Ysk Secmen Sorgulama Haberleri

20 bin sözleşmeli öğretmen alımında mülakat sonuçları açıklandı! Binlerce öğretmen adayını ilgilendiriyor: MEB'den sözlü sınav sonuçlarıyla ilgili açıklama (20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ALIMI SÖZLÜ SINAV SONUCU SORGULAMA EKRANI)

20 bin sözleşmeli öğretmen alımıyla ilgili sözlü sınav yapılmıştı. 20 bin sözleşmeli öğretmen alımında sözlü sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyordu. MEB, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımıyla ilgili açıklama yapmıştı. Yapılan açıklamada 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı sonuçlarının bugün duyurulacağı belirtilmişti. MEB, saat 22.00 itibarıyla öğretmen adaylarının sonuçlarına e-Devlet üzerinden ulaşabileceğini açıkladı.

Egitim 2024-10-25 22:02:25

Turna.com, kredi kartı puanlarını seyahat fırsatlarına dönüştürüyor

Türkiye’de bir ilke imza atan Turna.com, kredi kartı ve banka kartı puanlarını anında seyahat fırsatlarına dönüştürüyor. Turna.com üyeleri, önce puan sorgulama işlemi ile puanlarını görüntülüyor, ardından puanlarını Turna.com’a aktararak en uygun seyahat fırsatlarından istediğini seçiyor.

Haber 2024-10-23 17:38:42

Taşınmaz numarası nedir, nasıl öğrenilir? Taşınmaz numarası sorgulama

Taşınmaz mallar konusunda çeşitli işlemler yapılır. Bu işlemlerin resmî kayıtlarda yer bulması için de taşınmaz mallara çeşitli tanımlamalar yapılır. Bu tanımlamalardan biri de taşınmaz numarası adı verilen uygulamalardır. Bir taşınmazın numaralandırılması çeşitli nedenlere bağlı olarak son derece önemlidir.

Haber 2024-10-14 13:26:50

T.C. kimlik no ile mazot gübre desteği sorgulama: T.C. kimlik no ile mazot gübre desteği nasıl sorgulanır?

Günümüzde birçok işlem gibi resmî olan işlemler de internet üzerinden yapılabilmektedir. Bu sayede vatandaşlar resmî kurumlarda, devlete ait kurum ve kuruluşlarda birçok belge oluşturma, randevu ya da işlem takibi gibi durumları daha hızlı ve daha kolay bir şekilde yapabilmektedir. E devlet sistemi tüm dijital resmî işlemleri tek bir portal üzerinden yapabilmeyi sağlar. Peki, T.C. kimlik no ile mazot gübre desteği nasıl sorgulanır?

Haber 2024-10-10 18:21:18

Son dakika | KPSS Ortaöğretim 2024 sonuçları açıklandı! ÖSYM duyurdu: İşte sınav sonuçları sorgulama ekranı

Son dakika haberi: 2024 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim sonuçları açıklandı. Adayların merakla beklediği gelişmeyi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) duyurdu. Peki KPSS 2024 Ortaöğretim sınav sonuçları nasıl öğrenilir? ÖSYM'nin açıklamasına göre; sınav sonuçlarına sorgulama ekranından erişilebilecek. İşte detaylar...

Egitim 04-10-24 11:10

YSK'nın siparişi akıllara erken seçim tartışmalarını getirdi! Oy pusulası ve zarf satın alacaklar

Türkiye siyasi gündeminin son günlerdeki en büyük tartışmalarından birisi de erken seçim. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, son aylarda yaptığı açıklamalar ile erken seçim çağrılarında bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yükselen erken seçim iddialarını net bir dille reddetmişti. Yüksek Seçim Kurulu tarafından verilen sipariş ise erken seçim tartışmalarını tekrardan başlatacak gibi duruyor. YSK oy pusulası ve zarfa ihtiyaç var diyerek bunların siparişini verdi.

Haber 02-10-24 11:00

Son dakika | KPSS ön lisans sınavı sonuçları açıklandı! 2024 ÖSYM GİRİŞ KPSS önlisans sorgulama ekranı

Son dakika haberi: KPSS Ön lisans sınav sonuçları belli oldu! Adayların merakla beklediği sonuçlar ÖSYM sistemi üzerinden erişime açıldı.

Egitim 20-09-24 10:05

E-Rapor nedir, nasıl düzenlenir? E-Rapor sorgulama ve e-Rapor rapor doğrulama

Tüm gündelik hayat işleri artık internet üzerinden yapılabilmekte, çeşitli ödemeler, banka işlemleri, alışverişler tek bir tuş ile gerçekleştirilebilmektedir. İnternetin bu derece yaygınlaşması ve teknolojinin gitgide daha da gelişmesi ile artık devlet dairelerindeki işlemler de tek bir sistem üzerinden yapılabilir hâle gelmiştir. Bu noktada sorgulanan sistemlerden biri de "E-Rapor"dur.

Haber 15-09-24 14:27

T.C. kimlik no ile hak sahipliği sorgulama: T.C. kimlik no ile hak sahipliği nasıl sorgulanır?

T.C. kimlik numaraları sayesinde birçok işlem çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Böylece resmî kurumlardaki bazı işlemlerin yapılabilmesi için de kimlik numarası yeterli hâle gelmiştir. Hak sahipliği ismi verilen belge ise çok ciddi oranlarda hasar gören ya da afetler sonucunda büyük miktarda etkilenecek olan binalara ait mülkiyet durumlarını ve ilişkilerini resmi bir hale getirilmesine yarayan ve o binanın yeniden inşa edilmesi konusunda destek veren bir belgedir.

Haber 13-09-24 17:58

Nöbetçi noter nedir, nasıl bulunur? Nöbetçi noter hangi günler, saat kaça kadar açık? Nöbetçi noter sorgulama

Hukuki açıdan güvenlik sağlamak ya da anlaşmazlıkları önleyebilmek amacıyla gerçekleştirilen tüm resmî işlemleri somut hâle getirerek kanunlara uygun belgeler düzenleyen noterlerin çeşitli görev ve sorumlulukları bulunur. Bu anlamda son derece önemli olan noterler kamu hizmeti olarak görev yapar. Peki, nöbetçi noter nedir, nasıl bulunur? Nöbetçi noter hangi günler, saat kaça kadar açık?

Haber 12-09-24 04:02

Ehliyet e-Sınav sonuçları nasıl öğrenilir? Ehliyet e-Sınav sonuçları sorgulama

Uzun zamandır birçok işlem internet üzerinden yapılmakta ve çeşitli belgeler elektronik ortamda hazırlanıp paylaşılabilmektedir. Tüm resmî kurumlar ve devlete ait olan kuruluşlar tek bir portal üzerinde toplanmış ve e-Devlet sistemi üzerinden ulaşılabilir hâle gelmiştir.

Haber 11-09-24 23:12

E- Fatura mükellef sorgulama: E-Fatura mükellef sorgulama nasıl yapılır?

Günümüzde elektronik ortamda birçok işlem yapılmakta ve çeşitli belgeler düzenlenebilmektedir. Resmî işlemlerin de yapılabildiği elektronik ortamlarda devlet dairelerine de ulaşılabilir. Tüm resmî daireler ise yine devletin bir hizmeti olan e-Devlet sistemi üzerinden görüntülenebilir.

Haber 11-09-24 22:11

Siyasi yasak konuşulan davaya ateş püskürdü! İmamoğlu: Millet adına utanç verici

Ekrem İmamoğlu hakkında YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davaya adeta ateş püskürdü. "Bu davanın görüşülmesi bile bu millet için gerçekten üzülecek bir durum. Gerçekten utanç verici bir durum" diye konuşan İmamoğlu, bakan Murat Kurum'la dünkü görüşmesine ilişkin de ilk açıklamasını yaptı.

Haber 11-09-24 11:26

E-Bordro nedir, nasıl alınır? E-Bordro sorgulama nasıl yapılır? E-Devlet e-Bordro sorgulama

E-Devlet Sistemi sayesinde günümüzde birçok resmî işlem internet aracılığıyla yürütülmektedir. Bu sistem, birçok resmî işlemin kurumlara gitmeye gerek kalmadan takip edilebilmesini ve yapılabilmesini sağlamaktadır. İşlemlere hız vatandaşlara zaman kazandıran bu sistem sayesinde diğer kurumlara da kolaylıkla ulaşılabilmektedir.

Haber 10-09-24 15:20

Talep arttı, dolandırıcılar türedi! Dikkat, paranızı bunlara kaptırmayın: 4500 liradan başlıyor

Her alanda olduğu gibi tatil rezervasyonlarında da talebin artmasıyla beraber dolandırıcılar burada da türedi. Sahte hesaplar açıp olmayan odaları kiralayan dolandırıcılar hem tatil yapmak isteyenleri parasından ediyor hem de ekonomiye zarar veriyor. TURVİB Başkanı Erdal Okurgan, "Gösterilen belgelerin mutlaka Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TÜRSAB'ın web sitelerindeki sorgulama bölümünden takibi yapılmalı." uyarısında bulundu.

Haber 07-09-24 13:37

Nöbetçi eczane - En yakın nöbetçi eczane nasıl bulunur? e-Devlet nöbetçi eczane sorgulama

Sağlık sisteminin önemli bir parçası olan eczaneler hastaların ilaç ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sağlık hizmetlerine büyük oranda katkı sağlar. Hastaların sağlık hizmetlerine hem daha kolay hem de daha fazla erişim sağlayabilmesi için de nöbetçi eczaneler bulunur. Nöbetçi eczaneler sayesinde vatandaşlar gece ya da tatil günlerinde ihtiyaç duydukları ilaçlara kolaylıkla ulaşım sağlayabilir.

Haber 06-09-24 21:57

Ada parsel sorgulama: Ada parsel sorgulama nasıl yapılır? Tapu kadastro ada parsel sorgulama

Emlakçılarda ve gayrimenkul işlemlerinde kullanılan bazı terimler ve kavramlar vardır. Bu kavramlar gayrimenkul alanında alınıp satılan taşınmaz malları ifade etmede ve bu mallar ile ilgili işlemlerin yapılmasında kullanılır. Halk arasında farklı isimleri olsa da genel olarak bilinen bu ifadelerden bazıları benzerlikleri nedeniyle birbirleriyle karıştırılabilir. Peki, ada parsel sorgulama nasıl yapılır?

Haber 06-09-24 04:10
ada

Vergi levhası sorgulama: Vergi levhası nasıl sorgulanır?

İş yerlerinde alınması ve belirtilmesi mecburi olan bazı belgeler vardır. Bunlardan biri de vergi levhasıdır. Vergi levhaları vergi tarhına esas olan gelir tutarları ile bu tutarlara karşılık gelen vergi miktarlarını ifade eden içeriğini ve şeklini Maliye Bakanlığı’nın belirlediği belge olarak tanımlanabilir.

Haber 06-09-24 01:46

E-Devlet kolay adres (KOLAS) sorgulama nedir, ne işe yarar? E-Devlet Kolay adres (KOLAS) sorgulama nasıl yapılır?

Teknolojinin gelişimi ve internetin yaygınlaşarak günlük hayatın önemli bir parçası olmasıyla günümüzde birçok işlem artık mobil cihazlardan yapılabilir hâle geldi. Günlük hayatı kolaylaştıran ve hız kazandıran bu durum, uzun zamandır devlete ait kurum ve kuruluşlarda, resmî işlemler için de geçerli oluyor. Birçok resmî belge ya da işlem, internet üzerinden talep edilebiliyor.

Haber 05-09-24 20:26

Son dakika | KYK yurt yerleştirme sonuçları açıklandı! Bakan Aşkın Bak duyurdu (KYK yurt sonuçları sorgulama ekranı)

Son dakika haberi: Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, milyonlar öğrencinin beklediği haberi açıkladı. Bakan Aşkın Bak, GSB Yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Egitim 05-09-24 11:08

FAST ile para göndermede IBAN kolaylığı! E-Devlet'ten KOLAS hizmeti: Sistem değişti, artık tek bir ekranda olacak

Banka hesapları için tanımlanan kolay adreslerin tek ekranda sorgulanabildiği Kolay Adres Sorgulama hizmeti e-Devlet'te başladı. Bu kapsamda hesap numarasını (IBAN) hatırlamak zorunda kalmadan, para göndermesi ya da ödeme yapması istenilen kişilerle paylaşılabilecek, hesabın bulunduğu kurum kanallarında tanımlanabilen pratik bir bilgi olarak öne çıkıyor.

Finans 03-09-24 11:48

Şase (Şasi) numarası nedir, nasıl öğrenilir ve sorgulanır? Şase (Şasi) numarası öğrenme ve sorgulama

Motorlu araçlar ile römorkları birbirinden ayırt edebilmek ve trafikteki bu araçların kim tarafından, ne zaman ve nerede üretildiğini belirlemek için özel numaralandırmalara ihtiyaç duyulur. Şase (Şasi) numarası olarak adlandırılan numaralar, hem araçların tanımlanmasını sağlar hem de üretici bilgilerini, üretim tarihini ve yerini öğrenmemize olanak tanır.

Haber 25-08-24 22:41

CİMER başvuru sorgulama: CİMER başvurusu nasıl sorgulanır, CİMER başvuru sonucunu nasıl öğrenebilirim?

CİMER, 2018 yılında, daha önceki BİMER sistemi ile birleştirilerek mevcut ismiyle faaliyet göstermeye başlamıştır. Başvurular, CİMER aracılığıyla yapıldığında, hızlı bir şekilde ilgili birimlere iletilir ve yanıtlanır. Ayrıca, yapılan başvurunun ilerleme sürecini internet üzerinden takip etmek de mümkündür. Peki, CİMER başvurusu nasıl sorgulanır?

Haber 25-08-24 22:34

İmamoğlu sessizliğini isyan ederek bozdu! 'Siyasi yasak' iddiası için konuştu: Böyle dava olmaz, utanç verici

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak cezası verileceği iddiası gündem oldu. Son günlerde dillendirilen bu iddiayla ilgili İmamoğlu ilk kez konuştu. İmamoğlu YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davaya "Türkiye yargı tarihinin bu kadar zemini olmayan, utanç verici bir başka davası var mıdır, bilmiyorum" sözleriyle tepki gösterdi.

Haber 20-08-24 16:04

E-devlet'ten yapılan sorgulamalar paralı mı oluyor? Gelir İdaresi Başkanlığı açıkladı: Katılma payı alınması...

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), mükelleflerin ve mali müşavirlerin eskiden olduğu gibi bundan sonra da elektronik uygulamalar üzerinden vergi kimlik numarası, vergi levhası ve vergi bilgileri sorgulama, beyanname gönderme, "vergi borcu yoktur" yazısı talep etme gibi işlemler için herhangi bir ücret ödemeyeceğini bildirdi.

Finans 19-08-24 07:05

e-Haciz nedir, nasıl kaldırılır? e-Haciz sorgulama ve kaldırma

Devlete karşı olan borçların ödenmemesi durumunda borçluların e-Haciz sürecini takip etmeleri gerekir. Çünkü tebligattan sonra 15 gün boyunca herhangi bir işlem gerçekleştirmeyen borçlu kişiler, ilgili kurum tarafından başlatılan e-Haciz sürecini ödeme yaparak tamamlamalıdır. Aksi takdirde maaşın bloke edilmesi söz konusu olurken borç tutarını taksitlendirme hakkı da kaybedilir. Dolayısıyla e-Haciz nedir, nasıl öğrenilir ve kaldırılır gibi soruların yanıtları keşfedilmelidir.

Finans 13-08-24 16:00

Görev Yeri Belgesi nedir, nasıl ve nereden alınır? e-Devlet Görev Yeri Belgesi sorgulama

Çalışan kişiler Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında çeşitli sigorta türleri ile sigortalanmaktadır. 4A, 4B, 4C, 4D olarak sınıflandırılan çalışanlar çalıştıkları iş yerlerinin devlete ait ya da özel sektör olması fark etmeksizin çeşitli haklara sahip olurlar. Her bir sigorta türü üstlendikleri farklı görevlere göre çeşitlilik gösterir.

Haber 07-08-24 21:02

Instagram yasağına ünlü isimlerden tepkiler gecikmedi! Kimi sert çıktı kimi ti'ye aldı...

2 Ağustos tarihinden itibaren Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından Instagram'a erişim engeli getirildi. BTK'nın site bilgileri sorgulama sayfasında ilgili karar görüldü. Bu karara ünlü isimlerden de tepkiler gecikmedi. Instagram 'ın kapatılmasına bazı isimler sert tepkiler verirken bazı isimlerde ti'ye aldı...

Magazin 03-08-24 08:13

MAC adresi sorgulama, öğrenme ve değiştirme: MAC adresi nasıl bulunur ve nasıl öğrenilir? MAC adresi nasıl değiştirilir?

İnternet dünyasındaki yenilikler sayesinde kullanıcıların karşılarına birbirinden farklı terimler çıkabilmektedir. İnternet alanında yaygın olarak kullanılan ve kullanıcılarında karşılarına sıklıkla çıkan terimlerden biri MAC adresleridir. MAC adresleri, interneti bağlı olan tüm cihazları yakından ilgilendiren bir adrestir. Bu adres ile kullanıcılar cihazları üzerinden sağlıklı olarak veri alışverişinde bulunabilmektedir. Peki, MAC adresi nasıl bulunur, nasıl öğrenilir ve nasıl değiştirilir?

Haber 14-07-24 21:57

Son dakika | LGS sonuçları açıklandı! Öğrenciler merakla bekliyordu, MEB duyurdu

Son dakika haberi: Yaklaşık 1 milyon öğrencinin liseye geçmek için merakla beklediği LGS sonuçları açıklandı. MEB'den gelen açıklamada 2024 LGS sınav sonuçları sorgulama ekranı da paylaşıldı. Öte yandan 2024 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu da yayımlandı.

Egitim 28-06-24 09:53
lgs

YSK duyurdu: İstanbul dahil 7 ilin milletvekili sayıları değişti

Siyasette erken seçim tartışmaları sürerken YSK’dan yapılan açıklama dikkat çekti. Yüksek Seçim Kurulu'nca 2023 yılı nüfus verileri kapsamında Bayburt, Bursa, Eskişehir, Hatay, İstanbul, Kütahya ve Tunceli'nin milletvekili sayılarında değişiklik yapıldı. İşte milletvekili sayısı değişen iller ve yeni milletvekili sayıları…

Haber 27-06-24 08:01

SGK işveren borç sorgulama: İşveren SGK borç sorgulama nasıl yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 2006 yılından bu yana Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve Sosyal Sigortalar Kurumu’nun toplandığı çatı olarak görev alan bir devlet kurumudur. Kurumun temel amacı hem çalışan kişilerin hem de işveren konumunda olan kişilerin haklarını koruyarak sosyal güvenlik sistemini yürütmektir. Peki, işveren SGK borç sorgulama nasıl yapılır?

Haber 11-06-24 18:21

YSK maratonu sona erdi! ÖSYM Başkanı: 'Hukuki süreç başlatıldı'

Üniversite adaylarının YKS maratonu sona erdi. ÖSYM Başkanı Ersoy yaptığı açıklamada "Sınav sürecinde yapılan dezenformasyon amaçlı sosyal medya paylaşımları ve bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerle ilgili hukuki süreç başlatılmıştır." dedi.

Egitim 09-06-24 17:57

Yapı kayıt belgesi nedir, nasıl alınır? Yapı kayıt belgesi sorgulama

Kanuni düzenlemeler doğrultusunda çeşitli yapılar inşa edilmesi için takip edilmesi gereken bazı koşullar vardır. İmar Kanunu maddeleri ile düzenlenen bu koşullar sonucunda inşa edilen yapıların kayıt işlemlerinin de yapılması gerekir. Peki, yapı kayıt belgesi nedir, nasıl alınır? Yapı kayıt belgesi sorgulama

Haber 04-06-24 15:53

Mansur Yavaş miting düzenlemişti! Fark 289... Pınarbaşı'nda CHP'li aday kazandı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin yenilenmesine karar verilen bazı ilçeler vardı. O ilçelerde bugün sandık başına gidildi. Sabah 08.00'da başlayan oy verme işlemi saat 17.00'da sona erdi. Oy sayımının ardından sonuçlar geldi. Mansur Yavaş miting düzenlediği Pınarbaşı'nda CHP'nin adayı Deniz Yağan 289 oy farkıyla kazandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "CHP'nin belediye sayısı 409'dan 411'e çıkmıştır" dedi.

Haber 02-06-24 18:55

O illerde seçmen sandık başına gidiyor! Kritik gün... YSK yenilenmesine karar vermişti

YSK'nın seçimlerin yenilenmesi kararı verdiği Kayseri'nin Pınarbaşı, Şanlıurfa'nın Hilvan ve Aksaray'ın Güzelyurt ilçeleri ile Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Güneykaya, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran, Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar ve Aksaray'a bağlı Sağlık beldelerinde seçmenler, belediye başkanı seçmek üzere bugün sandık başına gidiyor.

Haber 02-06-24 08:29

Tarım Cebimde ile 3 adımda kurbanlık sorgulama

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Tarım Cebimde" uygulaması ile kurbanlık hayvanlara 3 adımda sorgulama imkânı sağlanıyor.

Yurthaber 27-05-24 07:51

Sınava girecek öğrenciler dikkat! LGS giriş belgeleri yayımlandı! LGS sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Milli Eğitim Bakanlığı, 2 Haziran Pazar günü yapılacak Liselere Giriş Sınavı'nın için giriş belgelerini yayımladı. LGS 2024 için giriş yerleri MEB tarafından e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden ilan edildi. Peki, LGS giriş belgesi nereden alınır, sorgulama nasıl yapılır?

Haber 24-05-24 14:30
lgs

Emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme ve sorgulama

Bir taşınmazın kendi değeri üzerinden alınan ve oransal olarak hesaplanan vergi kısaca emlak vergisi şeklinde isimlendirilir. Emlak vergisi ilgili taşınmazın yer aldığı yargı bölgesinin yetkili olan makamı tarafından tahsil edilir. Birden fazla yargı bölgesi de aynı mülkü vergilendirme hakkına sahip olabilir.

Haber 15-05-24 22:01

Rayiç bedel nedir, nasıl hesaplanır? Rayiç bedel nasıl öğrenilir? Rayiç bedel sorgulama

Günlük konuşma dilinde halk arasında kullanılan bazı kelimelerin farklı mesleki alanlarda da karşılığı olabilir. Türk Dil Kurumu sayfasında sürüm değeri tanımı yapılan rayiç kelimesi de bu kelimelere örnek kelimelerden biridir. Dilimize Arapça dilinden gelip zaman içinde değişime uğrayarak Türkçeleşmiştir.

Haber 11-05-24 20:08

İSKİ fatura sorgulama: İSKİ fatura sorgulama nasıl yapılır, İSKİ faturamı nasıl görürüm?

İSKİ, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin kısaltılmış hâlidir. İSKİ tarafından İstanbul'daki evlere, iş yerlerine ve benzeri alanlara harcanan su miktarı kadar su faturası gönderilir. Bu faturalar üst üste ödenmediğinde su kesintisi problemi yaşanabilmektedir. Bu problemin yaşanmaması için insanlar online olarak internet üzerinden fatura sorgulama işlemi yapabilmekte ve gecikmiş su fatura borçlarını ödeyebilmektedir. Peki, İSKİ fatura sorgulama nasıl yapılır, İSKİ faturamı nasıl görürüm?

Haber 09-05-24 18:41

Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone fatura sorgulama nasıl yapılır, faturamı nasıl görebilirim?

Cep telefonları dijital dünyanın vazgeçilmez parçalarından biridir. Cep telefonları sayesinde başkalarıyla daha kolay iletişim kurulmakta ve bilgi alışverişi yapılabilmektedir. Günümüzde birçok farklı iletişim operatörü vardır. Bunlar arasında en bilinenleri ise Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone’dur. Bu 3 GSM operatörü için de kolay bir şekilde online olarak fatura sorgulama işlemi yapılabilmektedir. Peki, Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone fatura sorgulama nasıl yapılır?

Haber 09-05-24 18:41

e-Arşiv fatura sorgulama: GİB e-Arşiv fatura sorgulama nasıl yapılır?

Vergi Usul Yasası’na göre belirli koşulları yerine getirmiş olan tüm mükellef sınıfına giren bireyler elektronik ortamda meydana getirilen fatura sisteminden yararlanabilmektedir. Kâğıt faturaların yerini alan bu sistem, e-fatura ismiyle tabir edilmektedir. Günümüzde e-fatura olarak kesilen tüm faturalar, e-Arşiv fatura sorgulama işlemi ile yeniden görüntülenebilmektedir. Bu şekilde bireyler geçmiş fatura bilgilerine ulaşabilmektedir. Peki, GİB e-Arşiv fatura sorgulama nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 18:55

Elektrik faturası sorgulama: Elektrik faturası sorgulama nasıl yapılır?

Gerek konutlarda gerekse iş yerlerinde elektrik kesintisinin yaşanmaması için faturaların düzenli olarak ödenmesi son derece önemli bir konudur. Enerji tüketimine ait tüm hesaplamaların yer aldığı belge, elektrik faturası olarak tabir edilmektedir. Bu faturaların içerisinde sayaç okuma, birim fiyat, vergi, fon gibi birçok kalem yer almaktadır. Tüketicilere gönderilen bu faturalar günümüzde online olarak da sorgulanabilmektedir. Peki, elektrik faturası sorgulama nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 18:54

SGK borç sorgulama: SGK borç sorgulama nasıl yapılır?

İnsanların geleceklerini garanti alabilmesi ve sağlık başta olmak üzere pek çok kurumdan faydalanabilmesi için sigortalı bir işte çalışması gerekmektedir. Sigortalı bir işte hizmet verildiğinde birçok önemli olanaktan daha kolay bir şekilde yararlanılmaktadır. Sigortalı çalışan bireyler bazı durumlarda SGK borç sorgulama işlemini yapmaya ihtiyaç duyabilir. Özellikle emekli olma aşamasında olan bireyler için prim gün sayısı ayrı bir öneme sahiptir. Peki, SGK borç sorgulama nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 18:53

PTT tebligat sorgulama: PTT tebligat sorgulama nasıl yapılır?

İdari kuruluşlar, mahkeme, icra daireleri gibi çeşitli resmî kurumlar aracılığıyla gönderilen evraklar, tebligat ismiyle tabir edilmektedir. Bazı durumlarda bu belgeler taraflara ulaşmayabilir ve bu durum hukuki açıdan işlemlerin sağlıklı bir şekilde ilerlemesine engel olabilir. Bireylerin taraflarına tebligat gönderilip gönderilmediğini öğrenmenin en kolay yöntemlerinden biri PTT üzerinden tebligat sorgulama işleminin yapılmasıdır. Peki, PTT tebligat sorgulama nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 18:52

Adres kodu nedir, nasıl öğrenilir? DASK adres kodu sorgulama

Ülkemizde birçok kez ciddi can kayıplarına neden olan doğal afetler yaşanmıştır. Deprem neticesinde binalarda da ciddi hasarlar meydana gelmekte ve maddi yönden de kayıplar oluşmaktadır. Bu maddi yönden yaşanan kayıplar için deprem sigortası yaptırmak zaruri hâle gelmiştir. DASK olarak da anılan zorunlu deprem sigortasında bireylerin bilmesi gereken en önemli konuların başında adres kodu gelmektedir. Peki, adres kodu nedir, nasıl öğrenilir ve DASK adres kodu sorgulama nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 18:50

Araç KM sorgulama: Araç kilometre (km) sorgulama nasıl yapılır? Aracın km geçmişi nasıl öğrenilir?

Herhangi bir araç satın alınırken bazı önemli noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu önemli noktalardan biri aracın kilometre bilgisidir. Sıfır alınan araba gibi araçlar için kilometre konusu çok dikkate alınmazken özellikle ikinci el araçlarda bu konu ayrı bir önem arz etmektedir. Bu yüzden araç alacak bireylerin alınacak araçla ilgili kilometre gibi önemli bilgileri önceden öğrenmesi önemlidir. Peki, araç kilometre (km) sorgulama nasıl yapılır, aracın km geçmişi nasıl öğrenilir?

Haber 08-05-24 18:49

Altyapı sorgulama: Türk Telekom, TurkNet, Superonline, Kablonet altyapı sorgulama, fiber altyapı sorgulama

Günümüzde internet sayesinde birçok hizmete oturduğumuz yerden kolay ve hızlı bir şekilde ulaşılabilmektedir. İnternet kullanımı ise her geçen gün daha da fazla yayılmaktadır. Özellikle evlerde, iş yerlerinde birçok farklı internet altyapısı kullanılmaktadır. İnsanlar bulundukları ortamdaki internet altyapısı hakkında bilgi edinmek için sorgulama işlemi yapabilmektedir. Peki, Telekom, TurkNet, Superonline, Kablonet, fiber altyapı sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 18:49