Vergi Borcu Affi Haberleri

25 bin liradan fazla muayene ücreti ödemişti! Aracınızı böyle aldıysanız dikkat! O parayı ödemek zorunda değilsiniz

Araç sahipleri dikkat! Araç muayene için KDK dikkat çeken bir karara imza attı. Muayene borcu için gecikme faiziyle 25 bin liradan fazla para ödemişti. O karara itiraz edip mahkemeye koştu. Mahkeme ise, "başvurucunun aldığı aracın gecikmiş muayene ücretinin eski malik dönemine ait olduğu, bu nedenle eski malikten tahsil edilmesi gereken bedelin satın alandan tahsil edilmesinin doğru olmadığı"na kanaat getirdi.

Finans 2024-09-07 13:32:14

Fatih Altaylı da Dilan Polat'ın 'Alo Engin' paylaşımına tepkisiz kalamadı! Baştan aşağıya rezillik”

Dilan ve Engin Polat çiftinin kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamasıyla 40 yıl hapis istemiyle yargıladığı davanın bugünkü duruşmasında tahliye kararı çıkmıştı. Engin Polat, babası Sezgin Polat ve kardeşi Kürşat Polat ile muhasebecileri Ahmet Gün'ün de bulunduğu 28 sanık tahliye edildi. Davada herhangi bir tutuklu kalmamıştı. Gazeteci Fatih Altaylı da tahliye kararının sonrasında Dilan Polat'ın yaptığı 'Alo Engin' storysini eleştirdi.

Trend 2024-09-06 14:55:14

Kayıt dışı için yapay zeka dönemi başlıyor... Sahte belge kullanımın önüne geçilmesi için yepyeni yöntem

Orta Vadeli Program kapsamında kayıt dışılık ile mücadelede ve denetimlerde artık yapay zeka kullanılmaya başlanacak. Buna göre, vergi kaçakçılığını besleyen sahte belge kullanımının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Finans 2024-09-06 12:38:15

Resmi gazetede yayımlandı... Vergi borcu bulunmaması şartının kapsamı genişletildi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından Tahsilat Genel Tebliği Seri: A Sıra No: 1'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" hazırlanmıştı. Hazırlanan tebliğ, resmi gazetede yayımlandı. Buna göre, 5 bin liranın üzerinde yapacakları ödemeler sırasında hak sahiplerinden vadesi geçmiş borç durumunu gösterir belge talep edilecek.

Finans 2024-09-05 12:07:01

Enflasyon muhasebesi nedir, nasıl yapılır? Enflasyon muhasebesi nasıl hesaplanır?

Enflasyon muhasebesinin temel amacı, yüksek enflasyonun şirketlerin bilançoları üzerindeki etkilerinin saptanması ve buna bağlı olarak indirgeme işlemlerinin uygulanmasıdır. Bu yöntemin kimler tarafından ve hangi maddelerin temel alınmasıyla uygulanabileceği ise Vergi Usulü Kanunu Genel Tebliğ’i ile açıklanır. Enflasyon muhasebesinin tam anlamıyla keşfedilmesi için ise bu yöntemin kapsadığı kavramlar, işlemler ve hesaplamalar ele alınmalıdır.

Finans 04-09-24 19:35

SGK'dan IBAN uyarısı... 'Böyle bir uygulamamız yok' diyerek anlattı: Borcu olanlar dikkat!

Sosyal Güvenlik Kurumu, GSS prim borçlarına ilişkin IBAN numaralı SMS’lere kimsenin itibar etmemesi gerektiği konusunda uyarı yaptı.

Finans 04-09-24 10:07
sgk

Canlı yayında hesapladı! 4 alkol ve bir sigarada ortaya çıkan vergi ücreti astarını geçti!

Son yıllarda enflasyon nedeniyle market ürünleri, benzin derken bir de alkol ve sigaraya zam gelmişti. Yapılan istatistiki çalışmalar sonucunda bir vatandaşın dört bira ve bir paket sigara için ödediği verginin ücreti yüzde 125 arttığı belirlendi.

Finans 03-09-24 11:10

Tartışma yaratacak ÖTV açıklaması! Canlı yayında ‘Böyle bir düzen olur mu?’ diyerek anlattı…

Vergide adalet tartışmaları sürerken gündem yaratacak bir çıkış geldi. Vergi uzmanı Ozan Bingöl katıldığı bir canlı yayında lüks saatten vergi alınmadığını belirterek “İlk 7 ayda lüks saate 200 milyon dolar para ödenmiş. Saatin kendisinde olmayan ÖTV, saatin kayışında var. Böyle bir düzen olur mu?” dedi.

Finans 03-09-24 09:52

Son dakika | İsminiz bu listede ifşa olsun istemiyorsanız dikkat! Bakan Şimşek'in son uyarısı ardından bugün yürürlükte

Bakan Şimşek "Hala 1 aylık süre var" demişti, 'vergi yüzsüzlerine' ifşa cezası ile ilgili tebliğ bugün yürürlüğe girdi. 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu ve cezası bulunan mükelleflerin bilgileri açıklanacak. Bilgiler belirlenen tarih aralıklarında iki ayrı liste halinde yayınlanacak.

Finans 03-09-24 08:48

Son dakika | Vakti çoktan geldi deyip muhalefete yüklendi: Erdoğan yeni anayasa için siyasi partilere seslendi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni adli yıl başlangıcında verdiği yeni anayasa mesajıyla dikkat çekti. "Yeni anayasanın önündeki en büyük engel ön yargılardır" deyip muhalefete tepki gösteren Erdoğan, "Türkiye'nin darbe mahsulü olan mevcut anayasadan kurtulma vakti çoktan geldi" ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca sosyal medyadaki linç kampanyalarına dikkat çekip "Kimi zaman ekonomimiz, vergi rekortmeni iş adamlarımız hedef alınıyor" diyerek tepkisini dile getirdi.

Haber 02-09-24 15:24

Vergi dairelerinde yeni dönem! Dün hayata geçirildi: Ülke genelinde uygulanacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında defterdarlıkların ve vergi dairesi başkanlıklarının birleştirileceğine ilişkin açıkladığı adım, 1 Eylül itibarıyla uygulamaya geçti.

Finans 02-09-24 14:51

Bayraktar ailesi vergi rekortmeni oldu! Herkesin aklındaki o soru yanıt buldu: Rahmi Koç'un 100 yılda yaptığını Bayraktar ailesi nasıl 10 yılda yaptı?

2023 yılına ait gelir vergisi rekortmenleri belli oldu. Listede Türkiye'nin en zengin ailesi olarak bilinen Koç ailesi 3. sırada yer aldı. Bayraktarlar ise listenin ilk ve ikinci sırasında yer aldı. Listenin yayınlanmasının ardından vatandaşların aklında "Rahmi Koç'un 100 yılda yaptığını Bayraktar ailesi nasıl 10 yılda yaptı?" sorusu belirdi. Yatırım uzmanı Mert Başaran bu sorunun cevabını açıkladı.

Finans 01-09-24 15:38

Bakan Şimşek açıkladı! Tarih vererek duyurdu: Açıklayacağımız 'vergi yüzsüzü' listesinde olmak istemiyorsanız...

Vergide adaleti güçlendirmek amacıyla, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni bir adım attı. Şimşek, her bir vergi dairesine 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu ve cezası bulunan mükelleflerin isimlerini kamuoyu ile paylaşacaklarını duyurdu.

Finans 01-09-24 12:07

Resmi Gazete'de yayınlandı: Vergide ‘Enflasyon’ düzeltmesi devreye girdi! ‘Bu kişileri kapsayacak’

Hazine ve Maliye Bakanlığı 50 milyon liranın altında olan mükelleflerin geçici vergi dönemleriyle ilgili harekete geçti. 2024 hesap döneminin ikinci ve üçüncü geçici vergi dönemleri itibarıyla enflasyon düzeltmesi yapmalarına gerekmeyeceği Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finans 01-09-24 09:41

Gelir İdaresi açıkladı... Selçuk Bayraktar 2023 yılının vergi rekortmeni oldu! ilk kez konuştu

Geçtiğimiz günlerde Gelir İdaresi Başkanlığı 2023 vergi rekortmenlerini açıkladı. GİB'in verilerine göre, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar 2023 yılı vergi rekortmeni oldu. Konu hakkında hiçbir açıklamada bulunmayan Bayraktar, ilk kez konuştu.

Finans 31-08-24 15:28

Resmi Gazete'de yayımlandı: 'Enflasyon düzeltmesi' yürürlükte... Ayrıntıları da belli oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de geçtiğimiz günlerde açıkladığı yıllık cirosu 50 milyon TL'nin altında olan esnaf için enflasyon düzeltmesi yürürlüğe girdi. Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre, 2024 hesap döneminin ikinci üçüncü geçici vergi dönemleri sonu itibarıyla enflasyon düzeltmesi yapmalarına gerek olmayacak.

Finans 31-08-24 12:02

Vergi mükelleflerine enflasyon düzeltmesi! Mehmet Şimşek duyurmuştu… 10 soru 10 cevap

Nisan ve Haziran ayını kapsayan yılın ikinci çeyreğinde gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri için son gün yaklaşıyor. İş dünyasında, 2024 yılı ikinci ve üçüncü geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi kapsamından çıkarılmıştı. Bunun üzerine 10 soruda merak edilen enflasyon muhasebesi açıklandı.

Finans 30-08-24 13:13

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu... Vergi beyannamelerinin teslim süresi uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerine ilişkin verilen sürenin tarihinin uzatıldığını açıkladı. GİB'in internet sitesinden yaptığı açıklamaya göre 13 Eylül'ün sonuna kadar uzatıldığı ifade edildi.

Finans 29-08-24 16:35

Bakan Şimşek duyurdu! Küçük işletmeye enflasyon düzeltmesi... Cironuz 50 milyonun altındaysa dikkat edin

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomik gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Şimşek, iş dünyasının talepleri kapsamında enflasyon muhasebesi uygulamasında küçük işletmelere kolaylık sağlamak amacıyla yeni düzenlemelerin devreye alınacağını aktardı. Şimşek, "Yaklaşık 1,5 milyon gelir ve kurumlar vergisi mükellefini geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi kapsamından çıkarıyoruz" dedi. Bakan Şimşek, konu ile ilgili de X hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Finans 29-08-24 11:50

Yeni yılla beraber araç muayenesine zam geliyor! Yeni ücret tarifesi uzman isim açıkladı

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, 2025 yılında uygulanacak vergi, harç, araç muayene cezalardaki artış oranlarını açıkladı. Bingöl, ayrıca 2025'te daha yüksek vergilerin olacağını da aktardı.

Finans 29-08-24 11:02

Haluk Bayraktar nasıl vergi rekortmeni olduklarını açıkladı! Babasını andı... İki eserine örnek verdi

Gelir İdaresi Başkanlığı 2023 yılı vergi rekortmenlerini paylaştı. Başkanlığın açıkladığı verilere göre Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar birinci olurken; kardeşi Haluk Bayraktar ikinci oldu. Haluk Bayraktar sosyal medya hesabı üzerinden konu ile ilgili açıklamada bulundu.

Finans 28-08-24 16:30

Vergi rekortmenlerine Bakan Şimşek'ten teşekkür mesajı

Gelir İdaresi Başkanlığı, bugün 2023 yılının vergi rekortmenlerini açıkladı. İlk sırada 2022 de olduğu gibi Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise sosyal medya hesabından 2023 Türkiye vergi rekortmenlerini tebrik etti.

Finans 28-08-24 14:42

Türkiye'nin vergi rekortmenleri belli oldu! Selçuk Bayraktar ilk sırada! İkinci sırada kardeşi Haluk Bayraktar var, Rahmi Koç 3. sırada yer aldı

2023 gelir vergisi rekortmenleri Anadolu Ajansı tarafından paylaşıldı. Türkiye'nin vergi rekortmeni Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar olurken, ikinci sırada Haluk Bayraktar, üçüncü sırada Mustafa Rahmi Koç yer aldı.

Finans 28-08-24 10:20

8 milyon araç sahibini ilgilendiriyor: Akaryakıtta bir devir kapandı! Her yıl oluşan milyarlarca liralık vergi kaybına son

Türkiye'de trafiğe kayıtlı 8 milyon araç için geçerli olan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'ne geçiliyor. Araçlara dijital etiket Taşıt Tanıma Birimi (TTB) takılması artık zorunlu. Düzenlemeyle akaryakıt sektöründe vergi kayıplarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Ayrıca UTTS donanımlarının ithalatının son bulması, böyle cari açığın azaltılmasına katkı sağlanması da öngörülüyor. TTB takılması için süre bu yıl sona eriyor.

Finans 26-08-24 15:00

Kira gelirini beyan etmeyenlere cezalar yolda! 700 bin mükellef tespit edildi, Gelir İdaresi Başkanlığı harekete geçti

Kira geliri beyanları Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından mercek altında. Hatırlatmalara karşın beyanname vermeyen mükelleflerin sayısı 700 bine ulaştı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Bu mükelleflerle ilgili bilgiler, haklarında cezalı işlem yapılmak üzere ilgili vergi dairelerine bildirilecek" dedi.

Finans 25-08-24 11:11

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu.... Gelir vergisi beyannamesi süresi uzatıldı: Vatandaş istemişti

Gelir İdaresi Başkanlığı, kurum vergi beyannemeleri ve geçici gelir konularına ilişkin açıklama yayınladı. Başkanlığın duyurusuna göre, kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme ve ödeme sürelerinin 6 Eylül Cuma gününe kadar uzatıldı.

Finans 24-08-24 11:23

Uraz Kaygılaroğlu örnek vatandaş seçildi, Teşekkür Belgesi’ne layık görüldü

Uraz Kaygılaroğlu, örnek vatandaşlığını gösterdi, belgesini kaptı. Vergisini düzenli ödeyen oyuncu, Kadıköy Vergi Dairesi’nden Teşekkür Belgesi’ni aldı.

Haber 23-08-24 13:39

Biden’ın oğlu Hunter Biden için kritik ay! Eylül'de 'vergi kaçırma' davası görülecek

ABD’de 2016-2019 yılları arasında toplam 1,4 milyon dolar vergi kaçırmakla suçlanan ABD Başkanı Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden’ın California eyaletinde açılan davanın düşürülmesi yönündeki talebi, mahkeme tarafından reddedildi. Haziran ayında Delaware eyaletinde görülen başka bir dava kapsamında kanun dışı yollardan silah satın almak ve resmi belgede yalan beyanda bulunmaktan suçlu bulunan Biden, 9 Eylül tarihi itibarıyla ise vergi kaçakçılığı suçlamasıyla California'da yargılanmaya başlanacak.

Haber 21-08-24 22:09

Kredi kartının limiti aşılırsa ne olur? Kredi kartı limit aşımı kredi notunu düşürür mü?

Kredi kartı sahipleri için bu ödeme araçlarının maksimum limitlerinin nasıl belirlendiğini öğrenmek önem arz eder. Bu limitler kişinin gelir seviyesi gibi temel unsurlara göre bankalar tarafından belirlenir. Kredi kartı limitini aşan bir kişi ise dönem borcu ile kredi notunun bu durumdan nasıl etkilendiğini öğrenmek ister. Dolayısıyla "kredi kartı limiti aşıldığında ne olur, ceza ödenir mi?" gibi sorular cevaplanmalıdır.

Finans 21-08-24 17:02

Zenginlere vergi affı iddiası! Yalanlanan 'istifa' sonrası Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan da açıklama: Cumhurbaşkanımızın tercihi böyle oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ettiği iddiası yalanlanırken aynı iddiada istifanın gerekçesi olarak belirtilen "zenginlere vergi affı" konusunda da açıklama geldi. Söz konusu iddiada adı da geçen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, iddiaya yanıt verip Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "tercihini" açıkladı.

Finans 21-08-24 13:28

Yurt dışı alışverişlerinde vergi ve limit değişti! Yeni düzenleme devreye girerken alışveriş siteleri de düğmeye bastı…

Yurt dışından yapılan internet alışverişlerinde yeni düzenlemeler 21 Ağustos itibariyle devreye girdi. 4458 sayılı Gümrük Kanunu çerçevesinde, yurt dışı e-ticaret platformlarından yapılan hızlı kargo alışverişlerinin limiti 150 Euro’dan 30 Euro’ya çekildi. Avrupa Birliği'nden gelen kargolarda vergi oranı yüzde 30, AB dışı ülkelerden gelenlerde ise yüzde 60 olarak belirlendi.

Finans 21-08-24 07:50

Döşemealtı Belediye Başkanı Dal'ın odasındaki eşyalar ve makam koltuğu haczedildi! Kilim üzerinde poz verip açıkladı: 'Borcu biz yapmadık'

Antalya Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal'ın makam odasındaki eşyalar, alacaklı firmaya olan yaklaşık 100 milyon liralık borcun ödenmemesi gerekçesiyle haczedildi. Başkan Dal'ın kullandığı makam koltuğu, masa, bilgisayar, koltuk grubu, masaj koltuğu, televizyon, avize gibi eşyalar paketlenerek yediemin deposuna götürüldü. Boş kalan makam odasında kilim üzerinde poz veren Başkan Dal, "1,5 milyarlık borcu biz yaratmadık. Vicdanlı ve ahlaklı halkımız bu yapılanları unutmayacak" dedi.

Haber 20-08-24 19:11

Dilan Polat Engin Polat'ı ziyaret etti! Uzun süre ağlaştılar... Kocasından gelen yasaklar gündem oldu

'Kara para aklama ve vergi kaçırma' suçundan hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan Dilan Polat'ın tahliyesi gündeme bomba gibi düştü. Dilan Polat tahliye olur olmaz soluğu Engin Polat'ın yanında aldı. Kocasını ziyarete giden Dilan Polat'a getirilen yasaklar ise sosyal medyada gündem oldu.

Magazin 20-08-24 16:13

Hazine ve Maliye Bakanlığı ortaya çıkarmıştı: Milyonlarca kişi var! Artık e-Devlet üzerinden yapılacak

4 milyona yakın ev sahibi vergi beyannamesi vermeyince ortaya çıkmıştı. Ev sahipleri ile kiracılar için yeni uygulamanın detayları netleşti. E-kontrat için gayrimenkul uzmanları, kira sözleşmelerinin artık e-Devlet üzerinden elektronik ortamda yapılmasının öngörüldüğünü anımsatarak, fahiş fiyat artışının önüne geçilmesinin hedeflendiğini dile getirdi.

Finans 20-08-24 12:00

'Sağlık durumu hiç iyi değil! 700 - 800 gram verdi' Dilan Polat'ın tahliye kararına kardeşi Sıla Doğu'dan dikkat çeken yorum

Kara para ve vergi kaçırma gibi suçlardan hakkında açılan dava kapsamında tutuklu bulunan Dilan Polat hakkında tahliye kararı verildi. Gündem olan Dilan Polat gelişmesinin ardından Polat'ın kız kardeşi Sıla Doğu'dan da dikkat çeken açıklamalar geldi. Dilan Polat'ın sağlık durumu sorulan Doğu, "Sağlık durumu bayağı kötü. Ciddi anlamda çok kötü. Hiç iyi değil. Geçen haftadan bu zamana bi 700 - 800 gram vermişti" dedi.

Magazin 19-08-24 16:38

Mustafa Sarıgül'den Volvo çıkışı: Ohhh ne güzel! Bugüne kadar sömürdün sömürdün, TOGG bize yeter

Volvo'nun sedan araçlarını Türkiye pazarından çekme kararı bugünün ekonomi gündeminin bir numarası oldu! Türkiye'deki vergi düzenlemeleri sonrası bu kararı aldığını dile getiren Volvo yönetimine CHP Erzincan milletvekili Mustafa Sarıgül'den tepki geldi. Sarıgül çektiği videoda Volvo'yu hedef alarak 'Pılını pırtını topla git bize TOGG yeter' dedi.

Finans 19-08-24 14:27

Son dakika! Dilan Polat için tahliye: Cezaevinden çıktı! Karşılamaya gelen kalabalık grup dikkat çekti... Gündeme bomba gibi düştü: Enerji serbest

Son dakika Dilan Polat kararı: Kara para ve vergi kaçırma gibi suçlardan yargılanan Dilan - Engin Polat çifti gündemden düşmüyordu. Son dönemde sağlık sorunlarıyla gündem olan Polat, yurt dışına çıkış yasağı ve uzaktan yargılanma kararıyla tahliye edildi. Dilan Polat'ın tutuksuz yargılanma kararını Engin Polat'ın annesi Şükran Polat paylaştı. Dilan Polat tahliyesi sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girdi. Son gelişmeyle; Dilan Polat cezaevinden çıktı. O esnadaki kalabalık dikkat çekti.

Magazin 19-08-24 13:57

Vergi denetimine yeni soluk! Bakan Şimşek detayları tek tek anlattı: E-uzlaşma dönemi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, denetim süreçlerinin tamamen elektronik ortama taşınmasını sağlayacak altyapıyı oluşturacaklarını bildirdi. "Yeni sistemle, vergi müfettişleriyle mükellefler elektronik ortamda bir araya gelecek, görüşmeler bu ortamda yapılacak ve tutanaklar elektronik alınacak." diyen Bakan Şimşek e-uzlaşma dönemine geçileceğini aktardı.

Finans 19-08-24 10:28

E-devlet'ten yapılan sorgulamalar paralı mı oluyor? Gelir İdaresi Başkanlığı açıkladı: Katılma payı alınması...

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), mükelleflerin ve mali müşavirlerin eskiden olduğu gibi bundan sonra da elektronik uygulamalar üzerinden vergi kimlik numarası, vergi levhası ve vergi bilgileri sorgulama, beyanname gönderme, "vergi borcu yoktur" yazısı talep etme gibi işlemler için herhangi bir ücret ödemeyeceğini bildirdi.

Finans 19-08-24 07:05

'Yeni ekonomi programı' kapsamında yeni ücretlendirmeler... 25 kuruştan 360 TL'ye kadar fiyat belirlenecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 'yeni ekonomi porgramı kapsamında vergide yeni düzenlemeye gidiyor. Yapılan taslak çalışmaya göre, vergi sorgulamak için ücret ödenecek. Ödenecek ücret ise 25 kuruş ile 360 TL arasında değişkenlik gösterecek.

Finans 18-08-24 14:04

Kredi kartı ile fatura, vergi, trafik cezası ödeme: Kredi kartı ile fatura, vergi, trafik cezası ödenir mi, nasıl ödenir?

Fatura, vergi borcu ve trafik cezası gibi tahsilatların fiziki şubelerin yanı sıra dijital platformlar üzerinden de yapıldığı bilinir. Bu doğrultuda vatandaşlar tarafından farklı kurum ve kuruluşlara ait olan ödemelerin kredi kartı aracılığıyla nasıl yapıldığının araştırıldığı görülür. Dolayısıyla kredi kartı bilgileriyle veya fiziksel olarak bu ödeme aracının kullanılmasıyla fatura, vergi ve trafik cezası borçlarının hangi yöntemlerle yatırılabildiği açıklanmalıdır.

Finans 17-08-24 17:28

4 şehir 2 ilçe... Vergi borcuna ilave süre! Gelir İdaresi duyurdu

Mücbir sebep hali devam eden mükellefe vergi borcu için "ilave süre" imkanı tanınacak. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 4 il ve 2 ilçedeki mükellefler için mücbir sebep hali 31 Ağustos'ta sona erecek. Söz konusu halin devam ettiğini belirten mükellefler, bağlı bulundukları vergi dairelerine bireysel talepte bulunabilecekler. Başvuruların Gelir İdaresi Başkanlığınca değerlendirilmesinin ardından mükelleflerin vergi borçlarının ödenmesi için ilave süre verilebilecek.

Finans 17-08-24 11:12

Vefat eden kişinin kredi borcu ne olur? Vefat eden kişinin kredi borcu silinir mi?

Kredi borcunun tamamını ödeyemeden vefat eden bir kişinin geriye kalan borç tutarına nasıl bir işlem uygulandığı hayat sigortası kavramıyla birlikte açıklanmalıdır. Çünkü kişinin hayat sigortasının mevcut olup olmaması yasal varislerin borçtan etkilenip etkilenmeyeceğini belirleyen hususlardandır. Vefat eden kişinin hayat sigortasının mevcut olmaması durumunda bu borcu üstlenmek istemeyen yasal varislere ise mirasın reddi seçeneğinden söz edilmesi gerekir.

Finans 16-08-24 15:18

Özel sektör borçlanmaya devam ediyor: 2023'e göre 3,8 milyar dolar yükseldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Haziran 2024 dönemine ilişkin özel sektör yurt dışı kredi borcu gelişmelerini yayınladı. Buna göre 2023 yıl sonuna göre özel sektörün borçlanması 7 milyar dolar artarak 171,1 milyar dolar oldu.

Finans 16-08-24 11:06

Boşanma durumunda kredi borcu ne olur, nasıl paylaşılır?

Boşanma sürecinde bir kişinin karşı tarafa ait olan borçlardan etkilenip etkilenmediği açıklanırken çeşitli faktörler dikkate alınmalıdır. Çünkü normal şartlarda bu süreçte uygulanan prosedür net olsa da çekişmeli davalarda borçlu gözükmediği halde borçtan sorumlu olduğu düşünülen eş için mahkemeye ibrazda bulunulması mümkündür. Yine boşanma davası açılmadan önce edinilen malların paylaşımı söz konusu olduğunda ise önceden mal rejiminin seçilip seçilmediği gibi noktalar dikkate alınır.

Finans 15-08-24 20:01

SGK harekete geçti! 81 ile gönderildi! Borcu olan herkesi ilgilendiriyor

Sosyal Güvenlik Kurumu borcu olan milyonları ilgilendiren genelgeyi 81 ile gönderdi. Alacak takibini daha hızlı yapabilmek için, elektronik tebligat zorunluluğundan borçluların mal varlıklarına hızlı erişime kadar pek çok alanı kapsayan yeni uygulamayı SGK tarafından tüm şehirlere gönderildi.

Finans 15-08-24 17:35

Türk İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar Türkiye ekonomisini eleştirdi: Bozulan ekonominin bedelini biz ödemeyeceğiz

Türk İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, Diyarbakır'da düzenlenen bir toplantıya katıldı. Ağar, Türkiye ekonomisindeki yüksek enflasyonu, kayıt dışılığı, vergi adaleti gibi konuları eleştirdi. Ağar, ekonomik krizin sıkıntılarını işçi sınıfının taşıdığını ifade etti.

Finans 13-08-24 17:41

'Yüzde 30'u memura gidiyor' dediği anlar bir kez daha gündemde: 'Siz az kazanıyorsunuz diye memur çok kazanıyor olmuyor...'

Vergi Uzmanı Nedim Türkmen, katıldığı bir programda kamu bütçesine dair görüşlerini paylaştığı bölüm yeniden gündem oldu. Memur ve vekil sayısına değinen Türkmen her ikisinin de fazla olduğunu söyledi. O açıklamalar tepki toplarken bir X kullanıcısı, 'Siz az kazanıyorsunuz diye memur çok kazanıyor olmuyor' yorumunu yaptı.

Finans 13-08-24 15:04

'Borcu yoktur' yazısı alacaklar dikkat! Resmi Gazete'de yayımlandı: Değişti...

Hazine ve Maliye Bakanlığı tebliğine göre, bazı işlem ve ödemelerin yapılabilmesi için borcun bulunmadığına dair belge aranması uygulamasında, borç türü olarak vergi dairelerince tahsil edilen tüm amme alacakları dikkate alınacak. Tebliğin ilgili bölümlerine, daha önce belirlenmiş olan tecil faizi ve gecikme zammı oranlarına ilişkin veriler de eklendi.

Finans 13-08-24 10:14