Vergisiz Bilgisayar Haberleri

Dünya bu skandalı konuşuyor! Karısına uyuşturucu madde vererek 10 yıl boyunca 72 erkeğin tecavüz etmesine izin verdi... Hiçbir anını hatırlamıyor

Fransa'da günlerdir devam eden bir dava dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Fransa, karısını uyuşturucu madde ile uyutarak, 10 yıl boyunca 72 erkek tarafından yaklaşık 100 kez tecavüze uğramasına neden olduğu iddia edilen bir adamın davasını konuşuyor. İsmi sadece Gisele P. olarak açıklanan mağdur adalet arayışı içinde. Mahkemede ise 10 yıldır devam eden cinsel istismara yönelik bilgisayar kayıtları ortaya çıktı.

Trend 2024-09-05 13:37:07

Öğrencilerin alabileceği 20 vergisiz telefon belli oldu... Vergisiz telefon uygulamasından faydalanabilmek için şartlar ise çok basit

Okulların açılmasına sayılı günler kala velilerin hazırlıkları devam ediyor. Kırtasiye eşyalarından okul kıyafetlerine kadar birçok harcaması olan veliler teknolojik ihtiyaçlar için öğrencilere sunulan vergisiz telefonları araştırmayı başladı. Peki hangi telefon modelleri vergisiz? Fiyatları ne kadardan başlıyor? Vergisiz telefonların özellikleri neler? İşte detaylar...

Finans 2024-08-31 14:43:27

İkinci el telefon satışında yeni dönem: 3 ay sonra başlıyor! Tablet, akıllı saat, bilgisayar... Hepsini kapsıyor, artık zorunlu

Cep telefonu, tablet, akıllı saat, bilgisayar... İkinci el teknolojik ürün satışına yeni düzenleme geldi. Ticaret Bakanlığı, yenilenmiş teknolojik ürünlerin bakanlık bilgi sistemine kaydını zorunlu hale getirdi. Tüketici mağduriyetinin önüne geçmek ve kayıt dışılığı engellemek için alınan kararın 3 ay sonra yürürlüğe gireceği öğrenildi.

Finans 2024-08-22 07:37:22

Nafaka ödememek için kendisini 'ölü' gösterdi! Sistemi hackleyip sahte belge bile hazırlatmış

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan 39 yaşındaki Jesse Kipf'in bilgisayar dolandırıcılığı ve ağır kimlik hırsızlığı suçlarından pazartesi günü 81 ay hapis cezasına çarptırıldığını bildirdi. Kipf'in çocuklarına nafaka ödememek için eyalet kayıt sistemlerini hackleyerek kendisini ölü olarak gösteren sahte bir belge oluşturduğu ortaya çıktı.

Trend 2024-08-21 11:27:57

Cep telefonu, tablet, bilgisayar... Ticaret Bakanlığı'ndan yenilenmiş ürünlerle yeni düzenleme! 'Tüketicilerin bütçelerine daha uygun bedelle...'

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; hem yenilenmiş ürün sektörünün büyümesi hem de tüketicilerin daha etkin korunması amacıyla gerekli yasal düzenlemelerin hayata geçirildiği duyuruldu. Bakanlığın açıklamasına göre yeni yönetmelikle yenilenmiş ürünlerin belirlenen standartlara uygun olarak yaygınlaşması hedefleniyor, yenileme yetkisi suistimallerine karşı koruyucu tedbirler getiriliyor ve kullanılmış ürünlerin kayıt altına alınmasına yönelik adımlar atılıyor. İşte detaylar...

Finans 21-08-24 09:35

Döşemealtı Belediye Başkanı Dal'ın odasındaki eşyalar ve makam koltuğu haczedildi! Kilim üzerinde poz verip açıkladı: 'Borcu biz yapmadık'

Antalya Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal'ın makam odasındaki eşyalar, alacaklı firmaya olan yaklaşık 100 milyon liralık borcun ödenmemesi gerekçesiyle haczedildi. Başkan Dal'ın kullandığı makam koltuğu, masa, bilgisayar, koltuk grubu, masaj koltuğu, televizyon, avize gibi eşyalar paketlenerek yediemin deposuna götürüldü. Boş kalan makam odasında kilim üzerinde poz veren Başkan Dal, "1,5 milyarlık borcu biz yaratmadık. Vicdanlı ve ahlaklı halkımız bu yapılanları unutmayacak" dedi.

Haber 20-08-24 19:11

Mali Müşavirlerden gündem olan eylem! Hazine Bakanlığının önüne bilgisayar fırlattılar: 'Bıçak kemiğe dayandı'

Ankara Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası üyeleri Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın önünde toplanarak eylem yaptı. Bakanlığın önüne bir bilgisayar fırlatan muhasebeciler, "Enflasyon muhasebesi kolaysa, gel kendin yap!" sözleriyle Bakan Şimşek'e tepki gösterdi. Oda Başkanı Turgut Bahadır yaptığı açıklamada, "Yakında nefes alma vergisi getirirlerse hiç şaşırmayalım." ifadelerini kullandı.

Haber 19-08-24 16:33

Sokağa balta ve bıçakla çıktı, önüne gelene saldırdı! Türkiye Eskişehir'deki olayı konuşuyor... Her şeyi önceden planlamış! 'Gelecekteki azizler' detayı

Eskişehir'de 18 yaşındaki bir cani; çelik yelek, maske, balta ve bıçakla sokağa çıktı önüne gelene saldırdı. Bilgisayar oyunundan etkilendiği belirtilen saldırgan, saldırı anını da canlı yayınladı. Türkiye'nin gündemine oturan korkunç olayla ilgili ise ortaya çıkan detaylar dehşete düşürdü. Saldırganın saldırı planları ve yapacakları için bir manifesto hazırladığı belirlenirken "Gelecek azizlere motivasyon vereceksin" notu da dikkat çekti.

Haber 13-08-24 08:25

Canlı canlı yayınladı! Belinde balta, üstünde çelik yelek; önüne geleni bıçakladı... Eskişehir'de 'bilgisayar oyunu' dehşeti

Eskişehir akşam saatlerinde yaşanan bıçaklı saldırıyı konuşuyor. Bilgisayar oyunundan etkilendiği öne sürülen 18 yaşındaki A.K. üzerinde çelik yelek, maske, balta ve bıçakla sokağa çıkıp önüne gelene saldırdı. Görev yerine giden bir polis memurunun kargaşayı fark edip araya girmesiyle dehşet son buldu. Gencin saldırı anını üzerine taktığı kamerayla canlı canlı yayınladığı korkunç anlar ortaya çıktı. Bakan Yerlikaya'nın paylaştığı görüntüler dikkat çekti.

Haber 12-08-24 22:21

UEFA, yeni lig aşaması kura prosedürlerini açıkladı! Kura çekimi tarihe karışıyor...

UEFA, Avrupa kupaları kura çekiminin bilgisayar yazılımı üzerinden yapılacağını duyurdu. Bu sezonki Şampiyonlar Ligi kuraları otomatik bir yazılım ile belirlenip eşleşmeler ona göre şekillenecek. Yıllardır Şampiyonlar Ligi'nin en çok takip edilen kura çekimi detayı tarihe karışacak.

Spor 31-07-24 16:47

Hem tıp hem mühendislik okuyan doktorun başarısı görenlere ilham oldu

2017 yılında üniversiteye giriş sınavı LYS’de derece yaparak, Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi’ni kazanan ve çift anadal ile bilgisayar mühendisliği bölümünü de tamamlayan Türkiye 3’üncüsü Dr. Muhammed Furkan Daşdelen’in hikayesi herkese ilham oldu. Almanya’da tıpta yapay zekâ alanında doktora yapacak olan Dr. Daşdelen, yurt dışındaki eğitimini tamamladıktan sonra ülkesine hizmet etmek istediğini ifade etti.

Haber 23-07-24 15:32

Mavi ekran hatası nedir, nasıl çözülür? Windows mavi ekran hatası ve çözümü

Windows işletim sistemiyle çalışan bir cihazda farklı nedenlerden ötürü mavi ekran hatası ortaya çıkabilir. Bu hata genellikle cihaza yüklenen bir yazılımdan veya bilgisayar parçalarının fiziksel durumundan ötürü oluşabilir. Dolayısıyla Microsoft mavi ekran hatası nedenleri, çözümü ve tehlike derecesi üzerine bilgi aktarılmalıdır.

Haber 21-07-24 18:04

Apple Night Shift nedir, ne işe yarar? Night shift şarj yer mi?

Gerek günlük hayatta gerekse iş yaşamında çeşitli teknolojik araçlardan faydalanılmaktadır. Bu teknolojik araçlar çoğunlukla bilgisayar, akıllı cep telefonu, ipad ya da tablet olarak bilinen araçlardır. Bu cihazlarda kullanılan ve kişilerin göz konforunu doğrudan etkileyen çeşitli ışıklar vardır. Bu ışıkların bazıları gündüz kullanılırken bazıları ise gece kullanılmaktadır. Apple Night Shift da bu ışık modlarından biridir. Peki, Apple Night Shift nedir, ne işe yarar ve şarj yer mi?

Haber 17-07-24 21:04

Tablete virüs bulaşırsa ne olur? Tablete giren virüs nasıl temizlenir? Tablet virüs temizleme

Günümüzde gerek günlük işlemler gerekse iş için kullanılan birçok farklı teknolojik cihaz vardır. Bu teknolojik cihazlardan biri mobil bilgisayar olarak da tabir edilen tabletlerdir. Tablet bilgisayarlarda da tıpkı diğer bilgisayar ya da mobil cihazlarda olduğu gibi bazı zararlı yazılımlar bulaşabilmektedir. Peki, tablete virüs bulaşırsa ne olur, tablete giren virüs nasıl temizlenir ve tablet virüs temizleme işlemi nasıl yapılır?

Haber 17-07-24 21:03

FreeDOS nedir, ne anlama gelir? FreeDOS bilgisayar alınır mı?

Yeni bir bilgisayar satın alacağı zaman cihazın donanımsal özellikleri arasında FreeDOS terimine rastlayan kişiler bu sözcüğün ne anlama geldiğini araştırır. FreeDOS bilgisayarların diğer modellere göre daha düşük fiyata sahip olması da kullanıcıların bu konuda bilgi edinmek istemelerinin temel nedenlerindendir. Bu bağlamda açık kaynaklı bir işletim sistemi olan FreeDOS’un özellikleri, ne işe yaradığı ve diğer işletim sistemlerinden ne gibi farkları olduğu belirtilmelidir.

Haber 17-07-24 14:43

Virüs giren bilgisayar nasıl temizlenir? Bilgisayar virüs temizleme

Bilgisayar kullanıcıların en sık karşılaştığı problemlerden biri cihazlara bulaşan bilgisayar virüsleridir. Virüs adından da belli olduğu üzere yayılma özelliğine sahip olduğu için yerleştikleri cihazlara kalıcı hasarlar da verebilmektedir. Kötü amaçlı yazılan bu virüsler kendi içlerinde farklı türlere ve özelliklere sahiptir. Kullanıcılar cihazlarına virüs girdiğinden şüphelendikleri takdirde virüs temizleme işlemine başvurulabilmektedir. Peki, virüs giren bilgisayar nasıl temizlenir?

Haber 16-07-24 20:45

En tehlikeli bilgisayar virüsü nedir? Bilgisayar virüs isimleri, çeşitleri ve özellikleri

Teknolojik cihazlar arasında hem günlük yaşamda hem de çalışma hayatında en sık kullanılan cihazlardan biri bilgisayarlardır. Masaüstü bilgisayar ve dizüstü bilgisayar olarak iki sınıfa ayrılan bu cihazlarda bazı durumlarda virüslerle karşılaşılmaktadır. Bilgisayar virüsleri sayı açısından çok fazladır ve her virüsün kendine has özellikleri vardır. Peki, en tehlikeli bilgisayar virüsü nedir, bilgisayar virüs isimleri, çeşitleri ve özellikleri nelerdir?

Haber 16-07-24 20:44

Bilgisayar virüsü nasıl bulaşır? Bilgisayarımda virüs olduğunu nasıl anlarım?

Günümüzde gerek iş gerekse günlük yaşantıda en sık kullanılan teknolojik cihazlardan biri bilgisayarlardır. Bilgisayarlar üzerinden birçok farklı işlem kolaylıkla yapılabilmektedir. Bu cihazların sağlıklı bir şekilde işlevini yerine getirebilmesi için bazı noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu noktalardan biri de bilgisayar virüsleridir. Peki, bilgisayar virüsü nasıl bulaşır ve bilgisayarımda virüs olduğunu nasıl anlarım?

Haber 16-07-24 20:43

MAC adresi nedir, niçin kullanılır? MAC adresi ne işe yarar?

İnternet kullanımın artması ve teknoloji alanındaki yeni gelişmelerle beraber insan yaşamına birbirinden farklı terimler adım atmıştır. Bu terimlerden biri de MAC adresi diye tabir edilen bir terimdir. İnternete bağlanan bilgisayar, laptop, akıllı cep telefonu gibi her aygıtın verimli bir şekilde veri alışverişinde bulunabilmesi için kendine has bir adrese sahip olmaları oldukça önemlidir. MAC adresi de bu adreslerin başında gelir. Peki, MAC adresi nedir, niçin kullanılır ve ne işe yarar?

Haber 14-07-24 21:56

OEM nedir, ne anlama gelir? OEM ürün alınır mı?

Gerek teknoloji gerekse birçok farklı alanda karşılaşılan çeşitli kavramlar bulunmaktadır. Bu kavramlardan biri de OEM kavramıdır. OEM kavramı yaygın olarak bilgisayar, akıllı cep telefonları, araba üretimini gibi alanlarda daha sık karşımıza çıkmaktadır. Bu kavram aynı zamanda çeşitli ürünleri temsil etmektedir. Bu ürünler de OEM ürünleri olarak ifade edilmektedir. Peki, OEM nedir, ne anlama gelir ve OEM ürün alınır mı?

Haber 14-07-24 21:55

Oyunda lag nedir? Lag neden olur, nasıl düşürülür?

Günümüzde birçok kullanıcı bilgisayar üzerinden çeşitli video oyunları oynamaktadır. Video oyunlarını oynarken oyun içerisinde kasma, donma gibi durumların yaşanmaması, oyun oynayan kişiler açısından önemlidir. İnternet hızı, bağlantının kalitesi gibi etkenler oyundan beklenen verimi oldukça etkilemektedir. Bunların yanı sıra lag denilen kesilmeler de meydana gelebilmektedir. Peki, oyunda lag nedir, neden olur ve nasıl düşürülür?

Haber 14-07-24 21:54

Windows kısayolları – Windows kısayol tuşları nelerdir? Windows klavye kısayolları nasıl kullanılır?

Bilgisayar üzerinden çeşitli işler yaparken zamandan tasarruf etmek oldukça önemli bir konudur. Günümüzde çeşitli işletim sistemleriyle çalışan birçok farklı bilgisayar türü bulunmaktadır. Bu bilgisayar türlerinden biri de Windows işletim sistemine sahip cihazlardır. Windows bilgisayar klavyesi üzerinde çeşitli işlemlerin daha hızlı yapılmasında etkin bir rol oynayan çok sayıda kısayol tuşu vardır. Peki, Windows kısayol tuşları nelerdir ve Windows klavye kısayolları nasıl kullanılır?

Haber 14-07-24 21:52

Macbook kısayolları – Mac kısayolları nelerdir? Macbook klavye kısayolları nasıl kullanılır? Mac klavye kısayolları rehberi

Günümüzde en sık tercih edilen teknolojik cihazların başında bilgisayarlar gelmektedir. Her bilgisayar farklı işletim sistemine sahip olabilmektedir. Bu bilgisayar türlerinden biri de Apple tarafından tasarlanan Macbook bilgisayarlardır. Bu bilgisayar masaüstü değil, dizüstü olarak tasarlanmıştır. Bu gibi bilgisayarları kullanırken ise genellikle mouse ile işlem yapmak yerine klavye kısayolları kullanılır. Peki, Mac kısayolları nelerdir ve Macbook klavye kısayolları nasıl kullanılır?

Haber 14-07-24 21:52

Ethernet kablosu hızı etkiler mi? Ethernet kablosu ve internet hızı arasındaki bağlantı

İnternet, gerek iş yerlerinde gerek konutlarda gerekse dışarıda yaygın olarak kullanılan en önemli iletişim ağı olarak bilinmektedir. İnternete bağlanmak için çeşitli bilgisayar ağı teknolojilerinden faydalanılmaktadır. Bu bilgisayar ağı teknolojilerinden biri ethernet kablosudur. Ethernet kablosunun internete bağlanmak açısından önemli özellikleri vardır. Peki, ethernet kablosu hızı etkiler mi, ethernet kablosu ve internet hızı arasındaki bağlantı nedir?

Haber 09-07-24 20:29

iPhone pil sağlığı koruma yolları: iPhone pil sağlığını korumak için ne yapmalı?

Günümüzde hayatımızın vazgeçilmez unsurları hâline gelen akıllı telefonlar, bilgisayarlara olan gereksinimi giderek azaltmıştır. Pek çok kullanıcı, bilgisayar kullanmadan tüm işlemlerini telefonları aracılığıyla yapabilir. Şık tasarımlar, gelişmiş özellikler ve yüksek kamera performansı telefonları ön plana çıkarırken, pil ömrünün iyileştirilmesi de büyük önem taşır. Peki, iPhone pil sağlığını korumak için ne yapmalı?

Haber 05-07-24 21:28

Tik işareti (✓) klavyede nasıl yapılır? Windows ve Mac'te tik işareti (✓) yapma

Bir bilgisayar klavyesi üzerinde birçok tuş bulunur; bunlar arasında harf ve rakam tuşlarının yanı sıra sembol tuşları da vardır. Bu sembollerden biri tik işaretidir. Tik işareti kopyala işlemi dışında başka yöntemler de mevcuttur. Peki, onaylama veya herhangi bir şeyin yapıldığını ifade etmek için kullanılan tik işareti (✓) klavyede nasıl yapılır?

Haber 05-07-24 21:25

Klavye nasıl temizlenir? Klavye temizliği nasıl yapılır?

Bilgisayar klavyeleri, uzun süre kullanıldığında toz, kir ve lekelerle kaplanabilir. Temiz bir klavye hem kullanım deneyimini iyileştirir hem de klavyenin ömrünü uzatır. Ancak, klavyeyi doğru şekilde temizlemek oldukça önemlidir. Bu nedenle, bilgisayar kullanıcıları klavyelerini nasıl temizlemeleri gerektiğini merak eder ve araştırma yapar. Peki, klavye nasıl temizlenir?

Haber 05-07-24 21:22

Masaüstü bilgisayar nasıl temizlenir? Masaüstü bilgisayar temizliği

Kişisel bilgisayarınızı düzenli olarak temizlemek, ömrünü uzatmak ve performansını artırmak için önemlidir. Ancak bu işlem sırasında dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Masaüstü bilgisayar kullanıcıları, bilgisayar kasasını nasıl temizleyeceklerini öğrenmeli ve düzenli bakım yaparak cihazlarını korumalıdırlar. Peki, masaüstü bilgisayar temizliği nasıl yapılır?

Haber 05-07-24 21:21

Dizüstü bilgisayar (Laptop) nasıl temizlenir? Dizüstü bilgisayar (laptop) temizliği

Laptoplar, günlük yaşamımızın ayrılmaz bir parçasıdır. İş yaparken, eğlenirken veya öğrenirken sıklıkla kullandığımız bu cihazlar, düzenli temizlik ve bakım yapmak suretiyle ömürlerini uzatmak ve sorunsuz çalışmalarını sağlamak açısından büyük önem taşır. Peki, dizüstü bilgisayar (Laptop) temizliği nasıl yapılır?

Haber 05-07-24 21:20

BIOS pili nedir? BIOS pili biterse ne olur?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte iş hayatında ve günlük yaşamda bilgisayar kullanımı büyük bir artış göstermiştir. Bu artışla birlikte, bilgisayar sistemlerinin karmaşıklığı ve kullanıcıların karşılaşabileceği potansiyel sorunlar da artmaktadır. Bu nedenle, bilgisayar sistemleri ve içerdikleri bileşenler hakkında derinlemesine bilgi sahibi olmak ve sorunlara çözümler geliştirmek önemlidir. Bu bağlamda, BIOS gibi bilgisayarlar için kritik bir yazılım sistemini anlamak ve yönetmek önem arz eder.

Haber 25-06-24 19:25

Şapkalı a (â) nasıl yapılır? Windows ve Mac'te klavyede şapkalı a (â) yapma

Türkçe'de kelimelerin anlamlarını ve telaffuzlarını ayırt etmek için, aynı yazılışa sahip ancak farklı anlamlara gelen kelimelerin üzerine düzeltme işareti (^) konulur. Bu işaret aynı zamanda şapka işareti olarak da bilinir. En yaygın kullanılan uzun ünlü harf, şapkalı a (â) olarak adlandırılan yumuşak a harfidir. Ancak, bilgisayar ve telefon klavyelerinde diğer semboller gibi şapkalı a harfi için özel bir tuş bulunmaz. Peki, klavyede şapkalı a (â) yapma işlemi nasıl yapılır?

Haber 25-06-24 19:17

TeamViewer nedir, ne işe yarar? TeamViewer nasıl kullanılır?

İnternet ve teknolojinin ilerlemesiyle, birçok iş daha kolay gerçekleştirebilir hâle gelmiştir. Teamviewer uygulaması da bu kolaylıkları sağlayan araçlardan biridir. Teamviewer aracılığıyla, uzaktan tablet, bilgisayar gibi elektronik cihazlara rahatlıkla erişim sağlanabilir.

Haber 25-06-24 19:12

SQL nedir ve ne işe yarar? SQL avantajları ve dezavantajları

Görüşlere ters düşmesine rağmen, ilişkisel veri tabanlarını yönetmek için yaygın bir biçimde kullanılan SQL, sadece yazılımcıların değil, herkesin bilmesi gereken bir dil olarak kabul edilir. Bilgisayar ortamında bulunan işlenmemiş bilgilere veri denir. Yani bilgisayara girilen ve depolanan her şey veridir. Bu veriler daha sonra kolaylıkla erişilebilir ve istendiği zaman kullanılabilir hâle gelir. Peki bu sistemde SQL nedir, ne işe yarar?

Haber 25-06-24 19:01

Fare imleci nasıl değiştirilir? Windows 10 ve Windows 11'de mouse imleci değiştirme

Son birkaç yıldır, bilgisayar sistemleri özelleştirilebilir bir şekilde tasarlanmaktadır, özellikle oyun sistemlerinde bu sıkça görülmektedir. Hem yazılım hem de donanım tarafında kişiselleştirilmiş bilgisayar sistemleri tasarlanabilmektedir. Özelleştirme seçenekleri arasında, Windows işletim sisteminin sunduğu gibi fare imlecini değiştirme gibi olanaklar bulunmaktadır. Peki, Windows 10 ve Windows 11’de fare imleci nasıl değiştirilir?

Haber 25-06-24 18:46

GTA 5 sistem gereksinimleri (minimum ve önerilen) nelerdir? GTA 5 kaç GB?

Günümüzde oyunseverlerin GTA 5'i oynuyor olması, oyuncuların "Bilgisayarım GTA 5'i çalıştırabilir mi?" sorusunu sormasına yol açmaktadır. Hem bilgisayar hem de konsol platformlarına Rockstar Games tarafından sunulan oyun, online modu ve Role Play modları sayesinde hâlâ popülerliğini korumaktadır. Peki, GTA 5 sistem gereksinimleri nelerdir?

Haber 25-06-24 18:40

Euro işareti nasıl yapılır? Klavyede Euro işareti yapma

Bilgisayar klavyelerinde yer alan tuşlar pek çok kişi tarafından çeşitli görevleri kısayoldan gerçekleştirmek için kullanılmaktadır. Euro işareti de günümüzde yaygın olarak kullanılan işaretler arasında yer almaktadır. Avrupa Birliği’nin resmî para birimi olarak karşımıza çıkan euro para biriminin sembolünü bilgisayar klavyesi üzerinden birkaç tuşa basarak yapmak mümkündür. Peki, euro işareti nasıl yazılır ve klavyede Euro işareti yapma işlemi için hangi tuşlar kullanılır?

Haber 19-06-24 18:17

Dolar işareti nasıl yapılır? Klavyede dolar işareti yapma

Bilgisayar cihazları birçok önemli temel bileşenden meydana gelmektedir. Bu temel bileşenlerden biri yazı yazmaya, komut vermeye ve daha pek çok işlemi yerine getirmeye yarayan klavyedir. Klavyelerin üzerinde rakamlar ve çeşitli sayılar bulunmaktadır. Bu rakam ve sayılar kullanılarak farklı semboller elde edilmektedir. Bu sembollerden biri de dolar işaretidir. Peki, dolar işareti nasıl yapılır ve klavyede dolar işareti yapma işlemi için hangi tuşlar kullanılır?

Haber 19-06-24 18:16

Metrekare işareti nasıl yapılır? Klavyede metrekare işareti yapma

Arsa, tarla ve benzeri yerleri ölçmek için kullanılan birçok farklı alan ölçü birimi bulunmaktadır. Bu alan ölçü birimleri çeşitli işaretlerle gösterilmektedir. Metrekare işareti de bu ölçü birimleri arasında kullanılan bir işaret olarak bilinmektedir. Metrekare işaretini bilgisayar üzerinden klavye aracılığıyla yapmak için farklı tuş kombinasyonları kullanılmaktadır. Peki, metrekare işareti nasıl yapılır ve klavyede metrekare işareti yapma işlemi için hangi tuşlar kullanılır?

Haber 19-06-24 18:16

UDF dosyası nedir, UDF dosyası nasıl açılır? UDF dosyası açma programı

Bilgisayar sistemleri bünyesinde bulunan uygulamaların hangi işletim sistemi ya da program ile çalıştığını bilmek için dosya uzantısının ne olduğunu öğrenmek gerekir. Bilgisayar kullanan kişilerin karşılarına yaygın olarak çıkan pek çok farklı dosya biçimi bulunmaktadır. Bu dosya biçimlerinden biri de UDF dosya uzantısıdır. Bu dosya uzantısı daha çok UYAP sistemi tarafından kullanılmaktadır. Peki, UDF dosyası nedir ve nasıl açılır?

Haber 19-06-24 18:14

Borsa İstanbul'da üç hisseye kredili işlem yasağı

Borsa İstanbul'da üç hisseye kredili işle getirildi. Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında İzmir Fırça Sanayi ve Ticaret, Link Bilgisayar Sistemleri Yazılım ve Donanım Sanayi ve Ticaret ile Uşak Seramik Sanayi olmak üzere üç hissenin paylarına 11 Temmuz tarihine kadar açığa kredili işlem yasağı geldi.

Finans 12-06-24 10:57

FN tuşu nedir, ne işe yarar? FN tuşu nasıl kapatılır? FN tuşu kapatma

Masaüstü veya dizüstü bilgisayar fark etmeksizin bu teknolojik cihazların insan hayatındaki yeri oldukça önemlidir. Bilgisayarlar sayesinde birçok işlem internet üzerinden online olarak yapılabilmektedir. Özellikle klavye üzerinde yer alan tuşlar, pek çok farklı işlemin kısa yoldan yapılmasında etkin bir role sahiptir. Bu tuşlardan biri de FN tuşu olarak karşımıza çıkmaktadır. Peki, FN tuşu nedir, ne işe yarar ve FN tuşu nasıl kapatılır?

Haber 08-06-24 19:43

NPU nedir, ne işe yarar? NPU’nun açılımı, özellikleri ve avantajları

Son dönemlerde yapay zekâ teknolojisi alanında birçok önemli gelişme yaşanmaktadır. Bu yapay zekâ teknolojisi sayesinde akıllı telefonlar, bilgisayar gibi pek çok cihaz daha hızlı ve daha yüksek performansta çalışmaktadır. Bu teknolojik cihazlara yeni bir özellik getiren donanım parçalarından biri de NPU denilen donanım parçasıdır. Peki, NPU nedir, ne işe yarar, NPU’nun açılımı nedir, özellikleri ve avantajları nelerdir?

Haber 08-06-24 19:42

Rahatınız için tasarlandı! 2024 yılının en iyi dikey mouse modelleri

Bilek ağrıları artık geçmişte kalıyor! Ergonomik yapılarıyla teknoloji severlerin gözdesi haline gelen dikey fareler özellikle uzun saatler bilgisayar başında çalışanlar için büyük bir kurtarıcı haline geldi. Bilek ve kol sağlığını korumada da oldukça iddialı olan dikey mouse modelleri aynı zamanda hem şık tasarımı hem de rahat kullanımı ile öne çıkıyor. Kablosuz ve şarj edilebilir seçenekleriyle de kullanıcı dostu olan en iyi dikey mouse modellerinden oluşan bir seçki yaptık.

Haber 07-06-24 19:17

Verimli çalışmanın 10 sırrı

Gün boyu masanın başında oturup işlerinizle boğuşuyor ama bir türlü bitiremiyor musunuz? Yoksa sadece bilgisayar ekranına bakarak hipnotize mi oluyorsunuz? Belki de verimli çalışmanın sırlarını henüz keşfetmediniz!

Kadin 03-06-24 23:51

Ekran kartı olmadan bilgisayar çalışır mı? Ekran kartı olmadan oyun oynanır mı?

İnternetin hayatımıza girmesiyle birlikte bilgisayarlar başta olmak üzere pek çok teknolojik cihaz daha fazla kullanılmaya başlanmıştır. Özellikle bilgisayarlar gerek iş hayatında gerekse günlük yaşamda yaygın olarak kullanılmaktadır. Bilgisayarların verimli bir şekilde çalışabilmesi için bazı donanımlara ihtiyacı vardır. Bu donanımlardan biri ekran kartıdır. Peki, ekran kartı olmadan bilgisayar çalışır mı ve ekran kartı olmadan oyun oynanır mı?

Haber 30-05-24 16:31

Indie oyun nedir? Indie oyunların özellikleri

Günümüzde bilgisayar üzerinden video oyunu oynamayı seven çok fazla kullanıcı vardır. Kimi video oyunları orta veya büyük ölçekli ekipler tarafından geliştirilirken kimi oyunlar ise daha küçük ekipler tarafından geliştirilip piyasaya sürülmektedir. Son dönemlerde adına sıkça rastlanılan video oyunlarından biri de Indie oyunlarıdır. Peki, Indie oyun nedir ve Indie oyunların özellikleri nelerdir?

Haber 30-05-24 16:30

Dikey mouse nedir, ne için kullanılır? Dikey mouse - normal mouse farkı

Bilgisayarlar günlük yaşamdaki her türlü iş için kullanılan vazgeçilmez araçlardır. Dolayısıyla, bilgisayar kullanırken geçen zaman konforlu ve ergonomik olmalıdır. Peki, bilgisayar kullanırken sıklıkla tercih edilen dikey mouse nedir?

Haber 21-05-24 23:15

Chromecast nedir, nasıl kullanılır? Chromecast özellikleri ve faydaları

Bir akış cihazı olarak tanımlanan Chromecast, akıllı olmayan televizyon ve monitörlerin bir akıllı TV gibi kullanılmasına olanak sağlar. Peki, mobil cihazlardan ve bilgisayar üzerinden de kontrol edilebilen Google Chromecast nedir, ne işe yarar?

Haber 21-05-24 22:52

1970'li yıllarda bir bilim kurgu yazarı, ChatGPT’nin gelişini nasıl tahmin etti?

İngiliz bilim kurgu yazarı Ballard ve arkadaşlarının 1960 ve 1970'li yıllarda bilgisayar ile ürettiği şiirler, üretken yapay zekanın yaratıcılığa olan etkisiyle ilgili bugünkü tartışmalara da ışık tutuyor.

Yurthaber 20-05-24 07:47