Günümüzde Türk Dil Kurumu tarafından sunulan yazım kılavuzlarına çevrim içi ortamda erişmek oldukça kolaylaştı. Birkaç tıkla kelime sorgulama imkânıyla birlikte kelimelerin anlamları ve yazı dilindeki doğru biçimleri rahatlıkla öğrenilebilir. Hâlen kelimesi günlük yaşamın pek çok noktasında sıklıkla kullanılan sözcükler arasında yer alır. Hem yazılı dilde hem de konuşma dilinde fazlaca kullanılan bu kelimenin nasıl yazıldığı noktasında karışıklıklar mevcuttur. Konuşma dilinde "hâlâ" şeklinde kullanılan kelime aynı zamanda "hâlen" biçiminde kullanılır.
Türk Dil Kurumuna göre zamir olarak kullanılan sözcüğün anlamı "Şimdi, şu anda, bugünkü günde." anlamıyla kullanılır. Günlük hayatta hâlen ve hâlâ kelimeleri bitmemiş olay ve durumlar için hem konuşma hem de yazı dilinde sıklıkla kullanılır. Pek çok insan kelimeyi yazarken "halen" ve "helan" şeklinde yazım yanlışı yapmaktadır. Ancak halen TDK tarafından belirtilen kurallara göre şapkalı /a/ (â) ile yazılmalıdır. Hâlen yazımı şapkasız /a7 ile kullanıldığında yazım yanlışı olarak değerlendirilir.
Günlük dilde sıklıkla kullanılan hâlen yazımı en çok kafa karıştıran kelimeler arasında yer alır. Türkçede yer alan kelimelerin doğru yazılış biçimlerine dikkat etmek son derece önemlidir. Bu konudaki hassasiyeti profesyonel olarak yazı yazanlarda olduğu kadar tüm vatandaşlar göstermelidir. Dilimizin korunması ve gelişmesi bakımından imla kurallarına dikkat etmek vatandaşlık görevidir. Doğru yazılışı karıştırılan kelimelerin başında günlük yaşamda sıkça kullanılan "hâlen" kelimesi öne çıkıyor. Bu kelimeyle ilgili kafa karışıklığı yaşayan birçok kişi hâlen şapkasız mı yazılır sorusunu soruyor. TDK tarafından yayımlanan sözlüklere göre kelimenin doğru yazılışı "hâlen" biçiminde şapkalı olmalıdır. Hâlen doğru yazılışı: