Zeka Oyunlari Haberleri

İş görüşmesinde sorulan sorulara yapay zekayı kullanarak cevap verdi! O anlara sosyal medyada çok konuşuldu: Akıllıymış

Sosyal medyadan paylaşılan bir iş görüşmesine ait görüntüler kullanıcıları adeta ikiye böldü. İş görüşmesindeki sorulara yapay zeka kullanarak cevap veren kadını gören kullanıcıların bazıları taktiği akıllıca bulduğunu söylerken bazıları ise bunun bir dolandırıcılık olduğunu dile getirdi. O anlar saniye saniye sosyal medyadan paylaşıldı.

Trend 2024-10-03 12:38:20

Milyar dolarlar ödendi, niye mi? Yapay zekayı daha iyi kullanabilmek için sektörün önde gelen uzmanı Noam Shazeer'ı geri getirdi...

Google yapay zeka adına önemli bir adım attı. Noam Shazeer'ı geri çağıran şirket, 2.7 milyar doları gözden çıkardı.

Haber 2024-10-02 10:53:43

Yapay zekayla sahte konuşma düzenledi, 100 bin lira para istedi! Düzenbazlığı ortaya çıkınca davalık oldu

Tehdit ve hakaret ettiğini iddia ettiği iş insanıyla davalık oldu! Diyarbakırlı S.M., internet ortamında yapay zeka destekli WhatsApp yazışması ve fotoğraflar hazırlayarak iş insanı Hikmet Öztürk'ü tehdit etti. S.M. hazırladığı sahte konuşmalarla tehdit ve hakaret ettiği iddiasıyla Öztürk hakkında suç duyurusunda bulundu. S.M., Öztürk'ün avukatından davadan vazgeçmek için 100 bin lira talep etti. Öztürk'ün avukatının yaptığı araştırma sayesinde S.M.'nin sahte yazışma düzenlediği ortaya çıktı.

Haber 2024-09-27 11:21:14

Yapay zeka vesikalık fotoğraf uygulamaları popüler hale geldi

Yapay zeka vesikalık fotoğraf uygulamaları son dönemde dikkat çekici bir şekilde yaygınlaştı. Fotoğraf stüdyolarında sıra beklemek ya da profesyonel bir çekim ayarlamak gibi süreçler, yerini birkaç tıklamayla saniyeler içinde hazır olan AI destekli vesikalık fotoğraflara bırakıyor. Kullanıcılar, bu uygulamaların sunduğu hız ve pratiklik sayesinde, zamandan tasarruf ederek, kendi fotoğraflarını düzenleyip anında dijital formatta elde edebiliyorlar

Haber 2024-09-25 12:18:53

EA Sports FC 25 çıkış tarihi - EA Sports FC 25 çıkış tarihi nedir?

Futbol simülasyon oyunları arasında yer alan EA Sports FC 25’in oynanabileceği platformların PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC ve Nintendo Switch platformları olduğu görülür. Oyunun çıkış tarihini merak eden futbolseverler bir yandan da FC 25 yeniliklerini keşfetmeye çalışır. Dolayısıyla bu futbol simülasyon oyununun farklı sürümlerinin çıkış tarihleri ile içerdiği yapay zeka destekli özellikler açıklanmalıdır.

Haber 20-09-24 14:37

Corpowid – Mynet iş birliği! Engelli kullanıcılar için dijital erişebilirlik çözümü

"Corpowid - Dijital Erişilebilirlik”, İTÜ Çekirdek girişimi olarak, engelli, geçici ve yaşa bağlı dijital erişilebilirlik sorunları yaşayan kullanıcıların web sitelerine erişimini kolaylaştıran, yapay zeka destekli bir yazılım çözümüdür. Görme, dikkat dağınıklığı, hareket kabiliyeti gibi farklı engelleri olan kullanıcıların web sitelerindeki içeriklere daha kolay ulaşmalarını sağlayan, özelleştirilebilir araçlar ve teknolojiler sunar.

Haber 20-09-24 12:23

Kadıköy, Üsküdar... Aynı görüntü! 120 bin TL'lik iPhone için geceden sıraya girdiler, kuyruğun sonu gözükmüyor

iPhone kuyruğu... 120 bin TL'yi bulan cep telefonu satın almak için geceden mağaza önünde sıraya giren vatandaşlar gündem oldu. Satışa sunulan yeni modeli almak isteyen onlarca kişi Üsküdar ve Kadıköy'deki mağazaların önünde saatler öncesinden kuyruk oluşturdu. Her sene aynı sıraya girdiğini söyleyen bir vatandaş "Gece saat 23.30'dan beri sıradayım. Yapay zeka özelliğiyle tanışmaya geldik." diye konuştu.

Finans 20-09-24 08:39

Yapay zeka, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin favorisini açıkladı! Genelde tarafsız kalan yapay zeka bu kez tahminini söyledi...

Fenerbahçe-Galatasaray maçına az bir süre kala yapılan birçok tahmin sosyal medyada gündem oluyor. Futbol yorumcularının kendilerine göre favorilerini açıklamasının ardından yapay zeka da dev derbi için tahminini yaptı. Genelde bir tarafın kazanacağını söylemeyen yapay zeka, bu kez şaşırtarak net bir tercih yaptı.

Spor 20-09-24 08:29

En düşük emekli aylığı, asgari ücret ve memur maaşları ne kadar olacak? Daha önce de bilmişti, 3 senaryo... Özgür Erdursun rakam açıkladı: Yapay zeka da tahminde bulundu

2025'te memur, emekli ve asgari ücretlinin maaşı ne kadar olacak? Yılın bitmesine 3,5 ay kala memur, emekli ve asgari ücretliye yapılacak zamlar konuşulmaya başlandı. Daha önce de doğru tahminde bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun canlı yayında memur, emekli ve asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu. 3 farklı senaryo çizen Erdursun, memur, emekli ve asgari ücret rakamlarını açıkladı.

Finans 19-09-24 23:51

Hukuk tarihinde bir ilk yaşandı! Kirayı yapay zeka belirleyecek

Kiracı ve ev sahiplerini şaşırtacak bir haber daha geliyor. Hukuk tarihinde bir ilk yaşandı. Daha önceden adli mekanizmada yapay zekadan faydalanılmamıştı fakat mahkeme karar verdi. Kirayı artık yapay zeka belirleyecek. İşte o örnek...

Finans 19-09-24 20:54

Gram altın ve ons altın için tahmin bu kez yapay zekadan! Piyasaların kader günü: Her şeyi değiştirecek açıklama

Bugün gram altın, çeyrek altın fiyatı ne kadar, kaç TL? Piyasalarda gergin bekleyiş nabızları yükseltmeye devam ediyor. Yarın açıklanacak ABD enflasyon verisi ABD Merkez Bankası Fed faiz kararını büyük oranda etkileyecek. Peki altın fiyatları ne olur? Düşer mi yükselir mi? Yapay zeka hem ons altın hem de gram altın için tahminini açıkladı. İşte Kapalıçarşı güncel, anlık, canlı altın grafiği ile haberin detayları...

Finans 10-09-24 08:09

Türkiye, yapay zeka ve çip alanlarında stratejik adımlar atacak

Dijital dönüşüme odaklanan Türkiye, özellikle yapay zeka ve çip alanlarında stratejik adımlar için rotasını çizdi.

Finans 09-09-24 13:44

IQ nasıl yazılır? TDK'ye göre IQ doğru yazılışı nedir?

IQ, insan zekasını ölçmeye yönelik bir kavramdır ve dünya genelinde farklı testlerle değerlendirilir. Zeka seviyesini belirlemek için kullanılan bu testler, bilişsel yeteneklerin çeşitli yönlerini ölçer. IQ’nun yazımı ve anlamı ise genellikle merak konusu olur, zira hem bilimsel hem de gündelik hayatta sıkça karşılaşılan bir terimdir. Peki, TDK'ye göre IQ doğru yazılışı nedir?

Egitim 06-09-24 17:32

Yapay zekâ sarılma videosu nasıl yapılır? Yapay zekâ ile sarılma videosu yapımı

Son zamanlarda, TikTok ve diğer sosyal medya platformlarında yapay zekâ teknolojisiyle oluşturulan sarılma videoları dikkat çekici bir popülarite kazanmış durumdadır. Yapay zekâ sarılma efekti sayesinde, yan yana yerleştirilmiş 2 fotoğraf, yapay zekâ yardımıyla fotoğraftaki kişilerin birbirlerine sarıldıkları bir videoya dönüştürülür. Peki, yapay zeka sarılma videosu nasıl yapılır?

Haber 06-09-24 16:40

DeepL (DeepL Translate) nedir, ne işe yarar?

Çeviri uygulamaları, yabancı dil bilmeyenler için adeta bir cankurtaran gibidir. Yapay zeka, sadece günlük işlerde değil, aynı zamanda karmaşık ve zaman alıcı görevlerde de önemli bir rol oynar. DeepL Translator, yapay zeka teknolojisini kullanarak çeviri yapan platformlardan biridir.

Haber 06-09-24 16:34

Kayıt dışı için yapay zeka dönemi başlıyor... Sahte belge kullanımın önüne geçilmesi için yepyeni yöntem

Orta Vadeli Program kapsamında kayıt dışılık ile mücadelede ve denetimlerde artık yapay zeka kullanılmaya başlanacak. Buna göre, vergi kaçakçılığını besleyen sahte belge kullanımının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Finans 06-09-24 12:38

Sosyal medya fenomenlerine ceza yağdı! Yapay zeka radarına o da takıldı! Esra Ezmeci ödediği parayı fazla buldu

Ticaret Bakanlığı sosyal medya fenomenlerini yapay zeka ile takibe aldı. Videolarında reklam yapan ancak reklam yaptığını gizleyenler radara takılıyor. Bakanlık 11 sosyal medya fenomenine ceza kesti. Bu isimlerden biri de klinik psikolog ve yazar Esra Ezmeci oldu.

Magazin 30-08-24 09:52

Dikkat çeken araştırma! Türk öğrencilerin yüzde 30’u üniversite çalışmaları için üretken yapay zekâ kullanıyor

Üretken yapay zeka her geçen gün hayatımızda çok daha büyük bir yer ediniyor. Üretken yapay zekaya ilişkin son anketlerden birinden ise dikkat çekici sonuçlar ortaya çıktı. Ankete göre Türk öğrencilerin yüzde 30’u üniversite çalışmaları için üretken yapay zekâ kullanıyor.

Haber 28-08-24 13:18

Milyonlarca öğrenci bekliyordu! ÖSYM'den açıklama geldi: YKS yerleştirme sonuçları açıklandı

2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden açıklandı. Adaylara Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar ilk açıklamasında, "Yeni açtığımız 'Yapay Zeka' ve 'Bilişim' programlarının devlet üniversitelerindeki kontenjanlarının tamamına yerleşildi, tek bir boş kontenjan bile kalmadı." ifadelerini kullandı.

Egitim 13-08-24 10:13
yks

TikTok'taki Atatürk'e sarılma akımı olay oldu! Hızla yayıldı, tepkiler çığ gibi büyüdü: Bu rezaleti durdurun!

Türkiye önce Instagram ardından da Roblox gelen erişim engelleme kararlarını konuşurken, bir başka sosyal medya platformu TikTok'ta başlatılan bir akım olay oldu. Yapay zeka ile oluşturulan "Atatürk’e sarılma" animasyonları giderek yayılırken, vatandaşlar ise ikiye bölündü. Söz konusu "Atatürk'e sarılma" videoları sosyal medyada tartışma yarattı.

Haber 08-08-24 08:06

Krisp nedir, ne işe yarar? Krisp ücretsiz mi?

Krisp, uapay zeka yardımıyla arka plandaki gürültü ve yankıyı algılayabilen bir yazılımdır. Gürültü azaltma opsiyonunda Discord kullanıcılarının da karşısına çıkan bu yazılım internet üzerinden indirilebilir. Ardından herhangi bir görüşme esnasında aktifleştirilebilen Krisp kullanılmayacağı zaman ise kolaylıkla kapatılabilir.

Haber 23-07-24 16:20

Yapay zekalı telefon nedir? Yapay zeka destekli telefonlar nelerdir?

Yapay zeka destekli akıllı telefonlarda sanal asistan, akıllı öneriler ve kamera iyileştirme gibi pek çok özellik vardır. Bu nedenle teknoloji tutkunları yapay zeka algoritmalarının telefonlardaki kullanıcı deneyimlerini nasıl şekillendirdiğini detaylı bir şekilde inceler. Dolayısıyla yapay zeka algoritmalarıyla tasarlanan telefonların diğer modellerden farkı, ne gibi özelliklere sahip olduğu ve hangi markalar tarafından üretildiği gibi konular ayrı başlıklar altında ele alınmalıdır.

Haber 18-07-24 15:27

DALL-E nedir, nasıl kullanılır? DALL-E ücretsiz mi?

Metin girdisini görüntüye dönüştürme özelliği olan DALL-E bir yapay zeka programı olarak OpenAI tarafından geliştirilmiştir. Bu yapay zeka aracına nasıl erişim sağlandığı merak edilir. Milyonlarca görüntüyü içeren bir veri tabanına sahip olan bu yapay zeka programını keşfetmek isteyen kişilere detaylı bilgi aktarılması için DALL-E kayıt, giriş ve kullanım aşamalarına değinilmelidir.

Haber 18-07-24 14:12

Vatandaşları mağdur ediyorlar! Uzmanı uyardı: Türkiye değil dünya çapında olan bir dolandırıcılık yöntemi bu

Dolandırıcılar internet siteleri ve uygulamalar üzerinden vatandaşları daha kolay ağlarına düşürmek için gelişen teknolojiyi kullanmaya başladı. Uzmanlar, yapay zeka teknolojisini kullanıp, haberleşme uygulamaları üzerinden ünlü kişilerin kılığına giren dolandırıcıların vatandaşları kandırarak haksız kazanç elde ettiklerine dikkat çekti. Dolandırıcıların bu ağına takılmamak için ise arayan kişinin kesinlikle teyit edilmesi noktasında uyarıda bulunuluyor.

Haber 07-07-24 12:28

Yapay zeka seslendirme nedir, nasıl yapılır? Yapay zeka seslendirme uygulamaları

Teknoloji, içerik üretiminde önemli bir değişim yaratır. Yapay zeka destekli ses üreticileri, yazılı metinleri sadece okumakla sınırlı kalmaktan çıkarıp onları canlı, duygusal seslere dönüştürebilir. Bu da kullanıcılarla daha derin bağlar kurmaya olanak tanır. Yapay zeka destekli ses üreticileri, çeşitli dil seçenekleri sunarak uluslararası bir izleyici kitlesiyle etkileşim kurma imkanı sağlar. Peki, yapay zeka seslendirme nedir, nasıl yapılır? Yapay zeka seslendirme uygulamaları nelerdir?

Haber 05-07-24 21:33

Yapay zeka ile nasıl video oluşturulur? Yapay zeka ile video yapma uygulaması

Görüntüleme yaparak video oluşturma, artık sosyal medya platformlarında sıkça rastladığımız bir içerik türüdür. Hem kullanım kolaylığı hem yaratıcılığı hem de ücretsiz olmasıyla dikkat çeken yapay zeka destekli video düzenleme yazılımları, birçok kullanıcı için vazgeçilmez hâline gelmiştir. Bu kapsamda yapay zeka ile video yapma süreci araştırılmaktadır.

Haber 05-07-24 21:26

First lady Zelenska'ya akılalmaz komplo! '4,5 milyon Euro'ya ultra lüks otomobil' iddiası: Polisin foyası ortaya çıktı

Ukrayna'nın 'first lady'si Olena Zelenska, yapay zeka ve deep-fake teknolojisinin kurbanı oldu. Zelenska'nın Paris'te 4,5 milyon Euro'ya ultra lüks otomobil aldığı iddiası sosyal medyada hızla yayıldı. İddianın perde arkasındaki gerçek çok geçmeden ortaya çıktı.

Haber 03-07-24 16:48

Pınar Altuğ yapay zeka ile Gülşen Bubikoğlu'na benzetildi! Yorum yağdı: Alakası yok...

Çocuklar Duymasın ise hafızalara kazınan Pınar Altuğ yapay zeka uygulaması ile Gülşen Bubikoğlu'na benzetildi. Çok mutlu olduğunu söyleyerek paylaşım yapan Altuğ'a ise hayranları bakın ne dedi.

Magazin 27-06-24 08:30

Sosyal medya devleri yine sessiz kaldı! Yapay zeka dolandırıcılarının son hedefi oldular: Bu kez Mansur Yavaş ve Murat Ülker...

Sosyal medya şirketlerinin almadığı tedbirler nedeniyle dolandırıcılara açık kapı bırakılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda son hedef İş İnsanı Murat Ülker oldu. Ülker, sosyal medyada yapay zekâ yöntemleri ile adını kullanan dolandırıcılara isyan etti. Ankara Büyükşehir Belediyesi de Mansur Yavaş'ın sesinin taklit edildiği sahte görüntülere karşı uyardı.

Finans 26-06-24 10:22

ChatGPT prompt'ları: popüler, yaratıcı, işlevsel, basit ChatGPT komutları

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, yapay zeka araçları arasında önemli bir konuma gelmiştir. Bu gelişmeyle birlikte, GitHub gibi platformlarda ChatGPT'ye özel birçok kaynak da ortaya çıkmaya başlamıştır. Bunlardan biri de ChatGPT prompt'larıdır. Bu başlık altında, ChatGPT'de kullanabileceğiniz çeşitli komutlar ve kullanım örnekleri bulunmaktadır.

Haber 25-06-24 19:09

Python nedir, ne işe yarar? Python ile neler yapılabilir?

Yazılım sektörünün ön saflarında yer alan Python, günümüzde web geliştirmeden mobil uygulamalara kadar geniş bir yelpazede kullanılmaktadır. Sağladığı avantajlar ve kolaylıklar sayesinde her geçen gün daha da popüler hâle gelmektedir. Son dönemlerde, yapay zeka ve makine öğrenmesi projeleri üzerinde çalışan yazılımcılar, sıklıkla Python'u tercih etmektedir. Peki, Python nedir, ne işe yarar?

Haber 25-06-24 18:57

Windows 11'de Copilot nasıl kapatılır? Windows 11'de Copilot'u devre dışı bırakma

Windows 11'de bulunan Microsoft Copilot, Microsoft'un işletim sistemleri ve programlarında sunulan bir yapay zeka tabanlı yardımcı asistandır. Ancak, bazı kullanıcılar gizlilik veya güvenlik endişeleri nedeniyle Copilot'u devre dışı bırakma yoluna gidebilirler. Bu kapsamda Windows 11 Copilot kapatma işleminin nasıl yapılacağı araştırılmaktadır. Peki, Windows 11'de Copilot nasıl kapatılır?

Haber 25-06-24 18:55

YouTube'dan deepfake videolara yeni önlem: Artık kolayca kaldırtabilecek!

YouTube, yapay zeka ile oluşturulan deepfake videolara bazı yeni önlemler getirdi. Bundan böyle kullanıcılar, seslerini veya mimiklerini taklit eden içerikleri platformdan kaldırtabilecek.

Haber 22-06-24 14:01

Yapay zeka fenomeni Milla Sofia, Avrupa Futbol Şampiyonası havasına girdi... Forma ve şortuyla poz verdi

Almanya'da devam eden Avrupa Futbol Şampiyonası tüm dünyayı etkisi altına almışken yapay zeka fenomeni Milla Sofia'da bu coşkudan nasibini aldı. Sosyal medyada 150 bini aşkın takipçisi bulunan fenomen isim futbol forması ve şortuyla poz verince kullanıcıların beğenisini kazandı.

Trend 21-06-24 11:30

Afra Saraçoğlu, Selçuk Bayraktar, Ekrem İmamoğlu... Bu tuzağa dikkat! Ünlülerin seslerini ve yüzlerini kopyalıyorlar: Uzman isimlerden uyarı

Dolandırıcılar artık insanları tuzaklarına düşürmek için yapay zekayı kullanıyor. Uzman isimlerden yapay zekayla oluşturulan sahte içeriklere karşı vatandaşlara uyarı yapıldı. Dolandırıcılar, vatandaşları ağlarına düşürmekte özellikle ünlü isimlerin görüntü ve seslerini yapay zeka yardımıyla klonlayarak sahte reklamlarda kullanıyor.

Haber 17-06-24 21:41

G7'de önemli temaslar! Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya'da düzenlenen Afrika ve Akdeniz-Yapay Zeka ve Enerji Konulu G7 Yüksek Düzeyli Oturumu'na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada ABD Başkanı Joe Biden ile görüştü.

Haber 14-06-24 14:50

Yapay zeka, 2024 Avrupa Şampiyonası'nın şampiyonu tahmin etti! A Milli Takım için dikkat çeken yorum

Dört yılda bir düzenlenen, Avrupa'nın uluslararası en üst düzey turnuvasında heyecanında ilk düdük çalıyor. A Milli Takıımımız'ın da mücadele edeceği dev organizasyon öncesi ünlü yapay zeka model Chat GPT'ye turnuvaya dair tahminlerini sorduk. İşte detaylar...

Spor 13-06-24 19:49

Reynmen'e sevgilisinin yanında sorulan sorular ağızları açık bıraktı! Yapay zeka, evlilik, Hadise'nin mayosu...

Bir süredir Emire Cansu Kurtaran ile birlikte olan Reynmen evlilik hazırlığı yapıyor. Geçtiğimiz saatlerde sevgilisiyle görüntülenen Reynmen'e sorulan sorular sosyal medyayı salladı. İşte Reymen'in tepkisi...

Kulis 11-06-24 09:30

Elon Musk'tan Apple'a yapay zeka OpenAI tepkisi! Yeni nesil iPhone'ları Faraday kafesinde saklayacak

Apple, yeni yapay zeka teknolojisi "Apple Intelligence"ı tanıttı, iPhone'larda Siri'ye, ChatGPT’nin entegrasyonu için OpenAI ile ortaklık yaptığını duyurdu. Elon Musk ise, işletim sistemini OpenAI ile entegre ederse, güvenlik ihlaline yol açacağı gerekçesiyle Apple cihazlarını şirketlerinde yasaklayacağını açıkladı. Musk "Apple, verilerinizi OpenAI'a teslim ettiğinde aslında neler olup bittiği hakkında hiçbir fikre sahip değil" dedi. Musk, iPhone'ları Faraday kafesinde saklanacağını duyurdu.

Haber 11-06-24 00:52

Sınav tarihinde görülmemiş kopya! YKS'de soruları yapay zekaya çözdürdü: Kurduğu sistem tek tek ifşa edildi

Isparta’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) TYT oturumunda şeytanın aklına gelmeyecek bir kopya girişiminde bulunuldu. Sınav esnasında bir adayın hareketlerinden şüphelenildi. Bunun üzerine takip edilen adayın düğme kamera ve yapay zeka yardımıyla kopya çektiği tespit edildi. Kurdukları elektronik düzenekle sınav sorularını ChatGPT'ye çözdürdükleri ortaya çıkan 2 şüpheliden 1'i tutuklandı. Kurulan düzeneğin detayları şaşkına çevirdi.

Haber 10-06-24 13:01

Bakan Şimşek, kamu harcamalarında yeni uygulamayı duyurdu! Yapay zeka destekli takip geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamu harcamalarını takip için yeni uygulamayı duyurdu. Yapay zeka takip sistemi devreye alınacak. Projenin ön hazırlık aşaması iki ay içinde tamamlanacak.

Finans 09-06-24 13:14

Sosyal medyayı karıştıran UFO görüntüsü! Şehrin semalarında görüldü... Sosyal medyada tartışmanın fitilini ateşledi

İran'ın Tahran kentindeki yerel halk, UFO'ya benzeyen bir şeyin şehrin üzerinde uçtuğunu gördükten sonra o anları cep telefonlarıyla kaydederek sosyal medyada paylaştı. Görüntüler sosyal medyada viral olurken kullanıcılar arasında UFO ve yapay zeka tartışması adeta alevlendi.

Trend 07-06-24 13:43

ABD Hazine Bakanı Yellen'dan 'yapay zeka' uyarısı: 'Güvenlik açıkları ortaya çıkabilir'

ABD Hazine Bakanı Yellen, "Yapay zeka modellerinin karmaşıklığı ve şeffaf olmaması, yapay zeka risklerini hesaba katan risk yönetimi çerçevelerinin yetersizliği ve birçok piyasa katılımcısının aynı verilere ve modellere güvenmesinden kaynaklanan bağlantılar nedeniyle belirli güvenlik açıkları ortaya çıkabilir" uyarısını yaptı.

Finans 07-06-24 08:40

Dikkat çeken sözler! Şu anda yapay zeka teknoloji dalgasının içine girmiş bulunuyoruz

McKinsey & Company Associate Partner Sertan Eratay, yapay zeka ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 2024'ten itibaren aslında yapay zekanın ve üretken yapay zekanın şirketlerin hayatında çok hızlı bir şekilde yer edindiğini ve şirketleri dönüştürmeye başladığını görmeye başladıklarını söyleyen Eratay, "Şu anda yapay zeka teknoloji dalgasının içine girmiş bulunuyoruz ve bu özellikle üretken yapay zeka ile beraber çok hızlı bir şekilde bir dönüşümü başlatıyor." ifadelerini kullandı.

Haber 05-06-24 13:39

Yapay zeka açıkladı! EURO 2024'ün favorisi...

Almanya'da düzenlenecek olan EURO 2024'e kısa bir süre kalırken milli takımlar hazırlıklarına devam ediyor.

Spor 05-06-24 10:41

Kalıcı zeka geriliğine neden olan fenilketonüri hastalığında topuk kanı uyarısı! Türkiye'de yılda 300 bebeği etkiliyor

Türkiye'de yılda ortalama 250-300 bebekte görülen, kalıcı zeka geriliği ve beyin hasarına hasarına neden olabilen genetik fenilketonüri (PKU) hastalığının erken teşhis ve tedavisinde topuk kanı taramaları hayati önem taşıyor.

Kadin 01-06-24 15:49

Yapay zeka üniversitede: YÖK Başkanı duyurdu! 20 üniversitede yapay zeka bölümü açılacak

Yapay zeka üniversite sıralarına geliyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 20 üniversitede yapay zeka bölümünün açılacağını duyurdu. Özvar, "Açılan yeni programlar, YÖK’ün önümüzdeki dönemde istihdamı önceleyen vizyonunun da bir göstergesi olacak." diye konuştu.

Egitim 30-05-24 09:18

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Stratejimizin odağı yapay zeka teknolojilerine ilişkin insan kaynağımızı geliştirmek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Ülkemizde halihazırda yaklaşık 750 yapay zeka odaklı girişim startup var ve kamu destekleri sayesinde bu sayının önümüzdeki dönemde hızla artmasını bekliyoruz." dedi. Yılmaz, "Stratejimizin odağında yapay zeka teknolojilerine ilişkin insan kaynağımızı geliştirmek, teknik altyapımızı kuvvetlendirmek ve kaliteli veriye erişimi kolaylaştırmak var." ifadelerini kullandı.

Haber 23-05-24 12:57

Scarlett Johansson: OpenAI sohbet robotunun sesimi taklit etmesine şoke oldum ve kızdım

Amerikalı ünlü oyuncu Scarlett Johansson, yapay zeka şirketi OpenAI'ın yeni sohbet robotunda kendi sesine "korkutucu derecede" benzer bir ses kullanılmasına "şoke olduğunu" ve buna kızdığını söyledi.

Yurthaber 21-05-24 10:06