Siber korsanlar, kötü amaçlı yazılımlar yoluyla akıllı telefonlarımızı hedef almayı sürdürürken, çarpıcı bir haber geldi! O habere göre, hem Android hem de iOS ekosistemindeki cihazları etkileyen bir truva atı virüsü tespit edildi. Dikkat çeken nokta ise virüsün iPhone'lar için bir ilk olarak kabul ediliyor olması. Siber güvenlik uzmanlarının hacker'ların bu virüse odaklanmış olmaları nedeniyle tedirgin oldukları söyleniyor.
Bir antivirüs firması tarafından bazı Android uygulamaların kötü amaçlı yazılım ve reklam yazılımı yaydığı tespit edildi. Toplamda 2 milyondan fazla indirilen bu uygulamalarla ilgili hemen silin uyarısı yapıldı. Aktarılanlara göre, bu uygulamalardan herhangi biri cihazınızda yüklüyse, cihazlarınıza ve verilerinize yönelik oluşturabilecekleri tehditlerin kurbanı olmamak için bunları hemen silmeniz gerekiyor.
Siber saldırganların gözü artık akıllı cihazlarımızda. Şimdilerde bankacılık bilgilerimizi çalmaya çalışıyorlar. Böylece bizi mağdur duruma düşürebilirler. Ancak böyle bir durumla karşı karşıya kalmak istemeyen Android kullanıcılarının, binlerce kez indirilen 5 uygulamadan hemen kurtulması gerekiyor. Banka hesabınız tehdit altına girmeden önce bu 5 uygulamayı hemen silmeniz tavsiye ediliyor.
Hemen silinmesi gereken mobil uygulamalara yenileri eklendi. Google'ın Android uygulama mağazası Google Play'de 20 milyondan fazla kez yüklenen toplam 16 uygulamada kötü amaçlı yazılım tespit edildi. Google, bu uygulamaları Google Play'den kaldırdı ancak telefonunuzda herhangi biri varsa hemen silmeniz şart.
Android akıllı cihazlar kullanıcılarını yakından ilgilendiren 35 kötü amaçlı uygulama tespit edildi. Söz konusu uygulamaların 2 milyondan fazla kez indirildiği belirtildi. Android akıllı telefonunuzda veya tabletinizde bu uygulamalardan herhangi biri varsa, bunları hemen silmelisiniz.
Şu anda 24 yaşında olan Jacob Wayne John Keen'in 15 yaşındayken dünya çapında on binlerce insanı gözetlemek için kullanılan bir bilgisayar korsanlığı yazılımı geliştirdiği ve bu yazılımı 14.500'den fazla kişiye sattığı iddia ediliyor. İddialara göre, Jacob Wayne John Keen elde ettiği tüm geliri ise paket yemek sipariş etmek için harcadı.
Siber saldırganlar telefonlarımızı hedef almayı sürdürürken, Android uygulama mağazası Google Play'de adeta paranızı çalan kötü amaçlı uygulamalar keşfedildi. Kullancılar arasında endişe yaratan uygulamaların 3 milyondan fazla kez indirildiği belirlendi. Keşfin arkasındaki isim, Android akıllı telefon kullanıcılarını 8 kötü amaçlı uygulamaya karşı uyardı. İşte hemen telefonunuzdan silmeniz gereken bu 8 Android uygulamasının isimleri!
iPhone kullanıcıları için yeni bir dolandırıcılık uyarısı yapıldı. Çünkü siber dolandırıcılar, iPhone'lara insanların tüm kripto paralarını çalan tehlikeli uygulamalar yüklenmesinin yeni bir yolunu keşfetmiş gibi görünüyor.
Araştırmacılar, Android uygulama mağazası Google Play Store'dan indirilen ve 10 binden fazla kez yüklenen "2FA Authenticator" adlı kötü amaçlı bir mobil uygulama keşfetti. Kullanıcılara bu uygulamayı hemen silmeleri tavsiye ediliyor.
İsrail yapımı "Pegasus" casus yazılımı, birçok kişinin dinlendiğine ilişkin iddialar üzerine dünya çapında çok konuşulmuştu. Yazılımın üreticisi NSO Group'da ise yeni bir gelişme yaşandı. Şirketin üst yöneticisi (CEO) Asher Levy istifa ettiğini açıkladı. İstifanın "İsrail polisinin Pegasus yazılımıyla kendi vatandaşlarını da izlediği" yönündeki haberlerden bir hafta sonra gelmesi ise dikkat çekti.
Kötü amaçlı yazılım analistleri, Huawei'nin uygulama mağazası AppGallery'de truva atına sahip 190 uygulama tespit etti. Eğer bu uygulamalardan biri telefonunuzda varsa en kısa sürede kaldırmanız gerekiyor.
Teknoloji şirketi Apple'ın, kullanıcılarını hedef alan İsrail merkezli NSO Group ve ana şirketine dava açtığı bildirildi.
Android akıllı cihazların resmi uygulama mağazası Google Play Store'da kötü amaçlı yazılım içeren 7 uygulama tespit edildi. Bu uygulamaların akıllı telefonlardan hemen silinmesi gerekiyor.
Son günlerin popüler dizisi Squid Game temalı kötü amaçlı bir uygulama tespit edildi. Yapılan incelemelere göre Android telefonları hedef alan kötü amaçlı yazılım en az 5 bin kez indirildi.
İsrailli NSO şirketi tarafından geliştirilen casus yazılım Pegasus ile hedef alınan isimler arasında iki Dubai prensesinin de olduğu bildiriliyor. Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) Dubai Emiri'nin kızı olan Latife'nin ülkeden kaçışı dünya kamuoyu tarafından takip edilmişti.
Herkesin casus olduğu ve aynı zamanda casusluğa maruz kalabileceği bir dünyaya adım atmış olabiliriz.
Yayımlanan bir rapor, Türkiye'nin ransomware (fidye yazılımı) alanında en çok hedef alınan ülkelerden biri olduğunu gösterdi. Buna göre Türkiye; Hindistan, Çin, ABD ve Brezilya ile tüm dünyada fidye yazılımı saldırılarının en fazla yaşandığı ülkeler arasında bulunuyor.
Uzmanlar, nisan ayında daha önce keşfedilmemiş Google Chrome ve Microsoft Windows sıfır gün açıklarını kullanarak çok sayıda şirketi hedefleyen bir saldırı dizisi keşfetti.
Bir güvenlik şirketinin iddiasına göre hacker'lar 2 yıl boyunca Amazon, Apple ve Facebook dahil olmak üzere teknoloji devlerinden 26 milyon kullanıcının oturum açma bilgilerini ve ödeme bilgilerini ele geçirdi.
Avrupa ülkelerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle çevrim içi hizmet ve etkinliklerin arttığı 2020'de organize siber saldırıların sayısının önceki yıla göre iki kattan fazla arttığı bildirildi.
Microsoft, yayınladığı bir blog yazısıyla SolarWinds saldırısının arkasındaki hacker'ların yeniden saldırdığını açıkladı. Microsoft'a göre, ABD hükümetini de vuran en kötü veri ihlallerinden birinin arkasındaki bilgisayar korsanları, birçok kuruluşa karşı yeni bir küresel siber saldırı başlattı.
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, siber saldırganların zararlı yazılımları hedeflerine ulaştırmak için sıkça kullanılan dosya tiplerini tercih ettiklerini belirterek, "2020'de web üzerinden en çok '.exe', e-posta yoluyla ise '.doc' uzantılı dosyalar aracılığıyla zararlı yazılım gönderildi." dedi. Koç, emin olunmayan kaynaklardan dosya indirilmemesi gerektiği konusunda uyardı.
Araştırmacılar, Brezilya'dan çıkan Bizarro Truva atının Avrupa ve Güney Amerika ülkelerinden 70 bankayı hedef aldığını duyurdu.
Apple'ın Yazılım Mühendisliği Kıdemli Başkan Yardımcısı Craig Federighi, Apple ile Epic Games arasındaki davada ifade verdi. Ancak davaya, Federighi'nin Mac'te kötü amaçlı yazılım sorunu olduğuna yönelik itirafı damga vurdu.
Check Point Research tarafından hazırlanan bir rapor, Qualcomm modemlerin bir telefon kullanıcısının konuşmalarını dinlemek, veri çalmak ve kötü amaçlı yazılımları gizlemek için kullanılabileceğini söylüyor.
Son birkaç yılda siber suçluların fidye yazılımlarını dağıtmak için kullandıkları yöntemler önemli ölçüde değişirken, uzmanlar, bu değişim ve dönüşümün beş aşamasını ortaya koydu.
WhatsApp'ta 'pembe WhatsApp' tehlikesi yaşanıyor. Kullanıcılara WhatsApp temasını pembeye çevireceğini söyleyen pembe WhatsApp, aslında o kadar da masum değil. Çünkü özellikle WhatsApp gruplarında karşımıza çıkan pembe WhatsApp, APK indirme bağlantısıyla bir virüs yayıyor.
Ankara'da cep telefonuna indirdikleri 'Truva atı' adlı virüs programıyla tüm bilgileri ele geçirilen emniyet müdürü A.A.'nın hesabındaki 61 bin 258 lira çekildi, bankaya talimat verilip 135 bin lira da kredi kullanıldı. A.A.'nın şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada 20 kişilik suç şebekesi çökertildi.