Wuhan'da koronavirüsü yaydığı iddia edilen laboratuvarda yeni bir virüs tespit edildiği iddia ediliyor. ABD’nin Covid’i yaymakla suçladığı ve gündemden düşmeyen Çin’deki Wuhan Viroloji Enstitüsü'ndeki araştırmacılar farelerde 'daha fazla değerlendirilmesi' gereken yepyeni bir virüs tespit etti. İngiliz basınında yer alan iddialara göre, bu virüsün kod adı LsPyV KY187 ve insanlar üzerindeki etkisinin 'belirsiz olduğunu ve değerlendirilmesi gerektiğini' söylüyor.
Koronavirüs vakalarında ve ölüm sayılarında artış sürüyor. Yaz aylarını yaşadığımız şu günlerde rehavetin oldukça yüksek, hatırlatma dozu aşı olma oranının ise düşük olması başta uzmanlar olmak üzere herkesi endişelendiriyor. Vuhan'dan gelen karantina haberleri ise önümüzdeki günler için korkuturken uzmanlardan uyarı geldi. Eylül ayına işaret eden uzmanlar, bu şekilde girilmesi durumunda ciddi sorunlar olabileceğini aktardı.
Kovid-19 salgınında ilk vakaların ortaya çıktığı Çin'in Hubey eyaletinin Vuhan şehri, salgının ikinci yıl dönümünde yeni yılı sakin kutladı.
Koronavirüsün kökeniyle ilgili yapılan ve DSÖ'nün yanlış bir yöntem izlediğini öne süren çalışma, pandeminin sıfırıncı hastasının Çin'in Vuhan kentinde yer alan canlı hayvan pazarındaki bir kadın olduğunu açıkladı.
Türkiye'de vaka sayıları 20 bin civarında seyretmeye devam ederken, ölümler ise son günlerde 250'leri buluyor. Tedirgin eden tabloyu Delta varyantına bağlayan uzmanlar, virüsün, Vuhan'dakinden 2 kat daha ölümcül olduğunu belirtti. Öte yandan yoğun bakımların da dolmaya başlamasıyla alarm duruma geçildiği belirtildi.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ortaya çıktığı Çin'in Vuhan kentinde yaşayanların neredeyse tamamına virüs testi yapıldı.
ABD hükümetine bağlı bir laboratuvarın koronavirüsün ortaya çıkışı hakkında hazırladığı gizli bir raporda virüsün Çin'in Wuhan kentindeki bir laboratuvardan sızmış olması makul bir varsayım olarak nitelendi ve doğruluğunun araştırılması tavsiye edildi.
ABD eski Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) Direktörü Robert Redfield, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisinin laboratuvar kaynaklı olduğu teorisini dile getirdiği için ölüm tehditleri aldığını belirtti.
Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgınıyla ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Yapılan araştırmalara göre pandemiye neden olan Covid-19 virüsünün doğada hiçbir 'atası' bulunmuyor.
Koronavirüs ilk olarak, yaklaşık bir buçuk yıl önce Çin'in Vuhan kentinde tespit edildi. Ama virüsün nasıl ortaya çıktığı hala gizemini koruyor. Daha önce 'komplo teorisi' olarak değerlendirilen virüsün Çin'deki bir laboratuvardan sızdığı ihtimali ise şimdi hem bilim hem de siyaset çevrelerinde daha çok dikkate alınıyor. Peki ne değişti?
Koronavirüs mutasyonları hakkında açıklamalarda bulunan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, "Hindistan varyantının, kaçış proteinleri üreterek hem aşıyı hem hastalığı geçirmiş kişilerin bağışıklığını etkisizleştirebileceğinden şüpheleniyoruz" dedi.
Dünyayı etkisi altına alan ve hala varlığını sürdüren Kovid-19 salgınında hareketliliğin artması ve dikkatsizlik, bulaşma riskini artırdı.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhonam Ghebreyesus, Çin’in Wuhan kentinde Covid-19’un kökenini araştıran ekibin özet raporunun gelecek hafta yayınlayacağını belirterek, raporun korona virüse ilişkin her soruyu cevaplamayacağını söyledi.
Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) kökenini araştıran Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) heyeti, virüsün Vuhan'daki gıda pazarından kaynaklandığına dair kanıt bulunmadığını bildirdi.
Dünya Sağlık Örgütü’nün İngiliz üyesi Dr. Peter Daszak, Wuhan'da yapılan incelemelerle ilgili açıklamada bulundu. Virüsün laboratuvardan yayıldığı ihtimalini göz ardı etmediklerini söyleyen Daszak, “Yeni veriler elde ettik ve bu iyi bir şey. Virüs için doğru yönlere bakmamıza yardımcı olmaya başlayan çok değerli şeyler” dedi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Çin’e gönderilen uzman ekibin koronavirüsün (Kovid-19) kökenini tespit etme ihtimalinin zor olduğunu duyurdu.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) uzmanları, koronavirüsün nasıl ortaya çıktığını araştırmak üzere gittikleri Çin'in Vuhan kentinde iki haftalık karantina sürecinin sona ermesinin ardından ilk ziyareti, salgınının başında koronavirüs hastalarını tedavi eden Hubey Entegre Çin ve Batı Tıbbı Eyalet Hastanesi’ne gerçekleştirdi.
Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) kökenlerini araştırmak üzere Çin'e gelen Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) heyetinin dünyada salgının ilk patlak verdiği Vuhan kentinde hastaneleri, laboratuvarları ve pazar yerlerini ziyaret etmeyi planladığı bildirildi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ekibinin 14 Ocak’ta geldiği Çin’deki karantinasının sona erdiği, Vuhan kentinde koronavirüsün kaynağına ilişkin yerinde incelemelere başlayacağı bildirildi.