Yeni Mhk Baskani Lale Orta Haberleri

Kamu için yeni sistem... OVP döneminde tasarruf odaklı ilerleniyor! işe alımlarda bu düzen kullanılacak

Dün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan Orta Vadeli Program kapsamında bazı yenilikler konuşulmaya devam ediyor. OVP kapsamında kamu alımlarının detaylı analizi için yeni bir sistem kurulması kararlaştırıldı.

Finans 2024-09-06 16:36:01

Son dakika: En yeni memur maaş zammı ve emekli zammı tahmini! Daha bugün açıklandı: En düşük emekli maaşı için 15 bin TL formülü

Son dakika haberi… Emekli zammı, memur zammı ne olacak? Milyonlarca kişi için bugün Orta Vadeli Program’da (OVP) açıklanan yılsonu enflasyon tahmini Ocak 2025 zam dönemine bir kez daha fener tuttu. 2 aylık enflasyon rakamları netleşmişken yeni zamlı emekli ve memur maaş tablosunda dikkat çeken değişim yaşandı. Peki kim ne kadar zam alacak? En düşük emekli maaşı ne olacak? İşte en yeni liste…

Finans 2024-09-05 14:48:25

Yeni OVP'ye iş dünyasından tam destek! 'Belirsizlikler azalacak'

İŞ dünyası temsilcileri OVP'ye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bu kapsamda TİM, TOBB, İTO, İSO, ASO, MÜSİAD ve ASKON başkanları yeni Orta Vadeli Program'daki mesajları ve hedefleri olumlu karşıladı.

Finans 2024-09-05 13:52:21

Türkiye'nin yol haritasına güncelleme! Bugün açıklanıyor: 3 temel değişiklik yolda

2025-2027 dönemini kapsayan yeni "Orta Vadeli Program" bugün açıklanıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz programın ana çerçevesinin değişmeyeceğini vurguladı. 3 temel noktada güncelleme mesajı verdi.

Finans 2024-09-05 07:08:48

Fenerbahçe'nin yeni transferi Sofyan Amrabat gerçeği ortaya çıktı! Sarı - lacivertliler için yaptığı şaşırttı...

Fenerbahçe'de kadro güçlendirme çalışmaları son sürat devam ediyor. Son olarak uzun süredir orta saha transferi üzerinde arayışlarını sürdüren sarı - lacivertliler, Jose Mourinho'nun isteği üzerine Serie A ekibi Fiorentina'dan Sofyan Amrabat'ı renklerine bağladı. İtalyan gazeteciler, Kanaryanın yeni transferini anlatırken Fenerbahçe için yaptığı dikkatleri çekti.

Spor 01-09-24 17:43

Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı'nda 5 oyuncu için imza töreni düzenlendi

İSTANBUL (AA) - Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı'nın yeni oyuncularından Gürcü smaçör Ann Kalandadze, Sırp smaçör Katarina Lazovic, Hollandalı pasör Britt Bongaerts ile orta oyuncu Eline Timmerman ve Türk orta oyuncu Ceylan Arısan için imza töreni gerçekleştirildi.

Spor 29-08-24 13:33

Galatasaray'da Sergio Oliveira krizi! 1 milyon Euro'yu reddetti!

Galatasaray'da geleceği belirsiz olan 32 yaşındaki orta saha oyuncusu Sergi Oliveira'nın durumu hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Okan Buruk'un kadro planları arasında yer almayan Portekizli futbolcu ile görüşmeler devam ediyor.

Spor 24-08-24 09:51

Asgari ücrete zam oranında konuşulan yeni formül tartışma yaratacak: ‘Orta yol hesabı’

Asgari ücrete ara zam yapılmaması gözleri yeni yıla çevirdi. Milyonlarca işçi ve emekçinin beklentisi yüksek ancak son günlerde ortaya çıkan yeni formül şimdiden tartışmalara yol açtı. İddiaya göre asgari ücrete zam oranı belirlenirken ‘orta yol hesabı’ kullanılacak. Gerçekleşen enflasyon ile hedeflenen enflasyon oranın ortalaması alınacak. İşte bu hesaba göre asgari ücretlinin alması beklenen zam oranı…

Finans 23-08-24 08:26

Galatasaray'da Young Boys maçı sonrası Gabriel Sara ve Berkan Kutlu'dan çarpıcı açıklamalar! ''İngiltere ikinci ligden Şampiyonlar Ligi'ne...''

Galatasaray'ın tecrübeli oyuncularından Berkan Kutlu ve yeni transfer Gabriel Sara, 3-2 kaybedilen Young Boys maçının ardından açıklamalarda bulundu. Brezilyalı orta saha oyuncusu, İngiltere ikinci ligden Şampiyonlar Ligi'ne çıkmanın kolay olmadığını dile getirdi.

Spor 22-08-24 00:46

Mardin dizisi için Esra Bilgiç'e teklif gitti! Projeyi çok beğendi ama...

Son dönemde projeden projeye koşan Esra Bilgiç'e yeni bir dizi teklifi daha gitti. Güzel oyuncunun Kerem Çatay ile Lale Eren’in kurduğu Tay Yapım’ın çekeceği “Albora’nın Sert Kışında” dizisiyle görüştüğü öğrenildi. Bilgiç, projeyi çok beğendi ama henüz anlaşma sağlanmadı.

Magazin 03-08-24 10:01

Altın fiyatlarında çifte rekor kimsenin beklemediği anda geldi! İslam Memiş, ‘Ciddiye alın’ diyerek uyardı: Gram altın için bu ayki rakamı açıkladı

Altın fiyatları Fed faiz kararı, ABD’den gelen veriler ve Orta Doğu’da yaşanan jeopolitik risklerin etkisi ile bu hafta yüzde 3’e yakın yükselerek yeni rekorlara sahne oldu. Ons altındaki yükseliş gram altın fiyatını da zirveye taşıdı. Ağustos ayında altın gram fiyatı için kritik seviyeyi açıklayan Piyasa Uzmanı İslam Memiş, “Ağustos’ta zirve seviyemizi 2730 lira olarak bekliyoruz” dedi ve yılsonu öngörüsünü de dile getirdi.

Finans 03-08-24 07:52

Hamas lideri Haniye'nin öldürüldüğü daire ilk kez görüntülendi! Bilinmeyen cep telefonu detayı: Nokta tespiti yapmışlar

Hamas lideri İsmail Haniye İran'da İsrail tarafından öldürüldü. Orta Doğu'da kriz yaratan olayın ardından yeni gelişmeler gün yüzüne çıktı. Haniye'nin öldürüldüğü daire ilk kez görüntülenirken nokta tespiti yapıldığı iddiaları güçlendi. Haniye'nin telefonuna casus bir yazılım yüklendiği de konuşulanlar arasında. İşte son gelişmeler...

Haber 01-08-24 07:59

Arda Turan transferlerine devam ediyor! Tayfur Bingöl resmen Eyüpspor'da

Beşiktaş, orta saha oyuncusu Tayfur Bingöl'ün Süper Lig'in yeni ekiplerinden Eyüpspor'a 1 yıllığına kiralık olarak gönderildiğini duyurdu.

Spor 30-07-24 14:57

Orta Doğu'da tansiyon tavan! İsrail 'topyekün savaş anına yaklaşıyoruz' diyerek o ülkeyi işaret etti

İsrail'in işgali altında tuttuğu Golan Tepeleri'nde yer alan Majdal Shams şehrine saldırı düzenlenmesinin ardından İsrail ile Lübnan arasındaki gerginlik tavan yaptı. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Lübnan Hizbullahı'nı sorumlu tuttuğu olay sonrasında "Hizbullah ve Lübnan’a karşı topyekün bir savaş anına yaklaşıyoruz" dedi. İsrail Başbakanı Netanyahu da ABD'den erken dönüş yaparak İsrail'e geçti. Orta Doğu'da yeni bir savaşın ateşlenmesi artık an meselesi!

Haber 27-07-24 23:02

OVP'de güncelleme tarihi belli oldu! Yaz bitince programa ayar çekilecek

Orta Vadeli Program'ın (OVP) akıbetiyle ilgili yeni bir açıklama geldi. Bakan Şimşek yaz sonunu işaret ederek programın güncelleneceğini belirtmişti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yeni bir tarih verdi.

Finans 24-07-24 12:21

Eyüpspor, Emre Akbaba'yı transfer etti

Süper Lig'in yeni ekiplerinden Eyüpspor, tecrübeli orta saha oyuncusu Emre Akbaba'yı 2 yıllığına kadrosuna kattı.

Spor 07-07-24 16:07

Arda Turan'dan sürpriz imza! Dorukhan Toköz'ü takıma dahil etti...

Trendyol Süper Lig'in yeni ekibi Eyüpspor, 28 yaşındaki orta saha oyuncusu Dorukhan Toköz'ü kadrosuna kattı.

Spor 28-06-24 07:52

İsrail'in yeni 'saldırı planı' onaylanmıştı! BM'den dikkat çeken açıklama: Dünya bunu kaldıramaz

Gazze'ye yönelik saldırılarını devam ettiren İsrail, Orta Doğu'da yeni bir krizin doğmasın vesile olacak yeni bir hamle yapmıştı. İsrail, Hizbullah'la yaşanan gerilim yüzünden Lübnan'a yönelik saldırı planını onaylanmıştı. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in bu hamlesi için dikkat çeken bir açıklamada bulundu. İşte bölgeden gelen yeni gelişmeler!

Haber 21-06-24 18:45

Orta Doğu'da yeni kriz, hedeflerine o ülke var: İsrail duyurdu: 'Saldırı planı onaylandı'

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken Orta Doğu'da yeni bir kriz patlak verdi. İsrail ordusu, Hizbullah ile yaşanan gerilim devam ederken Lübnan'a yönelik olası bir saldırıya ilişkin "operasyonel planı" onayladığını duyurdu. Öte yandan İsrail ile 8 Ekim 2023’ten beri yaşanan çatışmalarda ölen Hizbullah mensubu sayısı 346'ya yükseldi.

Haber 19-06-24 17:32

Arda Turan, Galatasaray'ın orta saha oyuncusuyla anlaşma sağladı!

Süper Lig'in yeni ekibi Eyüpspor'dan transfer harekatı başladı. Şampiyon olup Süper Lig'e yükselen İstanbul ekibi, yeni sezonda da ligi üst sıralarda bitirmeyi hedefliyor. Arda Turan yönetimindeki Eyüpspor, gözünü Galatasaray'ın orta saha oyuncusu Taylan Antalyalı'ya dikmiş durumda...

Spor 17-06-24 10:57

Dünyayı ayağa kaldıran görüntüler: Çete üyeleri 'mega hapishaneye' bu halde naklediliyor!

Orta Amerika ülkesi El Salvador'da 40 bin mahkum kapasitesine sahip Amerika kıtasının en büyük hapishanesine ülkenin çeşitli yerlerindeki mahkumlar nakledildi. Mega hapishane olarak adlandırılan yeni hapishaneye şu ana kadar 10 bin çete üyesinin nakledildiği açıklandı. Çetelerin yoğun faaliyetlerinin bulunduğu El Salvador'da yakın zamanda 80 bin kişi gözaltına alınmıştı. Nakledilen mahkumların yarı çıplak görüntüleri uluslararası basına sızdı.

Haber 13-06-24 09:47

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı: 'Yeni destek modeli' görüşüldü

Başta Orta Vadeli Program (OVP) olmak üzere ekonomi politikalarını masaya yatırmak üzere Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı. Toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz başkanlık etti. Toplantıda enflasyonda düşüş mesajı verilirken, tarımsal üretim planlaması ve yeni destek modeli görüşüldü.

Finans 27-05-24 11:01

Selen Soyder yeni aşkını ilan etti! 7 senelik Oren Frances ile evliliğinden sonra işte gönlünü kaptırdığı kişi...

Lale Devri dizisinde oynadığı Toprak karakteriyle tanınan 34 yaşındaki 2007 Miss Turkey birincisi model Selen Soyder sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla adından söz ettiriyor. Yaptırdığı estetik müdahaleler sonrası bambaşka birine dönüşen Soyder, bu kez sosyal medya hesabından yeni aşkını ilan etti.

Magazin 19-05-24 07:50

Serdar Ortaç'ın eski eşi Chloe Loughnan hakkındaki sözleri olay oldu! Aşk acısı...

Serdar Ortaç son dönemlerde açtığı yayınlar ve açıklamalarla gündemden düşmüyor. Orta, 2014 yılında Chloe Loughnan ile nikah masasına oturmuş, 8 yıllık birlikteliğin ardından ise 2019 yılında boşanmışlardı. 5 yıl evli kaldığı Chloe Loughnan’dan 2019’da boşanan Serdar Ortaç eski eşiyle ilgili yeni açıklamalar yaptı. Şarkıcının açıklamaları sosyal medyada çok konuşuldu.

Magazin 15-05-24 09:13

Koton halka arzında detaylar belli oldu!

Kadın giyim markası Koton, halka arz oluyor. Yurt içi ve yurt dışındaki 437 mağazası ve online satış kanallarıyla 70 ülkede ürünlerini satışa sunan Koton, halka arzdan elde edeceği gelirle global bir moda markası olma yolculuğunu büyütecek yatırımlar gerçekleştirmeyi hedefliyor. Koton, orta vadede yurt içi ve yurt dışında 130 ile 150 yeni mağaza açmayı planlıyor.

Finans 30-04-24 16:54

Tarihte böylesi görülmedi! Dünyayı şaşkına çeviren açıklama: İran'a İHA'ları çocuklar mı gönderdi?

Cuma sabahı tüm dünya yeni bir haberle uyandı. İsrail'in İran'a İHA'larla saldırması misilleme olarak değerlendirildi ve gözleri yeniden Orta Doğu'ya çevirdi. İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, İsrail’in İran’a saldırısına yönelik açıklamaları ise duyanları şaşkına çevirdi. İranlı bakan, "Dün gece İsfahan’da yaşananlar bir saldırı değildi. Kullanılan İHA'lar ülkemizde çocukların oynadığı 2 veya 3 oyuncak mini drona benziyordu" dedi.

Haber 20-04-24 12:40

İran-İsrail gerilimi yeniden tırmandı, piyasalarda dengeler değişti! Altından yeni rekor

Orta Doğu'da son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Gerilim yeniden tırmandı. İsrail'de geçtiğimiz günlerdeki İran saldırısına misilleme geldi. Misilleme sonrası küresel piyasalarda da hareketlenme yaşandı. Altından yeni rekor geldi! (19 Nisan 2024 Cuma, güncel gram altın, çeyrek altın fiyatları, ne kadar oldu?)

Finans 19-04-24 08:14

%90 ihtimalle Galatasaray'da! Yeni orta sahayı böyle duyurdular... Sarı-Kırmızılılar'a Icardi'den sonra bir Arjantinli daha

Yeni sezon çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da transfer temasları devam ederken, Sarı-Kırmızı taraftarları heyecanlandıran bir gelişme yaşandı. İşte detaylar...

Spor 17-04-24 22:51

'Acı verici misilleme' planının ardından gözler İsrail Savaş Kabinesi'ne çevrildi! Karşılık vereceğiz açıklamasına İran'dan yanıt: 'Tepkimiz daha yıkıcı olur'

İran’ın drone ve füze saldırısının ardından İsrail Savaş Kabinesi'nin "İran'a karşı acı verici misilleme saldırısı" hazırlığı yaptığı iddia edildi. Orta Doğu'da yeniden sıcak saatlerin yaşanması beklenirken, gözler Savaş Kabinesi'nin yeni toplantısındaki kararlara çevrildi. İsrail Hava Kuvvetleri'ni hazırlıkları tamamladığı bildirilirken, Genelkurmay Başkanı Halevi "Karşılık vereceğiz" açıklamasını yaptı. İran'dan ise "Sonraki tepkimiz daha sert, yıkıcı ve kapsamlı olacaktır" yanıtı geldi.

Haber 15-04-24 20:47

Emtia piyasasında jeopolitik riskler ve yaptırımlar etkili oldu: Kakao fiyatlarında yeni rekor

mtia piyasasında, geçen hafta jeopolitik riskler, yaptırımlar ve üretime ilişkin endişelerle yükseliş eğilimi hakim oldu. Orta Doğu'daki gerilimden kaynaklanan jeopolitik risklerden dolayı değerli metallerde yükselişler görüldü. ABD ile İngiltere'nin, Rusya tarafından yeni üretilen alüminyum, bakır ve nikelin ABD'ye ithalatı ile metal borsalarında işlem görmesini yasaklaması da baz metal fiyatlarında sert yükselişlere neden oldu. Kakao fiyatları ise rekor tazeled.

Finans 15-04-24 11:19

Orta Doğu'daki gerginlik sonrası herkes merak ediyordu! Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi düşüşle açıldı

Orta Doğu'da İsrail-Filistin arasındaki savaş nedeniyle yüksek seyreden gerilim, yatırımcıların gözünü piyasalara çevirmişti. Merakla beklenen yeni haftada BIST 100 endeksi düşüş yaşadı. Borsa İstanbul'da açılış 9.759,28 puandan başladı.

Finans 15-04-24 10:05

Emekliler dikkat, intibak yasası mı geliyor? ‘Yeni düzenlemeler yolda’ demişti: SGK Uzmanı Özgür Erdursun köşede kalmış o detayı açıkladı

Emekli maaşı farkları için intibak yasası bekleyen emekliler için SGK Uzmanı Özgür Erdursun dikkat çeken bir iddiada bulundu. Orta Vadeli Program’da emekli maaşları için yapılacak yeni düzenlemenin aslında bir intibak yasası olduğunu dile getiren Erdursun, “Bu şekilde bir düzenleme yapıldığında, tüm emeklilere intibak yansır” yorumunu yaptı.

Finans 15-04-24 09:00

SON DAKİKA: Savaş olursa altın, dolar, borsa ne olur? Hepsinin cevabı belli oldu, İslam Memiş iki senaryoyu birden anlattı: Altın fiyatı tahmini bir kez daha değişti

Son dakika: Tatilin ardından piyasalar yeni haftaya ‘merhaba’ diyor. Altın fiyatları, dolar ve borsa ise Orta Doğu’da yaşanan gerginlikleri takip edecek. Peki savaş çıkarsa altın fiyatları ne olur? Dolar/TL düşer mi yükselir mi? Borsa İstanbul’da kritik seviyeler neler? Yatırımcılar bu sorulara yanıt ararken tahminler ve senaryolar belli oldu. Goldman Sachs ons altın tahminini 400 dolar birden yükseltti. İslam Memiş ise iki senaryoda altın, dolar, borsa, Bitcoin ve gümüş tahminini açıkladı.

Finans 15-04-24 07:45

Son dakika: Altın fiyatlarında ‘savaş’ alarmı! Gram altının da ons altının da gözü Orta Doğu’da… ‘Kilit seviye’ diyerek yeni tahmini açıkladılar

Son dakika haberi… Altın fiyatları rekor sonrası düşüşe geçti. Piyasalar Orta Doğu’da yaşanan ‘savaş’ gerilimini yakından takip ederken ons altın önce 2400 doları aştı, daha sonra geri çekildi. Kapalıçarşı serbest piyasada gram altın fiyatları tarihi zirve sonrası yüzde 1’in üzerinde değer kaybetti. Uzmanlar altın fiyatlarında ons başına 2500 doların ‘kilit seviye’ olduğunu kaydetti. Yıl sonu içinse 3000 dolarlık altın tahmini yaptılar…

Finans 12-04-24 22:23

Dünya, İran ve İsrail gerilimine gözlerini çevirdi! Onay Hamaney'in önünde bekliyor, zaman verdiler: 'En geç...'

İsrail ve İran arasında yaşanan gerginlik bölgede tansiyonu yükseltti. Orta Doğu'da yeni bir savaşın yaşanmasından korkulurken ABD medyası İran'ın düzenleyeceği saldırı için tarih verdi. İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğunu vurması sonucunda 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü.

Haber 12-04-24 19:51

Dünyanın gözü İran ve İsrail'e çevrildi! Bölgede tansiyon yükseldi, ABD'li Senatörün dikkat çeken 'Orta Doğu' paylaşımı: 1973'ten bu yana...

İsrail ve İran arasındaki gerginlik sürüyor. Peş peşe gelen açıklamalar Orta Doğu'da yeni bir savaş mı başlıyor sorularını akıllara getirdi. Son olarak İsrail yaptığı açıklamada İran'dan gelebilecek saldırılara karşı son derece hazırlıklı olduklarını ifade etti. Ayrıca ABD'nin Florida Senatörü Marco Rubio, İran ve İsrail arasındaki gerilime değinerek "Bundan sonra olacaklar Orta Doğu'nun 1973'ten bu yana en tehlikeli anı" dedi.

Haber 11-04-24 22:59

Birce Akalay aşkını ilan etti! 'Bunu seviyorum' notu ile sevgilisini paylaştı

Son olarak Netflix'te yayınlanan Kuş Uçuşu dizisinde hayat verdiği 'Lale Kıran' karakteri ile adından söz ettiren Birce Akalay aradığı aşkı sonunda buldu. Kısa bir süre önce kendisi gibi oyuncu Hakan Kurtaş ile yeni bir aşka yelken açan Birce Akalay, sevgilisi ile karesini ilk kez takipçileriyle paylaştı.

Magazin 06-04-24 09:31

KOBİ'lere yeni KOSGEB destekleri geliyor!

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), 2024-2028 döneminde KOBİ düzeyindeki işletmelere, çok çeşitli konularda destek sağlayacak.

Finans 24-03-24 15:14

StartGate Evreninin kapıları bir kez daha girişimcilere açılıyor

Avrupa ve Orta Doğu’nun En Büyük Dijital Oyun ve Oyun Teknolojileri Girişimcilik Merkezi StartGate, girişimcilere yönelik hazırladığı yeni programları için başvuru sürecini başlattı. Programlara dijital oyun ve oyun teknolojileri endüstrisine dahil olmak isteyen ya da bu alanda kendini ve oyunu geliştirmek isteyen tüm oyun severler başvurabiliyor.

Haber 20-03-24 15:58

CNN International duyurdu: Orta Doğu'da yeni savaş... Tarih verildi!

Lübnan'ın en büyük askeri gücü olan ve İran tarafından desteklenen Hizbullah ile İsrail ordusu, Aksa Tufanı'nın hemen ardaından bu yana savaşıyor. Sınır hattından taşmayan çatışmalarda şimdiye dek Hizbullah cephesi 200'den fazla kayıp verirken, İsrail ise 10'dan fazla üst düzey askeri yetkilisinin öldüğünü açıklamıştı.

Haber 29-02-24 14:11

Orta Doğu'da dengeleri değiştirecek hamle: Yeni bir devlet kuruluyor! Başkenti bile belli oldu...

ABD'de Biden yönetimi ve içlerinde Orta Doğulu bir grup ortağın da bulunduğu bir topluluk, İsrail ile Filistin arasındaki savaşı temelli sona erdirecek bir çözüm planını masaya yatırıyor. Plana göre, yeni bir Filistin devleti kurulacak ve bu sayede uzun vadeli barışın tesisi sağlanacak. Bölgede sağlanması elzem olan güvenliğin tesisi için ise birçok madde masada...

Haber 15-02-24 11:23

Orta Doğu'da yeni kriz: Refah! Açıklamalar peş peşe geldi: 'Vahim sonuçları olur'

İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah kentine askeri operasyon yapılacağı yönündeki açıklamaları sonrasında Mısır'dan yeni bir açıklama geldi. Mısır, İsrail'i operasyon düzenlemesinin "vahim sonuçları" olacağı konusunda uyardı. Öte yandan Beyaz Saray, "Biden, Netanyahu'ya Refah'ta bir milyondan fazla insanın güvenliğini sağlamak için inandırıcı bir planı olmadan askeri operasyona başlamaması gerektiğini iletti" açıklamasını yaptı.

Haber 11-02-24 21:53

Orta Doğu'da yeni savaş ihtimali! Tansiyon giderek yükseliyor, böyle duyurdular: 'Barış anlaşması askıya alınabilir'

İsrail'in Gazze'deki saldırıları devam ederken İsrail Başbakanı Netanyahu, Refah kentine kara harekatı sinyali vermişti. Bu gelişme sonrasında Orta Doğu'da tansiyon giderek yükselirken çarpıcı bir gelişme yaşandı. Mısır'ın İsrail'in olası harekatı karşısında İsrail-Mısır Barış Anlaşmasını askıya alacağı ileri sürüldü.

Haber 11-02-24 00:16

Kızıldeniz’deki saldırılar rotayı değiştirdi, yön 'Orta Koridor'a döndü

Kızıldeniz’de, uluslararası yük taşıyan gemilere yapılan saldırılar, uluslararası lojistik firmalarını yeni rota arayışlarına yönlendirdi. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, yük trafiğinin Orta Koridor'a yöneldiğini söyledi.

Finans 31-01-24 10:46

Malatya'da yeni fay hattı tespit edildi! '7 büyüklüğünde deprem üretebilir'

Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Malatya'da 8 ve 25 Ocak'ta meydana gelen depremlerin aynı fay hattı üzerinde gerçekleştiğini, ancak güncel fay haritalarında bulunmadığını belirtti. Kutoğlu, "Bu yeni bir hat, mevcut fay haritalarında gözükmüyor. Fay 30 ile 40 kilometre üzerinde bir uzunluğa sahip. Bunun da 6.5'te büyük 7'ye varan bir deprem üretme potansiyeli söz konusu" dedi. Kutoğlu ayrıca, Orta ve Doğu Anadolu'da 4 noktaya dikkat çekip deprem uyarısında bulundu. İşte detaylar...

Haber 30-01-24 09:59

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, 2023 Verimlilik Proje Ödülleri'nde Türkiye ikincisi oldu

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) tarafından gerçekleştirilen "Yeni Teknolojilerle Orta Ölçekli Kompost Üretim Tesisi Tasarımı ve Gerçekleştirilmesi Projesi", Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen "2023 Verimlilik Proje Ödülleri"nde ikinci oldu.

Yurthaber 29-01-24 15:34

Orta Doğu'da yeni kriz! Trump Korkunç bir gün diyerek duyurdu: 'Ben başkan olsaydım...'

Ürdün-Suriye sınırındaki ABD üssüne drone ile saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 asker öldü, 34 asker yaralandı. Dünyanın yakından takip ettiği saldırıyla ilgili olarak bir açıklama da eski ABD Başkanı Donald Trump'tan geldi. Trump "Ben başkan olsaydım, bu saldırı asla gerçekleşmezdi" diye konuştu.

Haber 28-01-24 23:48

Erken emeklilik, ikinci emekli maaşı, çalışma saati… 5 adımlı büyük reform: 2000 sonrasında sigortalı olanlar dikkat!

Orta Vadeli Program ve seçim beyannamesi çerçevesinde çalışma hayatı ve emeklilik konularında yeni reformlar hazırlanıyor. Toplumun hemen her kesimini ilgilendiren önemli değişiklikler belli bir takvim çerçevesinde hayata geçirilecek. 5 adımlı yeni düzenlemenin detayları belli oldu. Memura 3600 ek gösterge, ev kadınına erken emeklilik, Bağ-Kur primlerinde değişiklik, ikinci emekli maaşı ve mesai saatleri gibi konularda adımlar atılacak.

Finans 20-01-24 07:34

Orta Doğu’da yeni kriz! Önce İran vurdu şimdi de Pakistan saldırdı: Fırlatılan füzeler sınır köyüne düştü: 4’ü çocuk 7 kişi öldü…

Pakistan ile İran arasında yaşanan gerilimde korkulan oldu. Son dakika haberine göre Pakistan, İran'ın Sistan-Belucistan bölgesindeki "terör hedeflerine" saldırı düzenlediğini duyurdu. Pakistan yönetimi, halkının güvenliğini sağlamak için gerekli tedbirleri almaya devam edeceğini, "kardeş ülke İran'ın" egemenliğine saygı duyduğunu bildirirken İran, Pakistan tarafından sınır bölgesindeki bir köye düzenlenen füze saldırısında 3 kadın ve 4 çocuğun hayatını kaybettiğini duyurdu.

Haber 18-01-24 08:16