Teknolojinin günden güne daha da gelişmesi ve internetin günlük hayatın çok önemli bir parçası hâline gelmesiyle birçok yeni kavram da ortaya çıktı. Özellikle pandemi süreci ile yaşanan karantina döneminde insanların eve kapanması sonucunda iletişim, eğitim gibi durumlar da uzaktan olmaya başladı.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf paketini dün kamuoyu ile paylaştı. Bakan Şimşek, ''Kamuda esnek ve uzaktan çalışma modellerini geliştireceğiz.'' dedi. Bakan Şimşek'in açıklamasının ardından memurlar için uzaktan ve esnek çalışma taslağı ortaya çıktı, ayrıntılar belli oldu.
Koronavirüs salgınıyla birlikte hayatımıza dahil ettiğimiz evden çalışma modeli kısa bir süre içerisinde yaygınlaşmıştı. Pandemi sonrasında da işverenler için maliyet tasarrufu sağlayan uzaktan çalışma modeli, ofis kiralarını ev kiralarından daha ucuz hale getirdi. Satılık ofis sayıları 2020'den bu yana rekor kırıyor. İşte haberin detayları...
‘Aile Koruma Kalkanı Paketi’ ile ev hanımlarına emeklilik yolu açılırken çalışan anneler için de erken emeklilik yolu için yeni adımlar atılacak. Yeni düzenlenme ile birlikte bakıcı desteği ya da uzaktan çalışma modellerinin de geleceği öne sürüldü. İşte tüm detaylar…
Evden çalışma sistemini dünya çapında çok sayıda kişi tecrübe ediyor. Ancak bir Meta çalışanı evden çalışmaya yeni bir boyut kazandırmış durumda. Meta'nın sanal gerçeklik kolu Reality Labs'ta çalışan 'çılgın' adam, seyahat ederken evden çalışabilmek için bir yolcu gemisi dairesine 300 bin dolar ödedi. 12 yıllık bir kira kontratına imza atan çalışan, böylece dünyayı gezerken evden çalışmaya devam edebilecek.
Koç Holding İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkileri Başkanı Özgür Burak Akkol: - "Office Free uygulaması ile çalışma arkadaşlarımıza kendi işlerinin gerekliliklerine göre uzaktan çalışma tercihlerini yapabilme özgürlüğünün yanı sıra, istedikleri herhangi bir şirket ofisinde çalışma imkanı da sağlayarak, alışılagelmiş hibrit çalışma modelinin ötesinde bir deneyim sunuyoruz"
Uzaktan çalışmanın artışı ile çalışma alanımızı evlerimize taşırken başlarda bazı zorluklar yaşadık. Bitmeyen mesailer, çalışma alanına uygun olmayan ev ortamımız ve en önemlisi de uzaktan çalışmayı ilk defa deneyimleyen bizler. Zor zamanlardı, değil mi? Zaman geçtikte hepimiz bu duruma alıştık elbette. Bu alışma sürecinin en büyük destekçisi ise evde kullandığımız yardımcı ürünler oldu. Biz de çalışma konforunuzu artıracak bu ürünler ile ilgili birkaç öneriyi sizler için derledik. İncelemeye ne
Teknoloji devi Google, hibrit bir çalışma uygulamayı planlamıştı. Ocak’ta ofiste çalışmaya başlayacak olan çalışanlar için yeni bir bildiri daha geldi.
Pandemi döneminin ardından pek çok şirket uzaktan çalışmaya geçti. Evlerinden çalışan işçiler ise maaşlarının yanında yan haklar da talep edebilir. İşte uzaktan çalışanlara tanınması gereken haklar…
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ar-Ge tasarım merkezleri ile teknoparklarda çalışan personelin 2022 sonuna kadar yüzde 50 uzaktan çalışmaya devam edebileceğini açıkladı.
Pandemide uzaktan çalışmaya geçen pek çok işyeri, verimli çalışmayı gördükten sonra işlere bu şekilde devam etti. Ancak bazı çalışanlar ise ofiste çalışmaya döndü. Peki uzaktan çalışanla ofistekilerin hakkı aynı mı? İşte yanıtı…
Koronavirüs salgını iş hayatındaki çalışma şekillerinde değişimlere neden oldu. Bu değişim evden çalışanlar için de ev masraflarının artmasına yol açtı. Yapılan araştırmaya uzaktan çalışma ev harcamalarının aylık ortalama 619 lira arttığını gösterdi.
Dünya devi Google’ın, koronavirüs sebebiyle evden çalışma yöntemini seçen çalışanlarının maaşlarında kesintiye gittiği açıklandı. Bu durumun Silikon Vadisi’ndeki diğer firmalar için de örnek teşkil edileceği belirtiliyor.
Amazon, şirket çalışanlarının bu yıl 7 Eylül’de ofise dönmesini beklediklerini açıklamıştı. Ancak bugün bu tarihlerde bazı değişiklikler yapıldı.
Ülkemizde özel sektörde çalışma saatlerinin bazen 12 saati geçebilmesi ve özellikle büyük şehirlerde ulaşımın çok zor olması, iş arayanlara evden çalışma ihtimalini düşündüren en önemli etkenler arasında. Hele ki çalışan annelerin çocuklarının bakıcıyla ya da kreşte büyüdüğü düşünülünce evden çalışmak, tam anlamıyla bir ihtiyaç gibi görünüyor.
Araştırmacılar, İzlanda'da yapılan ve dünyanın şimdiye kadarki en büyük haftada 4 gün çalışma denemesinin büyük başarıyla sonuçlandığını ve İngiltere'de de test edilmesi gerektiğini belirtti. 2015'ten 2019'a kadar süren ve 2 bin 500'den fazla kişinin katıldığı denemelerin üretkenliği ve refahı artırdığını ortaya koydu. Denemelerde, stres ve tükenmişliğin yanı sıra sağlık, iş ve yaşam dengesinin önemli ölçüde iyileştiği gözlemlendi.
Kamu kurumları kapanacak mı sorusu, 17 günlük kapanma sürecinin ardından merakla araştırılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısının ardından yapmış olduğu açıklamaların sonrasında gündeme gelen kamuda esnek çalışma hususu da pek çok kişinin zihnindeki soru işaretlerinden birisi oldu. Peki, memurlar kaça kadar çalışıyor? Kamuda esnek çalışma saatlerine mi geçiliyor?
Sosyal medya şirketi Facebook, çalışanlarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını bittikten sonra da evden çalışmaya devam edebileceklerini bildirdi.
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, toplu ulaşımdaki yoğunluğa dikkat çekti. Kendisinin de sürekli toplu taşıma kullandığını belirten Prof. Dr. Yavuz, “İnsanlar iki santim bile mesafe olmadan yolculuk yapmak zorunda kalıyor. Daha çok bulaştığını söylediğimiz bir virüs varken bunun kesinlikle çözülmesi gerekiyor. Evden çalışma imkanı olan tüm sektörlerde, bu uygulamaya geçilmesi kaçınılmaz artık" dedi.
Kamuda yeni bir çalışma modelinin hayata geçirilmesi planlanıyor. Esnek ve uzaktan çalışma sistemi kamu çalışanları için de geçerli olacak. Çeşitli modeller üzerinde çalışılan yeni sistemde dönüşümlü iş paylaşımı, dağıtılmış işgücü modeli, ödünç iş ilişkisi gibi modeller üzerinde çalışılacak. İşte, ayrıntılar...
Üç ulusal tecrit boyunca birçok kişi evden çalışırken, yeni bir anket evden çalışanların neredeyse üçte birinin sanal toplantılar sırasında pijama giydiğini ortaya koydu.
Koronavirüs nedeniyle başlayan uzaktan çalışma dönemiyle birlikte büyükşehirlerden daha az nüfuslu şehirlere göç başladı. 2020 yılında en çok göç veren şehirlerin başında 381 bin 654 kişiyle İstanbul geldi. Göztepe Nakliyat ve Depolama A.Ş. CEO’su Ulaş Gümüşoğlu, “Şehirlerarası nakliyat taleplerinde bir önceki yıla kıyasla yüzde 64 artış gözlemledik” dedi.
Sabancı şirketlerinde pandemi sonrasında beyaz ve gri yaka çalışanların yüzde 75'i tamamen ya da karma modelle uzaktan çalışmaya devam edecek.
Fransa’da yapılan bir araştırma Covid-19 salgını nedeniyle evde çalışanların veriminin yüzde 22 arttığını ortaya koydu.
Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, pandemi nedeniyle uzaktan çalışma uygulayan iş yerleri için genel kuralların belirlendiği yeni bir yönetmeliğin yayınlandığını hatırlatarak, hem işveren hem de işçinin hak kaybı yaşamaması için tarafların sözleşme yapması gerektiğini söyledi.
Koronavirüs salgının bir yılı aşkın bir süredir hayatımızda olmasından dolayı dünyanın birçok yerinde şirketler uzaktan çalışma sistemine geçmeye başlamıştı. Konuyla ilgili yönetmelik yayınlayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, uzaktan çalışma sözleşmesine dair esasları yayınladı.
Pandemiden önce çalıştığınızın işin evden olması yani uzaktan çalışma birçok çalışanın hayalini bile kuramayacağı bir sistemdi. Hemen hemen her çalışan böyle bir imkanın olmasını isterdi. Peki gerçekleşen bu çalışma sisteminden çalışanlar memnun mu?
Koronavirüs salgınından dolayı evden çalışmayı kalıcı haline getiren şirketler arasına sigorta şirketi Allianz'da katıldı. Şirketin yaptığı açıklamada, 18 Aralık itibari ile tüm çalışanları evden çalışmaya devam edecek.
Türk internet kullanıcılarının en çok tercih ettiği dijital platform olan Mynet, uzaktan çalışmayı kalıcı hale getirdi. Mart 2020’den beri evden çalışan Mynet ekibi, editörlerin kalıcı olarak uzaktan çalışmasına olanak sağlayan donanım, yazılım ve insan kaynakları süreçlerini dijitalleştirerek lokasyon bağımsız uzaktan çalışma konseptini bu çapta sürekli uygulayan Türkiye’deki ilk şirketlerden biri olacak.