Dünyada en zengin kelime dağarcığına sahip olan dillerden biri de Türkçe dilidir. Bu zenginlik bir kelimenin birden fazla anlamı olmasından, birleşik türde kelimelerin varlığından, yabancı kökenli ve zaman içinde Türkçeleşen kelimelerin bulunmasından ve daha farklı başka sebeplerden kaynaklanmıştır. En çok yazım yanlışı yapılan kelime türlerinden biri de birleşik türde olan kelimelerdir. Birden fazla kelimenin bir araya gelmesi ile oluşan bu tür kelimelerin bazı durumlarda ayrı bazı durumlarda ise bitişik olarak yazılması gerekir.
Birleşik kelimelerden bir olan hamdolsun TDK ‘de (Türk Dil Kurumu’nda) yer alan bir sözcüktür. Türk Dil Kurumunun resmî internet sitesindeki Türkçe Sözlük sayfasında bu kelime “Şükürler olsun anlamında kullanılan ve hoşnutluğu ifade eden bir söz” olarak tanımlanmıştır. Bu kelime Türk Dil Kurumuna göre ünlem türündedir ve yazımı da bitişik yazılan birleşik türde kelimeler için oluşturulan kurallara uygun olduğu için bitişik olarak yazılmaktadır.
Hamdolsun yazımı ayrı olursa yazım hatası yapılmış olur. Çünkü Türkçe yazım kurallarına göre bu kelime ayrı yazılması gereken birleşik türde bir kelimedir. Bir kelimenin birleşik yazılması için ve ayrı yazılması için oluşturulmuş bazı kurallar bulunur. "Hamdolsun bitişik mi yazılır?" sorusuna şu cevabı verebiliriz: Bitişik yazılması gereken bir birleşik kelime olan hamdolsun, Türkçe yazım kurallarına göre etmek, olmak yardımcı fiili ile oluşturulduğu ama bir araya gelirken kelimeler anlam ya da ses bozulmasına uğrarlarsa bitişik olarak yazılırlar.