Zamli Maaslar Ne Zaman Yatacak Haberleri

Yerli tren geliyor... Deneme sürüş tarihi belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yerli hızlı tren hakkında açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, yerli trenin ne zaman deneme sürüşlerini aktardı ve ne kadarlık bir yolcu kapasitesi olduğunu da söyledi.

Finans 2024-09-06 12:59:18

Lotus çiçeği tohumu nasıl ve ne zaman ekilir? Lotus çiçeği bakımı nasıl yapılır?

Lotus çiçeği zarif ve egzotik görünümüyle tanınan bir su bitkisidir. Genellikle su yüzeyinde bulunan büyük, yuvarlak yapraklarının üzerinde dikkat çekici çiçekleri vardır. Hinduizm ve Budizm gibi birçok kültürde saflığı ve ruhsal aydınlanmayı temsil eder.

Haber 2024-09-04 17:02:45

Emeklilik başvurusu tarihine karar veremeyenlere uzmanından tavsiye... Tarih vererek konuştu!

Yıl sonuna doğru ilerlerken emekli adayları dilekçelerini ne zaman vermeleri gerektiğini düşünmeye başladı. Merkez'in beklediği gibi yıl sonu enflasyonu gelirse 2025 yılında emekli olacakların yüzde 30 daha az maaş alacağı gündeme gelmişti. Emekli adayları bu söylentilerle karar vermekte zorluk çekerken SGK Uzmanı Ersin Konar, konu hakkında açıklamada bulundu. Konar, "Bununla ilgili herhangi bir çalışma yok" diyerek emekli adaylarına tavsiyede bulundu.

Finans 2024-09-04 15:45:32

Hintli kahin Kushal Kumar dünyanın beklediği sorunun cevabını verdi! Rusya'nın Ukrayna işgalinin ne zaman sona ereceğini açıkladı: Çok da uzak değil

Hindistan'ın Nostradamus'u olarak kabul edilen Kushal Kumar dünyanın beklediği sorunun cevabını vererek bir kez daha kehanetleriyle dikkatleri üzerine çekti. Kumar Rusya ve Ukrayna Savaşı'nın ne zaman sona ereceğine dair bir tahminde bulundu.

Trend 2024-09-04 08:18:59

Şaban ayı nedir, neden önemlidir? Şaban ayında ne yapılır?

İslam dininde mübarek kabul edilen aylar ve dönemler vardır. Üç Aylar olarak bilinen ve Recep, Şaban ve Ramazan aylarını kapsayan dönem, bu önemli zaman dilimlerinden biridir. Hicri takvime göre, Üç Ayların ilki Recep ayıdır, ikincisi Şaban ayıdır, üçüncü ve sonuncusu ise oruç ayı olarak bilinen Ramazan ayıdır.

Haber 03-09-24 22:13

Türkiye'yi terk etmişti! Asena eşiyle Nişantaşı'nda görüntülendi: Herkes tutturabildiğini...

İbo Show'da sergilediği dans performansıyla hafızalara kazınan bir dönemin en ünlü oryantali Asena evlendikten sonra Almanya'ya yerleşmişti. Zaman zaman Türkiye'ye gelen Asena eşiyle birlikte Nişantaşı'nda görüntülendi. Asena ülkedeki fiyatlara dair bakın ne dedi.

Magazin 03-09-24 14:11

2018 sonrası ikinci kez olmuştu! Şimdi gözler saat 10.00'da... Ağustos ayı enflasyon verisi açıklanıyor

Ağustos ayına ilişkin enflasyon rakamları açıklanıyor. Bu kapsamda ekonomistlerin TÜFE tahminleri de ortaya çıktı. Yılın sekizinci ayına ilişkin aylık artış beklentisi yüzde 2,54 olurken, yıllık enflasyondaki keskin düşüş gözlerden kaçmadı. Peki enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? Ağustos ayı enflasyonu ne olacak? İşte detaylar...

Finans 03-09-24 07:18

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli'nin açılış tarihini söyledi...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli hakkında açıklama yapıyor. Uraloğlu, tünelin nerelere bağlandığını açıkladı. Uraloğlu, tünelin ne zaman açılacağını da aktardı.

Finans 31-08-24 12:12

PlayStation 5 ne zaman çıktı? PlayStation 5 çıkış tarihi ve özellikleri

PlayStation 5’in tanıtıldığı sene merak edilir. Bu ürünün tüm ülkelerde piyasaya sürüldüğü tarih kadar, özellikleri de merak edilir ve sık sık araştırılır. Spider-Man 2 ve Call of Duty: Black Ops 6 gibi oyunların deneyimlenebildiği PlayStation 5 modelinin yakından tanınması için ise bu oyun konsolunun teknik özellikleri keşfedilmelidir. Peki, PlayStation 5 ne zaman çıktı? PlayStation 5 çıkış tarihi ve özellikleri...

Haber 29-08-24 15:32

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'dan Antep fıstığına önemli çözüm önerisi

Antep fıstığında yaşanan sorunlara ilişkin çözüm önerileri ile dikkat çeken Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, kentin ziraat odaları başkanlarını ağırladı. Çiftçilerin taleplerini dinleyen Yılmaz, her zaman yanında olduklarını ifade ederek, Güneydoğu Birlik ve Tekel Fabrikası’nın yine açılması noktasında ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunu dile getirdi.

Haber 28-08-24 17:06

Dünden bu yana altın hareketli... Altın 27 Ağustos'a nasıl başladı? Altın almak mantıklı mı? Gram ve çeyrek altın ne kadar?

Altın dün haftaya rekor seviyede başladı. Ons altın dün akşam saatlerinde 2 bin 513 dolardan işlem gördü. Fed'in faiz indirimi kararına az bir zaman kala gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını şu an ne kadardan satılıyor? Uzmanlar altın alıp satmayı tavsiye ediyor mu? İşte cevabı...

Finans 27-08-24 09:25

Merkez'in faiz indirimi için tarih verdi... Yıl sonu KKM tahminini paylaştı! İş Bankası Genel Müdürü ekonomiyi değerlendirdi

Merkez Bankası 2024 Ağustos ayı faiz kararını son 5 aydır olduğu gibi sabit bırakarak yüzde 50'de tutmuştu. Merkez'in para politikası kararında ne zaman değişikliğe gideceği ekonomistler ve bankalar tarafından tahmin edilmeye devam ediyor. Son tahmin ise İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran'dan geldi. Aran, ilk faiz indirimini kasım ayında beklediklerini aktardı.

Finans 26-08-24 16:45

Çiçek aşısı Türkiye'de en son ne zaman yapıldı? En son kaç doğumlular çiçek aşısı oldu? Çiçek aşısı hâlâ yapılıyor mu?

Geçmişte, çiçek hastalığı nedeniyle çiçek aşısı rutin aşı takviminde yer alırdı. Ancak, 1980 yılında çiçek hastalığının dünya genelinde yok edilmesiyle birlikte bu aşı, rutin uygulamadan kaldırıldı. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ), maymun çiçeği virüsü (mpox) konusunda alarm vermesiyle birlikte, çiçek aşısının geçmişi yeniden araştırılmaya başlandı.

Haber 25-08-24 22:47

Hız koridoru nedir, nasıl hesaplanır? Hız koridoru cezası ne zaman gelir?

Hız koridoru uygulaması, temel amacı aşırı hız nedeniyle yaşanan trafik cezalarını en aza indirerek sürücülerin güvenliğini artırmak ve trafik kazalarının önüne geçmek olan bir teknolojidir. Uygulama, dünyanın pek çok ülkesinde başarıyla kullanılmaktadır. Hız koridoru uygulaması, belirli bir yol şeridinde veya otoyolda bir hız koridoru oluşturarak çalışır.

Haber 25-08-24 22:42

Şase (Şasi) numarası nedir, nasıl öğrenilir ve sorgulanır? Şase (Şasi) numarası öğrenme ve sorgulama

Motorlu araçlar ile römorkları birbirinden ayırt edebilmek ve trafikteki bu araçların kim tarafından, ne zaman ve nerede üretildiğini belirlemek için özel numaralandırmalara ihtiyaç duyulur. Şase (Şasi) numarası olarak adlandırılan numaralar, hem araçların tanımlanmasını sağlar hem de üretici bilgilerini, üretim tarihini ve yerini öğrenmemize olanak tanır.

Haber 25-08-24 22:41

Ekmeğe yeni standart! Artık fırın adı, nerede ve ne zaman üretildiği yazacak... Vatandaş memnun, fırıncılar tepkili

Ekmeğe yeni standartlar getirildi. TSE'nin hazırladığı düzenlemeyle ambalajlı olanlar değil ama fırınlarda dumanı üstünde satılan ekmeklerle ilgili dikkat çeken detaylar var. Artık ekmeğin üzerinde fırın adı, nerede, ne zaman üretildiği yazılı olacak. Söz konusu karar ise fırıncıları memnun etmedi: "Biz zaten günlük, sıcak üretim yapıyoruz, etikete ne gerek var?"

Finans 24-08-24 07:57

Çocuklu ve evcil hayvanlı ailelerin favorisi! Havadaki tozları, alerjenleri yok ediyor...

Temiz hava, sağlıklı yaşamın temel taşlarından biri ve sağlıklı bir yaşam için olmazsa olmaz! Peki, evde soluduğunuz hava gerçekten temiz mi? Çoğu zaman biz farkında olmasak da toz, polen ve zararlı maddeler, iç ortam havasını kirleterek sağlığımızı tehdit ediyor. Peki, bu sorunun çözümü ne? Hava temizleyiciler! Evlerimizdeki hava kalitesini artıran bu cihazları gelin yakından inceleyelim.

Haber 23-08-24 10:19

Okullar ne zaman açılacak? Bakan Tekin'den 'ara tatil' ve 'yeni eğitim öğretim dönemi' açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin Danıştay'ın kararını hazırlıklı bir biçimde beklediklerini ifade ederek, "Ben 9 Eylül tarihine yetiştirmek için bütün takvimi yürüttüm. Biz o karar çıktıktan sonra takvimimizi başlatacağız, sürecimizi yürüteceğiz." dedi. Sosyal medyada çok fazla spekülasyon olduğunu dile getiren Tekin, okulların 9 Eylül'de açılacağını söyledi. Tekin, ara tatillerin de kaldırılmayacağını açıkladı.

Egitim 22-08-24 22:46

Cevdet Yılmaz'dan enflasyon açıklaması: Tarih ve rakam verdi...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama gelecek aylarda yaşanabilecek ekonomik olayları tahmin ederken, enflasyonun ne zaman düşeceğine dair de açıklamada bulundu. Ayrıca Yılmaz, son gelişen ekonomik olayları da değerlendirdi.

Finans 22-08-24 13:52

Menenjit aşısı nedir, ne zaman yapılır? Menenjit aşısı yapılmazsa ne olur?

Strep A bakterisinin yol açtığı menenjit, tedbir alınmadığında ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Uzmanlar, menenjitin önlenmesinde aşılamanın önemine vurgu yapar. Menenjit aşısı, enfeksiyona karşı bağışıklık sistemini güçlendiren etkili bir savunma mekanizmasıdır. Peki, menenjit aşısı ne zaman yapılır?

Haber 21-08-24 18:19

Kredi kartı limit düşürme: Kredi kartı limiti nasıl düşürülür?

Müşterilerin kredi notu ve finansal alışkanlıkları gibi etkenler çerçevesinde belirlenen kredi kartı limitinin artırılması ya da azaltılması mümkündür. Bu nedenle kredi kartı limitinin azaltılmasını talep eden bir banka müşterisinin hangi kanallar üzerinden işlem yürütebildiği açıklanmalıdır. Söz edilen limit değiştirme işleminin hangi kanallardan yapıldığı açıklandığı zaman, bu talebin ne kadar sürede yerine getirildiği gibi konulara değinilmesi de mümkündür.

Finans 21-08-24 15:50

Ne zaman emekli olacağına karar veremeyenler için uzmanından açıklama... 2025'e aylar kala akıllardaki soruya son noktayı koydu! Bakanlık çalışma yapıyor dedi

Enflasyondaki hızlı tırmanış ile vatandaşlar 2024'te mi ya da 2025'te emekli olmanın daha mantıklı olacağını araştırmaya başladı. Emekli aylığının yıllık artışı yüzde 86,16 oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2025 yılında emekli olacaklar için bir hazırlık yapıldığı konuşuluyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Tarkan Zengin, emekliliğe aday olan vatandaşlar için ipucu verdi.

Finans 21-08-24 15:29

Kredi kartı nakit çekime neden kapanır? Nakit çekime kapatılan kredi kartı nasıl ve ne zaman açılır?

Banka müşterilerine sunulan nakit avans hizmeti sayesinde aniden ortaya çıkan nakit para ihtiyacının giderilmesi mümkün olur. Ancak kredi kartının dönem ödemesi bir takvim yılı içerisinde azami süreyi aşacak şekilde aksatılırsa bu durumda ödeme aracına işlem kısıtı getirilmesi söz konusu olur. Bu konuya yönelik olan çözüm adımlarını araştıran kişilere ise nakit avans işlem kısıtı kaldırma süreciyle ilgili bilgi sunulmalıdır.

Finans 21-08-24 14:33

Merkez Bankası bugün faiz kararını açıkladı... Citi'den faiz indirimi tahmini

Merkez Bankası bugün Para Politikası Kurulu sonrasında faizi yüzde 50'de tuttu. Merkez'in bu kararı ekonomi dünyası için sürpriz olmazken ekonomistler faiz indiriminin ne zaman olabileceğini tahmin etmeye başladı. Citigroup ekonomistleri ise Merkez'in faiz indirimi için kasım ayını işaret etti.

Finans 20-08-24 17:32

Merkez Bankası FAİZ KARARI SON DAKİKA: Mart ayından bu yana sabit bırakılmıştı: Yılın sekizinci faiz kararı açıklandı!

Son dakika haberi… Tüm piyasalar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararını bekliyordu. Son dakika açıklaması TCMB’den geldi. Peki son olarak Mart ayında 500 baz puan faiz artıran banka Ağustos ayında ne karar verdi? Faiz indirimi olacak mı, ne zaman olur? İşte Ağustos ayı politika faizi kararı ve PPK metninde dikkatle takip edilen o mesajlar…

Finans 20-08-24 14:00

Mesai saatlerini kısaltmak için çalışmalar başladı! Memuru da özel sektör çalışanını da 'maaşım düşer mi?' korkusu sardı: 270 saat detayı...

Birçok ülke mesai saatlerinde kısaltmaya giderken bu durum Türkiye’yi de harekete geçirdi. Teknik çalışmaları başlayan çalışma saatleri için formül de belli oldu. Buna göre sektörler ve meslekler arasında uygulama farklılığı olsa da çalışma zaman dilimi 'esnek zaman ve çekirdek zaman' olarak ikiye ayrılacak. Hem kamu hem de özel sektör çalışanları ise ‘mesai saati kısalırsa maaşım düşer mi?’ diye merak ediyordu. Peki Uzaktan ve esnek çalışma ne zaman gelecek? İşte yeni modelin detayları...

Finans 20-08-24 07:58

TV yayın akışı 20 Ağustos 2024 Salı! Bugün kanallarda ne var? Show, TV8, NOW, Kanal D, Star TV, ATV, TRT 1 yayın akışı...

20 Ağustos 2024 Salı günü kanallarda hangi dizilerin, filmlerin ve yarışma programlarının olacağı merakla araştırılıyor. 20 Ağustos Salı Tarzan Rıfkı, Password, Ölümcül Çarpışma, Zaman Makinesi 1973, Afacanlar Kampta, Tolgshow Filtresiz ve MasterChef Türkiye programları ekrana gelecek. Peki, Show TV, Kanal D, TV8, ATV, STAR TV, TRT 1 , NOW yayın akışı nasıl? İşte 20 Ağustos Salı 2024 TV yayın akışı...

Trend 20-08-24 07:21

Bu ay da tarih değişti! Merkez Bankası faiz kararı belli oluyor: 8 ay sonra ilk gelebilir, ipucu verdiler

Bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın kararı açıklanıyor. Geçtiğimiz ay olduğu gibi bu ay da Başkan Fatih Karahan'ın ABD'deki toplantısı nedeniyle tarih öne çekildi. Perki Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Ne zaman açıklanacak? Banka Piyasa Katılımcıları Anketi'nde Kasım ayını işaret ederek ipucu verdi...

Finans 17-08-24 10:13

Uzaydan Dünya'ya dönemeyen astronotlar için 'boş koltuklar' formülü: Tüm dünya onların kaderini merak ediyor

İki haftalığına gittikleri uzayda aylardır mahsur kalan iki astronot: Film senaryosu değil, inanması güç bir gerçek. Daha da şaşırtıcı olanı ise yeryüzüne dönemeyen astronotlar Butch Wilmore ve Suni Williams'ın kaderi belirsiz! NASA astronotları nasıl, ne zaman getireceğine daha karar veremedi. Ancak masada değerlendirilen bir seçeneğe göre 'iki boş koltuk' formülüne başvurulabilir.

Haber 14-08-24 22:24

Özgür Demirtaş Merkez'in faiz indirimini ne zaman yapacağını tahmin etti! Yüksek faizden dert yandı

Merkez Bankası nisan ayından beri politika faizini sabit tutmaya devam ediyor. Sıkı para politikasında kararlı olan Merkez'in ağustos ayında faizi indirip indirmeyeceği ise merak konusu. Gözler, 20 Ağustos günü Merkez'in açıklayacağı faiz kararına çevrilmişken Akademisyen Özgür Demirtaş X hesabı üzerinden, "Türkiye sonbaharda faiz indirmek zorunda kalacak" diyerek indirim beklediğinin sinyalini verdi.

Finans 14-08-24 11:16

İzin paralarına 5 yıl sınırı! Çalışan milyonları ilgilendiriyor: Bu süreyi kaçırana ödeme yok

Yıllık izinlerle ilgili ortaya çıkan 5 yıllık zaman aşımı detayı… Çalışanlar dikkat! İşçiler her ne sebeple olursa olsun işten ayrıldığında kullanılmayan izin ücretini alır. Ancak işverenler bazen ödeme yapılmaması adına çeşitli yöntemlere başvuruyor. Bu kapsamda izin parasını talep etmek için 5 yıllık sürenin kaçırılmaması gerektiği ifade ediliyor.

Finans 13-08-24 11:38

Daha yüksek emekli maaşı almak için... 'Yüzde 36'ya varan fark! 2024'te 40 bin TL, 2025'te 29 bin TL' Ne zaman emekli olunmalı?

Vatandaşlar herhangi bir hak kaybı yaşamamak adına emekliliği hak etmiş durumdayken 2024'te mi yoksa 2025'te mi emekli olunmalı diye araştırma içerisine giriyorlar. Peki, emekli olmak için doğru tarih ne zaman? Sosyal güvenlik uzmanı Emin Yılmaz, bununla ilgili yaptığı hesaplamaları ve çok çarpıcı bilgileri paylaştı.

Finans 12-08-24 17:13

Sosyal medya yine rahat durmadı... Çaycı Hüseyin TT oldu, gerçek bambaşka çıktı

Yayınlandığı dönemde reyting rekorları kıran Çocuklar Duymasın dizisinde hayat verdiği Çaycı Hüseyin karakteriyle hafızalarımıza kazınan Alpaslan Özmol zaman zaman sosyal medyada TT oluyor. Genellikle hakkında 'öldü' haberleri çıkan ünlü oyuncu bu haberlere de isyan ediyor. Çaycı Hüseyin yine TT olunca sosyal medyada yorum yağdı ancak gerçek bakın ne çıktı..

Magazin 10-08-24 12:54

Instagram krizinde son durum! Bakan Uraloğlu'ndan açıklama geldi: Son düzlükteyiz

Instagram ne zaman açılacak? Instagram 1 haftayı aşkın bir süredir kapalı. Herkes ne zaman açılacağını merak ederken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu krizdeki son durumu anlattı. Bakan Instagram'ın açılmasıyla ilgili 'Son düzlükteyiz' ifadesini kullandı.

Haber 10-08-24 12:30

Özel güvenlik sınav sonuçları ne zaman açıklanır? Güvenlik sınav sonuçları

Çeşitli alanlarda görev almak isteyen kişiler bu alanlar ile ilgili verilen belli sürelerdeki eğitimlerden geçmek zorundadırlar. Eğitimlerin ardından girilen seviye belirleme sınavlarında gerekli olan puanı alarak istedikleri ve hedefledikleri meslekler için aday konumuna gelebilirler. Özel güvenlik görevlisi olmak isteyen kişiler de bu alandaki sınavlara girmeli ve başarı göstermelidir. Peki, özel güvenlik sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

Haber 09-08-24 20:57

Muhtasar beyanname nedir, ne zaman verilir? Kimler Muhtasar beyanname verir?

Muhasebe dilinde kullanılan birçok kavram ve terim vardır. Bu terimler ve kavramlar kelime anlamı olarak Türk Dil Kurumu sözlüklerinde başka türlü tanımlansa da muhasebe alanında benzer anlamda ama farklı durumlara karşılık kullanılabilmektedirler. Bunlardan biri de muhtasar beyannamedir. Peki muhtasar beyanname nedir, ne zaman verilir? Kimler Muhtasar beyanname verir?

Haber 09-08-24 20:19

Instagram yasağı ne zaman kalkacak? Her an açılabilir diyerek duyurdu! Ufak ayrıntılar kaldı

Son dakika haberi: Instagram ne zaman açılacak? Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan peş peşe açıklamalar geldi. Mersin’de Instagram ve Roblox’un yasaklanmasıyla ilgili konuşan Bakan Uraloğlu, "Instagram olsun, diğer sosyal medya platformlarıyla iletişim halindeyiz. Dün tekrar arkadaşlarla bir noktaya kadar geldik. Biz de gerçekten bir an önce çözelim istiyoruz" dedi. Uraloğlu son açıklamasında ise "Instagram her an açılabilir, ufak ayrıntılar kaldı" ifadelerini kullandı.

Haber 09-08-24 13:08

Instagram engeline bir tepki de Yıldız Tilbe'den! 'VPN kapansın'

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) kararıyla 2 Ağustos'ta erişime engellenen sosyal medya platformu Instagram'ın yankıları sürüyor. Ne zaman açılacağı merak edilen Instagram engeline ünlü isimlerden tepkiler de gelmeye devam ediyor. Yasağa bir tepki de Yıldız Tilbe'den geldi. Ünlü ismin sözleri kısa sürede gündem oldu.

Magazin 09-08-24 08:33

Instagram'ın ardından şimdi de Roblox... Erişim engeli getirildi

Sosyal medya platformu Instagram'a geçtiğimiz günlerde erişim engeli getirilmişti. Instagram'ın ne zaman açılacağı merak edilirken bir erişim engeli haberi daha geldi. 15 milyondan fazla oyuncunun kayıtlı olduğu Roblox’a Türkiye’de erişim engeli getirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan da Roblox ile ilgili açıklama geldi.

Manşet 07-08-24 18:43

Son dakika | Instagram için AK Parti'den pozitif mesaj: Kısa sürede açılacağını düşünüyorum!

Son dakika haberi: Türkiye "Instagram açılacak mı, Instagram yasağı ne zaman kalkacak?" sorularının yanıtını arıyor. Instagram'ın akıbetiyle ilgili sis perdesini ortadan kaldıracak açıklama AK Parti'den geldi. Devam eden görüşmelerle ilgili konuşan Hasan Yalçın "Kısa sürede açılacağını" düşünüyorum diye konuştu.

Haber 07-08-24 15:42

MEB yaz tatilini kısaltıyor mu? Tatil süresinin 20 gün azalacağı iddia edilmişti, milyonların beklediği açıklama geldi

MEB'in yaz tatilini kısaltma kararı aldığına dair iddialar bir anda gündem yarattı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2025-2026 eğitim öğretim yılında, yaz tatili süresinin 20 gün kadar kısaltılacağı haberleri sonrası MEB'den milyonların beklediği açıklama geldi. Peki yaz tatili kısalacak mı? Okullar ne zaman açılacak? İşte tüm detaylar...

Egitim 07-08-24 11:17

Çareyi VPN'de bulanların da içi rahat değil: Instagram yasağı sonrası hem talep hem şikayet patlaması! Yakında nefes almamıza da engel gelir

'Instagram ne zaman açılacak' sorusu yanıt beklerken şikayet patlaması yaşanıyor! Erişime engellenmesi sonrası Instagram yasağı kullanıcılarını günlerdir adeta çileden çıkarttı. Şikayetleri son bir haftada yüzde 162 arttı. Kullanıcılar "Yakında nefes almamıza da engel gelir", "Zararımı kim karşılayacak" gibi isyanlarla yakındı. Bu sırada Instagram'a erişmek için kullanılan VPN'lere de hem talep hem şikayet yağıyor.

Haber 07-08-24 10:26

Hiç kullanılmayan kredi kartı kendiliğinden iptal olur mu? Kredi kartı hiç kullanılmazsa ne olur?

Kredi kartını aylardır kullanmayan ve borcu bulunmayan banka müşterileri bu ödeme aracının iptal edilmesini talep edebilir. Yine belirli bir süre boyunca herhangi bir hareket izlenmeyen kredi kartları bankaların kararıyla pasif hale getirilebilir. Kredi kartının ne zaman iptal ettirilebildiğini öğrenmek isteyen müşterilere ise bu işlemden önce hangi hususları incelemeleri gerektiği açıklanmalıdır.

Finans 06-08-24 17:03

INSTAGRAM YASAĞINDA SON DURUM | Açıldı mı, ne zaman açılacak? 'Bugün olmaz' demişti... Maddeler netleşti, 24 saatten geri sayım başladı

Instagram yasağındaki son durum merak edilirken, son dakika gelişmeleri kullanıcılar anbean takip ediyor. 2 Ağustos'ta Türkiye'de kapatılan Instagram'ın ne zaman erişime açılacağı belirsizliğini korurken dün hareketli saatler yaşanmıştı. BTK ile Instagram yetkilileri arasındaki toplantı sonrası Bakan Uraloğlu'ndan açıklama gelmişti. "Instagram açıldı mı, bugün açılır mı, ne zaman açılacak?" sorusuna yanıt aranırken, Uraloğlu'nun sözleri sonrası bazı kullanıcılar bir yandan da geri sayıma başladı

Finans 06-08-24 10:41

Sosyal medyada viral oldu! İçecekleri tam 48 saat buz gibi tutuyor

İşlerimiz, sosyal hayatımız ve hobilerimiz arasında denge kurmaya çalışırken küçük detayların hayatımızı ne kadar kolaylaştırabileceğini unutuyoruz. Hele de bu yaz sıcaklarında gün boyu enerjik ve zinde kalmanın sırrı her zaman yanımızda taşıyabileceğimiz serin ve ferahlatıcı içeceklerde saklı! Peki, içeceklerinizi hem yanınızda taşıyıp hem de soğuk bir şekilde muhafaza edebiliyor musunuz? Cevabınız "Hayır!" ise doğru yerdesiniz. İşte detaylar!

Haber 06-08-24 10:08

MYNET ÖZEL | BIST 100 endeksinde derin kayıp! Tüm dünya borsaları çakıldı ama o 3. oldu! Borsa yeniden yükselecek mi? ‘Merkez Bankası da ayak uyduracak…’

Fed’in faiz hamlesine ilişkin beklentiler piyasaları alt üst etti. Tüm dünya borsaları adeta çökerken piyasalarda ‘Kara Pazartesi’ yaşandı. Düşüşten en çok etkilenen 3. borsa ise BIST 100 oldu. Dün iki kez devre kesen endekste kapanış yüzde 5,5 ekside gerçekleşti. Peki borsa neden düştü? Ne zaman yükselir? Ekonomist Doç. Dr. Batuhan Tufaner, “Uzun vadede risklerin azalması ve dünyada faiz indirimlerinin başlaması ve bunu da TCMB’nin takip etmesi BIST 100 açısından olumlu olacaktır” dedi.

Finans 06-08-24 07:25

Neredeyse her eve girmişti! Sakın bunu yapmayın... Alev alıp bomba gibi patladı

Antalya’nın Finike ilçesinde tamir için bırakılan robot süpürge, tamir yapıldıktan sonra şarjdayken bir anda alev aldı. Durumu fark eden elektronikçi tarafından dışarı çıkartılan süpürge bir anda bomba gibi patladı. Neye uğradığını şaşıran elektronikçi, “Özellikle şarjlı ürünleri asla evinizde şarjda bırakıp gitmeyin. Elektronik ürünlerin ne zaman nasıl bir arıza açacağını biz bu işin ustası olmamıza rağmen bilemiyoruz. Ucuz atlattık” dedi.

Haber 05-08-24 13:03

Soluksuz düşüşün nedeni belli oldu! Borsa İstanbul'da BIST100 endeksi için seviyeyi açıkladı: 10 bin puanın altı yeni senaryo doğuracak

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi geçtiğimiz hafta şok eden bir düşüş yaşadı. Yatırımcılar düşüşün ardından borsanın ne zaman yeniden yükseleceğini, önümüzdeki dönemde hangi seviyelerin görüleceğini merak ediyordu. Uzmanlar o sorulara yanıt verdi. Yılsonunda BIST100 endeksi için 13 bin puan öngörüsünü açıklayan analistler, Başka gelişmekte olan ülke piyasaları Türkiye dahil olmak üzere yükseliş patikasına dönebilir. Ancak öncesinde kötü fiyatlama dönemini yaşayacak gibi duruyoruz” dedi.

Finans 05-08-24 08:21

Instagram için 'acil toplantı' çağrısı: CHP harekete geçti! Meclis bir an evvel devreye girmeli

Instagram'a erişimin engellenmesinin üzerinden 48 saatten uzun süre geçti. 'Instagram ne zaman açılacak' sorusu belirsizliğini koruyor. Bu sırada CHP, TBMM'de 'acil toplantı' istedi.

Haber 04-08-24 10:47