'Ayakta idrar yapmanın prostat hastalıklarına neden olduğuna' dair yaygın bir inanış olduğunun altını çizen Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Mithat Kıvrak, “Mevcut bilimsel veriler bu iddiayı desteklemiyor. Prostat hastalıklarının nedenleri arasında genetik faktörler, yaşlanma ve hormonal değişiklikler daha belirgin rol oynar” dedi.
Cinsellik hem sağlığı hem de iletişimi etkileyebiliyor. Yapılan ufak hatalar cinsellikte büyük problemlere sebep olabiliyor. Bu da partnerinizle sorunlar yaşamanıza yol açabiliyor. Uzman ürolog yaptığı paylaşımda cinsel hayatı mahveden 5 şeyi açıkladı.
Ürolog Dr. Gerald Collins, dünya genelindeki pek çok erkeğin tuvalet kullanımı konusunda hata yaptığını söyledi. Özellikle erkeklerin idrarını yanlış bir şekilde yaptığını dile getiren Dr. Collins, hijyen ve sağlık açısından daha iyi olan yolu anlattı.
Ameliyatlarda yapılan yanlış hamleler hastanın hayatını tamamen değiştirebiliyor. Fransa'da ismi açıklanmayan bir hastaya yapılan ameliyatta yapılan yanlış müdahalelerin ardından hastanın penisi tamamen çıkartıldı. Yaşanan talihsizliklerin ardından dava açan hasta davayı kazandı.
Cinsellik her ne kadar konuşulmayan konular arasında bulunsa da birçok kişi için oldukça önem taşıyor. İnsanların çoğu cinselliği en temel ihtiyaçlar arasında görüyor. Seks hakkında çeşitli uygulamalar, trendler bulunuyor. Son zamanlarda Dünya'da yeni trend olan 'No Nut November' diye adlandırılan akım sağlığı riske atabilir. Uzmanlar No Nut November'ın risklerini paylaştı.
Böbrek sağlığı hayatımızı oldukça etkiliyor. Birçok böbrek rahatsızlığı bulunuyor. Bu böbrek rahatsızlıkları arasında bulunan böbrek taşı düşürmek hastanın dayanılmaz ağrılar çekmesine neden oluyor. Toplumda böbrek taşı düşürmek ile ilgili doğru bilinen yanlışlar bulunuyor. Uzmanlar bu yanlışlar hakkında uyarıyor.
Böbrek sağlığı oldukça önem taşıyor. Uzmanlar böbrek sağlığını korumak adına bol su içmeye ve sağlıklı beslenmeye önem verilmesi gerektiğini vurguluyorlar. Ancak elde olmayan etkenlere bağlı olarak da böbrek hastalıkları meydana gelebiliyor. Bu sebeple böbrek hastalıklarını erken teşhis etmek için düzenli olarak kontrol yaptırmak gerekiyor.
Sistit, idrar yolları ve üreme sisteminde en sık görülen hastalıklar arasında yer alır. İdrar yollarının iltihaplanması olarak özetlenen sistit, kadınlarda daha sık görülür. Sistit tedavisi zamanında yapılmadığında, hastalık böbreklere kadar ilerleyebilir. Mesane ve böbrekte kalıcı hasar oluşturabilen sistite kadınların yüzde 20'si hayat boyunca en az 1 kez yakalanır. Peki sistit belirtileri nelerdir? Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mesut Yeşil anlattı.
Ürolojik hastalıklar, idrarın vücutta süzülmesi ve taşınması sonucu meydana gelen rahatsızlıklardır. Her yaştan erkek, kadın ve çocuğu etkileyebilen bu durum, kadınlarda idrar yollarını, erkeklerde ise idrar ve üreme yollarını etkiler.
Böbreklerdeki taşların boyunun önemli olmadığını vurgulayan Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Barbaros Başeskioğlu, ufak bir taşın bile böbrek yetmezliğine yol açabileceğini söyledi.
Çocuklarda altına kaçırmanın sık görülen bir durum olduğunu söyleyen Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Serdar Aykan, bu durumun 5 yaşındaki 100 çocuktan 15’inde gözlenebildiğine dikkat çekti.
Testosteron düşüklüğü nedenlerinin altında farklı sebepler yatabileceğini söyleyen Üroloji ve Androloji Uzmanı Op. Dr. Tansel Kaplancan, testosteron düşüklüğü durumunda neler yapılması gerektiğini anlattı. Testosteron düşüklüğünün ciddi sorunlara neden olabileceğini söyleyen Kaplancan, testosteron düşüklüğü belirtilerine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. İşte detaylar...
Yenidoğan bebeklerde sünnet ile ilgili merak edilen soruları yanıtlayan Üroloji uzmanı Uzm. Dr. Erdal Alkan sünnet ile ilgili dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Uzm. Dr. Alkan, sünnet ne zaman yapılmalı, nerede yapılmalı, riskler nedir sorularını ayrıntılarıyla yanıtladı.