Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi Haberleri

Uzmanından diz artrozununa karşı erken yaşlarda önlem alınması gerektiği uyarısı

Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Prof. Dr. Hasan Bombacı: - "Günümüzde yaygın rastlanan kalp ve şeker hastalıkları gibi kronik bir hastalık olan diz artrozuna ilk belirtiler başlar başlamaz müdahale edilmesi pek çok ağrılı dönemlerin ve işlev bozukluklarının geciktirilmesi ve önlenmesini sağlayabilir"

Yurthaber

Midesinde ülser olduğunu düşündü, gerçek bambaşka çıktı: Halk arasında ölümcül olarak biliniyor

Şanlıurfa’da yaşayan 51 yaşındaki Ali İlkhan, midesinde şişkinlik şikayetiyle hastaneye başvurdu. Ağrı atakları geçiren, midesinde ülser olduğunu düşünen İlkhan’a pankreas kanseri teşhisi konuldu. Hastalığı ilk evrede yakalanan Ali İlkhan, geçirdiği ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.

Haber

Fıtık, zaman kaybedilmeden tedavi edilmeli

Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Fatih Ağalar: - "Fıtığın zaman içinde kendi kendine iyileşeceğine dair yanlış bir inanış var. Ortaya çıkan fıtığın geçmesini beklemek ya da kasık bağı, kemeri gibi destek aparatları kullanmak tedaviye yarar sağlamaz. Bununla birlikte egzersiz ve fizik tedavinin de etkinliği yoktur. Tüm fıtıkların ameliyat olmadan tedavisi mümkün değildir. Bu fıtıkları, beklemeden tedavi etmek son derece önemlidir"

Haber

Omurga rahatsızlıklarında hastaya özgü tedavi seçenekleri

Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Hilmi Kaya: - "Günümüzde omurga cerrahisi minimal invaziv yöntemle endoskopik veya mikrocerrahiyle uygulanıyor. Bu yöntemler, klasik açık cerrahiye nazaran omurganın yapısını daha az etkiliyor ve dokunun daha net ortaya konmasını sağlıyor" - "Genel sağlık problemleri bulunan bir hastaya cerrahi tedavi yapsak bile diğer nedenlerle aktif hayata dönemeyecekse ağrı gibi şikayetleri gidermek için ameliyatsız yöntemleri tercih ediyoruz. Yani cerrahi kararında öncelik hastanın yaşında değil, kapasitesinde oluyor"

Trend

Antimikrobiyal direnç, 2050'de 10 milyon can alabilir

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu: - "Direnç oranının bu hızla artmaya devam etmesi halinde, 2050'de antimikrobiyal dirence bağlı her yıl 10 milyon kişinin hayatını kaybedeceği tahmin ediliyor" - "Türkiye antibiyotik tüketim miktarı açısından ilk sıralarda yer almakla birlikte son yıllarda bu konuda alınan önlemlerin sonuç vermeye başladığı görülüyor"

Haber

Gırtlak kanserinde erken tanı tedavi şansını artıyor

Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Arzu Tatlıpınar, gırtlak (larenks) kanserlerinin tedavi edilebilir tümörler olduğunu belirterek, erken tanının tedavi başarısını artırdığını bildirdi.

Trend

Meme kanserinde hedefe yönelik tedaviler çığır açtı

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Fatih Ağalar: - "Hedefe yönelik tedaviler meme kanserinde çığır açtı. Örneğin, evre 4 kemik metastazlı hastaların bir kısmı hedefe yönelik tedavilerle bu hastalıktan kurtulabiliyorlar" - "Her büyük tümör ileri evre olmadığı gibi her büyük tümöre kemoterapi de gerekmeyebiliyor. Biz meme tümörünün tiplerini ve davranışlarını anladıkça tedavilerde de çok önemli değişiklikler oldu. Dolayısıyla bugün meme kanseri tanı, tedavi ve takibinde yaşanan gelişmelere dayanarak yüz güldürücü günlere artık yakınız diyebiliyoruz"

Haber

Sahurda ve iftarda bağırsak tembelliğine karşı salata tüketilmeli

Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi'nden Uzman Diyetisyen Merve Öz: - "Bağırsak tembelliği için lifli yiyeceklerin tüketilmesi gerekiyor. Bu noktada sahurda ve iftarda tüketeceğiniz salata önem kazanmaktadır" - "Uykusuzluk gibi bir endişeniz yoksa metabolizmanızı hızlandırmak için iftar ve sahur arasında beyaz çay ya da yeşil çay tüketilebilir" - "Günlük almanız gereken su miktarını hesapladıktan sonra bu miktarı, iftar ile sahur arasında tüketmeye özen gösterin" - "Pide beyaz ekmek olduğundan, kan şekerinde ani artışa neden olur"

Haber

Sahurda ve iftarda bağırsak tembelliğine karşı salata tüketilmeli

Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi'nden Uzman Diyetisyen Merve Öz: - "Bağırsak tembelliği için lifli yiyeceklerin tüketilmesi gerekiyor. Bu noktada sahurda ve iftarda tüketeceğiniz salata önem kazanmaktadır" - "Uykusuzluk gibi bir endişeniz yoksa metabolizmanızı hızlandırmak için iftar ve sahur arasında beyaz çay ya da yeşil çay tüketilebilir" - "Günlük almanız gereken su miktarını hesapladıktan sonra bu miktarı, iftar ile sahur arasında tüketmeye özen gösterin" - "Pide beyaz ekmek olduğundan, kan şekerinde ani artışa neden olur"

Yurthaber

Türkiye'de talasemi taşıyıcılık oranı yüksek

Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi Pediatrik Kemik İliği Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Buket Erer Del Castello: - "Taşıyıcılık oranının yüksek olması hastalığın çıkma oranını artırıyor. Ülkemizde taşıyıcılık oranının yüksek olmasının yanı sıra akraba evliliklerinin de fazla olması hasta çocuk doğma riskini artırıyor. Türkiye'deki beta talasemi taşıyıcılığı sıklığı yüzde 2,1 düzeylerinde. Bu oran farklı bölgelerde artmakta, yüzde 13'e kadar yükselmektedir" - "Hastalık genellikle doğumdan 3 ay ile 1 yaş arasında fark ediliyor. Anne ve babalar çocukta solukluk, gözlerinde hafif sarılık, iştahsızlık, halsizlik, huzursuzluk fark ederek doktora başvuruyor. Ancak taşıyıcılık atlanabiliyor. Taşıyıcılarda derin bir anemi gelişmez" - "Özellikle doku grubu uyan kardeşten veya doku grubu uyan akraba ve akraba dışı donörlerden kemik iliğinden aldığımız kan kök hücrelerini talasemi hastalarına naklediyoruz. Nakil işlemi ile hastanın kemik iliğindeki hastalıklı hücreleri yok edip yerine donörün sağlıklı kırmızı kan hücreleri yapan kök hücrelerini yerleştiriyoruz"

Haber

Bitkilerin gücü ile sağlıklı yaşlanın

Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hakan Terekeci: - "Sağlıklı yaşlanmanın ilk koşulu sağlıklı yaşamdan geçiyor. Dengeli beslenme, düzenli spor yapma, iyi ve kaliteli uyku düzeni sağlıklı bir yaşlanmayı getirir" - "Kişinin yaşına, aile geçmişine ve çevresel faktörlere bağlı olarak bazı bitkisel destekler de yarar sağlayabilir. Bitkilerin gücünden yararlanarak sağlıklı yaşlanmak mümkün"

Haber

Çocukluk çağı lösemilerinde tedavi şansı yüksek

Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi Pediatrik Kemik İliği Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Buket Erer Del Castello: - "Lösemi konusunda toplumsal farkındalığın artması gerekiyor. Bu konuda acıma ya da umutsuzluğun gelişmesine izin verilmemesi gerekiyor. Özellikle aileler kendilerini çaresiz hissetmemeli. Çünkü çocukluk çağı kanserlerinin tedavisinde oldukça başarılı sonuçlara ulaşabiliyoruz" - "Lösemide, on binlerce hasta üzerinde denenmiş ve başarılı sonuçlara ulaşılmış ve dünyanın her yerinde uygulanan tedavi protokollerini biz de uyguluyoruz. Sonrasında da tedaviye cevaba göre de sadece kemoterapi mi uygulanacak ya da kemik iliği nakline mi gidileceğine karar veriyoruz"

Haber

Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi hizmete başladı

Yeditepe Üniversitesi Kurucusu ve Onursal Başkanı Bedrettin Dalan: - "Her zaman güncel teknolojiyi takip ederek yüksek kalitede sağlık hizmetini halkımıza ulaştırmayı hedefledik. Mevcut yedi şubemizde birçok yeni teknoloji ve uygulamayı hayata geçirdik. Bugün de dünya standartlarıyla yarışan bir hastaneyi ülkemize kazandırmanın gururu içerisindeyiz" - "20 yıl önce tıp fakültesini açtık. Onun uzantısı olarak da hastaneleri açmak zorundaydık. Hastaneler bizim için ticari kuruluş, para kazanma merkezi hiçbir zaman olmadı. Eğitimin uzantısı olarak kuruldu"

Haber