Ulusal Staj Programi Nedir Haberleri

UYAP e-Satış Portalı nedir? UYAP e-Satış Portalı'na nasıl giriş yapılır?

Ulaşım alanı ve işlem sayısı gitgide genişleyen ve sürekli geliştirilen UYAP, Ulusal Yargı Ağı Projesi ifadesinin baş harflerinden oluşur. Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı ile merkez ve taşra teşkilatlarının elektronik ortama taşınmış olan bilgi sistemi olarak da tanımlanabilir. Daha hızlı ve daha kolay işlem yapılmasının yanı sıra çeşitli imkanlar da sağlar. UYAP e-Satış Portalı da entegre bir elektronik ortamdır.

Haber 2024-09-10 16:00:36

Staj sigortası nedir? Staj sigortası başlangıç sayılır mı?

Herhangi bir meslek erbabı olmak isteyen kişiler bu alanda eğitim aldıktan sonra profesyonel olarak o mesleği icra etmeden önce kısa bir uygulama döneminden geçerler. Bu dönem staj olarak adlandırılır ve her mesleğin staj dönemi farklı şartlarda ve sürelerde yapılır.

Haber 2024-06-08 19:47:44

19 Mayıs ne bayramı? 19 Mayıs 1919'da ne oldu? 19 Mayıs'ın anlam ve önemi

19 Mayıs'ın gelmesiyle birlikte ülkemizde bu özel günün heyecanı hissedilmeye başlanır.19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk'ün Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmasıyla temelleri atılan kurtuluş mücadelesinin sonucunda 19 Mayıs Türk gençliğine hediye edilmiştir. Peki ulusal bayramlarımızdan biri olan 19 Mayıs'ın anlam ve önemi nedir, 19 Mayıs gününde ne oldu?

Haber 2024-05-17 15:46:32

Milli yasta okullar tatil mi? Ulusal yas olunca ne olur? Türkiye'de 3 gün milli yas ilan edildi

Milli yas ile ilgili araştırmalar Resmi Gazete'de yayımlanan karar sonrası hız kazandı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda İsrail'in Gazze saldırıları sebebiyle 3 günlük ulusal yas ilan edildiğini duyurdu. Peki, Milli yas nedir, ulusal yas olunca ne olur? Milli yasta okullar tatil mi? İşte detaylar...

Haber 2023-10-19 09:13:24

Bakan Uraloğlu'ndan stajyer öğrencilere dikkat çeken mesajlar! Mutlaka diyerek tavsiye etti: Bir abiniz, arkadaşınız, büyüğünüz olarak...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Ulusal Staj Programı Kariyer Buluşması" kapsamında stajyer öğrencilerle buluştu. stajyer öğrencilere hitap eden Uraloğlu, "Çok okumalıyız dilimizi geliştirmeliyiz, okumanın her türlü öğrenmemizden faydası var. Bir abiniz, arkadaşınız ve büyüğünüz olarak tavsiyem mutlaka bir yabancı dil öğrenin yanınızda dursun" nasihatinde bulundu.

Haber 16-08-23 12:10

UYAP Vatandaş dosya sorgulama nedir? UYAP dosya sorgulama nasıl yapılır?

Son yıllarda birçok devlet kurum ve kuruluşunda yapılacak resmi işlemler sanal ortamda, internet siteleri ya da mobil uygulamalar üzerinden yapılabiliyor. Bu durumun bir kanıtı da UYAP adı verilen kısaltılan Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi oluyor. Vatandaşlar UYAP portalı üzerinden birçok dosyaya, bilgiye ulaşarak davalarının takibini yapabiliyor. Peki, UYAP Vatandaş dosya sorgulama nasıl yapılır?

Haber 22-05-23 10:30

Ulusal Staj Programı nedir? Ulusal Staj Programı başvurusu nereden ve nasıl yapılır? İşte son başvuru tarihi!

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından başlatılan Ulusal Staj Programı (USP) başvurularıyla ilgili detaylar belli oldu. Yükseköğretimde üç senedir devam eden Kariyer Kapısı USP hakkında arama motorlarında Ulusal Staj Programı başvuruları Kariyer Kapısı üzerinden alınıyor. Peki Ulusal Staj Programı nedir? Ulusal Staj Programı başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar...

Egitim 03-03-23 15:32

Milli yas nedir? Milli yas olunca ne olur, bayraklar neden yarıya indirilir? Yüzyılın felaketi!

Milli yas ile ilgili araştırmalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş depreminin ardından yaptığı açıklama sonrası araştırılıyor. Cumhurbaşkanı 7 gün süreyle ulusal yas ilan edildiğini duyurmuştu. Kamu kurumları, dış temsilcilikler ve özel sektör işletmelerinde bayraklar yarıya indirildi. Türk bayrağı 12 Şubat 2023 Pazar günü güneşin batışına kadar yarıda duracak. Peki, Milli yas nedir? Milli yas olunca ne olur, bayraklar neden yarıya indirilir?

Haber 08-02-23 10:35

Milli yas nedir? Milli yas ne anlama gelir? Kahramanmaraş depremi nedeniyle 7 gün süreyle ulusal yas ilan edildi

Milli yas ile ilgili araştırmalar dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı son dakika açıklaması sonrası vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Kahramanmaraş depremi nedeniyle 7 gün süreyle ulusal yas ilan edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan genelgenin ardından tüm Türkiye'de bayraklar yarıya indirildi. Peki, Milli yas nedir ne anlama gelir? Milli yas ne zaman ilan edilir?

Haber 07-02-23 07:24

Önlem eş anlamlısı nedir? Önlem kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçede yaşanan Dil Devrimi, dilim Arapça ve Farsça kökenli kelimelerden ve bu dillerin dil bilgisi kurallarından kurtulup öz Türkçeye dönülmesi ve ulusal dil olarak Türkçenin ülkenin her yerinde kullanılması ve konuşma dili hâline getirilmesi amacıyla gerçekleşen bir devrimdir. Dil Devrimi'nden sonra dilimizde pek çok Türkçe kelime türetilmiş ve kullanımdan düşen Türkçe sözcükler tekrar canlandırılmıştır. Bu dönemde türetilen önlem kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Egitim 02-01-23 16:58

Ulusal eş anlamlısı nedir? Ulusal kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Dilimizdeki bazı kelimelerin karşıladıkları anlamlar aynıdır. Bu kelimeler eş anlamlı veya anlamdaş kelimeler olarak bilinir. Eş anlamlı kelimelerin etimolojik kökenleri aynı veya farklı olabilir. Ulusal sözcüğü de eş anlama sahip olan sözcüklerden biridir. Dilimizde sıkça kullanılan ve Türkçe kelimelerden birisi olan ulusalın eş anlamlıları cümle içinde ulusal yerine kullanılabilir fakat ulusal kelimesinin kalıplaşmış olduğu kelimelerde eş anlamlılar kullanılmaz. Peki, ulusal eş anlamı nedir?

Egitim 02-12-22 18:06

Takasbank nedir?

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından Türkiye’nin Merkez Saklama Kuruluşu ve Ulusal Numaralandırma Kuruluşu olarak görevlendirilen Takasbank, tüm etkinlikleri ve işlemleri ile SPK’ya bağlıdır. Takasbank, Borsa İstanbul’da (BIST) yapılan tüm alım ve satım işlemlerinin menkul değer ve nakit para takasının gerçekleştirilmesinden sorumlu bir kurumdur. Tüm üyeleri için takas ve bankacılık gibi hizmetler verir.

Finans 18-11-22 00:45

Riskten korunma nedir? Riskten korunma araçları nelerdir?

Günden güne global ekonomi tümleşik bir duruma gelmiştir. Buna bağlı olarak rekabet olanakları farklılaşmaktadır. Neticede finansal şirketler ve bu sektöre bağlı işletmeler, ulusal ve uluslararası piyasalarda meydana gelen gelişmelerle çeşitli niteliklerde ve farklı boyutlarda risklerle karşılaşmaktadırlar. Kurumlar bu risklerden korunmak amacıyla çeşitli araçlar kullanmakta ve riskin olası zararlarından bu şekilde korunmaktadırlar. Riskten korunma nedir?

Finans 14-11-22 20:37

Finansal istikrar kurulu nedir?

Ulusal finansal otoritelerin ve uluslararası standartları belirleyen kurumların çalışma sistemlerini ayarlamak ve finansal istikrarın sağlanabilmesine yardım edebilmek adına kurulmuş olan bu kurul 2009 yılının Nisan ayında faaliyete başlamıştır. Bu tarihten itibaren Finansal İstikrar Kurulu görev alan kapsamı genişletilmiş olup uluslararası bir fonksiyonda çalışabilecek potansiyele ulaşmıştır.

Finans 02-11-22 23:39

Ulusal staj başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte 2022 USP Ulusal Staj Programı ücreti...

Ulusal staj programı (USP) başvurusunun nasıl yapılacağı ve ücreti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama sonrası vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Erdoğan, üniversite öğrencilerine devlet kurumları ile özel sektörde staj imkanı sunan programın ücretini duyurdu. Peki, Ulusal staj başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir? Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama ve Ulusal Staj Programı ile ilgili merak edilenler haberimizde...

Finans 19-10-22 11:19

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'staj programı' açıklaması, TBMM'de 'maden faciası' gerginliği, 'Tayfun' füzesi...

Türkiye'de ve dünyada birçok önemli gelişmenin yaşandığı günün en öne çıkan haberlerini sizler için derledik. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan 'Ulusal Staj Programı' hakkında açıklama, TBMM'de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in Amasra'daki maden patlamasına ilişkin konuşması sırasında gergin anlar, CHP tarafından Dezenformasyon Yasası'na ilişkin atılan adım, Tayfun füzesi, ünlü oyuncu Emre Karayel'in Arap atıyla yarış sevinci...

Haber 18-10-22 17:38

Ulusal Staj Programı nedir, başvurusu nasıl yapılır? Ulusal Staj Programı ile öğrencilere asgari ücret kazanma imkanı

Ulusal Staj Programı ile ilgili son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada Ulusal Staj Programı başvurularının başladığını duyurdu ve müjdeli haberi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Yaz stajları için ödediğimiz asgari ücretin yüzde 30'una tekabül eden miktarı 2023'den itibaren asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz.’ dedi. Peki, Ulusal Staj Programı nedir, başvurusu nasıl yapılır?

Finans 18-10-22 14:44

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Gençlerimize müjde' diye duyurdu! Başvurular bugün başladı, 2023'ten itibaren asgari ücret seviyesine çıkıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "e-İnsan Programı"nda konuştu. Ulusal Staj Programı hakkında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2023 yılı başvurularını bugün itibarıyla açıyoruz." dedi. Öte yandan yaz stajları için ödenen rakamın da yükseltileceğini duyuran Erdoğan, "Yaz stajları için ödediğimiz asgari ücretin yüzde 30'una tekabül eden rakamı, 2023'ten itibaren asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz" diye konuştu.

Haber 18-10-22 14:24

Döviz kuru rejimleri nedir?

Sabit kur, serbest dalgalı kur, peg, kontrollü dalgalı kur ve para kurulu gibi türleri bulunan döviz kuru rejimi; bir ülkenin ulusal parasını dövizler ile nasıl ilişkilendirdiğini göstermektedir. Yani her ülkenin farklı döviz kuru rejimi olabilmektedir. Döviz kuru rejimi ne demek?

Finans 23-08-22 16:40

Dolarizasyon nedir? Dolarizasyon neden ortaya çıkar?

Bir ülkenin ulusal para birimi yerine veya birlikte yabancı bir para birimini tercih etmesi, dolarizasyon olarak adlandırılmaktadır. Bu kavramın tam, kısmi, yükümlülük ve ters dolarizasyon gibi türleri bulunmaktadır. Dolarizasyon ne demek, dolarizasyona yol açan etkenler nelerdir?

Finans 21-08-22 15:33

Devalüasyon nedir? Devalüasyon olursa ne olur?

Sabit kur sisteminde hükümet tarafından alınan bir karar doğrultusunda oluşturulan devalüasyon; ülkenin para biriminin, diğer bir ulusal para birimi karşısında değerinin düşürülmesidir. İhracatın daha ucuza gelmesi gibi hedeflerle gerçekleştirilen devalüasyonun negatif etkileri de oluşabilir. Devalüasyon ne demek, etkileri nelerdir?

Finans 17-08-22 14:25

Cari kur nedir? Cari döviz kuru nasıl belirlenir?

Arz ve talepten etkilenen cari kur; 1 birim yabancı paranın, istem ve alım ile oluşturduğu ulusal para birimi değeridir. Dolayısıyla cari kur farkından yararlanılarak kar elde edilebilmektedir. Ancak bu değer ile enflasyon oranı hakkında fikir elde edilmesi mümkün değildir. Cari kur ne demek, cari kur farkı nasıl hesaplanır?

Finans 14-08-22 16:51
kur

OSBÜK Başkanı Kütükcü, sanayicilerin Ulusal Staj Programı'na başvurmalarını istedi

OSBÜK Başkanı Kütükcü, sanayicilerin Ulusal Staj Programı'na başvurmalarını istedi

Yurthaber 18-07-22 15:26

Devlet aylık 2 bin 126 lira verecek! İşte aranan şartlar...

Binlerce genç için staj seferberliği başlatıldı. Devlet ayda 2 bin 276 lira ödeyecek. Başvurular internet üzerinden yapılırken, sürece dahil olmak isteyenler uzmanlık sertifikası alabilmek için eğitimini tamamlaması gerekiyor. Mesleğim Hayatım İş ve Staj Programı ile başta uluslararası ve ulusal şirketler olmak üzere büyük ölçekli işletmelere ve KOBİ’lere nitelikli insan kaynağı sağlanması amaçlanıyor.

Finans 14-06-22 09:53

Ulusal bayram ne demek? Ulusal bayram birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçede kelimeler yapı bakımından türlere ayrılırlar. Bu türler basit, türemiş ve birleşik olarak farklılaşır. Basit kelimeler türü değişmemiş kelimelerdir. Türemiş kelimeler anlam bakımından değişmiş sözcükler, birleşik kelimeler ise birden çok sözcüğün birleşmesi ile oluşan kelimelerdir. Birleşik kelimeler bir isim veya eylem olarak görülebilirler. Ulusal bayram de yapı bakımından birleşik kelimeler arasındadır. Ulusal bayram TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 23-05-22 21:55

Ulusal dil ne demek? Ulusal dil birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dilbilgisi kuralları göz önünde bulundurularak bir araya getirilen iki farklı kelime, yeni bir kavram oluşturuyorsa birleşik kelimelerden bahsedilebilir. Birleşik kelimeler, cümleleri daha dikkat çekici kılar. Ulusal dil birleşik kelimesi de cümle anlamını pekiştirmek için sıkça kullanılan ve dilbilgisi kuralları çerçevesinde oluşturulan bir kelime grubudur. TDK sözlükte anlamı açıklanan Ulusal dil ne anlama gelir?

Egitim 23-05-22 21:55

Ulusal savunma ne demek? Ulusal savunma birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Diller değişen, gelişen ve büyüyen yapılardır. Bir dilin gelişmesinde kültür etkileşimi ve kelime çeşitliliği önemlidir. Bir dil, bünyesine yeni kavramlar katarak gelişir. Türkçe de bünyesinde farklı dillerden kelimeler barındıran, pek çok anlamı karşılayan kelime çeşitliliğine sahip bir dildir. Türkçedeki bu zenginliğin kaynaklarından biri de birleşik kelimelerdir. Kendisi de bir birleşik kelime olan Ulusal savunma ne demek? Ulusal savunma TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 23-05-22 21:18

Ulusal ekonomi ne demek? Ulusal ekonomi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler iki farklı kelimenin bazen değişime uğrayarak, bazense olduğu gibi bırakılarak bir arada kullanılmasıyla meydana gelir. Kelimelerin birleşimi yeni anlamlar ortaya çıkarır. Farklı anlamlarla değerlendirilen kelimeler, dilimizi daha da zenginleştirerek Türkçe dilini konuşan kişilerin kendisini ifade etmesinde büyük kolaylık sağlar. Ulusal ekonomi birleşik kelimesi de aynı kurallar uygulanarak TDK sözlükteki yerini almıştır. Ulusal ekonomi birleşik kelimesi ne demektir?

Egitim 23-05-22 21:18

Ulusal gelir ne demek? Ulusal gelir birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler yardımcı fiillerle, sıfat fiillerle ya da zaman kipleriyle oluşturulabilir. Aynı zamanda bir araya gelirken dilbilgisi kurallarına uygun olacak şekilde değişimler de geçirebilirler. Bu durumlar, birleşik kelimelerin en ince detayına kadar ele alınarak süzgeçten geçirilmesine neden olur. Her biri ayrı ayrı analiz edilen birleşik kelimeler arasında Ulusal gelir birleşik kelimesi de bulunur. Ulusal gelir birleşik kelimesi ne demektir?

Egitim 23-05-22 20:35

Ulusal ne demek? Ulusal kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilini güzelleştirerek yeni kelimeleri Türkçeleştirmeyi hedefleyen Türk Dil Kurumu, kelimelerin anlamlarıyla birlikte kökenlerini de inceler. Bu nedenle kelimelerle ilgili araştırma yapıldığında kılavuz olarak TDK kabul edilir. 1932 yılından bu yana incelemeler yapan ve kelimelerle ilgili çalışmalar yayımlayan TDK tarafından yapılan araştırmalar içerisinde Ulusal kelimesi de bulunur. Ulusal ne demektir?

Egitim 23-05-22 19:37

Staj ne demek? Staj kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilini güzelleştirerek yeni kelimeleri Türkçeleştirmeyi hedefleyen Türk Dil Kurumu, kelimelerin anlamlarıyla birlikte kökenlerini de inceler. Bu nedenle kelimelerle ilgili araştırma yapıldığında kılavuz olarak TDK kabul edilir. 1932 yılından bu yana incelemeler yapan ve kelimelerle ilgili çalışmalar yayımlayan TDK tarafından yapılan araştırmalar içerisinde Staj kelimesi de bulunur. Staj ne demektir?

Egitim 20-05-22 16:04

23 Nisan’da ne oldu? 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı anlam ve önemi nedir? 23 Nisan tarihi önemi!

23 Nisan’da ne oldu? 23 Nisan anlam ve önemi nedir? 23 Nisan tarihi önemi arama motorlarında sorgulanan konuların başında geliyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor. Ulu Önder Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu kutlu gün ulusal bayramlarımızdan birisidir. 23 Nisan’ın tarihi önemi ise bu anlamlı günde araştırılıyor. Peki; 23 Nisan’da ne oldu?

Haber 23-04-22 09:56

Kış Paralimpik Oyunları ne zaman başlıyor 2022? Paralimpik oyun nedir? Paralimpik Olimpiyatları branşları nelerdir?

Kış Paralimpik Oyunları başladı. Çin'in başkenti Pekin'in ev sahipliğinde yapılan 2022 Kış Olimpiyatları 4 Mart'ta Ulusal Pekin Stadı'nda gerçekleştirilecek törenle başladı. 9 ülkeden 650'nin üzerinde sporcunun yer alacağı organizasyon heyecanla takip ediliyor. Paralimpik adını ilk kez duyanlar ya da paralimpik oyunlarının ne olduğunu öğrenmek isteyenler, 2022 Kış Paralimpik Oyunları ile ilgili bilgileri araştırıyor. İşte detaylar!

Haber 05-03-22 13:55

2022 Kış Paralimpik Oyunları Açılışı Google'da doodle oldu! Paralimpik oyun nedir? 2022 Kış Olimpiyatları ne zaman? Hangi tarihte bitecek?

2022 Kış Paralimpik Oyunları Açılışı için Google, doodle yaparak hatırlatma yaptı. Ulusal Pekin Stadı'nda yapılacak törenle start verecek olimpiyatlara ilişkin Paralimpik oyun nedir? 2022 Kış Olimpiyatları ne zaman? Hangi tarihte bitecek? soru ve konu başlıkları merak konusu oldu. İşte ayrıntılar...

Haber 04-03-22 08:20

Deltacron varyantı nedir? Öldürücü mü? Türkiye'de var mı? Deltacron belirtileri nelerdir?

Deltacron varyantı ile ilgili İngiliz Ulusal Sağlık Güvenliği Ajansı tarafından açıklamada bulunuldu. Koronavirüsün Omicron varyantına aynı anda yakalanan hastalarda görülen yeni mutant virüs Deltacron varyantı yapılan açıklamanın ardından merak konusu oldu. Peki Deltacron varyantı nedir? Öldürücü mü? Türkiye'de var mı? Deltacron belirtileri nelerdir? Detaylar haberimizde...

Haber 15-02-22 08:56

Güneş fırtınası nedir? Açıklama geldi! Tüm dünyayı etkileyecek Güneş fırtınası ne zaman ve etkileri neler?

Son gelişmelere göre ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi tarafından Güneş fırtınasının bugün Dünya atmosferine çarpmasının beklendiği açıklandı. Güneş fırtınasının ne olduğu merak edilmeye başlandı. Peki tüm Dünya'yı etkileyebilecek nitelikte olan Güneş fırtınası nedir? Güneş fırtınası ne zaman ve etkileri neler? İşte merak edilenler...

Haber 12-10-21 19:27

Paris İklim Anlaşması nedir? Paris İklim Anlaşması maddeleri neler?

BM Genel Kurulu sonrası Paris İklim Anlaşması ve maddeleri merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Paris İklim Anlaşması'nı, atılacak yapıcı adımlara uygun şekilde ve ulusal katkı beyanımız çerçevesinde, önümüzdeki ay Meclisimizin onayına sunmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu. Peki Paris İklim Anlaşması nedir? Paris İklim Anlaşması'nın maddeleri neler? İşte ayrıntılar...

Haber 22-09-21 10:54

Mavi Dolunay ne zaman gerçekleşecek 2021? Mavi Dolunay nedir?

Az rastlanan doğa olaylarından biri olan Mavi Dolunay'ın ne zaman gerçekleşeceğine ilişkin Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) açıklama yaptı. Yakın zamanda meydana gelecek Mavi Dolunay ilk kez 1883 yılında görüldü ve kayıtlara geçti. İşte merak edilenler...

Haber 21-08-21 23:11

Perseid meteor yağmuru nedir, nereden izlenir? Perseid meteor yağmuru ne zaman yağacak?

Perseid meteor yağmuru halk arasında "yıldız kayması" olarak bilinir. Perseid meteor yağmurunun gerçekleşeceği tarih için geri sayım başladı. TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi (TUG) tarafından hazırlanan "Gök Olayları Yıllığı" takvimine göre, Perseid meteor yağmurları ağustos ayında gerçekleşiyor. İşte merak edilenler...

Haber 11-08-21 01:18

Diagnovir nedir? Diagnovir sistemi nasıl çalışıyor? 10 saniyede koronavirüs testi!

Türk araştırmacılar tarafından Bilkent Üniversitesi Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi’nde yeni bir COVID-19 testi yapabilen bir sistem geliştirdi. 10 saniyede koronavirüs testi yapabilen ve bunu yüzde 99 güvenilirlik ile sunabilen Diognavir adlı sistem, tüm güvenilirlik testlerini tamamladı. Artık kolay bir şekilde koronavirüs teşhisi konup konamayacağını merak eden vatandaşlar ise Diagnovir nedir sorusunun cevabını arıyor. Peki Diagnovir nedir?

Haber 24-06-21 15:09

Atatürk 23 Nisan'ı neden Çocuk Bayramı ilan etmiştir? 23 Nisan 1920'de ne oldu, önemi nedir?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bugün yurt genelinde pandeminin gölgesinde de olsa coşkuyla kutlanacak. Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açılışından tam bir sene sonra, 23 Nisan 1921'de Milli Bayram olarak kutlanmaya başlamıştı. Peki Atatürk 23 Nisan'ı neden Çocuk Bayramı ilan etti? 23 Nisan 1920'de ne oldu? İşte yanıtı...

Haber 23-04-21 09:41

23 Nisan 1920'de ne olmuştur? 23 Nisan'ın anlamı ve önemi nedir?

1921 senesinden beri bayram olarak kutlanan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışı ile beraber çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na bugün itibariyle az bir zaman kaldı. Vatandaşlar 23 Nisan'da ne oldu, 23 Nisan'ın önemi nedir gibi soruların yanıtını merak ediyor. Peki 23 Nisan 1920'de ne olmuştur? İşte 23 Nisan'ın önemi...

Haber 22-04-21 13:41

Dünya Sanat Günü nedir? Dünya Sanat Gününe özel mesajlar ve sözler

Dünya Sanat Günü her yıl 15 Nisan’da kutlanmaktadır. Leonardo da Vinci’nin doğum günü olan 15 Nisan’ın Dünya Sanat Günü olarak kutlanma kararı Türk sanatçı ve Ulusal Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) Başkanı Bedri Baykam’ın önerisi ile kutlanmaya başlanmıştır. Peki, Dünya Sanat Günü nedir? İşte, Dünya Sanat Gününe özel mesajlar ve sözler…

Haber 15-04-21 09:35

1-7 Nisan: Ulusal Kanser Haftası | Ulusal Kanser Haftası nedir?

Vatandaşların kanser ve kanser hastaları konusunda bilinçlenmesi ve farkındalığının artması amacıyla ülkemizde her yıl 1 - 7 Nisan tarihleri arası “Ulusal Kanser Haftası” olarak anılmaktadır. Çok sayıda kanser hastalığı vardır ve tüm bu hastalıklar ortak özellikleri sebebi ile tek bir başlık olan “kanser” adı altında toplanmıştır. Kanser, hem dünyada hem de ülkemizde en yaygın görülen hastalıklardandır. Bu sebeple kişilerin kanser hakkında bilinçlenmesi oldukça önemlidir.

Haber 01-04-21 09:17

Türkiye Ulusal Ajansı, 36 bine yakın projeye 1,4 milyar avro hibe tahsis etti

Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı: - "Bu projelerle yaklaşık 20 bini yükseköğretim programı öğrenci ve personeli olmak üzere yılda yaklaşık 60 bin kişi yurt dışındaki staj, öğrenim, gönüllülük gibi faaliyetlerden faydalanıyor"

Yurthaber 31-03-21 14:50

Ziraat Fakültesi öğrencilerine girişimcilik semineri verildi

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ziraat Fakültesi Dekanlığı tarafından “Sektörle Buluşma” etkinlikleri kapsamında düzenlenen girişimcilik semineri, 24 Mart 2021 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleşti.Ziraat Fakültesi öğrencileri ile tarım sektörü içerisinden konusunda uzman özel sektör temsilcilerini buluşturan etkinlikte; TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu İl Başkanı Esen Türker konuk edildi.Mesleğinin Ziraat Mühendislği olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Esen Türker, meslek hayatı boyunca gerçekleştirdiği toplumsal ve sosyal projeleri öğrenciler ile paylaştı.“Tarım sektörü içerisinde kadının rolü nedir?”, “Kadın iş yaşantısında günümüzde hangi sorunlar ile karşılaşıyor?” gibi birçok soruya tecrübeleri doğrultusunda açıklamalar getiren Esen Türker, ‘Ziraat Mühendisi’ adayı öğrencilere Aydın Ticaret Odası önderliğinde başlatılan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eylem Planı” çerçevesinde “ Mühendis Kızlar Staj Portalı” projesi hakkında bilgi verdi.

Yurthaber 26-03-21 16:35

Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinden ilk kareler geldi! İşte Bir Zamanlar Kıbrıs konusu ve oyuncu kadrosu

TRT'nin iddialı yapımı Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinden fotoğraflar yayınlandı. Kıbrıs Türklerinin varoluş mücadelesini ekrana taşıyacak olan dizisinin KKTC’de gerçekleşen çekimleri tüm hızıyla devam ediyor. Tamamı Kıbrıs’ta çekilerek ulusal bir kanalda yayınlanacak ilk dizi olma özelliği de taşıyan dizide Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Tayanç Ayaydın, Gülper Özdemir ve Devrim Saltoğlu başrollerde oynuyor. Peki Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinin konusu nedir?

Magazin 08-02-21 22:29

TRT'nin yeni dizisi Bir Zamanlar Kıbrıs'ın çekimleri başladı! İşte Bir Zamanlar Kıbrıs konusu ve oyuncu kadrosu

TRT'nin iddialı yapımı Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinden ilk kareler yayınlandı. Tamamı Kıbrıs’ta çekilerek ulusal bir kanalda yayınlanacak ilk dizi olma özelliği de taşıyan Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinde Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Tayanç Ayaydın, Gülper Özdemir ve Devrim Saltoğlu başrollerde oynuyor. Peki Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi konusu nedir?

Magazin 05-02-21 23:11

Kürtün’de geniş kapsamlı koronavirüs denetimi

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında geniş kapsamlı yeni tip koronavirüs (Covid-19) denetimi gerçekleştirildi.“Sağlık İçin Hepimiz İçin” sloganıyla yapılan denetleme faaliyeti Kürtün ilçe merkezinde Kaymakam Mustafa Ayvat, Belediye Başkanı Enver Şen, Gümüşhane TSO Başkanı İsmail Akçay ve diğer yetkililerin katılımıyla geniş kapsamlı olarak gerçekleştirildi.İlçe merkezindeki çay ocakları, parklar, sosyal alanlar, marketler, şarküteriler, berberler, kasaplar, ulusal zincir marketler ve diğer işletmeler ziyaret edilerek maske, mesafe ve temizlik konusunda denetlenirken, vatandaşlara da bilgilendirme yapıldı.Vali Taşbilek, denetim faaliyetinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada “Bugün Kürtün ilçemizde koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan tedbirler nedir, arkadaşlarımız hangi çalışmalarımızı yapıyor, vatandaşlarımızın kurallara uyum noktasını gözlemleyebilmek ve Kürtünlü vatandaşlarımızı ziyaret ederek hal ve hatırlarını sormak için buraya geldik” dedi.Vatandaşlara özellikle maske konusundaki duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek kış mevsimi öncesinde “mesafe” konusuna dikkat çeken Vali Taşbilek, “Maskeyle birlikte mesafe çok önemli.

Yurthaber 04-11-20 16:30