Microsoft, Windows’un ardılı Windows 11 işlerim sistemini 24 Haziran 2011’de duyurdu ve sistemin yeniliklerini tanıttı. Windows 11’in seleflerine göre daha kullanıcı dostu ve daha anlaşılır olduğu belirtilip çıkış tarihinin 2021 sonbahar ayı olduğu açıklandı. Windows 11’in Windows 10 kullanıcılarına (donanım Windows 11’in minimum gereksinimlerini karşılıyorsa) ücretsiz yükseltme fırsatı ile de sunulacağı ilan edildi.
Windows işletim sistemine sahip olan cihazlarda sanal RAM alanının kullanılması ile ana disk belleğinin artırılması söz konusu olur. Bu seçenek sayesinde ana disk alanı dolduğu zaman bilgisayarın yavaşlaması gibi durumların önüne geçilebilir. Dolayısıyla Windows’un farklı sürümlerinde sanal RAM artırma opsiyonuna nasıl erişim sağlandığı ve bu işlem gerçekleştirildiği zaman ne gibi avantajlara ulaşıldığı belirtilmelidir.
Windows işletim sisteminde sistem ayarlarından ana disk belleğine yönelik olan ayarlar değiştirilebilir. Bu ayarlar penceresi kullanıldığı takdirde bilgisayarın ana disk belleğinin sanal RAM ile artırılması mümkün olur. Sanal RAM ana disk belleğinin alanı dolduğu zaman işletim sistemine geçici bir depolama alanı sunmak için kullanılır. Windows sanal RAM aktifleştirme işlemine başlanmadan önce ise disk alanının boyutunu belirleme aşamalarına hakim olunmalıdır.
Windows işletim sistemiyle çalışan bir cihazda farklı nedenlerden ötürü mavi ekran hatası ortaya çıkabilir. Bu hata genellikle cihaza yüklenen bir yazılımdan veya bilgisayar parçalarının fiziksel durumundan ötürü oluşabilir. Dolayısıyla Microsoft mavi ekran hatası nedenleri, çözümü ve tehlike derecesi üzerine bilgi aktarılmalıdır.
Windows 10 ve Windows 11 işletim sistemine sahip olan cihazlarda aktif hâle getirilen nihai performans modu cihazın donanım parçalarının sürekli olarak çalışmasını sağlar. Bu modun açılması için öncelikle komut isteminden belli başlı işlemler tamamlanarak nihai performans moduna özel olarak oluşturulan kod alınmalıdır. Ardından ayarlar penceresinden ilgili pencereye erişilerek nihai performans moduna geçiş yapılabilir.
Windows 11'de bulunan Microsoft Copilot, Microsoft'un işletim sistemleri ve programlarında sunulan bir yapay zeka tabanlı yardımcı asistandır. Ancak, bazı kullanıcılar gizlilik veya güvenlik endişeleri nedeniyle Copilot'u devre dışı bırakma yoluna gidebilirler. Bu kapsamda Windows 11 Copilot kapatma işleminin nasıl yapılacağı araştırılmaktadır. Peki, Windows 11'de Copilot nasıl kapatılır?
Son birkaç yıldır, bilgisayar sistemleri özelleştirilebilir bir şekilde tasarlanmaktadır, özellikle oyun sistemlerinde bu sıkça görülmektedir. Hem yazılım hem de donanım tarafında kişiselleştirilmiş bilgisayar sistemleri tasarlanabilmektedir. Özelleştirme seçenekleri arasında, Windows işletim sisteminin sunduğu gibi fare imlecini değiştirme gibi olanaklar bulunmaktadır. Peki, Windows 10 ve Windows 11’de fare imleci nasıl değiştirilir?
Windows 11, Microsoft bünyesinde bulunan Windows ailesinin üyelerinden biri olarak karşımıza çıkan bir işletim sistemidir. Bu işletim sisteminin kendine has birçok farklı özellikleri vardır. Windows 10 sürümünden sonra çıkmış olan bu sürüm, önceki sürümlere nazaran kullanıcılarına çok daha iyi performans vadetmektedir. Peki, Windows 11 ne zaman çıktı ve özellikleri neler?
Windows 11, Microsoft teknoloji şirketi tarafından kullanıcılara sunulan bir işletim sistemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Windows 11 işletim sisteminin doğrulanabilmesi için etkinleştirme işleminin yapılması gerekmektedir. Bu etkinleştirme Windows kopyasının orijinal olduğunu ispatlamak içindir. Peki, Windows 11 nasıl etkinleştirilir ve etkinleştirilmezse ne olur?
Günümüzde en sık kullanılan teknolojik cihazlardan biri bilgisayarlardır. Gerek iş gerekse bilgi alışverişi için kullanılan bu cihazlar kendi içlerinde farklı işletim sistemlerine sahiptir. Bu işletim sistemlerinden biri Windows işletim sistemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Microsoft Windows bünyesinde birçok farklı sürüm vardır. Bunlardan biri de Windows 11 olarak bilinmektedir. Peki, Windows 11 nasıl yüklenir ve sistem gereksinimleri nelerdir?
Microsoft, Windows 11 için 25 Nisan'da KB5012643 güncellemesini yayınladı. Ancak Windows 11 kullanıcıları güncelleme sonrası uygulamaların çökmesine neden olan sorunlarla karşılaştı. Microsoft ise kullanıcılara sorunu azaltmak için bu güncellemeyi kaldırmalarını önerdi.
Windows işletim sistemi ile bir dünya devi haline gelen Microsoft, bu pozisyonunu kendi lehine kullanmakta kararlı.
Microsoft, varsayılan tarayıcıları değiştirmeyi zorlaştıran Windows 11 değişikliklerini kaldırıyor.
Sisteminiz Windows 10’un 2004 veya sonraki bir sürümünü çalıştırıyorsa ve Microsoft’un yayınladığı 14 Eylül 2021 hizmet güncelleştirmesini yakın zamanda yüklediyseniz, artık cihazınızı doğrudan Windows 11’e yükseltebilirsiniz.
Microsoft, Windows 11 ile siyah renge bürünen mavi ekranı geri döndürüyor. Şirket, Windows 11'in son önizleme sürümüne ait güncelleme notlarında söz konusu ekranın renginin tekrar mavi olarak değiştirildiğini açıkladı.
Birçok kullanıcı tarafından beklenen Windows 11 AMD güncellemesi, sonunda oluşan problemleri gidermek için geldi.
Microsoft, müşterilerini daha yeni Windows sürümlerine yönlendirmeye çalışıyor gibi görünüyor. Bugün gelen raporlara göre Microsoft, OneDrive masaüstü uygulamasının 1 Mart 2022’de kişisel Windows 7, 8 ve 8.1 bilgisayarlarla senkronizasyonunu durduracağı konusunda uyardı.
Windows 11'in Android uygulamalarını çalıştırabileceği resmen açıklanmıştı. Windows 11 ile yapılan ilk testte ise yalnızca 50 seçilmiş uygulamanın mevcut olduğu görüldü. Ancak Microsoft “önümüzdeki aylarda” daha fazlasını vaat ediyor.
Microsoft AMD işlemcilerde performans düşüşü olduğunu geçtiğimiz günlerde kabul etti. Özellikle oyun oynayan kişilerin canını fazlasıyla sıkan bu problem sonunda çözüldü.
AMD ve Microsoft, Windows 11 mesaisine başladı. Bilindiği üzere Microsoft yeni Windows sürümünü bir süre önce kullanıma sunmuştu. Fakat gelen şikayetler üzerine hem Microsoft, hem de AMD kolları sıvadı.
Microsoft'un merakla beklenen yeni işletim sistemi sürümü Windows 11 resmen indirilmeye sunuldu. Birçok bilgisayara kurulabilecek olan Windows 11'in özellikleri arasında dikkat çeken birçok detay var. Peki Windows 11 nasıl yüklenir? İşte Windows 11'in sistem gereksinimleri.
Honor, akıllı ve entegre teknoloji çözümleri sunmak için Microsoft ile stratejik iş ortaklığını genişleteceğini açıkladı.
Haber, şirketin bir aydan kısa bir süre içinde piyasaya sürülecek olan Windows 11 işletim sistemi için bir reklam kampanyası yayınladığı için Amerikan teknoloji devi The Register’ın bir sözcüsü tarafından verilen bir onaydan geliyor.
Microsoft yeni işletim sistemi Windows 11 için geri sayıma geçti. Bir süredir beta aşamasında olan yeni Windows sürümünün ekim ayında kullanıma sunulması bekleniyor.
Microsoft, yeni bir raporda desteklenmeyen CPU’lara sahip bilgisayarların Windows 11 güncellemelerini almaya ‘hak sahibi olmadığını’ ve hatta sürücü veya güvenlik yükseltmeleri alamayabileceğini söyledi.
Ancak bu normal Windows güncellemesi aracılığıyla yapıldığında kısıtlamalar devam ediyor. Duyuru Cuma günü bir blog yazısı aracılığıyla yapıldı ve eski Windows işletim sistemi kullanıcılarının geniş bir kesiminden alkış almak zorunda.
Microsoft, Windows 11’i şu anda test ediyor ve işletim sistemi resmi olarak çıkmadan önce hataları test ediyor. Windows 11’in bu yıl sonbaharda piyasaya sürülmesi planlanıyor. Windows 11 destekli bilgisayarların Ocak 2022‘den itibaren piyasaya sürülmesi bekleniyor.
Microsoft, Windows 11 kullanıcı arayüzünde birçok olumlu değişiklik yaptı. Ancak varsayılan tarayıcıyı değiştirmeyi zorlaştırmak beklenmeyen bir güncelleme oldu. Windows 11‘de Microsoft, varsayılan uygulamaları ayarlama şeklinizi değiştiriyor.
Microsoft, yeni Paint uygulamasının tasarımını tanıttı. Yıllar boyu pek çok kullanıcının gönlünü kazanan Paint, Windows 11'de daha modern bir tasarıma kavuşuyor. İşte Windows 11'in Paint uygulaması.
Windows 11 Insider Preview Build 22000.100 kodlu bu güncelleme öncelikle görsel değişimleri ön plana çıkarıyor. Gizli simgeler menüsü ve görev çubuğunda yenilikler ortaya çıktı. Ayrıca yeni animasyonlar yine bu güncelleme içerisinde yer alıyor.
Microsoft, ünlü mavi ekranı Windows 11'de değiştiriyor. Aktarılan bilgilere göre, pek çok kişinin karşısına çıktığında kabus görmüş gibi olduğu mavi ekranın rengi artık siyah olacak.
Bir geliştirici, Windows 11'i altı yıllık Lumia 950 XL akıllı telefonun üzerinde çalıştırmayı başardı. Eşine az rastlanır bir olaya imza atan geliştirici Windows 11'in akıllı telefonda çalıştığı videoyu ise YouTube'da yayınladı.
Markanın ilk dizüstü bilgisayarının Windows 11 ile geleceğini doğrulandı. Ancak Realme Book‘un kutudan çıktığı gibi Windows 11′e sahip olup olmayacağı henüz belli değil, fakat işletim sistemini destekleyeceği net olarak onaylandı.
Piyasa değeri 2 trilyon doları bulan Microsoft, şimdi yeni bir işletim sistemi sürümü tanıttı. Peki Windows 11 olarak adlandırılan bu sürüm Windows 10'a kıyasla ne kadar güvenli?
Microsoft, Windows 11'in ilk önizleme sürümünü yayınladı. Böylece Windows 11'in önizleme sürümünü indirip deneyimlemek mümkün hale geldi.
Microsoft, Windows 11’i ücretsiz bir güncelleme olarak sunacak. Ancak Windows 11’i ne kadar sağlıklı çalıştıracağını veya ne kadarlık verim alacağınızı PC Health Check App ile kontrol edebileceksiniz.
Windows 11'in çıkış tarihi merakla beklenirken, önemli bir ipucuna rastlandı. Buna göre Microsoft, Windows 11'in çıkış tarihi için ekim ayını işaret ediyor olabilir.
Microsoft son olarak Windows 11’i duyurması ile gündeme gelmişti. Şirket için her şey yolunda gidiyor. Şirket gelişmeye ve yeni firmaları bünyesine katarak ve yeni kategorilere geçiş yaparak değerini artırmaya da devam ediyor.
Resmi olarak duyurulan Windows 11'in uyumlu olduğu işlemciler açıklandı. Microsoft'un paylaştığı bilgilere göre, şirketin kendi ürettiği bazı ürünlerinin işlemcileri bile Windows 11 ile uyum konusunda liste dışı kalıyor. İşte Windows 10 kullanıcıları için ücretsiz olacak Windows 11'in destekleyeceği işlemciler.