Özel Gürçağ İlköğretim Okulu öğrencileri, Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası-nı ziyaret ettiler.
Yenimahalle'nin Çayyolu semtinde öğrenim gören öğrenciler, öğretmenleri nezaretinde fabrikayı gezerek, ekmeğin üretimini yerinde görme imkanı buldular. Unun ekmeğe dönüşümünü meraklı gözlerle takip eden öğrenciler, bol bol sorular sordular.
Fabrika yetkilileri verdikleri bilgilerle öğrencilerin üretimle ilgili tüm merakını giderdi. Üretim makinelerini inceleyen öğrenciler, hem eğlendiler hem öğrendiler. Öğrencilerin ellerindeki fotoğraf makineleriyle her aşamayı kaydetmeleri dikkat çekti.
Özel Gürçağ İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencileri, fabrikanın kapasitesinden, bir çuval undan ne kadar ekmek yapıldığına kadar pek çok konuyu meraklı sorular sorarak öğrendiler. Son derece hijyenik ortamda yapılan ekmekleri gönül rahatlığı ile yiyebilecekleri mesajını veren öğrenciler ellerinde ekmekleri, gezerek, görerek öğrenmenin mutluluğunu yaşadılar.
Üretimin son aşaması olan fırından ekmeğin çıkış anı öğrencileri çok heyecanlandırdı. Ekmeğin fırından çıkmasıyla kendilerini tutamayan öğrenciler, ekmeklerin tadına baktılar.
-Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü İlkbahar-
Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar da, Gürçağlı öğrencileri konuk etmekten ve ekmeğin tüm üretim aşamalarını uygulamalı anlatmaktan mutlu olduklarını söyledi.
Ekmek çeşitlerinin neredeyse 20'ye ulaşacağını belirten İlkbahar, normal, kepekli, tıbbi, köy, şampiyon, tuzsuz, fındıklı, cabata, roll, ruşeymli ve kalsiyumlu ekmek çeşitli ile halk somun, çeşnibahar, grisini, simit, poğaça, pide, çorbalık galetaların yanı sıra çölyak hastaları için özel olarak üretilen glutensiz un ve galeta unlarıyla Başkentlilerin soflarını zenginleştirdiklerini söyledi.
İlkbahar, Ankaralılara kaliteli ve lezzetli ekmek çeşitleri sunmak amacıyla Üniversite ve sanayi iş birliğiyle 200 binle başladıkları üretim kapasitelerini 1, 5 milyona çıkardıklarını bildirdi.
1982'de kurulan Halk Ekmek Fabrikası'nda el değmeden hijyenik koşullarda üretim yapmak amacıyla alınan makinelerde ilk olarak un, su, tuz, Maya ve gerekli durumlarda katkı maddesi ilave edilerek üretilen normal ekmeğin, karbonhidrat yönünden zengin bir yapısı olduğuna dikkati çeken İlkbahar, "100 gramında yaklaşık 240 ile 280 kalori bulunmaktadır. Ekmeğin bileşiminde kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor gibi mineral maddeler de bulunmaktadır. Ekmekte bulunan yüzde 1, 5-2 civarındaki yağın önemli bir bölümünü linoleik asit oluşturmaktadır. Linoleik asidin kolesterolün azaltılması, damar sertliğinin önlenmesi gibi önemli fonksiyonları vardır" dedi.
İlkbahar, bu yıl "doğal ve naturel ekmek" çeşitlerine önem vereceklerini bildirdi. Ekmek üretiminde üniversiteden akademik destekler aldıklarını ifade eden İlkbahar, tüm ekmek çeşitlerinin doğrudan insan sağlığına katkı sağlayan düzeyde olduğuna dikkat çekti.
Çabalarının Ankaralılara hizmet vermek olduğunu ve vatandaşlardan gelen övgü dolu sözlerle gurur duyduklarını anlatan İlkbahar, bu yıl fabrika satış mağazalarını çoğaltmayı hedeflediklerini kaydetti.
Tüketicilerde artık doğal ürünlere bir yönelme olduğunu ve insan sağlığına önem verdiklerini anlatan İlkbahar, örneğin şampiyon ekmeğin beslenme çantalarına yerleştiğini vurguladı.
Tüketicinin artık fiyat değil kalite ve hijyene çok önem verdiğini vurgulayan İlkbahar, bu yıl doğal ürünlere yönelmenin daha yoğun yaşanacağı bir yıl olacağını söyledi.
İlkbahar, ziyaret gelen öğrencilerin, daha önceden ekmeğin bu şekilde üretimi konusunda bilgi sahibi olmadıklarını belirterek, "Fabrikamız ekmek konusunda eğitim yuvası gibi çalışıyor. Uygulamalı olarak öğrencilerimizi bilinçlendiriyoruz" deyi konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz