KADIN

Hamilelikte orgazm erken doğuma neden olabilir mi?

Hamilelik süreci anne ve baba adaylarının en heyecanlı oldukları dönemdir. Bu süreç içinde ebeveynlerin hayatındaki rutin eylemler ve aktiviteler değişikliğe uğrar. Yaşamlarında birçok bölüm değişir. Doktorunuzun cinsel ilişkiye girmemeniz için kesin, belirli nedenleri olmadıkça, hamilelikte cinsel ilişkiye girmekte kesinlikle sakınca yok. Bununla birlikte hamilelikte cinsel ilişki konusunda kafanızda birçok soru işareti olabilir.

Hamilelikte orgazm erken doğuma neden olabilir mi?

Evlilik iki insanın birbirinin hayatına girdiği ve ortak bir aile kurdukları en kutsal kurumlardan biridir. İlkokul yıllarında “Aile, toplumun en küçük parçasıdır” cümlesi mutlaka öğretilmiştir. Bu öğretilerin doğrultusunda çiftler aile olmak için çocuk sahibi olmayı arzu ederler. Hamilelik süreci ebeveynlere beraberinde büyük sorumluluklar yükler. Üstelik bu sorumluluk sadece anne adaylarına yüklenmemiştir. Yeni hayatlarındaki değişimlere adapte olmak isteyen anne ve babalar halk arasında hamileliğe dair dolaşan şehir efsanelerinden de etkilenirler. Anne adayları saçlarını boyatmaz ya da kestirmez veya cinsel ilişkiye girmeyi kabul etmez. Sizler için hamilelik sırasındaki cinsel hayata dair yanlış bilinen bilgilerin doğrusunu araştırdık.

İLK ÜÇ AYDA DÜŞÜK RİSKİ OLUŞTURMAZ

Pek çok çift gebeliğin özellikle ilk üç ayı içerisinde cinsel ilişkiye girmenin düşüğe sebep olabileceğini düşünmektedir. Fakat bu dönem içerisinde gerçekleşen düşüklerin pek çoğu cinsel ilişkiyle ilgili değildir. Bu düşükler genellikle gelişmekte olan fetüsteki genetik bozukluklara bağlıdır.

PENİS FİZİKSEL OLARAK BEBEĞE TEMAS ETMEZ

İlişki esnasında erkeğin penisi fiziksel olarak bebeğe temas etmez. Çünkü bebek rahim kasları ve kese sıvısı tarafından oldukça iyi korunmaktadır. Rahim kanalının girişindeki mukus tıkaç, semenin ve bakterilerin rahme geçişini engeller. Ancak; eğer derin ilişki veya zorlama, ağrıya sebep olursa bundan kaçınılmalıdır.

CİNSEL ARZUDA DALGALANMA GÖZLENEBİLİR

Gebeliğin başlangıcında cinsel arzularda azalma gözlenebilir.Bu durum, çiftin cinsel hayatını etkileyebilir. Bu dönemde değişen hormon dengeleri, kilo almak ve kendini güçsüz hissetmek cinsel arzuları olumsuz yönde etkileyebilir. Bu isteksizlik durumu, bitkinliğin ve bulantının en yoğun olduğu ilk üç ay boyunca devam edebilir. Ancak; ikinci üç ay boyunca, cinsel dürtülerde bir takım değişiklikler meydana gelmeye başlar.Gebenin kanında dolaşan yüksek seviyedeki progesteron ve östrojen hormonları nedeniyle gebeler cinsel ilişkiye daha hassas ve duyarlı hale gelir.

HAZ İKİ KATINA ÇIKAR

Gebelikte seksin daha heyecan verici, daha doyurucu olduğu, hatta aynı seansta birden fazla orgazm yaşandığı gebeler tarafından bildirilmektedir. Hatta gebelerin çoğu, gebelikten önceki dönemde almadıkları kadar cinsel ilişkiden zevk aldıklarını söylemektedir. Son üç aya girildiğinde ise; cinsel arzuların tekrar azalmaya başladığı görülebilir.

ORGAZM ERKEN DOĞUMA NEDEN OLMAZ

Orgazm olmak rahmin kasılmasına sebep olabilir. Fakat yapılan araştırmaların büyük bir çoğunluğu; normal bir gebelikte, cinsel ilişki olsun veya olmasın, orgazmın, doğum eyleminin başlamasına veya erken doğuma neden olmadığını göstermektedir.

ORGAZM KASILMALARI BEBEĞE ZARAR VERMEZ

Hamilelik dönemde, orgazm sırasında meydana gelen rahimdeki kasılmalar anne adayı tarafından 4. aydan sonra hissedilir. Bu kasılmalar çok kısa süreli olduğu için bebeğe herhangi bir zarar vermez.

HAMİLELİĞİN SON HAFTALARINA DİKKAT EDİLMELİ

Doktorlar, gebeliğin son haftalarında önlem amacıyla cinsel ilişkiden kaçınmayı tavsiye edebilirler. Gebeliğin son ayında haftada birden fazla cinsel ilişkiye girmenin, rahim içi enfeksiyon riskini arttırdığını ifade eden bir çalışma vardır. Ancak bu çalışmayı destekleyen başka araştırmalar mevcut değildir.

KORUNMA ŞART

Tüm kadınlar, cinsel yolla bulaşan hastalıklardan (CYBH) korunmak için prezervatif kullanmalıdır. CYBH geçiren tüm gebe kadınlar, bebeğe zarar verebilecek enfeksiyonlara açıktır ve erken doğum yapma ihtimalleri yüksektir.

HAMİLELİKTE CİNSEL İLİŞKİNİN YASAKLANMASINA NEDEN OLABİLECEK DURUMLAR NELERDİR?

Teorik olarak düşünüldüğünde doğumun başladığı ana kadar cinsel ilişkinin devam edebilmesi mümkündür. Ancak pratik olarak düşünüldüğünde bazı durumlarda cinsel ilişkinin yasaklanması gerekir:

  • Gebelik kesesinin erken açıldığı, suların erken geldiği durumlar
  • Vajinal kanama olması
  • Daha önceden yaşanmış bir düşük veya şimdiki gebelikte erken doğum tehdidi
  • Partnerin cinsel yolla bulaşan hastalık taşıyıcısı olması
  • Plasenta previa (çocuğun eşinin önde olması ve rahim ağzı kanalını kapattığı durumlar)
  • Çoğul gebelikler (gebeliğin son ayları)
  • Doğum uzmanınca cinselliğe yasak getirilen diğer durumlar
YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler