Kuzey Kore ilk kez nükleer silahları için malzeme üreten uranyum zenginleştirme tesisinden görüntüler yayımladı. Fotoğrafların yayınlanması Kore yarımadasında tansiyonun yükseldiği bir döneme denk geldi. Ancak Kuzey Kore, Kim'in ziyareti ne zaman gerçekleştirdiğini ya da hangi tesisi ziyaret ettiğini açıklamadı. Uzmanlar, Kuzey Kore'nin bilinen Yongbyon tesisinin yanı sıra en az bir uranyum zenginleştirme tesisini de gizlice işlettiğinden şüpheleniyor.
Her platformda Ukrayna'ya desteğini yineleyen İngiltere'ye Rusya'dan sert tepki geldi. İngiltere'nin Kiev yönetimine göndermeyi planladığı zayıflatılmış uranyumlu mühimmatlara tepki gösteren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Londra, ilk önce kendi adasında bu konuda deneme yapabilir." dedi.
Cumhuriyetçi senatörler, ABD’nin Rus uranyumu ithal etmesini yasaklayan bir yasa tasarısı sundu. Tasarıyı sunan Senatör John Barrosso, "Rus petrol, doğalgaz ve kömürünün ithalatını yasaklamak önemli bir adım olsa da son adım olmamalı’’ dedi
İran, yüzde 60 oranında zenginleştirilmiş uranyumu 25 kilograma yüzde 20 saflıkta zenginleştirilmiş uranyum stoklarını da 210 kilograma çıkardığını duyurdu.
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) İran'ın zenginleştirilmiş uranyum metali üretme sürecine başladığını açıklarken üç Avrupa ülkesi bunun 2015 İran nükleer anlaşması görüşmelerine tehdit oluşturabileceğini belirtti.
İran Parlamento Sözcüsü Mohammad Qalibaf, İran'ın %60'lık uranyum zenginleştirmesini başarıyla gerçekleştirdiğini açıkladı.
Birleşmiş Milletler bünyesindeki Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), İran'ın, uranyumu en az yüzde 20 oranında zenginleştirmeye başladığını teyit etti. Yüzde 20'lik saflık oranı, İran'ın nükleer silaha teknik açıdan bir kaç adım uzaklıkta olduğu anlamına geliyor.
Eski MİT çalışanı Prof. Dr. Mahir Kaynak, Şanlıurfa'da gerçekleştirilen uranyum operasyonunun, Amerika'nın, Irak müdahalesine kamuouyunu ikna etme girişimi olarak değerlendirdi.