Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Halit Dumankaya, Türkiye’nin kentsel dönüşüme büyük önem vermesi gerektiğini söyledi. Kentsel dönüşümün ada bazında değil, bölge bazında yapılması gerektiğini belirten Dumankaya, “Bölge bazında yapılan kentsel dönüşümler oradaki bütün yeşil alanlar, okullar, cami yerleri ayrılacaktır. Dolayısıyla yüz sene iki yüz sene sonrası düşünülerek yapılmalıdır.” ifadelerini kullandı.
Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (EGSİAD) Yapı Komisyonu tarafından düzenlenen 'Başarıya giden yolda geçen yarım asır ve kentsel dönüşümde Eskişehir' konulu konferansa katılan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Halit Dumankaya, kentsel dönüşüm için Türkiye’nin geç kaldığını ancak, bunu telafi etmek için şimdiden işe koyulmanın önemli olduğunu söyledi.
Kentsel dönüşümün şehirler için önemli olduğunu vurgulayan Dumankaya, yapılacak dönüşümün planlanarak yapılması gerektiğine değindi. Dumankaya, “Kentsel dönüşümler bölge bazında yapılması lazım. Yani ada bazındaki kentsel dönüşümler çok da büyük fayda sağlamayacak. Bölge bazında yapılan kentsel dönüşümler orada ki bütün yeşil alanlar, okullar, cami yerleri ayrılacaktır. Dolayısıyla yüz sene iki yüz sene sonrası düşünülerek yapılmalıdır.” dedi.
Kentsel dönüşümün tek seferlik kalıcı konutlar halinde yapılması gerektiğini belirten Dumankaya, konuşmasına şöyle devam etti: “Bir defa yapılmalıdır ve yap boz tahtasına çevrilmemelidir. Ama kentsel dönüşümün çevre bakanı Erdoğan Bayraktar bu işin masanın her iki tarafında bulunduğu için inanıyorum ki en iyi şekilde bunu yapacaktır.”
"İNŞAAT SEKTÖRÜ TÜRKİYE’NİN LOKOMATİFİDİR"
İnşaat sektörünün kriz döneminden geçtiğini söyleyen Dumankaya, sektörünün Türkiye’nin lokomotifi olduğunu kaydetti. Sektörün durması halinde vasıfsız işçiler ve işsizliğin artacağını söyleyen Dumankaya, “İnşaat sektörü üzerine kurulan fabrikalar çalışamayacaktır. Dolayısıyla Türkiye’de bir işsizlik sorunu yaşanacaktır. O bakımdan inşaat sektörü muhakkak desteklenmelidir.” şeklinde konuştu.
İnşaatçılar olarak tüm Türkiye’de birlik olunabilecek bir örgütün olmadığını ifade eden Dumankaya, “İnşaatçıların bir odası yoktur. Yani Ticaret Odası'nda inşaatçılar bir bütünlük sağlayamıyorlar. Dolayısıyla herkesin bir odası var. Berberin, kapıcıların odası vardır ama inşaat sektörü çok büyük bir gurup olduğu halde odası olmadığı için karşıdaki mal aldığı firmalar istediği gibi zam yapıyorlar. Bundan da inşaat sektörü çok etkileniyor. Ama birleşip onlara karşı bir mücadele veremiyor. Onun için hükümetin bu oda konusunda yardımcı olması gerekiyor.” diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz