İyi ya da kötü niyetli olarak bilgisayarlara ya da ağ sistemlerine sızan bilgisayar korsanları, her türlü önleme rağmen saldırı yöntemlerini geliştiriyor.
Son yöntem ise bilgisayar kullanıcılarını sıkıntıya sokabilecek türden. Çeşitli internet sitelerinden derlenen bilgilere göre, fotoğrafları oluşturan her bir "byte" bilgisinin
arasına kendini saklayan virüsler, anti-virüs yazılımlarını etkisiz kılarken, bilgisayarların tüm verilerini korsanların inisiyatifine sunuyor.
Yeni yöntemde; fotoğraf arkasına yerleştirilen ve uzaktan erişim sağlayan virüslü e-posta açıldığı zaman, fotoğrafın muhtelif yerlerindeki görünürde bağımsız kodlar biraraya gelerek virüsü yeniden yaratıyor ve işletim sistemindeki System klasörüne kendisini kopyalıyor. Uzaktan erişime imkan sağlayan virüs, aynı zamanda diğer virüslerin de bilgisayara bulaşmasına imkan tanıyor.
GİZLİ SERVİSLER KULLANIYORDU
Bu yöntemin aslında gizli servisler tarafından uzun bir süredir kullanıldığı biliniyordu. Bağlı üniteler arasında gizli belgeleri hem şifreleyip hem de fotoğrafların arkasına gizleyerek gönderen gizli servislerin bu yöntemi, siber korsanlar tarafından saldırı amacıyla kullanılmaya başlandı.
İnternet analistleri, kullanıcılardan, sahip oldukları işletim sistemini üreten firmaların internet sitelerini sıklıkla ziyaret ederek varsa yeni güncellemeleri acil olarak yüklemelerini istiyor.
Anti-virüs yazılım şirketleri ise fotoğrafla birlikte küme halinde gelip bilgisayarda açıldığı zaman etkin hale geçen virüsleri devre dışı bırakmak için yoğun çaba gösteriyor.