belirtildi. Diğer yandan Lübnan'ın ulusal hava yolu şirketi Middle East Airlines (MEA), 5 uçak seferinin mevcut riskler nedeniyle yarın sabaha ertelendiğini duyurdu.

Haber 29-07-24 22:23

Maduro 3. kez başkan! Venezuela'da seçim sonuçları belli oldu, ilk konuşmasında çağrı yaptı

Venezuela'da devlet başkanlığı seçim sonuçları belli oldu. Kesin olmayan sonuçlara göre mevcut Devlet Başkanı Nicolas Maduro üçüncü kez kazandı. Sonuçların belli olmasının ardından ilk konuşmasını yapan Maduro ulusal diyalog çağrısında bulundu.

Haber 29-07-24 09:43

Bakan Yerlikaya: 'Hiç kimse bizim aziz milletimize şekil yapamaz'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Rize il Güvenlik Toplantısı sonrasına yaptığı açıklamada "Göreve başladığımız günden itibaren ulusal, uluslararası, bölgesel ve yerel adalete teslim etmiş olduğumuz organize suç örgütü sayısı 619'dur. Devam eden projelerimiz var. Adliyelerimizle beraber kararlıyız. Hiç kimse bizim aziz milletimize şekil yapamaz buna müsaade edemeyiz" dedi.

Haber 19-07-24 21:45

Otomotivde yeni dönem krizle başladı: Araçlar teslim edilemiyor!

7 Temmuz’da yürürlüğe girmesi beklenen Genel Güvenlik Yönetmeliği (GSR) ulusal tip onaylı araçlar için 31 Ağustos’a ertelenmesine karşın otomotiv piyasasında kriz yaşanıyor. Düzenleme öncesi araç alanlar aracın ARTES sisteminde tescil yapılamadığı için teslim alamıyor.

Finans 19-07-24 13:44

Dünyanın gözü önünde bir anda tişörtünü yırtıp bağırdı! Efsane güreşçi Hulk Hogan yaptı yapacağını: Trump için geldi, daha çok konuşuldu

ABD'nin gelecek dönem başkanlığına göz kırpan Donald Trump suikast girişiminin ardından ilk kez Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi'nde halkın karşısına çıkarak konuşma yaptı. Kongreye damgasını vuran ise efsane güreşçi Hulk Hogan'ın şovu oldu. Kongrede adeta rol çalan Hogan bir anda tişörtünü yırtınca tüm gözler üstünde yazana çevrildi.

Haber 19-07-24 11:08

Milletvekilinin eli havada asılı kaldı! Ulusal Meclisin en genç üyesi Termet ile kimse tokalaşmadı, 'taş-kağıt-makas'ı da kaybetti

Fransa'da Ulusal Meclisin en genç üyesi Flavien Termet (22) dünkü başkanlık seçimi sırasında yaşadıklarıyla şaşkına döndü. Sandık başında duran Termet'nin, oylarını kullanan milletvekillerine tokalaşmak için uzattığı eli defalarca havada kaldı. Milletvekillerinden biri de Termet'ye taş-kağıt-makas yapmayı tercih etti. Termet'nin afalladığı anlar kameraya yansıyınca sosyal medyada gündem haline geldi.

Haber 19-07-24 09:35

Trump'a suikast girişiminin ardından ABD'de polisi alarma geçiren olay! Bıçaklı şüpheli öldürüldü

Eski ABD Başkanı ve ABD seçimleri için Cumhuriyetçilerin başkan adayı olan Donald Trump'a geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen suikast girişiminin ardından bir sıcak gelişme daha yaşandı. Milwaukee kentinde düzenlenen Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi yakınlarında polisin, elinde bıçak olan bir kişiyi vurarak öldürdüğü bildirildi.

Haber 17-07-24 01:16

31 Ağustos dönüm noktası olacak! İkinci el araba ve sıfır otomobil açıklaması: 8 farklı model…

Sıfır otomobiller için kararlar peş peşe açıklanmıştı. Özellikle araç fiyatlarını önemli ölçüde etkilemesi beklenen GSR düzenlemesine ilişkin karar ulusal tip onaylı araçlar için 31 Ağustos’a ertelendi. Sıfır otomobil kampanyaları Temmuz 2024 itibarıyla devam ederken sektör temsilcilerinden dikkat çeken açıklamalar geldi. Otomobil almak isteyenler dikkat! 8 model detayı…

Finans 13-07-24 09:58

Başörtülü öğrenciye söyledikleri yanına kâr kalmadı: Okul müdürüne hapis cezası!

Staj başvurusuna gelen öğrenciyi başörtülü olduğu için okula almadığı öne sürülen okul müdürü Özlem Öztoprak ummadığı bir sonuçla karşı karşıya kaldı. Olayla ilgili hazırlanan iddianamede müdür Öztoprak'ın öğrenciye "staj yapmak istemesi halinde başörtüsünü çıkarması gerektiğini" dediği kaydedildi. Müdür Öztoprak hakkında mahkemeden gelen karar dikkat çekti.

Haber 10-07-24 09:12

Fransa'da aşırı sağ adım adım iktidara yürüyor! Halk erken seçimin 2. turunda sandık başında

Fransa'da mevcut Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron 9 Haziran tarihinde Ulusal Meclisi feshederek erken seçime gidildiğini duyurmuştu. 49 milyon seçmenin sandık başına gittiği ilk tur seçimlerinin ardından Fransız halkı bugün seçimin 2. turunda oy kullanıyor. İlk sonuçlarının gece itibarıyla gelmesi beklenen seçimde anketler aşırı sağın önde olduğunu söylüyor.

Haber 07-07-24 11:51

Depolayıp satıyorlardı! Akaryakıtta bir dönem sona eriyor! Yasaklanacak! Bakan Şimşek'ten açıklama geldi

Petrol Piyasası Kanunu'nda değişikliğe gidiliyor. Meclis'e sunulan torba yasada akaryakıtta bir dönemi sona erdirecek hamleler geliyor. Özellikle otobüs ve kamyon garajlarında akaryakıt ikmalinin yapılmasının önüne geçilecek. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, "Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'nin devreye girmesiyle elle plaka girişi ve usulsüz akaryakıt fişi düzenlenmesi engellenerek akaryakıt istasyonlarındaki vergi kaybının önlenmesi için önemli bir adım atılmış olacak." dedi.

Finans 07-07-24 10:57

İYİ Parti'den TBMM'ye teklif: 'Bozkurt' işareti Türklerin ulusal sembolü olarak kabul edilsin!

A Milli Futbol Takımı'nın Avusturya'yı 2-1 mağlup ettiği maçta iki gol atan Merih Demiral'in yaptığı 'Bozkurt' işareti olay oldu. Demiral'a 2 maç men cezası veren UEFA'ya tepkiler çığ gibi büyürken, TBMM'ye dikkat çeken bir kanun teklifi verildi. İYİ Partili Adnan Şefik Çirkin, TBMM Başkanlığı'na 'Bozkurt' işaretinin Türklerin ulusal sembolü olarak kabul edilmesi için kanun teklifinde bulundu.

Haber 06-07-24 12:24

Adana'da liseli stajyerden hakim hakkında skandal iddia! Perdeleri kapattı ve...

Adana'da hakim A.E. (36) hakkında, yanında staj yapan Adalet Bölümü öğrencisi liseli B.I.'ya (18) cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede, B.I.'nın hakimin odasından panik halde hızla çıkıp yürüdüğü anlara ilişkin güvenlik kamerası görüntüsü delil olarak yer aldı. B.I, iddianamedeki ifadesinde, "Dudağımı öpmek istedi, ben geri çekildim. Rahatsız olduğumu, gitmek istediğimi söyledim. O esnada ellerimin ikisini de tutarak öptü" dedi.

Haber 05-07-24 12:57

Son dakika | Kırgızistan'da darbe girişimi! Kim oldukları açıklandı: İktidarı zorla ele geçirmeye kalkıştılar

Son dakika haberi: Kırgızistan'da darbe girişimi gerçekleşti. Darbe girişiminin engellendiği belirtilirken Kırgızistan Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi’nden açıklama geldi.

Haber 05-07-24 12:21

Dünya Bankası'ndan 35 milyon dolarlık kredi onayı!

Dünya Bankası, Gambiya'ya 35 milyon dolarlık krediyi onayladı. Açıklamada fonun, ülkede devam eden sağlık tesisleri inşaatlarının tamamlanması, ulusal sağlık sigortası programının uygulanması gibi çalışmaları destekleyeceği kaydedildi.

Finans 04-07-24 17:07

Türkiye'nin Suriye politikasına ilişkin iddialara yanıt geldi! Dışişleri Bakanlığı: Ulusal güvenliğimize yönelik tehditlere karşı gerekli önlemleri alıyoruz

Dışişleri Bakanlığından Türkiye'nin Ortadoğu ve Suriye politikasına ilişin açıklama geldi. Bakanlığın açıklamasında "Ortadoğu ve Suriye politikamıza yönelik ortaya atılan iddialar, herhangi bir analitik nitelik taşımadığı gibi temel tarih bilgisinden dahi yoksundur" dendi.

Haber 03-07-24 08:17

Akaryakıt istasyonlarında yeni dönem! GİB'in altyapı çalışmaları tamamlandı: O tarihten itibaren zorunlu olacak

Vergide kaçakçılığın önüne geçecek bir adım da akaryakıt sektöründe atılıyor. 1 Ocak 2025’ten itibaren Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) devreye alınacak. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından geliştirilen ve tüm altyapı çalışmaları tamamlanan yeni uygulama ile her yıl 15 milyar liralık vergi kaybının önüne geçilecek. Akaryakıt istasyonlarında plaka bilgisinin sisteme el ile girilmesi bu tarih sonrası mümkün olmayacak.

Finans 02-07-24 07:26

Sıfır otomobilde 7 Temmuz kararı ertelendi! Stokta on binlerce araç bekliyordu: Araba fiyatları için uyarı, 'Hız kazanacak'

Avrupa ile aynı günde yani 7 Temmuz’da yürürlüğe girecek araç güvenlik yönetmeliği (GSR 2) 31 Ağustos 2024 tarihine ötelendi. Karar Resmi Gazete’de yayımladı. Ancak bu değişiklik sadece ulusal tip onayı ile üretilen araçları kapsadı. Böylece elinde stok bulunan markalar için 2 aylık ek süre sağlandı.

Finans 26-06-24 07:21

Devlet Başkanı ulusal acil durum ilan ediyorum sözleriyle haberi verdi!

2023 yılında 0,72 ile en düşük doğum oranına sahip ülkeler arasında ilk sıraya yerleşen Güney Kore'de "demografik ulusal acil durum" ilan edildi. Güney Kore düşük doğum oranı problemini çözebilmek için kapsamlı bir müdahale sistemi üzerinde çalışıyor.

Haber 19-06-24 18:22

Biden herkesi şaşırttı! Etkinlikte dondu kaldı

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da “Juneteenth Ulusal Bağımsızlık Günü” kutlamaları çerçevesinde herkes dans ettiği sırada bir dakikadan uzun bir süre hareketsiz şekilde durdu.

Haber 12-06-24 00:01

Sezon finalinde balkondan düşmüştü... Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar meğer medyada staj yapmış!

Sezon finali bölümüyle sosyal medyada uzun süre konuşulan Kızılcık Şerbeti dizisine Özge Özacar'ın hayat verdiği Görkem karakterinin balkondan düştüğü sahne damga vurmuştu. Son dönemin en çok konuşulan isimlerinden biri olan Özge Özacar hakkındaki ortaya çıkan bir gerçek herkesi şaşırttı. Ünlü oyuncu meğerse medyada staj yapmış....

Magazin 11-06-24 11:55

Staj sigortası nedir? Staj sigortası başlangıç sayılır mı?

Herhangi bir meslek erbabı olmak isteyen kişiler bu alanda eğitim aldıktan sonra profesyonel olarak o mesleği icra etmeden önce kısa bir uygulama döneminden geçerler. Bu dönem staj olarak adlandırılır ve her mesleğin staj dönemi farklı şartlarda ve sürelerde yapılır.

Haber 08-06-24 19:47

Hizbullah İsrail'i vurdu, her köşeden alevler yükseldi! 30 bin kişi tahliye edildi, açık açık tehdit etti: Tüm Lübnan'ın yanma zamanı gelmiştir!

Gazze'de aylardır katliam yapan İsrail bu kez roketlerin hedefi oldu. Lübnan'daki Hizbullah tarafından atılan roketler sınırları aştı, birçok bölgeden alevler yükseldi. Yaklaşık 30 bin kişi bölgeyi terk etmek zorunda kalırken "Kuzey tutuşmuş yanıyor" yorumu dikkat çekti. Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'dan ise tehdit dolu açıklama geldi: "Tüm Lübnan'ın yanma zamanı gelmiştir"

Haber 04-06-24 10:15

Kilosu 150-300 lira arasında değişiyor! Kurbanlık sayısı yeterli mi? Açıklama geldi, ‘Makas etkili olacak…’

Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hacıince, geçen yıllardaki kesim sayıları ölçü alındığında bu yıl kurbanlık arzında herhangi sıkıntı yaşanmayacağını belirtti. Kurban fiyatlarının kilo başına 150 ila 300 TL arasında değiştiğini söyleyen Hacıince, ‘Talep oluşumunda vatandaşlarımızın alım gücü ve vekalet kurban fiyatı ile pazardaki kurban fiyatları arasındaki makas etkili olacaktır” dedi.

Finans 27-05-24 11:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında açıkladı! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybetmesi nedeniyle 1 günlük milli yas ilan edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalar yaptı. Türkiye'de doğum hızının düştüğüne işaret eden Erdoğan "TÜİK'in 2023 yılı doğum istatistikleri endişe vericidir. Bu, açık söylüyorum, Türkiye açısından varoluşsal bir tehdittir, bir felakettir" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybetmesi üzerine Türkiye'de 1 günlük ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.

Haber 20-05-24 20:04

Gerçek bir voleybol ülkesi olduğumuzu gösteren 10 işaret

Türkiye'nin voleybol sahnesinde yükselişi son yıllarda göz ardı edilemez bir hale geldi. Hepimizin gönlünde taht kuran milli voleybolcularımız ve kulüp takımlarımız, hem ulusal hem de uluslararası arenada büyük başarılara imza atıyor. Gerçekten bir voleybol ülkesi olduğumuzu her gün daha fazla kanıtlıyoruz!

Spor 20-05-24 16:27

Migrene yeni tedavi umudu: Hap olarak alınacak ilaç İngiltere'de kullanıma sokuluyor

Migren için önleyici tedavi yöntemleri arasında son dönemde öne çıkan atogepant sınıfı haplar, İngiltere'de Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) kapsamında uygulamaya sokuluyor.

Yurthaber 20-05-24 08:06

19 Mayıs ne bayramı? 19 Mayıs 1919'da ne oldu? 19 Mayıs'ın anlam ve önemi

19 Mayıs'ın gelmesiyle birlikte ülkemizde bu özel günün heyecanı hissedilmeye başlanır.19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk'ün Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmasıyla temelleri atılan kurtuluş mücadelesinin sonucunda 19 Mayıs Türk gençliğine hediye edilmiştir. Peki ulusal bayramlarımızdan biri olan 19 Mayıs'ın anlam ve önemi nedir, 19 Mayıs gününde ne oldu?

Haber 17-05-24 15:46

19 Mayıs mesajları: En güzel, anlamlı, resimli 19 Mayıs mesajları

19 Mayıs'ın özel bir gün olmasının sebebi; bağımsızlık ve özgürlük savaşının başlangıç günü olmasıdır. Mustafa Kemal Atatürk'ün 1919'da Samsun'a çıkmasıyla Kurtuluş Savaşı'nı başlatması, işgal edilen ülkemizin yeniden umutlanması ve bağımsızlık savaşının başlamasının sembolüdür. Bu gün, Türk milletinin birlik ve beraberliği sayesinde ulusal direnişe başlaması ve geleceğe umutla inşa edişini temsil eder. İşte, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajları...

Haber 17-05-24 15:44

Demirtaş ve diğer HDP’lilerin aldığı cezalar sonrası Beştepe’den ilk yorum! Mehmet Uçum paylaştı: ‘Ulusal duruş’ vurgusu

6-8 Ekim olayları sonrasında Selahattin Demirtaş’ın Güneydoğu’da halkı sokağa söktüğü ve yaşananların mimarı olduğu ifade edilmişti. Bugün mahkeme hem Demirtaş hem de diğer HDP yöneticileriyle ilgili kararını verdi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’dan ilk yorum geldi.

Haber 16-05-24 23:34

Fatih Portakal’dan Ali Yerlikaya iddiası: “3 gün sonra görevden alınırsa hiç şaşmayın!”

Ayhan Bora Kaplan soruşturması siyaseti karıştırmaya devam ediyor. Son yaşanan gelişmelerin ardından ise dikkat çeken bir yorum da gazeteci Fatih Portakal’dan geldi. Portakal, soruşturma ile ilgili ‘ulusal güvenlik meselesi mi?’ sorusunu sorarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile ilgili de dikkat çeken bir yorumda bulundu: “3 gün sonra Ali Yerlikaya da görevden alınırsa hiç şaşmayın!”

Manşet 15-05-24 10:30

Mahzen-46 operasyonlarında 3 organize suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 13 ilde düzenlenen "Mahzen-46" operasyonlarında elebaşılığını Vedat Kıpçak, Fırat Erdal ve Ersin Bulut'un yaptığı ulusal çapta faaliyet gösteren 3 organize suç örgütünün çökertildiğini bildirdi.

Yurthaber 15-05-24 09:24

Son dakika | Ulusal çapta suç işliyorlardı! Üç organize suç örgütü birden çökertildi: Elebaşları Vedat Kıpçak, Fırat Erdal, Ersin Bulut...

Son dakika haberi: 13 ilde büyük çaplı büyük bir operasyon gerçekleşti. Operasyon sonucunda ulusal çapta faaliyet gösteren üç ayrı organize suç örgütü çökertildi.

Haber 15-05-24 08:30

İstanbul Havalimanı'nda kaçakçılık operasyonu! Ele geçirilenler şaşkına çevirdi: Litresinin fiyatı dudak uçuklatıyor!

İstanbul Havalimanı'nda kaçakçılık operasyonu düzenlendi. ABD'li bir müze müdürüne düzenlenen operasyonda ABD'ye kaçırılmak üzere bin 500'e yakın tarantula ve akrep ele geçirilirken Amerikan Ulusal Doğa Tarihi Müzesi Müdürü Lorenzo Prendini'nin gözaltına alındığı öğrenildi. Akrep zehirlerinden elde edilen ilaçların litresinin 10 milyon dolar olduğu ifade edildi.

Manşet 13-05-24 11:36

Dünya gözlerini çevirmişti! ABD'den Hamas-İsrail açıklaması: 'Bu son derece üzücü'

Dünya, İsrail ve Hamas arasında yapılacak anlaşmaya gözlerini çevirmişken ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby'den açıklama geldi. Müzakerelerin şimdilik anlaşma sağlanamadan sona erdiğini belirten Kirby, “Açıkçası bir anlaşmaya varamadık ve bu son derece üzücü” dedi.

Haber 10-05-24 23:37