Balyoz davasında 20 yıl hapis cezası verilen emekli Orgeneral Çetin Doğan, Silivri Adliyesi'nde hakim karşısına çıktı. Doğan'ın Hakim Mehmet Raşit Nas'ın “Mesleğiniz nedir?” sorusuna verdiği “Teröristim” yanıtı tutanağa geçirildi.
Balyoz davasında 20 yıl hapis cezası verilen eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, emniyet görevlilerine hakaret iddiasıyla hakim karşısına çıktı. Silivri 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında Doğan ile Hakim Mehmet Raşit Nas arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Hakim Nas'ın “Mesleğiniz nedir?” sorusuna Doğan, “Mesleğim terörist, emekli olduktan sonra teröristlik yapıyorum” yanıtını verdi. Bu yanıt tutanaklara geçirilirken, Doğan, “Şaka olarak soruyorsunuz herhalde. Emekli orgeneral olduğumu biliyorsunuz. Benim orgeneral olduğum bilindiği için bunun sorulmaması gerekir” dedi.
Doğan, “Balyoz davası hangi bilgisayarda oluşturulduğu bilinmeyen, üzerlerinde sanıklara ait hiçbir imza veya iz bulunmayan, bu nedenle de sanıklarla hiçbir illiyet bağı bulunmayan dijital planlar ve dijital listelerden oluşturmaktadır” diye konuştu. TEM mensupları tarafından hazırlanan belgelerin amacını aştığını kaydeden Doğan, “TEM'in bir kısım mensupları tarafından görev ve yetkilerini kötüye kullanarak gerçekleri tahrif ettikleri, adaleti yanıltıcı tespit tutanakları tanzim ettikleri için suç duyurusunda bulunulmuştur” dedi.
Doğan, Balyoz iddianamesinde de pek çok çelişki bulunduğunu örnekleriyle açıkladı. 2006 yılında kurulan Türkiye Gençlik Birliği’nin (TGB) 2002 tarihinde oluşturulduğu iddia edilen dijital verilerde yer aldığını söyleyen Doğan, “TEM Şube Müdürü Yurt Atayün, 29 Haziran 2010 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği yazıda TGB'nin 30 Haziran 1997'de kurulduğunu belirtmiştir. Oysa anılan kurum TGB hakkında olmayıp, Türkiye Gençlik Birliği Derneği (TGBDER) hakkındadır. Balyoz davasının kotarılmasında TEM Şube Müdürü Yurt Atayün'ün rol almıştır. TGB hakkında verilen bilgi sehven yanlış yazılmış olamaz. Yurt Atayün ve bir kısım çalışma arkadaşlarının Balyoz davasını kurgulayanlar olduklarına ilişkin mutlaka araştırılması gereken 'kuvvetli suç şüphesinin varlığını' ileri sürmekteyim” diye konuştu.
Balyoz davasına dayanak gösterilen dijital verilerin 1. Ordu Komutanlığı'na ait bilgisayarlarda oluşturulmadığına ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunun da TEM Şubesi’nde görevli polis memurları tarafından yok edildiğini öne süren Doğan, Balyoz davasının yanı sıra TEM şube mensuplarının Ergenekon, Poyrazköy, Kafes, Amirallere Suikast gibi davalarda oynadıkları rolü belgeleyen kanıtların bulunduğunu dile getirdi.
Doğan ve avukatı Hüseyin Ersöz, bir sonraki duruşmada sicil numaraları belli olan polislerin dinlenmesini talep etti. Doğan'ın savunmasını tamamlamasının ardından Hakim Nas, yasa gereği hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını isteyip istemediğini sordu. Doğan da, “Balyoz davasının çökeceğini biliyorum. Yargıtay kararından sonra bu davaya karar verilmesini talep ediyorum. Hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasını da istiyorum” dedi.
Duruşma 23 Kasım 2012 tarihine ertelendi.
Dava, Doğan'ın 17 Ocak 2012 tarihli duruşmada İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne (TEM) atıfta bulunarak, “Terörle Mücadele Şubesi terör üretme haline gelmiş” açıklamasını yapması üzerine açılmıştı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz