Dünya Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler’e bağlı ve toplum sağlığıyla ilgili çalışmalar yapan uluslararası bir kuruluştur. 19 ve 22 Temmuz 1946 tarihinde New York’ta Uluslararası Sağlık Konferansı düzenlenmiş ve burada Dünya Sağlık Örgütü anayasası oluşturulmuştur. Dünya Sağlık Örgütü Anayasası 22 Temmuz 1946 yılında 61 ülke tarafından imzalanmıştır. Bu tarihten sonra iki yıl boyunca DSÖ görevlerini yürütecek bir ara komisyon seçilmiştir. Ara komisyonun çalışmaları 7 Nisan 1948 tarihinde 26 üye ülkenin onayını almıştır. 7 Nisan tarihinde her yıl “Dünya Sağlık Günü” olarak kutlanmaya başlamıştır. Dünya Sağlık Örgütü’ne, 2020 Mayıs’ı itibariyle 194 ülke üyedir. Ayrıca iki ülke de ortak üye konumundadır. Örgütte Genel Direktörler, beş yıllık bir görev süresiyle seçilmektedir.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tüberküloz hakkında yeni bir rapor yayınladı ve 2023 yılında yaklaşık 8,2 milyon kişiye yeni TB teşhisi konduğunu ortaya koydu. Bu sayı, WHO'nun 1995 yılında küresel TB izleme çalışmalarına başlamasından bu yana kaydedilen en yüksek sayı olarak kaydedildi. Bu, 2022'de bildirilen 7,5 milyon vakaya göre önemli bir artışı temsil ediyor ve TB'yi 2023 yılında COVID-19'u geride bırakarak yeniden önde gelen bulaşıcı hastalık katili konumuna getiriyor.
Dünya Sağlık Örgütü, ciddi enfeksiyonlara neden olan hipervirülan Klebsiella pneumoniae (hvKp) olarak bilinen süper bakterinin dünya çapında yayıldığı konusunda uyarılar yaptı. İlaca dirençli olan bu bakteri şu anda en az 16 ülkede bulunuyor. DSÖ bu bakterinin izlenmesi için ülkeleri harekete geçmeye çağırıyor.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), tüberküloz vakalarının yıllar sonra artışa geçtiğini açıkladı. DSÖ'den yapılan yazılı açıklamada tüberküloz vaka sayılarının 2020 yılına kadar sürekli düştüğü ancak 2021'den itibaren artışa geçtiği bilgisi verildi.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Afrika dışında 29 ülkede kendilerine bildirilen maymun çiçeği vakası sayısının 1.000'i aştığını açıkladı. WHO, virüse dair en çok merak edilen soruları ve yanıtlarını da paylaştı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün yaptığı açıklamada Türkiye'de maymun çiçeği vakası görüldüğünü duyurmuştu. Maymun Çiçeği hastalığına ilişkin bir açıklama da bugün Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge'dan geldi. Kluge son iki haftada vaka sayılarının üçe katlandığını duyurdu. Kluge'nin açıklaması tedirginliğe neden oldu. İşte detaylar...
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), maymun çiçeğinin dünya çapında "sürekli bulaşıyor olmasının" virüsün hamile kadınlar, bağışıklık sistemi baskılanmış kişiler ve çocuklar gibi yüksek riskli grupları etkileyebileceğini bildirdi
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Afrika dışındaki maymun çiçeği vakasının üç haftada 780’e çıktığını açıkladı.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) bugün yaptığı açıklamada, 33 ülkenin şu ana kadar çocuklarda 920 olası şiddetli ağır sarılık vakası bildirdiğini açıkladı. Bu sayı Mayıs ayında 270'ti.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), geçen aydan bu yana süren maymun çiçeği virüsü salgınının küresel acil durum ilan edilip edilmemesini görüşmek üzere ilk toplantısını yaptı.
Dünya Sağlık Örgütü maymun çiçeğinin acil bir sağlık durumu oluşturup oluşturmadığına bugün karar verecek. Biden yönetimi de ABD’de artan vakalara karşı maymun çiçeği test kapasitesini beş ticari laboratuvar şirketine yaydığını duyurdu
Dünya Sağlık Örgütünden (DSÖ) maymun çiçeği virüsüyle ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Şu ana kadar birçok ülkede görülen virüsle ilgili DSÖ'den yapılan açıklamada, salgınının merkez üssünün Avrupa olduğu bildirildi.
Birleşik Krallık'taki maymun çiçeği vaka sayısı 82'ye yükseldi. Bugün itibarıyla Galler'de 1; Kuzey İrlanda'da 1 ve İskoçya'da 2 yeni vaka tespit edildi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), birçok ülkede görülen ve yayılmaya devam eden maymun çiçeği virüsünün ismini ırkçılık risklerini en aza indirmek için yeniden adlandıracağını açıkladı.
Dünyada maymun çiçeği hastalığı giderek yaygınlaşıyor. Son haftalarda dünyada yayılmayı sürdüren maymun çiçeği virüsüyle ilgili Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yaptığı açıklamada hastalığın şimdiye kadar 780 kişide tespit edildiğini duyurdu. Yayımlanan raporda vakaların büyük çoğunluğunu eşcinsel ilişkiye giren erkeklerin oluşturduğu aktarıldı.
Maymun çiçeği virüsüne ilişkin Dünya Sağlık Örgütünden (DSÖ), dikkat çeken bir açıklama geldi. DSÖ'den yapılan açıklamada maymun çiçeği virüsünün yeni bir salgına dönmesinin öngörülmediği ifade edildi. Öte yandan şu anda dünya genelinde 257 maymun çiçeği vakasının görüldüğü rapor edildi.
Tüm dünyayı tedirgin eden maymun çiçeği virüsüyle ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak DSÖ flaş bir açıklama yaparak virüsün yayılımıyla ilgili bilgileri paylaştı. Buna göre, son haftalarda birçok ülkede yayılma gösteren maymun çiçeği virüsünün şimdiye kadar 23 ülkede 257 kişiye bulaştığı duyuruldu. İnsanların endişe duyduğu konulardan bir tanesi de virüs nedeniyle can kaybı yaşanıp yaşanmadığı. Yapılan açıklamada bu zamana kadar can kaybının yaşanmadığı belirtildi.
Kovid-19 pandemisinin ardından dünyanın farklı noktalarından peş peşe vaka haberlerinin geldiği maymun çiçeği endişe yarattı. Tekrar toplu aşılamaya ihtiyaç duyulup duyulmayacağı merak edilirken DSÖ'den önemli bir açıklama geldi. Peki, maymun çiçeğinde toplu aşılama gerekiyor mu? DSÖ, 20’den fazla ülkeden 200 maymun çiçeği vakası olduğunu aktarırken toplu aşılamaya gerek duyulmadığını belirtti. Çiçek hastalığı için kullanılan aşıların maymun çiçeğinde de yüzde 85 koruma sağladığı ifade ediliyor.
Kuruluşun Salgın Hastalıklar Birimi Başkanı Dr. Sylvie Briand bununla birlikte doğru önlemlerle salgının kontrol altına alınabileceğini, halkın endişeye kapılmaması gerektiğini vurguladı.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan çok konuşulacak bir çıkış geldi. Koronavirüs salgını sürecinde aşı karşıtı sözleriyle gündem yaratan Erbakan bu kez hükümete uyarıda bulundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da katıldığı, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) devam eden Genel Kurulu'nda oylanacak yeni tüzüğe sert şekilde karşı çıkan Erbakan, "Yetkilerin bir an önce ortadan kaldırılması için hükümeti uyarıyoruz" diye konuştu.
Dünyada maymun çiçeği (monkeypox) hastalığı vakaları artmaya devam ediyor. Maymun çiçeği hastalığını şimdiye kadar 6 ülkede en az 250 kişiye bulaştığının doğrulandığını bildiren Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), "Virüse ve bulaşıcılığına dair bildiklerimizden yola çıkarak, bu salgının kontrol altına alınabileceğini söyleyebiliriz" açıklamasını yaptı.
Maymun çiçeği virüsüyle ilgili araştırmalar hız kazandı. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) acilen toplanmasına neden olan maymun çiçeği virüsü vakaları dünyanın dört bir yanında artmaya devam ediyor. Türkiye’de görülmeyen maymun çiçeği hastalığı Avrupa ülkeleri, ABD, Kanada, Avustralya ve İsrail’de tespit edildi. Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) önde gelen uzmanlarından biri, Maymun Çiçeği hastalığının cinsel ilişki yoluyla daha hızlı bulaştığını ileri sürdü.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, dünyanın "korkunç" zorluklarla mücadele ettiğini söyledi. Pazar günü Cenevre'de yaptığı konuşmada "Tabii ki (Covid) pandemi dünyamızdaki tek kriz değil" diyen Ghebreyesus, maymun çiçeği virüsünü de Covid pandemisi ve Ukrayna savaşı ile birlikte bu zorluklar arasında saydı.
Maymun çiçeği vakası dünyada kaç kişide görüldü? sorusunun yanıtı Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamanın ayrıntılarını merak eden vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını bitmeden dünya şimdi de bu virüs nedeniyle diken üstünde. Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) konuya ilişkin açıklama yapıldı. Peki Maymun çiçeği vakası dünyada kaç kişide görüldü? Maymun çiçeği hangi ülkelerde görüldü? İşte DSÖ'den yapılan açıklama...
Maymun çiçeği virüsü, Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan son dakika açıklamasının ardından vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Dünyada teyitli olarak 80 vakanın olduğu aktarılırken, 50 vakanın da inceleme altında olduğu ifade edildi. Peki Maymun çiçeği virüsü nedir, nasıl bulaşır? Maymun Çiçeği hastalığı tedavisi var mı? Belirtileri nelerdir? İşte detaylar...
Son dakika gelen habere göre Dünya Sağlık Örgütü, tüm dünyayı tedirgin eden maymun çiçeği hastalığıyla ilgili açıklama yaptı. DSÖ, teyitli olarak 80 vakanın olduğunu ve 50 vakanın da inceleme altında olduğunu belirtti.
Maymun çiçeği virüsünün 12 ülkede 80 kişide tespit edilmesinin ardından bir açıklama yapan Dünya Sağlık Örgütü (WHO) “Tespit çalışmaları arttıkça vaka sayısının da artmasını bekliyoruz” dedi. WHO, virüse dair en çok merak edilen soruları ve yanıtlarını da paylaştı.
Son dakika haberine göre, İlk olarak Afrika'da rastlanan ve yavaş yavaş birçok ülkeye yayılan maymun çiçeği virüsü ile ilgili kritik bir gelişme yaşandı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), enfeksiyonun Avrupa'da hızlı bir şekilde yayılması nedeniyle acil toplanma kararı aldı. İşte son dakika haberinin detayları...
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Batı ve Orta Afrika'da rastlanan maymun çiçeği virüsü enfeksiyonunun Avrupa'daki doğrulanmış ya da şüpheli vaka sayısının 100'ü aşması üzerine acil toplanma kararı aldı
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), dünya çapında 20 ülkede en az 228 çocukta olası hepatit vakası görüldüğünü ve 50 yeni vakanın da araştırıldığını açıkladı. İlk kez Birleşik Krallık'ta görülen karaciğer rahatsızlığı vakalarında dünya çapında gizemli bir artış olup olmadığı araştırılıyor.
Koronavirüs salgının ortaya çıktığı ve tüm dünyaya yayıldığı Çin'den Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) 'sorumsuzluk' suçlaması geldi. Salgın sürecinde DSÖ yetkililerinin Çin'e ziyaret gerçekleştirmesi dikkat çekmiş, DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus Çin'deki Kovid-19 vakalarının gizlenmesine yardımcı olmakla suçlanmıştı.
Dünya Sağlık Örgütü'nün Avrupa bölgesi üyeleri Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline tepki olarak bölge ofisinin kapatılması ve ülkedeki toplantıların askıya alınmasıyla sonuçlanabilecek bir kararı onayladı
Gizemli hepatit hastalığı dünyayı tedirgin etmeye devam ediyor. İngiltere'de ortaya çıkan ve daha sonra birçok ülkede tespit edilen nedeni belirsiz hepatit görülen çocuk sayısının dünyada en az 228'e yükseldiği açıklandı. Yapılan açıklamada şimdiye kadar bu virüsün herhangi bir bölge, gıda veya zehirden kaynaklandığına dair bulgu elde edilemediği belirtildi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüs ile ilgili yaptığı son açıklamada korkutan gelişmeyi duyurdu. DSÖ, Kovid-19’un dünyada en yaygın varyantı olan Omicron’un Güney Afrika’da 2 yeni alt varyantının saptandığını açıkladı.DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Güney Afrikalı araştırmacıların iki yeni alt varyant daha keşfettiğini açıkladığı konuşmasında ülkede son günlerdeki vaka artışlarının sebebinin bu varyantlar olduğunun bildirildiğini söyledi.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), yemek teslimatı yapan uygulamaların çocuklar arasında kullanımının artması ve internet oyunlarının popüler hale gelmesinin Avrupa'da obezitenin artmasında etkili bir faktör olabileceğini belirtiyor. 2016 verilerine göre, yetişkinler arasında fazla kilo ve obezite yaygınlığı bakımından Türkiye, Avrupa'da ilk sırada.
DSÖ'nün raporuna göre, Avrupa bölgesinde aşırı kilo sorununun en yaygın olduğu ülke Türkiye. Buna göre, Türkiye'de yetişkin nüfusun yüzde 66,8'i aşırı kilolu. Raporda, obezite en az 13 farklı kanser türünün nedenleri arasında gösterildi.
Pandemi boyunca sık sık adını duyduğumuz Bill Gates, Dünya Sağlık Örgütü ile ilgili oldukça ciddi iddialarda bulundu. Yeni salgınları araştırmakla görevli ekibin yetersizliğine dikkat çeken Gates, DSÖ’nun bu ekipte 10’dan bile az tam zamanlı çalışanı olduğunu iddia etti. Sayıyı ve buna harcanan fonu yetersiz bulan milyarder, yeni pandemi ihtimalleriyle daha etkili şekilde savaşılabilmesi için farklı önerilerde bulundu.
Belçika'daki bir çikolata üretim tesisinden kaynaklanan Salmonella bakterisiyle ilgili Dünya Sağlık Örgütünden (DSÖ) açıklama geldi. 27 Mart'ta olayla ilgili ilk defa bilgi verildiğini aktaran DSÖ, 11 ülkede 151 Salmonella vakası görüldüğünü belirtti.
25 Nisan, Dünya Sıtma ile Mücadele Günü. Bugün Dünya Sağlık Örgütü (WHO) hastalıkla ilgili farkındalık çalışmaları düzenliyor. Dünyanın ilk sıtma aşısı birçok bölgede yaygın şekilde kullanılıyor ancak uzmanlar iklim krizi yüzünden hastalığın daha önce hiç görülmediği ülkelere bulaşmasından korkuyor.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), İngiltere'de ortaya çıkan ve Avrupa ile ABD'de yayılan nedeni belirsiz hepatit virüsünün bulaştığı bir çocuğun hayatını kaybettiğini duyurdu. DSÖ Avrupa Bölgesi'nin Yüksek Patojen Tehditleri Ekibi Üyesi Richard Pebody ise "DSÖ üyesi ülkelerin incelemede bulunması iyi olur." dedi.
İngiltere'de bu yıl 74 çocukta görülen daha sonra ABD ve Avrupa'ya da sıçrayan 'gizemli hepatit' vakalarıyla ilgili Dünya Sağlık Örgütünden (DSÖ) açıklama geldi. DSÖ, Avrupa ve ABD'de en az 169 'gizemli hepatit' vakası tespit edildiğini duyurdu. Yeni 'küresel salgın' şüphesiyle bakılan hepatit vakalarında görülen belirtiler de belli oldu.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Avrupa Başkanı Hans Kluge, Ukrayna’da olası kimyasal silah saldırılarına hazırlandıklarını bildirdi. Kluge, Ukrayna’nın Lviv kentinde yaptığı açıklamada, ‘‘Durumun belirsizliğine bakılırsa savaşın daha kötüye gitmeyeceğinin garantisi yok’’ diye konuştu
Dünya Sağlık Örgütünün raporuna göre dünyada koronavirüs vaka sayıları ve ölümler iki haftadır düşüş eğiliminde.
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında ülkeler kısıtlamaları azaltmaya devam ederken DSÖ'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Kovid-19'un biteceği zamana dair öngörüsünü paylaşan DSÖ, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, dünyayı bekleyen 3 senaryoyu da açıkladı.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Polonya yetkilileri, Rusya'nın işgalinin başlangıcından bu yana Ukrayna'dan kaçan yaklaşık 500 bin kişinin başta travma olmak üzere çeşitli ruh sağlığı sorunları için desteğe ihtiyaç duyduğunu, 30 bin kişinin ise çok ciddi şekilde etkilendiğini açıkladı.
Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, bazı ülkelerde test sayılarının azalmasına bağlı olarak COVID-19 vakalarındaki küresel artışın buzdağının sadece görünen ucu olabileceğini söyledi. Çin'de artmaya başlayan Corona vakaları, ülkede son iki yıldır görülmeyen düzeye tırmandı
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), sağlıklı beslenmek için 12 adımı belirledi. WHO'nun hazırladığı 12 maddelik öneriler, sağlıklı beslenmenin temel noktalarını içeren küçük bir rehber niteliğini taşıyor. Buna göre, sağlıklı beslenmenin birinci adımı, besleyici bir diyet. WHO, hayvansal kaynaklı besinler yerine temel olarak bitkisel kaynaklı besinlerin tercih edilmesini öneriyor.
Dünya Sağlık Örgütünden (DSÖ) yapılan açıklamaya göre, Covid-19'un, hayvanlarda yayılması durumunda yeni varyantların türemesinin kolaylaşabileceği bildirildi. DSÖ'nün incelemeleri sonucu ABD'deki ak kuyruklu geyiklerin üçte birine, Covid-19'a neden olan virüsün insan aracılığıyla bulaştığı bilgisi aktarıldı. İşte haberin detayları...
Dünya Sağlık Örgütü Ukrayna’nın bazı sağlık tesislerine saldırılar düzenlendiğini belirtti. Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus sağlık tesislerine saldırının uluslararası hukukun ihlali olduğunu söylerken Ukrayna’da sivil bölgelere yönelik saldırıların arttığı belirtiliyor
Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ), tüm dünyaya dikkat çeken bir çağrı geldi. Kovid-19'un Omicron varyantının giderek yayılan alt türlerinden BA.2 ile ilgili, 'endişe verici varyant' olarak tanılanmayı sürdürmesi gerektiği belirtilirken, söz konusu varyantın diğer alt varyantlara göre daha bulaşıcı olduğu açıklandı.
Her yıl dünyada cinsel sağlık için milyarlarca dolar harcanıyor. Ancak eğitim programlarında genelde cinsellikten alınan zevkten söz edilmiyor. Oysa Dünya Sağlık Örgütü'nün araştırmasına göre, iyi seksin beraberinde güvenli seksi getirme olasılığı yüksek.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kovid-19'un Omicron varyantının alt varyantlarından BA.2'nin şu an 10 ülkede baskın hale gelerek vakaların çoğunluğunu oluşturduğunu açıkladı.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bir eklem iltihabı ilacını daha Kovid-19 tedavisi için ön yeterlilikten geçirdiğini duyurdu. Buna göre iltihaplı eklem ağrısı için kullanılan ve ağır Kovid-10 hastaları üzerinde de iyileştirici etkileri görülen monoklonal antikor ilacı Tocilizumab, ön yeterlilikten geçti. İlacın, ağır Kovid-19 hastalarında ölüm riskini ciddi oranda düşürdüğü bilgisi de paylaşıldı.
İngiltere'de Lassa ateşi hastalığı nedeniyle 1 kişi hayatını kaybetti. Olayın hastalıktan kaynaklanan ilk ölüm olduğu belirtilirken vaka sayısının 3'e yükseldiği bildirildi. Hayvandan insana geçen ve ölümcül olabilen hastalıkla ilgili olarak Dünya Sağlık Örgütünden de açıklama (DSÖ) geldi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüs pandemisinin bu yıl içinde küresel acil durum olmaktan çıkabileceği açıklamasında bulundu. DSÖ yaptığı açıklamada geçen yıl duyurduğu 23 milyar ABD doları yardım talebini yineledi.
Yapılan bir araştırmada 2026 yılına kadar kanser ilacı satışlarının neredeyse iki katına çıkarak 320,6 milyar dolara ulaşacağı ve pazarın yüzde 22’sine yaklaşacağı ifade edildi. Aynı raporda koronavirüs aşılarına dair de çarpıcı bir sonuca ulaşıldı. Buna göre koronavirüs aşısının altın çağının 2026 yılına kadar sona ermesi bekleniyor...
2019 yılının sonundan bu yana devam eden koronavirüs pandemisinin ne zaman sonlanacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Milyonlarca insanın hastalanmasına ve ölümüne neden olan söz konusu virüs ile birlikte hayatımızda bir çok şey değişim gösterdi. Son olarak Dünya Sağlık Örgütü'den, Covid-19'un bitiş tarihi hakkında önemli bir açıklama geldi. Peki Pandemi ne zaman bitecek? Koronavirüs salgını ne zaman bitecek? İşte DSÖ'den yapılan önemli açıklama!
Son dakika haberine göre yeni ortaya çıkan NeoCov virüsüyle ilgili haberler gelmeye devam ediyor. Güney Afrika'da keşfedilen ve yüksek bulaş ile ölüm riski taşıdığı belirtilen NeoCov virüsüyle ilgili Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) beklenen açıklama geldi. Yarasalarda keşfedilen ve henüz insanlar arasında yayılmadığı belirtilen virüsle ilgili DSÖ, yaptığı açıklamada daha fazla araştırma yapılması gerektiğini vurguladı. İşte NeoCov virüsünde son durum...
Omicron tüm dünyada hızla yayılmaya devam ederken yapılan açıklamalar da tedirginlikle takip ediliyor. Son olarak Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) endişe veren bir açıklama daha geldi. DSÖ, koronavirüsün Omicron varyantının hızla yayılmasının m-RNA aşılarının etkililik oranını azalttığını belirtti.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Kovid-19'un Omicron varyantının son varyant olduğunu söylemenin ve salgında sona gelindiğini varsaymanın tehlikeli olduğu uyarısında bulundu. Ghebreyesus, "Daha ölümcül bir varyantın ortaya çıkma potansiyeli çok gerçekçi" ifadesini kullandı.
Koronavirüsle mücadelede en etkili silah aşının yanında, tedavi sürecinde kullanılan ilaçlar da bir hayli önem teşkil ediyor. Tedavi kapsamında bazı ilaçlar halihazırda kullanılırken, Dünya Sağlık Örgütünden yeni açıklama geldi. DSÖ, koronavirüse karşı etki gösterdiği belirlenen 2 ilacın tedavide kullanımını tavsiye etti.
Dünya Sağlık Örgütü’nde (DSÖ) koronavirüs aşıları ile ilgili önemli bir uyarı geldi. DSÖ yeni koronavirüs aşısı geliştirilmesini önerdi. DSÖ uzmanları tarafından yapılan açıklamada ağır hastalık ve ölümün önlenmesinin yanı sıra enfeksiyon ve bulaşmanın önlenmesinde yüksek etkisi olan Covid-19 aşılarına ihtiyaç olduğunu belirterek yeni aşı tavsiyesinde bulunuldu.
Dünya Sağlık Örgütünden (DSÖ) son dakika 'Deltacron' açıklaması geldi. Omicron paniği devam ederken dün, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, 25 vakada koronavirüsün yeni bir türünü keşfettiklerini iddia etti. Delta ve Omicron varyantının birleşiminden meydana geldiği iddia edilen 'Deltacron' ile ilgili tartışmalara Dünya Sağlık Örgütü yaptığı açıklamayla son noktayı koydu. İşte Deltacron ile ilgili son dakika haberinin detayları...
Tüm dünyada merak edilen sorulardan bir tanesi "Omicron koronavirüsü bitirecek mi? sorusu. Konuyla ilgili pek çok insan uzmanların açıklamalarını takip ederken Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) herkesi endişelendiren bir açıklama yapıldı. Omicron koronavirüsün sonu mu olacak diye araştırılırken DSÖ, Kovid-19'un Omicron varyantının son olmayacağını, virüsün "evrim" geçirmeye devam ettiğini belirtti. İşte Omicron varyantı ile ilgili detaylar...
Son dakika... Koronavirüsün son mutasyonu olan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan Omicron'la ilgili araştırmalar devam ederken açıklamalar da peş peşe geliyor. Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) Omicron'la ilgili yapılan son açıklamada, varyantın, vücudun üst kısımlarında etkili olduğunu ve bunun şimdilik "İyi haber" olduğu belirtildi. Öte yandan bir iyi haber de Danimarka'dan geldi. Açıklamada, Omicron'un, ülkedeki salgının sonunu getirebileceğini ifade edildi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Kovid-19'un Omicron varyantının "tsunami" etkisi oluşturmasından büyük endişe duyduğunu bildirdi. Ghebreyesus, bu varyantın hafife alınmaması çağrısında bulundu.
Koronavirüs pandemisiyle ilgili Dünya Sağlık Örgütünden (DSÖ) son dakika açıklaması geldi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge yaptığı açıklamada salgının bitiş tarihiyle ilgili olarak “Salgın, dünya genelinde yüzde 70 aşılama oranına ulaştığımızda, koronavirüs enfekte olan kişilerin tedavisinde kullanılacak etkili ve güvenli ilaçlar geliştirdiğimizde son bulacak” diye konuştu.
Koronavirüsün yeni mutasyonu Omicron varyantı tüm dünyayı etkisi altına alırken Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) yeni bir açıklama geldi. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Kovid-19 salgını nedeniyle 2021'in tüm dünyada sancılı geçtiğini ve ders alınması gerektiğini belirterek "2022, Kovid-19 salgınının sonu olmalı. Ama aynı zamanda başka bir şeyin, yeni bir dayanışma çağının da başlangıcı olmalı." dedi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), ABD merkezli Novavax firmasının Covid-19’a karşı ürettiği "Nuvaxovid" adlı aşının acil kullanımına onay verdi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Covid-19’un Güney Afrika’da ortaya çıkan Omicron mutasyonunun Delta mutasyonundan daha hızlı yayıldığını açıkladı.
Son dakika haberine göre, DSÖ başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni omicron varyantının en az 77 ülkede tespit edildiğini ve muhtemelen birçok ülkede de olduğunu söyledi. Ghebreyesus ayrıca varyantın benzeri görülmemiş bir oranda yayıldığına dikkat çekerek virüsü şu ana kadar hafife aldıklarını kaydetti.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Güney Sudan'da ortaya çıkan ve 89 insanı öldüren gizemli hastalık için harekete geçti. DSÖ ülkeye bir araştırma ekibi göndererek soruşturmayı derinleştirdi. Bilim insanları, ülkenin kuzeyindeki Fangak kasabasından numune topladı.
Tüm dünyada büyük bir endişeye yol açan ve ülkemizde de 6 kişide tespit edilen Omicron varyantı ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından önemli bir açıklama yapıldı. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "77 ülke şu anda Omicron vakaları bildirdi ve gerçek şu ki Omicron henüz tespit edilmemiş olsa bile muhtemelen çoğu ülkede bulunuyor. Omicron, daha önce hiçbir mutasyonda görmediğimiz bir oranda yayılıyor" ifadelerini kullandı.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Margaret Harris, Avrupa'nın çok şiddetli ve çok zor bir salgının ortasında olduğunu belirterek tüm önlemlerin iki katına çıkarılması çağrısı yaptı.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Omicron mutasyonunun Delta'dan daha hafif şekilde hastalığa neden olduğuna dair bazı kanıtlar da var, ancak yine de emin olmak için henüz çok erken" dedi.
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre dünyada Omicron varyantına bağlı bir ölüm görülmediğini belirtip, "Bu virüsün gevşediğini, yumuşadığını, evcilleştiğini gösteriyor. Bu süreç bizim açımızdan avantaj. Şu an Türkiye'de Omicron varyantı yok. Konsantre olmamız gereken Delta ve Delta Plus varyantları" dedi.
Güney Afrika'da az sayıda çift doz aşılı kişi üzerinde yapılan bir çalışmanın ilk aşaması, Omicron varyantının Pfizer/BioNTech aşısının etkisini belli bir oranda azalttığını ortaya koydu. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) acil durum direktörü Dr. Mike Ryan ise, Omicron'un aşılara karşı diğer varyantlardan daha güçlü olduğuna dair bir kanıt olmadığını söyledi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, koronavirüsün Omicron varyantının şimdiye kadar en az 23 ülkede görüldüğünü, bu sayının artmasını beklediklerini ve mevcut aşıların bu varyanta karşı etkili olup olmadığına dair öğrenecekleri daha çok şey olduğunu ifade etti. Öte yandan Ghebreyesus, "Geniş kapsamlı seyahat yasakları Omicron'un uluslararası yayılmasını engelleyemez." dedi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) omicron varyantının görüldüğü ülkelere yönelik seyahat kısıtlaması uygulayan ülkelere, "Bazı üye ülkelerin genelleyici ve toptan tedbirlere başvurmasını endişeyle karşılıyorum." sözleriyle tepki gösterdi. Güney Afrika Cumhuriyeti ve Bostvana'ya seyahat yasağı kararını eleştiren Ghebreyesus, "Bu ülkelerin doğru olanı yaptıkları için cezalandırılması beni derinden endişelendiriyor." dedi.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), "çok yüksek" risk teşkil eden Omicron varyantının küresel ölçekte yayılma potansiyelinin fazla olduğunu ve bazı bölgelerde COVID-19 vaka artışlarının ağır etkilerinin görülebileceğini açıkladı.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Covid-19’un yeni mutasyonu Omicron nedeniyle Güney Afrika’ya seyahatlerini askıya alan ülkelere seslenerek, "sınırları kapatmayın" çağrısında bulunurken, “Omicron’un virüsün diğer mutasyonlarından daha bulaşıcı olduğunu gösteren bir veri yok” dedi.
Dünya Sağlık Örgütü'nden yapılan açıklamaya göre Güney Afrika'da tespit edilen yeni varyanta "Omicron" adı verildi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Güney Afrika’da ortaya çıkan ve aşıya dirençli olduğu öngörülen B.1.1.529 isimli yeni varyantı değerlendirmek için bugün uzmanlarla özel olarak toplantı kararı aldı.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölgesi İcra Direktörü Robb Butler, yoğun bakım ünitelerindeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalarının çoğunun aşısız olduğunu ve ülkelerin "zorunlu Kovid-19 aşısı" üzerinde düşünmesi gerektiğini belirterek, "İhtiyacımız olan, toplumun her üyesinin aşılanmış olması." dedi. Butler, Kovid-19'un yayılımını durdurmak için önlemler alınmazsa, 2022'nin başlarında 500 bin ölümün daha kaydedilebileceği konusunda uyarıda bulundu.
Dünya Sağlık Örgütü, 2022'nin bahar aylarına kadar Avrupa'da Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının yüz binlere ulaşabileceği uyarısı yaptı.
Dünya Sağlık Örgütüne (DSÖ) bağlı Teknoloji Erişim Havuzu (C-TAP) ve İlaç Patent Havuzu (MPP), İspanya Ulusal Araştırma Konseyinin (CSIC) geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) antikoru test kitinin üretimi ve dağıtılması için lisans anlaşmasını onayladı.
Koronavirüsün kökeniyle ilgili yapılan ve DSÖ'nün yanlış bir yöntem izlediğini öne süren çalışma, pandeminin sıfırıncı hastasının Çin'in Vuhan kentinde yer alan canlı hayvan pazarındaki bir kadın olduğunu açıkladı.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge yaptığı açıklamada Avrupa’daki vaka artışlarına dikkat çekerek, “COVID-19 vakaları bir kez daha rekor seviyelere yaklaşıyor. Bir kez daha merkez üssündeyiz” dedi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Avrupa'daki koronavirüs durumunu "çok endişe verici" olarak değerlendirerek, salgının şubat ayına kadar kıtada yarım milyon kişinin ölümüne yol açabileceğini açıkladı.
Aralarında Almanya ve Fransa'nın da bulunduğu 28 ülke, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) mevcut Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus'u gelecek yıl mayısta düzenlenecek DSÖ Genel Direktörü seçiminde tek aday olarak gösterdi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Durum Komitesi, örgüt üyesi 194 ülkeye uluslararası seyahatlerde tek koşul olarak "Kovid-19 aşısı kanıtı" istememeleri ve DSÖ'nün acil kullanımına onay verdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarını tanımaları çağrısında bulundu.