Urfa Durum Haberleri

Fenerbahçe’de Samsunspor maçı öncesi kadro şekilleniyor! İrfan Can Kahveci ve Flip Kostic ilk 11'e...

Fenerbahçe, milli ara dönüşü Trendyol Süper Lig'in 9.haftasında deplasmanda ligde maç fazlasıyla ikinci sırada bulunan Samsunspor'a konuk olacak. Karşılaşma öncesi sarı - lacivertlilerde Çağlar Söyüncü ve Mert Hakan Yandaş sakatlıklarını atlatıp takımla çalışmalara başlarken, Allan Saint-Maximin’in durumu belirsizliğini koruyor. Aynı zamanda Uluslar Ligi'nde Milli forma ile 2 gol atan İrfan Can Kahveci ve yeni transfer Flip Kostic'in ilk 11'de yer alması bekleniyor. İşte maç öncesi son durum...

Spor 2024-10-17 15:33:29

'Rahat durmuyor' Gram altın yükselişte mi? Altın cephesinde 'pozitif beklenti' O seviyeye dikkat çekti

Altın fiyatlarında son durum ne? Altın yükselecek mi düşecek mi? Gram altının yönü ne olacak? Altın yatırımcısı ve birikimlerini altın alarak değerlendirmeyi düşünenler bu soruların yanıtını araştırırken uzmanlardan dikkat çeken açıklamalar geliyor. Altın ve para piyasaları uzmanı Şirin Sarı "Gram altın nitekim TL karşısında daha stabil kalabilse de ons altın rahat durmuyor" derken "Gram altın da ons altına paralel olarak yükseliş hareketi içerisinde devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Finans 2024-10-16 09:00:31

'İkinci emekli maaşı gelecek' EYT'lileri de ilgilendiriyor! Madde madde emeklilikte yeni sistem 'Emeklilerin maaşının düşürülmesi...'

Emekliler, emekli maaşlarına gelecek zammı konuşurken bir yandan da emeklilikte yeni sistem tartışılıyor. Ekonomi gazetecisi Faruk Erdem, madde madde yeni sistemin detaylarını açıklarken 'çalışan emekliye ikinci maaş' müjdesini anlattı. Peki, çalışan emeklilere ikinci maaş imkanı hangi koşullarda sağlanacak? 2024 ile 2025 yılları arasındaki emekli maaş farkında son durum ne? İşte EYT'liler de dahil olmak üzere tüm emeklileri ve emekli olacakları ilgilendiren o sistemin ayrıntıları...

Finans 2024-10-16 08:03:03

Ayak burkulmasına ne iyi gelir? Ayak burkulması en hızlı nasıl geçer? Ayak burkulmasına zeytinyağı iyi gelir mi?

Görülmez kazalara ya da ısınmadan yapılan sporlara bağı olarak, kişiler, ayak burkulması yaşayabilir. Olası bir durum görülmesine rağmen ayak burkulması, ciddiye alınması gereken bir durumdur. Sert doku bağlarının hasar görmesi sonucunda ayak burkulması oluşur ve hemen müdahale edilmesi gerekir.

Haber 2024-10-15 21:36:51

Sinek ısırığına ne iyi gelir? Kolonya sinek ısırığına iyi gelir mi? Sinek ısırığına ne krem sürülür?

Sadece sıcak yaz günlerinde değil, her mevsim çeşitli böceklerin ya da sineklerin ısırması durumları ile karşılaşması mümkün olabilir. Sinek ısırıklarını hafife almamak ve herhangi bir ısırık durumu yaşandığında hemen müdahale etmek gerekir. Çünkü bu durum, ciddi başka sorunlara yol açabilir.

Haber 15-10-24 21:07

Diş eti ağrısına ne iyi gelir? Diş eti ağrısını en hızlı ne keser?

Ağız ve diş sağlığı son derece önemlidir. Bu durum, hem sağlıklı bir vücut hem de özgüvenli bireyler için gereklidir. Çünkü dişlerde ve diş etlerinde görülen ve yaşanan bazı sorunlar, başka büyük hastalıkların habercisi olarak da görülebilmektedir. Diş ve ağız sağlığını, bakımın düzenli olarak yaptırmak gerekir.

Haber 15-10-24 20:05

'Soğuk hava kar yağışı getirecek' İl il sıraladı! Rusya üzerinden geliyor... İstanbul için o güne dikkat

Kar yağacak mı? Kar geliyor mu? Soğuk havanın kendini hissettirmeye başlamasıyla 'kar' soruları sorulmaya başlandı. Yurdun birçok kesiminde sıcaklıklar düşerken bazı bölgelerde gelecek soğuk havanın kar yağışı getireceği öğrenildi. İşte kar beklenen iller ve hava durumuyla ilgili son durum...

Haber 15-10-24 15:46

'Gram altında 4500 TL'yi kafasına kazıması lazım' Altın satıp araba, ev alacaklar için 'fırsat' tarihi verdi

Altında son durum ne? Fiyatlar biraz daha düşecek mi, yükselecek mi? Altın almayı düşünenler kadar elindeki altını satmayı düşünenler de bu soruların yanıtını araştırıyor. Elindeki birikimi altın alarak değerlendirmek isteyenler fiyatları takip ederken bir yandan da elindeki altını araba ya da ev almak için satmayı düşünenler satış için uygun zaman olup olmadığını merak ediyor. Finans analisti İslam Memiş buna dair çarpıcı değerlendirmeler bulundu ve gram altında 4500 TL'ye dikkat çekti.

Finans 15-10-24 08:59

Dünyanın gözü ABD seçimlerinde! İki ayrı anket dikkat çekti: Trump ile Harris arasındaki fark kapandı

Tüm dünyanın gözü ABD'de yapılacak olan başkanlık seçimlerine çevrildi. Eski ABD Başkanı Donald Trump ile şu an ABD'nin 2 numarası olan Kamala Harris kıyasıya bir yarışa girerken, anket sonuçları da gelmeye devam ediyor. Eylül ve ekim ayında yapılan 2 ayrı ankette Trump ile Harris arasındaki farkın kapandığı görülüyor. İlk ankette Harris yüzde 5'lik bir avantaj sağlarken, son anket sonucunda durum yüzde 48'e, yüzde 48 olarak ölçüldü.

Haber 14-10-24 18:57

Kene kaynaklı yeni bir virüs keşfedildi! İlk belirtilere dikkat

Keneler 25'ten fazla hastalığının yayılmasından sorumlu ancak son birkaç yılda keşfedilenler de dahil olmak üzere hiç duymadığınız birçok başka hastalık var. Çin’de bilim insanları, kene kaynaklı gizemli bir virüs keşfetti. Araştırmacılar sulak alan virüsü hakkında ayrıntılar yayınladılar. 2019'da, İç Moğolistan'daki bir sulak alan parkında kene tarafından ısırılan bir hasta ateş, baş ağrısı ve kusma semptomlarıyla hastaneye kaldırıldı ve bu durum çoklu organ işlev bozukluğuna kadar ilerledi.

Haber 14-10-24 16:28

Çürük diş ağrısına ne iyi gelir? Çürük diş ağrısını en çabuk ne keser? Çürük diş ağrısı nasıl geçer?

Çürük diş, diş minesinin aşınması ve dişin iç yapısının zarar görmesi sonucu meydana gelen durumdur. Çürük diş ağrısını hafifletmek için tuzlu suyla gargara yapabilir veya ağrı kesici ilaçlar kullanılabilir. Doğal bir antiseptik olan karanfil yağı da ağrının azalmasına yardımcı olur. Bu yöntemler ağrıyı hafifletebilir ancak diş çürüğü ilerleyen bir durum olduğundan kısa sürede bir diş hekimine başvurmak en doğru çözümdür.

Haber 14-10-24 15:54

'Altın için alım fırsatı yeri...' Çarpıcı altın ve petrol yorumu 'Çok enteresan seviyelere gelecek'

Petrol ve altındaki hareketlilik ekonomi gündeminin en çok konuşulan konuları arasında. Peki, petrol ve altında beklenenler neler? Stratejist Cüneyt Paksoy, petrolde tarih vererek "Hikayenin çok enteresan seviyelere geleceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Altın tarafından ise direnç ve destek bölgelerini açıklayarak 'alım fırsatı'na dair yorum yaptı. İşte petrol ve altında son durum...

Finans 14-10-24 14:24

Polise kendini ihbar etmiş... İki çocuğunu hayattan koparan şahsın daha öncesinde polislere yapacaklarını anlattığı kamera kayıtları ortaya çıktı

Mevzular Açık Mikrofon 6284 Özel'e katılan Cemile Yıldız, eşinin çocuklarını nasıl katlettiğini anlattı. Yıldız, Murat Keklik isimli şahıstan boşanmak istedi ancak şahıs rehin aldığı iki çocuğunu katledip sonrasında intihar etti. Yıldız, durum o noktaya gelene kadar yaşanan ihmal zincirini anlattı. Acılı annenin programa katılmasıyla tekrardan gündeme gelen olayda cani babanın aslında durumu önceden kendi ağzıyla polislere "Aile katliamı yapacağım" sözleriyle bildirdiği görüntüler ortaya çıktı.

Haber 13-10-24 14:02

Görenler inanamadı! Acı tablo... 'İnsan ne diyeceğini bilemiyor, işimiz gerçekten zor'

Denizli'nin Buldan ilçesinde içinde barındırdığı 182 çeşit kuş türünden dolayı 'Kuş Cenneti' olarak bilinen Süleymanlı Yayla Gölü'nde neredeyse su kalmadı. Can çekişen gölü gören ziyaretçiler, göl ve nilüferlerin son halinin acı verici olduğunu ifade etti. Sık sık memleketine geldiğini söyleyen bir kişi "Çocukluğumu hatırlıyorum, su derinliği çoktu ama şu anki durum maalesef ki kurumuş durumda. Kuraklıktan nilüferler de ortaya çıkmış. Eğer burada kışın kar yağmazsa işimiz gerçekten zor" dedi.

Haber 13-10-24 08:03

Türkiye'de dondurucu soğuklar için tarih belli oldu! Sıcaklık -11 dereceye kadar düşecek

Türkiye'de sıcaklıklar son dönemlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretti. Ekim ayının gelmesiyle birlikte sıcaklıklar belli dönemlerde düşüş gösterse de hava sıcaklıkları normalin üzerinde seyrediyor. Meteoroloji platformu WXCharts'e göre bu durum tam tersine dönecek ve sıcaklıklarda keskin bir düşüş yaşanacak. Türkiye için işaret edilen tarih 25 Ekim olurken, bazı bölgelerde sıcaklığın -11 dereceye kadar düşeceği aktarıldı.

Haber 12-10-24 10:37

Diş iltihabına ne iyi gelir? Dişteki iltihap en hızlı nasıl geçer? Diş iltihabı evde nasıl giderilir?

Diş iltihabı diş etleri veya diş köklerinde meydana gelen enfeksiyon ve iltihaplanma durumu olarak ifade edilebilir. Bu durum genellikle ağız içinde meydana gelen sorunlardan kaynaklıdır. Diş çürümesi, diş eti hastalıkları gibi durumlar diş iltihabının ana sebebi olabilir. Acı ve sızı hissettirerek belirtiler verir. Peki, diş iltihabına ne iyi gelir? Dişteki iltihap en hızlı nasıl geçer? Diş iltihabı evde nasıl giderilir?

Haber 10-10-24 16:09

Bademcik şişmesine ne iyi gelir? Bademcik şişmesi en hızlı nasıl geçer? Bademcik şişmesi antibiyotiksiz geçer mi?

Bademcik şişmesi genel olarak enfeksiyon kaynaklı olan ve özellikle de bademcik iltihaplanması sonucu oluşan bir durumdur. Hemen herkeste görülebilen bu durum ihmal edilmemesi gereken bir sağlık sorunudur. İnsan bedeninde önemli organlar olan bademcikler, bağışıklık sisteminin bir parçasıdır ve bağışıklık sisteminin zayıflamasından dolayı bademcik şişmesi yaşanır.

Haber 10-10-24 12:00

Elini çabuk tutmayanın faturası yüksek geliyor! İşte düşürmenin yöntemi...

Sonbahar mevsiminin içindeyken bazı şehirlerde hava hissedilir oranda soğumuş durumda. İstanbul'da da durum benzer şekilde. Kışa hazırlık başlarken uzmanlar özellikle kombi bakımına dikkat çekti. Çünkü bakımı yapılmamış kombi, kabarık fatura olarak kendini gösterebiliyor.

Finans 09-10-24 15:45

9 Ekim ne günü? Bugün ne günü? Tarihte 9 Ekim

Bir yıl içinde yer alan 365 günün neredeyse her biri için önemli bir olay, durum ya da anlam vardır. Bu anlamlar, belirlenen gün içinde yaşanan olayların önemine göre işaretlenir. İşaretlenen önemli günlerin bazılarının amacı o günleri unutmamak ve vakti geldiğinde anmak bazıları ise çeşitli konularda farkındalık yaratmaktır.

Haber 09-10-24 09:46

Galatasaray'da Icardi krizi! Maçın ardından apar topar tatile gitmişti, sözleşmesindeki gizli madde ortaya çıktı

Galatasaray'da bu sezona oldukça tutuk başlayan Mauro Icardi son oynanan Alanyaspor mücadelesinin ardından özel uçakla tatile çıkarken bu durum eleştirileri de beraberinde getirmişti. Edinilen bilgiye göre Arjantinli yıldızın sözleşmesinde özel bir madde olduğu öğrenildi. İşte detaylar...

Spor 08-10-24 11:00

Hâlsizliğe ne iyi gelir? Hâlsizlik neden olur, nasıl geçer?

Gün içinde pek çok kişi kendini bitkin veya enerjisiz hissedebilir. Bu durum genellikle yoğun bir yorgunluk hâli olarak tanımlanır ve kişinin günlük rutinini zorlaştırabilir. Hâlsizlik, sabahları yataktan kalkmayı, işe odaklanmayı ve normal aktiviteleri sürdürmeyi güçleştirir. Bazı vakalarda, bu sürekli yorgunluk hissi, altta yatan bir sağlık sorununun belirtisi olabilir ve dikkate alınmalıdır. Peki, hâlsizliğe ne iyi gelir?

Haber 07-10-24 18:32

Boğaz yanmasına ne iyi gelir? Boğaz yanması nasıl geçer, boğaz yanması için ne yapmalıyım?

Boğaz yanması, günlük yaşamda sıkça rastlanan ve insanların yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyen bir rahatsızlıktır. Bu durum, sadece rahatsız edici bir his oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda bazı ciddi sağlık sorunlarının da belirtisi olabilir. Bu nedenle, boğaz yanmasının hangi koşullarda bir sağlık kuruluşuna başvurarak uzman yardım alınması gerektiğini bilmek son derece önemlidir. Peki, boğaz yanmasına ne iyi gelir?

Haber 07-10-24 18:30

Sivilceye ne iyi gelir? Sivilceyi en hızlı ne yok eder?

Sivilce (akne), ciltteki yağ bezlerinin aşırı aktif hâle gelmesi ve gözeneklerin tıkanması sonucunda ortaya çıkan yaygın bir cilt problemidir. Bu tıkanma, cilt yüzeyinde biriken sebum (yağ) ve ölü deri hücreleri nedeniyle meydana gelir. Tıkanan gözenekler bakteri üretimi için uygun bir ortam oluşturur ve bu durum iltihaplanmaya yol açabilir, böylece iltihaplı ya da iltihapsız sivilceler oluşur. Peki, sivilceye ne iyi gelir?

Haber 07-10-24 18:26

27E durakları - 27E Şirintepe - Kabataş hattı durakları nelerdir? 27E saatleri ve durak isimleri

İstanbul'da yaşayanlar için 27E otobüs durakları, bu hattı kullanmak zorunda kalanlar tarafından sıklıkla araştırılan bir konudur. Uzun bir güzergaha sahip olan 27E, pek çok duraktan geçer ve bu durum, hattın güzergahı hakkında güncel bilgilere ulaşmanın önemini artırır. İETT, çeşitli sebeplerle 27E otobüs duraklarında zaman zaman değişiklikler yapabildiğinden, yolcuların bu değişiklikleri takip etmesi büyük bir ihtiyaç oluşturur. Peki, 27E Şirintepe - Kabataş hattı durakları nelerdir?

Haber 07-10-24 18:20

Galatasaray maçında gol kaçıran Alanyasporlu Serdar Dursun'dan Fenerbahçeli taraftara mesaj! Tartışmalı pozisyona da son noktayı koydu

Dün oynanan Galatasaray - Alanyaspor maçında Serdar Dursun'un son dakikalarda boş kaleye kaçırdığı gol herkes tarafından konuşuldu. Bazı Fenerbahçeli taraftarlar bu durum üzerinden Serdar Dursun'u eleştirirken, deneyimli futbolcu kendisine destek veren taraftara ise cevap verdi. Serdar Dursun, zeminden dolayı topun son anda sektiğini ve daha öncesinde tartışma yaratan pozisyonda ise faul olduğunu söyledi. Yaşanan bu pozisyon ise geçen yıl oynanan Galatasaray - Karagümrük maçını akıllara getirdi.

Spor 07-10-24 11:38

Alanyaspor maçında çok etkisiz kalmıştı! Mauro Icardi maç biter bitmez İstanbul'dan ayrıldı

Alanyaspor karşısında mücadeleye ilk 11'de başlayan ancak etkisiz futboluyla maçın son bölümünde oyundan alınan Mauro Icardi eleştirilere maruz kalırken, Arjantinli futbolcu maçın ardından tatil için İstanbul'dan ayrıldı. Bu durum bazı taraftarların eleştirilerine neden oldu. İşte detaylar...

Spor 07-10-24 11:20

İstanbul'da 20 bin TL'nin altına kiralık evler sadece o ilçelerde! Asgari ücreti aştı '30 bin TL'lik evde 50 bin TL'ye oturmak zorunda'

Ev kiraları bir süredir ciddi artış gösteriyor. Kiralık ev fiyatları bu denli yükselmişken kiracılar da bütçelerine uygun bir ev bulma konusunda büyük sorunlar yaşıyor. Türkiye'nin hemen hemen her ilinde bu durum kendini gösterirken özellikle İstanbul'da çok daha dikkat çekici boyutlara ulaştı. İstanbul'da neredeyse 20 bin TL'nin altına kiralık ev bulmak imkansıza yaklaştı. Sınırlı sayıda ilçede ortalama kiralar 20 bin TL'nin altında kalırken bazı ilçelerde ise bu sınır 40 bin TL olmuş durumda.

Finans 07-10-24 08:35

Aynı ev bir farkla daha düşük fiyatlı! Ev sahibi - kiracı anlaşmazlıklarında yeni boyut! Arabulucuyla da anlaşılmazsa...

Bir süredir ev sahipleri ile kiracılar arasındaki fiyat anlaşmazlıkları sık sık gündem oluyor. Şimdi bu anlaşmazlıklara yeni bir boyut eklendi; o da kiracıların ev satılığa çıkarılınca evi alıcıya göstermek istememesi. Peki, bu durum yasal mı? Ev sahiplerinin bu konuda hangi hakları var ve neler yapabilirler? Gayrimenkul uzmanları ve avukatlar, kiracının satılığa çıkarılmış evi alıcılara göstermemesi halinde yapılabilecekleri anlattı.

Finans 07-10-24 08:00

Ekim ayında gözümüzü adeta kan donduran kadın cinayetlerine açtık... 1 haftada 7 kadın vahşice katledildi

Ekim ayının ilk haftasında kadın cinayeti haberlerinin ardı arkası kesilmedi. Sadece basın tarafından duyurulan kadın cinayetlerinin sayısı bir haftada yediyi gördü. Eylül ayında da durum farksızdı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nda paylaşılan istatistiksel verilere göre 34 kadın cinayeti işlendi, 20 kadın ise şüpheli bir şekilde ölü bulundu.

Haber 06-10-24 16:50

Mide kanaması geçiren ne yemeli? Mide kanaması sonrası beslenme

Mide kanaması midenin iç yüzeyinde bulunan damarların zarar görmesiyle mideye kan sızmasıdır. Dikkat edilmesi gereken bir durum olan mide kanamasının ardından beslenmeye özen gösterilmelidir. Midenin iyileşme sürecini doğrudan etkileyecek beslenme, doğru şekilde yapılmalıdır. Peki, mide kanaması geçiren ne yemeli? Mide kanaması sonrası beslenme nasıl olmalıdır?

Haber 06-10-24 14:30

Zam söylentisi bile yetti! Hem hastalar hem eczacılar zorda! Bazı ilaçlarda tedarik sıkıntısı yaşanıyor

'Ekim ayında ilaçlara zam gelecek' söylentisi hem eczacıları hem de hastaları zora soktu. Son günlerde eczanelerde kanser, insülin, göz damlaları, çocuk antibiyotikleri ve epilepsi ilaçlarının bulunamadığı belirtildi. Ankara Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Berna Yücel Mintaş, "Sıkıntı çektiklerimiz muadili olmayan ilaçlar. Depoları aradığımızda ya ellerinde olmadıklarını söylüyorlar yada sınırlı sayıda veriyorlar. Gerçekten üzücü bir durum" açıklamasını yaptı.

Finans 06-10-24 00:00

Kredi kartından nakit çekemeyenler KMH hesaplarına yöneldi! Borçlanma 1 yılda çığ gibi büyüdü

Kredi kartlarından kullanılan nakit çekimine ve taksit sayısına sınırlandırma gelmesiyle beraber kart kullanıcıları KMH hesaplarına yöneldi. KMH hesaplarından çekilen para bir yıl içerisinde 130 milyar TL'den 315 milyar TL'ye yükseldi. Bu durum ise yüzde 142'lik bir artışı gözler önüne serdi.

Finans 05-10-24 11:38

Kucağında patladı, hastanelik oldu! Bunu bilmeyen yanıyor: Sıcak su torbasındaki o detaya dikkat!

Herkesin evinde olan sıcak su torbaları özellikle kış günlerinde sık sık kullanılıyor. İngiltere'de genç bir kadının sancısını dindirmek için karnına koyduğu sıcak su torbası patladı. Uzmanlara göre bu durum her an herkesin başına gelebilir çünkü birçok kişi bilmiyor ama sıcak su torbalarının da bir son kullanma tarihi var.

Kadin 05-10-24 09:47

Bunun adı sevgi değil çocuk istismarı! Bebeği dudağından öpüp kaydetti, 'teyzesini yedi' diye paylaştı

Sosyal medyada 'Yedi teyzesini yedi dünyam' diyerek paylaşılan bir video görüntüsü mide bulandırdı. Genç kadının bebeği dudaklarından uzun süre öptüğü görüntüleri izleyenler dehşete kapılırken, tepkiler çığ gibi büyüdü. Söz konusu görüntüleri yayımlayan hesaptan "Kendisi çocuk istismarcısı bir pedofili. Birçok videosunu izledim ve hepsinde durum aynı." iddiasında bulunuldu.

Haber 04-10-24 12:44

Fenerbahçe'de Dusan Tadic: O golleri atsaydık durum farklı olabilirdi

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Twente ile 1-1 berabere kaldı. Sarı - lacivertlilerde Dusan Tadic ve Sofian Amrabat karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Spor 04-10-24 00:57

Asgari ücret zammında rakam yükseldi! Kalem kalem hesapladı... 22 bin TL sınırı aşıldı, emekli aylığında ise masadaki oran can sıktı

Çalışanı, emeklisi herkes 2025 asgari ücret zammı kaç TL olacak? Emekli maaşına ne kadar zam gelecek? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? sorularına yanıt ararken, olası zam senaryoları ortaya çıktı. Asgari ücret zammı için konuşulan rakam az da olsa artarken, emekliler için durum daha da kötüleşti. Uzman isim 2025 maaş zamları için tahminlerini açıklarken, yeni asgari ücret ve en düşük emekli maaşı için rakam verdi. İşte 2025 asgari ücret ve emekli maaş zammıyla ilgili olası senaryolar...

Finans 03-10-24 08:16

2 Ekim ne günü? Bugün ne günü? Tarihte 2 Ekim

Bir yılın 365 günü için çeşitli işaretlemeler yapılmış ve her bir güne özel bir durum atfedilmiştir. Bu günlerden bazıları dünya çapında kabul edilirken bazı önemli günler sadece ülkelerin kendi içinde kabul edilir ve kutlanır. Böyle günlerde çeşitli etkinlikler de düzenlenebilir.

Haber 02-10-24 09:08

Ekim ayı balıkları nelerdir? Ekim ayında hangi balıklar yenir?

Sağlıklı beslenmeyi tercih eden kişiler tüm sebzeleri, meyveleri, tahılları olduğu gibi balıkları da mevsimi geldiği zaman tüketmeyi tercih ederler. Doğru beslenmenin bir şartı olan bu durum için tüm mevsimlerin besinlerini takip etmek ve zamanında bu besinleri tüketmek son derece önemlidir.

Yemek 01-10-24 10:33

Beyrut'taki son durumu anlatan Fulya Öztürk'e müdahale edildi!

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki son durum ile ilgili bilgi veren muhabir Fulya Öztürk ve kameraman Doğukan Yıldırım'a müdahale edildi. Kamera yere düştü ve ardından yayın kesildi.

Haber 29-09-24 23:02

'O kadar soğudum ki kasaplık mesleğini bıraktım' Neredeyse yarı fiyatına olsun diye...

Kıyma diye ne yediğinizi hiç düşündünüz mü? Özellikle ucuz fiyatlı kıymada büyük bir sahtekarlık olma riski çok yüksek. Gıda sahtekarları kıymanın maliyetini düşürmek için kıymanın içine kokmuş et, taşlık, tavuk ya da sucuk karıştırabiliyor. Bu durum hem insan sağlığını hem de vatandaşın cebini direkt olarak etkiliyor. Bazı kasaplar "Para hırsı olduğu sürece her şeyi yapıyorlar" derken daha önce markette çalışmış bir kişi ise "O kadar o kişilerden soğudum ki kasaplık mesleğini bıraktım" dedi.

Haber 29-09-24 08:42

Fenerbahçe'de İsmail Yüksek ile yönetim arasında gerilim! Ocak ayında ayrılmaya karar verdi

Fenerbahçe'nin orta sahadaki yıldızlarından İsmail Yüksek hakkında dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Yapılan yeni transferler sonrası kalabalık bir orta sahaya kavuşan sarı-lacivertlilerde bu durum İsmail Yüksek'i rahatsız etti.

Spor 28-09-24 10:11

Trabzonspor'dan tarihe geçecek adım! Bankalar Birliği'nden çıkan ilk takım oldu!

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'da önemli bir gelişme yaşandı. Bordo-mavililer, bugün itibarıyla tüm borçlarını kapatarak Bankalar Birliği'nden ilk çıkan kulüp olma başarısını gösterdi. Bu durum, kulüp için finansal açıdan büyük bir adım olarak değerlendirildi.

Spor 27-09-24 17:36

Galatasaray ve Fenerbahçe kazandı, Beşiktaş kaybetti! Bu sonuçların ardından ülke puanında işler iyice karıştı... İşte son durum

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden 3 temsilcimiz de maçlarını oynadı. Galatasaray ile Fenerbahçe rakiplerini mağlup ederken, Beşiktaş Ajax deplasmanından mağlubiyetle döndü. Alınan bu sonuçların ardından gözler ülke puanı sıralamasına dönerken, güncel sıralama belli oldu. İşte detaylar...

Spor 27-09-24 12:43

Erdoğan'dan ABD'de çarpıcı mesajlar! BM'ye 'Netanyahu' uyarısı: Tarihi kara bir leke olarak geçer

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti sırasında Türkevi'nde gazetecilere önemli değerlendirmelerde bulundu. Gündemdeki konulara dair dikkat çeken mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar ise şöyle: İsrail'in Gazze ve Lübnan'daki saldırıları, Türkiye'nin BRICS ve ASEAN'a olası üyeliği, ekonomideki son durum, AK Parti'deki değişim ve teğmenlerin kılıç çakma görüntüleri.

Haber 26-09-24 19:58

Enerjisi hiç bitmeyen çocuklarınızın elinden bırakamayacağı oyuncaklar

Çocuğunuz gün boyu hiç durmadan koşuyor, zıplıyor ve enerjisi bir türlü bitmiyor mu? Merak etmeyin, bu çoğu ebeveynin yaşadığı bir durum! Çocuklar, keşfetmeyi ve hareket etmeyi severler, bu da onların enerjilerinin sürekli aktif olmasını sağlar. Ancak, evde ya da dışarıda bu enerjiyi doğru şekilde yönlendirmek bazen zor olabilir. Bunun için onların hem eğleneceği hem de enerjilerini doğru bir şekilde kullanacakları oyuncaklardan oluşan bir liste hazırladık.

Haber 26-09-24 14:13

Geniz akıntısına ne iyi gelir? Geniz akıntısını en hızlı ne keser?

Geniz akıntısı, birçok insanın zaman zaman karşılaştığı rahatsız edici bir durumdur. Bu durum, burun içindeki mukusun boğaza doğru akmasıdır. Burun ve boğazdaki bezlerin sürekli ve aşırı olarak mukus salgılaması sonucunda ortaya çıkan bu sorun boğazdan sürekli olarak mukus akıyor hissi yaratır. Mukus, normalde refleks olarak yutulur fakat üretimi fazla olduğu zaman boğazda birikir ve geniz akıntısına sebep olur.

Haber 25-09-24 13:50

Burun akıntısına ne iyi gelir? Burun akıntısı hemen nasıl geçer?

Burun akıntısı, aşırı burun boşalmasına denir. Burun akıntısı, berrak bir sıvı, yoğun bir mukus veya bu ikisinin arasında bir kıvama sahiptir. Genel olarak soğuk algınlığı, alerjiler ya da sinüzit gibi durumların bir belirtisi olan burun akıntısı, rahatsız edici bir durum olsa da pek çok yöntemle hafifletilebilir. Burun akıntısına iyi gelecek yöntemlerden en iyi gelen yöntem, bol miktarda sıvı tüketimidir.

Haber 25-09-24 13:32

Kabus geri mi dönüyor? Uzmanlar uyardı, Covid-19'un yeni varyantı daha hızlı yayılıyor!

21. yüzyılın korkulu rüyası Covid-19 yeni ve daha dinamik varyantıyla yayılmaya devam ediyor. 'XEC' için endişe veren açıklama geldi. Mevsim geçişleriyle beraber hastalıkların yaygınlaşması arttı. Bu durum yeni varyantın bulaşıcılığını da arttırdı. Uzmanlar yeni varyant için dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Haber 24-09-24 15:58

Yeni asgari ücretle ilgili bir karamsar senaryo daha! 'Ciddi sıkıntı yaratacak' diyerek oran verdi

2025 asgari ücreti ne kadar olacak? Neredeyse bütün çalışanları ilgilendiren rakamla ilgili bir senaryo daha... Yüksek zam bekleyenler ise bir kez daha hayal kırıklığına uğrayacak. IMF değerlendirmesinin altını çizen ekonomist Prof. Dr. Evren Bolgün katıldığı canlı yayında 2025 asgari ücret beklentisini paylaşarak, 'Bu durum ciddi sıkıntı yaratacak' ifadelerini kullandı.

Finans 24-09-24 13:00