Adana'da tarımsal üretimin önemli giderlerinden olan sulamada kullanılan enerjinin güneşten karşılanması amacıyla üreticilere hibe desteği sağlanacak.
Sabancı Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Çatay: - "Ulaşımda gerekli dönüşüm sağlanır ve güneş, rüzgar gibi sürdürülebilir enerji kaynaklarının toplam enerji üretimindeki payı artırılırsa 2050 yılı itibarıyla Türkiye’de ulaşımın karbonsuzlaşması mümkün olacaktır" - Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Enerji Yönetimi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Şerife Özkan Nesimioğlu: - "İklim değişikliğiyle mücadelenin kilit kavramlarından biri olan enerjide yeşil dönüşüm konusunda Türkiye oldukça umut verici bir noktada"
General Mobile, Enerjisa Enerji iş birliğiyle yüzde 100 yeşil enerji kullanmaya başladı
Avrupa şu anda doğal gazının yaklaşık yüzde 45'ini ve petrolünün dörtte birinden fazlasını temin ettiği Rusya'yla karşı karşıya. Dolayısıyla enerji güvenliğiyle ilgili endişeler arttı. Peki, bu korkular Avrupa'nın tahmin edilenden daha önce yeşil enerjiye geçişini sağlar mı?
Türkiye'de biyokütle santralleri, elektrik üretiminin yüzde 2,3'ünü karşıladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Türkiye'nin biyokütle kurulu gücünün 2021 sonu itibarıyla 2 bin megavatı aştığını aktardı. Yosunlardan elde edilen biyojet yakıtı kullanılarak jet motoru test edildi.
Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Şevket Saraçoğlu: - "Şirket olarak, enerjiyi koruyan ve enerji üreten bir toplumun oluşmasına katkı sunmayı hedefliyoruz" - "Son gelen rakamlara baktığımızda global olarak karbon salımını azaltma hedefimizin çok üstünde başarılar elde ediyoruz"
Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan: - "Yenilenebilir enerji alanında sürdürülebilir projelere finansman desteğimizi de giderek artırıyoruz"
İngiliz petrol şirketi BP'nin 2021 Dünya Enerji İstatistikleri Raporu'na göre, Covid-19 salgını gölgesinde geçen 2020'de küresel enerji talebi, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük düşüşünü yaşadı.
Türkiye'deki mevcut yenilenebilir enerji proje stokuyla 9.2 gigavat ilave kapasite ve 110 bin kişilik yeni istihdam sağlanabileceği öngörülüyor.
Yeşil tarifeyi seçen tüketicilere, görevli tedarik şirketleri tarafından uygulanacak yeşil enerji bedeli, kilovatsaat başına 92,62 kuruş olarak belirlendi.
Yeşil enerji dönüşümünün küresel bakır piyasasının gelecekteki büyümesinde temel belirleyici olması beklenirken, talep ve fiyatındaki rekor artışlarla bakırın altın çağını yaşayacağı öngörülüyor.