Gaziantep’te 5 kurumun ortaklaşa yürüttüğü halıcılık projesinde sertifikasını alan 40 personelden 30 kişi daha iş hayatına başladı.
Gaziantep Ticaret Odası’nın (GTO) başvuru sahibi olduğu, Gaziantep Halıcılar Dokumacılar ve Benzeri Esnaf Odası, Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu ve Gaziantep Şehitkâmil Belediyesi ortaklığında, İŞKUR organizasyonu ile yürütülen 'Halıcılıkta Başarılı Eller Projesi' kapsamında düzenlenen kursları başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle dağıtıldı.
Dedeman Otel’de düzenlenen sertifika törenine GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçılar Birliği Başkanı Selahattin Kaplan, Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mehmet Civan ve İŞKUR Gaziantep İl Müdürü İlyas Bulduk’un yanı sıra kursiyerler ve eğitmenler katıldı. Halıcılıkta Başarılı Eller Projesi’nin tanıtım filminin gösterimi ile başlayan sertifika töreninin açılış konuşmasını yapan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, "Halıcılıkta Başarılı Eller Projesi kapsamında düzenlenen kurslarımıza katılan 20 bayan halı desen tasarımı, 20 bayan da dış ticaret konusunda yetiştirildiler. Söz konusu projemiz, İŞ-KUR’a kayıtlı işsiz bayanlarımızı halı sektörüne kazandırmak ve bunu yaparken da donanımlı hale getirebilmek amacıyla yapılan bir projeydi. Bu anlamda Esnaf Odaları Birliği'ne, Şehitkamil Belediyesi'ne, İŞ-KUR İl Müdürlüğü'ne ve Halıcılar Odasına huzurunuzda teşekkür ediyorum. Kalifiye eleman konusu, Türkiye'nin en önemli sorunudur. Türkiye'de çok işsiz var. Ama işçi bulamayan işyerlerimiz de çok. Bunun da nedeni kalifiye eleman bulunamamasıdır." dedi.
40 KİŞİDEN 30’U İŞE YERLEŞTİ
Halıcılık sektörünün Gaziantep ve Türkiye için son derece önemli olduğunu söyleyen Aslan, "Bu bağlamda projede yetişen 40 elemandan 30'u istihdam edilmiş durumdadır. Bununla yetinmeyeceğiz. Kurs için başvuranların tamamının istihdam edilmesi için çalışıyoruz. Halıcılık çok önemli bir sektördür. Şu anda 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirilen, sadece Gaziantep için değil, Türkiye'de de son derece önemli bir sektördür. Bu sektörde kalifiye eleman ihtiyacı önümüzdeki süreç içinde de olacaktır. Bunun için halıcılık sektörüyle ilgili değişik projelere imza atmaya devam edeceğiz." diye konuştu.
Projenin amacına ulaştığını ve başarı ile tamamlandığını belirten Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçılar Birliği Başkanı Selahattin Kaplan da, “Bununla yetinmeyeceğiz. Sektörün her anlamda gelişimi için yeni projeleri hayata geçireceğiz. Bu kapsamda projeyi birlikte yürüttüğümüzü tüm kurum ve kuruluş temsilcilerine teşekkür ediyor, kursiyerlerimize de sektörde başarılar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.
Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mehmet Civan ise konuşmasında, projenin başarı ile tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Gaziantep Üniversitesi olarak, kentin ticaret ve sanayisinin gelişimi için yürütülecek her türlü projeye destek vermeyi sürdüreceklerini ifade etti.
Konuşmaların ardından Halıcılıkta Başarılı Eller Projesi kapsamında düzenlenen halı desen tasarım eğitimi ve halıda dış ticaret eğitimini başarı ile tamamlayan bayan kursiyerler sertifikalarını GTO Başkanı Mehmet Aslan, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçılar Birliği Başkanı Selahattin Kaplan, Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mehmet Civan ve İŞKUR Gaziantep İl Müdürü İlyas Bulduk’un elinden aldı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz