Türkiye’nin akademik hafızası olarak kabul edilen YÖK Tez Merkezi, bir Yüksek Öğretim Kurulu hizmetidir. Ülkenin akademik hafızasının dijital ortamda saklanmasını sağlayan YÖK Tez Merkezi yapılmış olan her akademik çalışmanın bir portal üzerinden ulaşılabilir olmasını sağlar.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2021-2023 dönemine ilişkin yükseköğretim beyin göçü istatistiklerini açıkladı. Mezunların gitmek için en çok tercih ettiği ülke ABD oldu. En çok göç eden meslek grubu ise mühendislik alanı oldu.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Akdeniz, Gaziantep, Kocaeli, Ondokuz Mayıs, Sakarya ve Selçuk üniversitelerini, Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı'na aldı.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilere, talepleri halinde kayıtlı oldukları programla eşdeğer ve öğretim dili aynı olan diğer devlet üniversitelerindeki programlarda özel öğrencilik hakkı verilmesini kararlaştırdı.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Engelsiz Üniversite Ödülleri" için bu yıl 97 üniversiteden toplam 1091 başvuru aldıklarını, 56 üniversitenin 295 bayrak almaya hak kazandığını bildirdi.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi arasında imzalanan protokolle Ankara, Ege, Gebze Teknik ve İstanbul Teknik üniversiteleri bünyesinde 4 yeni siber güvenlik meslek yüksekokulu açılacak.
YÖK: Üniversitelerin eğitim-öğretim ve personel işlemleri dijital ortama taşınıyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar: - "Sürdürülebilir, enerji verimli, doğayla uyumlu ve çevreye asgari düzeyde zarar veren kampüslerin oluşturulmasını ve üniversite kampüslerinde enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji uygulamaları artırılmasını amaçlıyoruz" - "Üniversitelerin sürdürülebilir ve iklim dostu kampüs dönüşümü sürecinde gerekli finansman araçlarına erişimi konusunda desteklenmesi yönünde çalışmalar yapılması hedefleniyor"
YÖK Başkanı Özvar, Afrikalı büyükelçi ve maslahatgüzarlarla bir araya geldi
YKS'de kaldırılan baraj puanı uygulaması sonrası yükseköğretim kurumları kontenjanlarının yüzde 99'u doldu - Ek yerleştirmeyle yükseköğretim kurumlarındaki boş kontenjan sayısı 96 bin 15'ten, 19 bin 358'e düştü
"Üniversitelerde de Sağlık Bakanlığındaki aynı iyileştirmeler hayata geçirilmiştir" - "Bugünkü düzenleme ile sağlanan en önemli iyileştirme, taban ödemenin yapılacak olmasıdır. Hocalarımıza eskiye nispetle teşvik hariç 6 kat iyileştirmeden söz edebiliriz"
YÖK'ün hazırladığı yönetmelikle, üniversite hastanelerindeki personelin döner sermaye ek ödemelerinde 1 Ağustos itibarıyla geçerli olacak iyileştirme yapıldı - Personele yapılacak ek ödeme, sabit ek ödeme, taban ödeme ve teşvik ek ödemesinin toplamından oluşacak
Başvuruların 3 bin 291'i "denklik" kararıyla sonuçlandı - Ret kararı verilen başvurularda 2020'de Suriye, 2021'de Azerbaycan ve 2022'de Makedonya ilk sırada yer aldı. Ret kararları, sayısal olarak hukuk ve mimarlık alanlarında yoğunlaştı.
"Yükseköğretim Kurulu, Türkiye ile anlaşma yapmış, denklikleri karşılıklı olarak tanınmış üniversitelere denklik vermektedir. Denklik listesinde Türkiye tarafından denkliği kabul edilip edilmediğini, öğrencilerimiz daha oraya okumaya gitmeden mutlaka kontrol etmelidirler"
Adaylar, tercihlerini 7-13 Eylül arasında ÖSYM'nin internet adresinden veya ÖSYM aday işlemleri mobil uygulamasından yapabilecek
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte 22 Ağustos tarihinde başlayan üniversite kayıt işlemleri bugün sona eriyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) da sosyal medya hesaplarından üniversite kayıt işlemlerinin bugün sona erdiğini hatırlatarak, “YKS yerleştirme sonuçlarına göre bir programı kazanan adaylar için kayıt süreci bugün sona eriyor” ifadelerini kullandı.