Halkbank, VakıfBank ve Ziraat Bankası, yaklaşık 1 ayın sonucunda 32 bin 599 kişinin 4 milyar 433 milyon 966 bin liralık borcunu 60 aya kadar vadelendirdi.
Bir takvim yılı içerisinde 90 gün boyunca kredi kartı borcunun asgari ödemesi yapılmadığı takdirde toplam tutarın yapılandırılması gerekir. Bu seçenekten yararlanan banka müşterilerinin geri ödemeyi yeni bir plan çerçevesinde tamamlamaları uygundur. Kredi kartı yapılandırma sürecinde geçerli olan vade sayısı, faiz oranı ve taksit tutarı gibi değerlerse BDDK tarafından kararlaştırılan güncel yönetmeliğe göre belirlenir.
Merkez Bankası'nın ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) ortak kararı ile kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçlarına yapılandırma imkanı getirildi. Borcunu ödemekte zorlanan vatandaşlar için adeta can suyu olan bu karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Kredi kartlarında yapılan bu düzenleme ile ilgili canlı yayında değerlendirmede bulunan Faruk Erdem, faiz oranlarına dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatarak önemli açıklamalarda bulundu.
Kredi kartı ve tüketici kredisi borç yapılandırmasında yeni düzenlemeler netleşti. Kredi kartı yapılandırmasında başlangıç noktası 26 Eylül olarak belirlendi ve geriye dönük borçlar için yapılandırma yapılabilecek. Asgari ödeme tutarını 30 gün boyunca ödemeyen kart sahipleri, bu yapılandırma imkanından yararlanmak için başvuru yapabilecek. Ancak, yapılandırma talebinin kabul edilip edilmeyeceğine bankalar karar verecek.
TESK Genel Başkanı Palandöken'den "yeni yapılandırma" talebi geldi. "Esnafımızın düzlüğe çıkması için daha önce olduğu gibi vergi, trafik, SGK prim borçları gibi devlete olan borçlarda kapsamlı ve uzun vadeli bir yapılandırma şart" çağrısında bulundu.
7440 Sosyal Güvenlik Kurumu yapılandırma ödemesi, 7440 sayılı kanun hükmünden gelmektedir. Bu kanunun "diğer hükümler" başlıklı maddesinde yer alan kurumlar vergisi mükelleflerine, yalnızca bir sürelik geçerli olmak üzere bir kereliğine istisna ve indirim bedelleri üzerinden belli bir yüzde ile ek vergi getirilmiştir.
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yeni bir yapılandırma kanununun ihtiyaç olduğunu söyledi. Palandöken, "Şu ana kadar kesinleştiği halde ödenmeyen borçlar tahsil edilirse yeni bir vergi artışına gerek kalmaz" yorumunu yaptı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve mücbir sebep hali uzatılan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükellefler, 2 Aralık 2024'e kadar yapılandırma başvurusunda bulunabilecek.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, deprem bölgesindeki illerde işveren ve çalışanların sigorta yapılandırma süresinin uzatıldığını açıkladı.
Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) borcu olan işveren ve sigortalıların borçlarını yapılandırmalarıyla sağlanan avantajdan faydalanmaları için 31 Ağustos son tarih. Ayrıca GSS prim borçları için ödemeler 31 Ağustos'a kadar yapılacak. Anapara, anlaşmalı bankalara ödendiği takdirde, gecikme faizi ve cezası alınmayacak. İşte detaylar…
SGK'den yapılandırma ödeme sürelerine ilişkin açıklama geldi. Kurumdan yapılan açıklamada, "Kuruma olan borçlarını peşin ve taksitli ödeme seçeneği ile yapılandıranlardan, 3 Ağustos'a kadar ödemesi gereken tutarları ödemeyen veya eksik ödeyenlerin bu tutarları 31 Ağustos'a kadar hesaplanan Yİ-ÜFE tutarının indirimsiz hali ve toplam tutara uygulanacak geç ödeme zammıyla birlikte ödemeleri durumunda katsayı uygulanmaksızın kanundan yararlanmaları mümkün olacaktır." ifadelerine yer verildi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7440 Sayılı Kanun Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ'de belirlenen bölgelerde mücbir sebep halinin 30 Kasım 2023 tarihine kadar devam edeceği belirtilirken mücbir sebep hali kapsamında başvuru ve ödeme sürelerine yer verildi.
SGK kapsamında yapılandırılan borçlar ile sigorta primi borçları için bugün son ödeme günü. Yapılandırma kapsamındaki vergi borçları ile motorlu taşıtlar ve gelir vergisinin 2'nci taksit ödemelerinin son günü ise yarın.
Borç yapılandırmasının bozulmaması için ilk ödemenin bugün mesai bitimine kadar yapılması gerekiyor. Yapılandırılan tutarın bu tarihe kadar peşin ödenmesi halinde, Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan yüzde 90, idari para cezalarında ise yüzde 25 indirim uygulanacak. Taksitle ödeme seçeneği tercih edildiği halde tutarın tamamının ödenmesi durumunda peşin ödeme indiriminden yararlanılabilecek. 2023 MTV ikinci taksit ödemesi de bugün sona eriyor.
Borç yapılandırması düzenlemesi kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı vergi dairelerine 5 milyon 484 bin 289 mükellef başvurdu, 7 milyon 946 bin 460 yapılandırma dosyası oluşturuldu. Kanun kapsamında 56,8 milyar liralık tahsilat gerçekleşti. Peşin ödemeler ile ilk taksit ödemeleri için son gün 31 Temmuz olarak belirlendi. Ancak birinci taksitin ödeme süresi uzatıldığından ilk ve ikinci taksitin bu süre sonuna kadar beraber ödenmesi gerekiyor.
Borç yapılandırmada son gün! SGK borçları, vergi borçları, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) borcu, trafik cezaları… Milyonlarca kişi için yapılandırma başvurusu bugün mesai bitimine kadar devam edecek. İlk ve ikinci taksitler Temmuz ayı içerisinde birlikte ödenecek. Süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksit tutarları gecikme faizi ile birlikte tahsil edilecek. ‘2023 borç yapılandırma nasıl yapılır?’ sorusuna yanıt arayanlar içinse adres e-Devlet. İşte detaylar…
Borç yapılandırması için son günler. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! 2.000 TL’nin altında borcu olan 7.6 milyon kişinin borçları silinecek. Diğer borçlular ise düşük faiz oranları ile 48 ay vadede borcunu ödeyebilecek. Avantajlı düzenlemelerden yararlanmak isteyenlerin 3 Temmuz Pazartesi günü sonuna kadar başvuruda bulunmaları gerekiyor. 31 Temmuz’a kadar ise yapılandırmanın hem birinci hem de ikinci taksitlerinin birlikte ödenmesi gerekiyor.
Vergiler, trafik cezaları, ehliyet affı ve belediyelere olan tüm borçlara yapılandırma fırsatı getirilmişti. Ancak 31 Mayıs’ta sona ereceği açıklanan borç yapılandırma başvurusu için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yetkisini kullanmış ve süreyi 1 ay uzatmıştı. 30 Haziran’da sona erecek başvuru süresi için son 9 güne girildi. Peki yapılandırma başvurusu nereye yapılır? İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren borç yapılandırmasına dair tüm detaylar…
Son dakika haberi... Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre; Devlete olan borçların yapılandırılması için başvuru süresi 30 Haziran'a kadar uzatıldı. Borçların ilk taksit ödeme süresi de 31 Temmuz'a kadar uzatıldı.
Sürücüler ya da araç sahipleri farklı sebeplere bağlı olarak trafik cezası alabilirler. Trafik kurallarının ihlali sayılan yerlerde bekleme yapmak ya da park etmek, araç muayenesinin zamanını geçirmek gibi nedenler ile cezai işlem uygulanabilir. Ceza ödemeleri, cezanın kesildiği tarih ile ödeme tarihi arasındaki gün sayısına bağlı olarak indirimli ya da faizli olarak ödenebilir. Bazı durumlarda anlaşmalı firmalar aracılığı ile yapılandırma da tercih edilebilir.
Son dakika haberi: Vergiler, trafik cezaları, ehliyet affı ve belediyelere olan tüm borçlara yapılandırma fırsatı getirilmişti. Ancak 31 Mayıs’ta sona erecek borç yapılandırma başvuruları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yetki kullanarak süreyi 1 ay daha uzatılacağı öğrenildi. Buna göre yapılandırmada son tarih 30 Haziran’a çekilecek. Peki, hangi borçlar silinecek? İşte tüm detaylar...
Milyonlarca kişi 31 Mayıs’ta başvuru süresi sona erecek borç yapılandırmasında sürenin uzatılıp uzatılmayacağını merak ediyor. Bugüne kadar 2,5 milyon kişi yapılandırma başvurusu yaparken, bunun büyük kısmını trafik cezası ve motorlu taşıtlar vergisi (MTV) borçlarına ilişkin oldu. Ancak kanunda dikkat çeken bir detaya rastlandı. Cumhurbaşkanının başvuru ve ilk taksit ödeme sürelerini 1 aya kadar uzatma yetkisinin bulunduğu ifade edildi. İşte haberin detayları…
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 7440 sayılı kanun kapsamında getirilen taşınmazlarla ilgili yapılandırma detaylarını belirledi. Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile son tarih 31 Mayıs olarak ilan edildi. Alacaklar peşin veya 12, 18, 24, 36 ve 48 eşit taksitte ödenebilecek. 12 taksit için 1.09, 18 taksit için 1.135, 24 taksit için 1.18, 36 taksit için 1.27 ve 48 taksit için 1.36 katsayısı uygulanacak.
Son dakika haberi... Hazine ve Maliye Bakanlığı borç yapılandırmasında son duruma ilişkin verileri paylaştı. Buna göre kamu borçlarına yapılandırmaya 1,5 milyon mükellef başvururken, toplam yapılandırma 50 milyar TL'nin üzerine çıktı.
EYT yasasının şartları sağlayan 1,6 milyondan fazla kişi emeklilik için başvuru yaparken prim günü eksik olan EYT'liler ise borç yapılandırması ile bu hayaline kavuşacak. 12 Mart’ta Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile başlayan süreç 31 Mayıs’ta sona erecek. Prim borcunu yapılandırmak isteyenler için süre kısalırken yeni bir detay ortaya çıktı. Talep olması durumunda Cumhurbaşkanlığı'na tanınan bir ay uzatma yetkisinin kullanılabileceği ortaya çıktı.
Gümrük vergi ve cezalarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin esaslar belirlendi. Buna göre düzenlemeden yararlanmak isteyen borçluların, 31 Mayıs mesai bitimine kadar ilgili gümrük idaresine başvuruda bulunmaları gerekiyor. Hesaplanan tutarların taksitle ödenmek istenmesi halinde borçluların başvuru sırasında 12, 18, 24, 36 veya 48 eşit taksitte ödeme seçeneklerinden birini tercih etmeleri gerekecek.
Milyonları ilgilendiren borç yapılandırma düzenlemesi yürürlüğe girdi. Vergi borçlarından trafik cezalarına, belediyelere olan borçlara kadar bir çok alanda yapılandırma fırsatı geldi. Yapılandırmanın bozulmaması içinse iki şart var. Peki hangi borçlar silinecek? Başvurular nereden ve nasıl yapılacak? İşte tüm detaylar...
Resmi Gazete'de yayımlanan kararın ardından borçlara ilişkin yapılandırma süreci başladı. Gelir idaresi Başkanlığı (GİB) hangi borçların yapılandırılacağına ilişkin bilgilendirmede bulundu. Borç yapılandırmasından yararlanmak isteyenler için tarih açıklandı. Buna göre son tarih 31 Mayıs 2023 oldu.
Geniş kapsamlı borç yapılandırma paketi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Yürürlüğe giren yasayla vergiler, trafik cezaları, ehliyet affı ve belediyelere olan tüm borçlara yapılandırma fırsatı geliyor. Peki, hangi borçlar silinecek? İşte tüm detaylar...
Son dakika haberi: Vergiler, trafik cezaları, ehliyet affı, otoyol cezaları ve belediyelere olan borçlarla ilgili önemli maddelerin yer aldığı borç yapılandırma paketi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan borç yapılandırma düzenlemesine göre hangi borçların silineceği ise merak ediliyor. İşte madde madde tüm detaylar...
Ehliyet affı hakkında aramalar hız kazanırken dün Meclis’te flaş bir gelişme yaşandı. 14 milyondan fazla kişinin 521 milyar liralık borcuna yapılandırma imkânı sağlayan teklif yasalaştı. 31 Aralık 2022 öncesi borçlar 48 taksitte ödenebilecek. 2 bin liranın altı borçlar ise silinecek. Yapılandırma yasası kapsamında ışık ihlalleri, hız, park cezası, emniyet kemeri, emniyet şeridi ihlali gibi sebeplerden trafik ceza puanı dolan sürücülerin ehliyetleri de geri iade edilecek. İşte detaylar…
Deprem bölgesinde ekonomiye ilişkin önlemler alınmaya devam ediliyor. Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan karara göre bölgede yapılandırma borçlarının taksit ödemeleri, mücbir sebep halinin sonuna ertelendiği duyuruldu.
TBMM’nin 28 Şubat’ta açılması ile birlikte en önemli gündem maddesi EYT ve yapılandırma olacak. SGK ve Bağ-Kur prim borcu olan milyonlar için yeni düzenleme ile kolay emeklilik yolu açılacak. Bu kapsamda geçmiş dönemde olduğu gibi kredi desteği de gündeme geldi. Böylece hem kullanılan kredi ile peşin ödeme avantajı yakalanabilecek, hem de emekli maaşından taksitler halinde borcunu ödeme imkanı elde edilebilecek. İşte EYT’liye kolay emeklilik yolu için rehber…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu yapılandırma paketiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Kamuya olan 2 bin TL altındaki vergi, ceza, faiz gibi başlıklardaki borçların silineceği, öğrenim kredisi borcunu da kapsayan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin teklifin görüşmelerine TBMM'de başlandı. Öte yandan AK Partili Nejat Koçer EYT düzenlemesiyle ilgili Mecliste perşembe günü yapılacak görüşmelere dikkat çekti.
MTV, emlak vergisi, köprü ve otoyol geçiş cezaları, öğrenim kredisi borçları, SGK prim borçları ile adli ve idari para cezaları da dahil gibi birçok kalemde vatandaşın devlete olan borcu yapılandırılıyor. Milyonlarca kişi vergi ve kredi yapılandırmasına dair detayları merak ederken örnek ödeme tablosu ortaya çıktı. Peki yapılandırmada hangi borçlar kapsamda? Taksitler nasıl olacak? İşte örnek ödeme tablosu ile Cumhuriyet tarihinin en büyük vergi yapılandırması rehberi…
Son dakika: MTV, emlak vergisi, köprü ve otoyol geçiş cezaları, adli ve idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, SGK prim borçları gibi birçok kalemde yapılandırma imkanı sağlayacak kanun teklifi Meclis’e sunuldu. Ayrıca 2 bin liranın altındaki borçlar silinirken, bu tutarın üzerindeki borçlar için 48 ay taksit ile indirim avantajı da sağlanacak. MTV cezaları içinse borcun az yüzde 10'unun ödenmesi şartıyla taksit ödeme süresince araç muayenesine izin verilecek.
Son dakika haberi: Kamuya olan borçların yapılandırılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
Kritik tarih 31 Aralık 2022, bu tarihe kadar kamuya olan 2 bin TL'nin altındaki tüm borçlar siliniyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırma paketi açıklandı, ayrıntılar belli oldu. Yapılandırılan borçlar 48 taksitle ödenebilecek ya da peşin ödenmesi durumunda yüzde 10 indirim yapılacak. Yasalaşmasıyla 10 bin ehliyeti sürücülerine geri döndürecek yapılandırma paketi kapsamında ayrıca Bağ-Kur'luların beklediği ihya açıklaması da geldi. İşte merakla beklenen tüm detaylar...
Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırma paketine ilişkin detaylar belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yapılandırma paketine ilişkin, "Vatandaşlarımız yapılandırılan borçlarını 4 yıla yayılan aylık taksitler halinde 48 taksitte ödeyebilecekler" diye konuştu.
Yapılandırma haberleri son dakika: Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının ardından kameralar karşısına geçen Erdoğan vergi borçları affı, ehliyet affı, KYK borcu, sigorta primi borçları affını da kapsayan cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma paketinin detaylarını açıkladı. Peki yapılandırma neleri kapsıyor? İşte pakete dair tüm merak edilenler...
EYT yasasının Meclis'ten geçmesi için geri sayım başlarken milyonlarca SGK ve Bağ-Kurlunun prim borçlarına yapılandırma geleceği öğrenildi. Detaylarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması beklenen EYT yapılandırması için, peşin ödemelerde faizlerin silineceği ifade ediliyor. Böylece vatandaşın borç yükü üçte bir daha azalacak. Yani 150 bin liralık borç için ödenecek rakam 100 bin liraya gerileyecek.
Devlete borcu olanlar bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı açıklamayı bekliyor. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma paketi olarak adlandırılan düzenleme Beştepe'deki Kabine Toplantısı'nda ele alınacak. Detaylarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının beklendiği düzenleme ile taksit sayısının 24, vadenin de 48 aya çıkması bekleniyor. İşte milyonları ilgilendiren düzenlemeyle ilgili tüm detaylar...
Yeni yapılandırma paketinin milyonları borç yükünden kurtarması beklenirken EYT ile emeklilik bekleyenlere de ilaç olacak. Örneğin, askerlik ve doğum borçlanmasını ödeyemeyenler, kamu bankaları vasıtasıyla alacakları kredileri emekli maaşlarıyla geri ödeyebilecek. Söz konusu krediler için yüzde 1.20'lik faiz oranının masa olduğu belirtiliyor. Bunun yanında da Bağ-Kur'lu olup da borcunu ihya edenlerin yani geçmiş tarihli günlerini satın almak isteyenlerin faizlerini sildirme ihtimali olabilecek.
Son dakika haberi: Borcu olan milyonları yakından ilgilendiren geniş kapsamlı yapılandırma paketi için geri sayım başladı. 31 Aralık 2022'ye kadar olan vergi, sigorta primi borçları ve cezalar için hazırlanan düzenleme de taksit sayısı detayı dikkat çekti. Yapılandırmada taksit sayısı 18’i geçecek. 20 ay taksit sunulursa borç 40 ayda ödenebilecek. Söz konusu detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak.
Vergi, prim, öğrenim kredisi, trafik cezaları... Hükümet devlete olan borçlar için harekete geçti. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı barışıyla, 31 Aralık 2022’ye kadar oluşan borçların tamamı yapılandırılacak. Konunun Pazartesi günü gerçekleştirilecek Kabine Toplantısı'nda ele alınması bekleniyor. İlk taksitte borcun tamamının ödenmesi halinde ciddi indirimler de yolda. İşte vergi kredi borcu 2023 yapılandırma için tüm merak edilenler ile son dakika haberinin detayları...
Türkiye seçim yılına girerken milyonlarca vatandaş ‘2023’te vergi affı çıkar mı? Ne zaman, kapsamı ne olur?' gibi soruları araştırmaya başladı. SGK Uzmanı Özgür Erdursun tarafından konuya ilişkin flaş bir iddia ortaya atıldı. Erdursun ‘vergi ve SGK borçlarına yapılandırma’ geleceğini söyledi. Uzmanlar ise önceki yapılandırmadan daha geniş kapsamlı bir çalışma yapılabileceğini ve nisan ayının öne çıktığını dile getirdi.
Finans ve ekonomi alanlarında bazı ifadeler vardır ve yeniden yapılanma ifadesi de bunlardan biridir. İşletmeler arasında bulunan rekabetin şartlarına bağlı olarak ya da işletmelerin etkinlikleri devam ederken oluşan aksilikleri gidermek amacı ile firmalar tarafından gerçekleştirilen düzenlemeler yeniden yapılandırmalardır. Ticari olarak yapılan finansla yeniden yapılandırmalar hızlı ve keskin bir stratejik değişiklik gerektirir.
Meclis'in (TBMM) 1 Ekim’de açılmasının ardından en önemli mesaisini seçim öncesi hazırlanacak son büyük torba teklifine harcayacak. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren torbada kur korumalı mevduatın uzatılması ve borç yapılandırması gibi konular yer alıyor. Ancak yapılandırma torbanın en önemli unsurlarından biri olacak. Bu teklifte daha öncekilerden farklı olarak ödemesiz dönem seçeneğinin de gündemde olduğu kaydediliyor. İlk borç ödemesinin ise seçim sonrasına kalacağı öğrenildi.
Trabzonspor Kulübü, bazı departmanlarında yeniden yapılandırmaya gitti
Unilever şirketi yaptığı açıklamada küresel çerçevede yeniden yapılanma planına dikkat çekilirken yönetici pozisyonunda çalışanların yüzde 15’inin işine son verileceği bildirildi. İngiltere merkezli Unilever’in dünya genelinde 149 binden fazla çalışanı bulunuyor.
Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeleri içeren 7326 sayılı Kanun kapsamında vergi dairelerine başvuruda bulunan mükelleflerin ilk taksit ödemesi 1 Kasım tarihinde gerçekleşmişti. Yapılandırmanın bozulmaması için ikinci taksit ödemelerinin bugün yapılması gerekiyor. Öte yandan vergi daireleri bugüne özel çalışma saatlerini değiştirerek, saat 21.00'e kadar açık kalacak.
Geçen aylarda 7326 borç yapılandırma işlemlerine başvuran vatandaşların yapılandırma işlemleri yapılmış ve yararlanan kişiler ilk taksit ödemelerini yapmıştır. Peki 7326 yapılandırma ödeme son gün ne zaman? İşte vergi borcu ödeme ve ikinci taksit tarihi...
Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin yapılan düzenlemeye yaklaşık 6 milyon kişi katıldı. Vergi barışı fırsatından faydalanan vatandaşların ilk taksit ödemlerinin son ödeme tarihi ise 1 Kasım olarak belirtildi. Yapılandırılan borçların peşin olarak 1 Kasım'a kadar ödenmesi halinde, hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından yüzde 90, idari para cezalarının aslından yüzde 25 indirim yapılıyor.
7326 sayılı yapılandırmada başvuru ve borç ödeme süresi geçen ay dolmuştu. GSS prim borcu olanlar daha önce hiç gelir testine girmemişler ise 30 Kasım’a kadar gelir testi yaptırabilecekler. Test sonucu ödeme gücü olmadığı tespit edilenlerin borcu silinecek.
Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeleri içeren 7326 sayılı Kanundan yararlanan mükelleflere kolaylık sağlanması ve muhtemel yoğunluğun önlenmesi amacıyla vergi daireleri bugün saat 21.00'e kadar açık olacak.
Vergi borcu yapılandırmasında bugün önemli gün. Bu sene yapılan 5’inci yapılandırma kapsamında son başvuru tarihi 30 Eylül olarak duyurulmuştu. Başvuru yapan kişi ve firmalar için önemli tarih ise 1 Kasım. İşte yapılandırmada 1 Kasım günü önemi ve ayrıntıları...
Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin yapılan düzenlemeye yaklaşık 6 milyon kişi katıldı. Vergi barışı fırsatından faydalanan vatandaşların ilk taksit ödemlerinin son ödeme tarihi ise 1 Kasım olarak belirtildi. Yapılandırılan borçların peşin olarak 1 Kasım'a kadar ödenmesi halinde, hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından yüzde 90, idari para cezalarının aslından yüzde 25 indirim yapılıyor.
Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeleri içeren 7326 sayılı Kanun kapsamında vergi dairelerine 5 milyon 804 bin 861 mükellef başvuruda bulunurken, 152 milyar 663 milyon lira alacak yapılandırıldı. Kanunda öngörülen peşin ve birinci taksit ödemeleri için son gün, 31 Ekim 2021 tarihi hafta sonu tatiline rastladığından 1 Kasım Pazartesi olarak belirlendi.
Borç yapılandırma başvuruları bugün mesai saati bitimine kadar devam edecek fakat Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan farklı bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri ve Sosyal Güvenlik Merkezleri'nin 30 Eylül saat 23.59'a kadar açık olacağı belirtildi.
Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeler içeren kanundan yararlanmak için süre de son gelinirken, dün itibarıyla 127 milyar 516 milyon lira alacak yapılandırıldı. Bugün gün sonuna kadar başvurular devam ederken yapılandırılan borçların peşin olarak 1 Kasım 2021'e kadar ödenmesi halinde, hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından yüzde 90, idari para cezalarının aslından yüzde 25 indirim yapılacak. Öte yandan bu zamana kadar yapılandırmaya 5 milyon 36 bin mükellef başvuru yaptı.
Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşların başvurularını, sosyal güvenlik il müdürlükleri ve sosyal güvenlik merkezlerine 30 Eylül saat 23.59'a kadar yapabileceği bildirildi.
Devlete borcu olan vatandaşlar için sunulan fırsat yarın (30 Eylül 2021 Perşembe) sona eriyor. Borç yapılandırmadan faydalanmak isteyen vatandaşların 30 Eylül Perşembe akşamına kadar başvuru yapmak zorunda oldukları belirtildi. Bu kapsamda hangi borçların yapılandırılacağı merak konusu oldu. İşte detaylar...
Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin yapılan düzenlemeden gelen son güncellemeyle 4 milyon 760 bin kişi başvurdu. Vergi barışı fırsatından faydalanmak isteyen vatandaşlar için yarın son gün. Başvurular yarın akşama kadar devam ederken, peşin ödeme yapmak isteyen vatandaşlara, 30 Kasım tarihine kadar ödeme yaptıkları halde hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından yüzde 90, idari para cezalarının aslından yüzde 25 indirim yapılacak.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Bendevi Palandöken, yapılandırma kanunu kapsamındaki borçlar için başvuru süresinin uzatılmasını ve taksit ödemelerinin gelecek yıl başlamasını istediklerini bildirdi.
Yaşı doldurduğu halde prim borçları nedeniyle emekli olamayan pek çok kişi çıkarılan yapılandırma yasası ile emekliliklerine kavuştu. Sizler de bu fırsattan yararlanarak emekli olmak istiyorsanız, sayılı günlerin kaldığını en başta belirtelim. İşte detaylar…
Hükümetin çıkardığı yapılandırma yasası ile pek çok kişi kamuya olan borçlarından kurtulurken, pek çok kişi de prim borçlarını ihya edip, emekliliğe kavuştu. Bu fırsattan yararlanmak için sayılı günler kaldı.
Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin yapılan düzenlemeden şimdiye kadar 4 milyon 760 bin kişi faydalandı. Vergi barışı fırsatından faydalanmak isteyen vatandaşlar için son 4 gün kaldı. Başvurular 30 Eylül'e kadar devam ederken, peşin ödeme yapmak isteyen vatandaşlara, 30 Kasım tarihine kadar ödeme yaptıkları halde hesaplanan vergiler üzerinden yüzde 10 indirim sağlanacak.
Milyonlara erken emeklilik fırsatı! Son başvuru tarihini kaçırmayın Yaşı doldurduğu halde prim borçları nedeniyle emekli olamayan pek çok kişi var. Bu kişiler için hükümet yapılandırma yasasını devreye soktu. Sizler de yapılandırma ile borcunuzu kolayca ödeyip, emekliliğinize kavuşabilirsiniz.
Yapılandırmaya başvurular 31 Ağustos’ta sona erecekti, ancak bildirim ve beyana ilişkin ilk taksit ödemelerinin süresi bir ay uzatıldı. Emekli olmak isteyenler prim borçlarını ihya ederek kolayca hayallerine kavuşabilecek.
Üniversite öğrencilerinin ilgiyle takip ettiği öğrenim ve katkı kredisi borçları ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Borç yapılandırması için tanınan süre 30 Eylül'e uzatıldı. 9 Haziran 2021 itibarıyla vadesi gelen, ödenmemiş olan ve ödeme süresi henüz geçmemiş olan öğrenim ve katkı kredisi borcu olan kişiler borçları yapılandırabiliyor. Böylece KYK borçlarındaki faiz oranları siliniyor. İşte ayrıntılar...
TESK, borç yapılandırma başvurusu süresinin yıl sonuna kadar uzatılmasını talep etti.
Borç yapılandırmasında son durum vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yapılandırmada başvuru süresi bu ay sonunda bitiyor. 30 Eylül 2021 tarihine dek başvuru yapan vatandaşların kamuya olan vergi ve prim dahil bütün borçları tekrardan yapılandırılacak. İşte borç yapılandırmasıyla ilgili merak edilen tüm detaylar...
7326 sayılı yapılandırmada başvuru ve borç ödeme süresi uzatıldı. Resmî Gazete’de yayınlanan kararın ardından normal şartlarda 31 Ağustos 2021 itibarıyla son bulacak olan vergi borcu yapılandırmasında başvuru süresi ve ödeme tarihinde değişiklik yapıldı.
Bazı kamu alacaklarının yapılandırmasını düzenleyen 7326 sayılı kanunda, 31 Ağustos 2021 olan son başvuru ve ilk taksit ödeme süresi 1 ay uzatıldı.
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı İsmail Yılmaz, 600 bin mükellefin borç yapılandırmasına başvurduğunu belirtti. Uygulama ile; 30 milyar TL'lik borç yapılandırıldı.
Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin yapılan düzenlemeden şimdiye kadar, 3 milyon 480 bin 533 kişi faydalandı. Vergi barışı fırsatından faydalanmak isteyen vatandaşlar için son bir hafta kaldı. Başvurular 31 Ağustos'a kadar devam ederken, peşin ödeme yapmak isteyen vatandaşlara, 30 Eylül tarihine kadar bu ödemeyi yapmaları şartıyla hesaplanan vergiler üzerinden yüzde 10 indirim sağlanacak.
7326 sayılı Yapılandırma Kanunundan faydalanmak için 3 milyon 480 bin 533 mükellef başvuruda bulunurken, 69,1 milyar TL’lik alacak yapılandırıldı. Başvurular 31 Ağustos tarihi itibarıyla son bulacak.
Öğrenim ve katkı kredisi borçlarını yapılandırmak için tanınan süre 31 Ağustos'ta sona erecek. İlgili kanun kapsamında 9 Haziran itibarıyla vadesi geldiği halde ödenmemiş ya da ödeme süresi henüz geçmemiş öğrenim ve katkı kredisi borçları yapılandırılıyor. 31 Ağustos'a kadar başvuranlar, söz konusu borçlarını yapılandırarak birikmiş gecikme zammından kurtuluyor.
Yapılandırma Kanunu kapsamında KDV artırımında bulunanların "özel esaslar" karşısındaki durumu yeniden düzenlenerek netleştirildi. 'Özel esaslar'a tabi olan yani haklarında, beyanname vermeme, yanıltıcı belge kullanma, defter ve belge ibraz etmeme, adresinde bulunamama gibi negatif durumları olan mükelleflerde yapılandırma kapsamında KDV artırımı yapan ve tamamını ödeyenler bu kapsamdan çıkarılacak.
Hazine ve Maliye Bakanlığının, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7326 Sayılı Kanun Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak geçtiğimiz aylarda yürürlüğe girdi. Vergi barışı fırsatından faydalanmak isteyen vatandaşlar için son 15 güne girildi. Başvurular 31 Ağustos'a kadar devam ederken, peşin ödeme yapmak isteyen vatandaşlara, 30 Eylül tarihine kadar bu ödemeyi yapmaları şartıyla hesaplanan vergiler üzerinden yüzde 10 indirim sağlanacak.
Osmangazi Belediyesi, 9 Haziran 2021 tarihinde Resmî Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 7326 sayılı ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dâir Kanunun”dan yararlanmak isteyen vatandaşların 31 Ağustosa kadar bu fırsatı değerlendirmeleri konusunda hatırlatmada bulundu.
Kısa çalışanları da kapsıyor. Ödemeler indirimli olacak. Yapılandırmadan isteğe bağlı kapsamında primini kendi yatıran ev hanımlarıyla ismi süreli çalışanlar da faydalanabilir. Söz konusu fırsat için son tarih 31 Ağustos olarak belirlendi.
Milyonlarca vatandaşı ve işvereni ilgilendiren bazı alacakların yeniden yapılandırması konusunda başvurular devam ediyor. 7326 sayılı konunun bazı alacakları yapılandırma kararındaki son başvuru 31 Ağustos olarak açıklandı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), alacakların yapılandırmasıyla ilgili olarak çıkan fırsatların altını çizdi.
Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından yapılan duyuruda, finans sektörüne yönelik küçük boyutlu borçlar için Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçevesi kapsamında yeniden yapılandırma limitlerinin 25 milyon liradan 100 milyon liraya çıkarıldığı belirtildi. Cumhurbaşkanı kararıyla bankalara, mali kuruluşlara borcu olan şirketler için finansal yeniden yapılandırmanın süresi uzatıldı.
Vadesi 30 Nisan 2021'de gelen ancak 9 Haziran itibarıyla ödenmemiş "kesin izin, arazi izin, kesin tahsis, kullandırma kararı, ön izin, irtifak hakkı, kullanma izni, kira, yararlanma, ilave yararlanma, mesire yeri işletme hakkı kira bedelleri" borçlarına ilişkin düzenleme yapıldı.